Šta je novo?

SPLIT: Eurolink zatvoren?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazalost, meni deluje da je ovo trziste je suvise malo za ovaj broj maloprodaja plus su pocele i veleprodaje da rade maloprodaju i to za kikiriki, a troskovi poslovanja samo idu gore....

Mod tim ima.

Povodom zatvaranja Eurolinka mogu jedino da kazem da mi je stvarno zao. Zao mi je ljudi koji su radili u Eurolinku u NS. Eurolink je bio jedna od retkih firmi u Srbiji, a u Novom Sadu jedina kod koje si mogao da dobijes garanciju uvoznika kada kupis komponente (npr. ako je garancija 3 godine, onda je stvarno 3 godine). U Novom Sadu je praksa u svim firmama - na sav hardver garancija 6 meseci do 1 godina. Mislim da to nije u redu prema kupcima. U svakom slucaju sa Eurolinkom sam imao imao odlicna iskustva, dosta hardvera sam kupovao od njih. Umesto da se u Srbiji otvara vise ovakvih firmi sa svojim lagerom, sa dobrom podrskom, odlicnim cenama i dobrom ponudom hardware-a one se zatvaraju. Sta reci.

Povodom zatvaranja Eurolinka mogu jedino da kazem da mi je stvarno zao. Zao mi je ljudi koji su radili u Eurolinku u NS. Eurolink je bio jedna od retkih firmi u Srbiji, a u Novom Sadu jedina kod koje si mogao da dobijes garanciju uvoznika kada kupis komponente (npr. ako je garancija 3 godine, onda je stvarno 3 godine). U Novom Sadu je praksa u svim firmama - na sav hardver garancija 6 meseci do 1 godina. Mislim da to nije u redu prema kupcima. U svakom slucaju sa Eurolinkom sam imao imao odlicna iskustva, dosta hardvera sam kupovao od njih. Umesto da se u Srbiji otvara vise ovakvih firmi sa svojim lagerom, sa dobrom podrskom, odlicnim cenama i dobrom ponudom hardware-a one se zatvaraju. Sta reci.

Meni je prvenstveno zao ljudi koji rade tamo, pored toga tu su i njihove porodice...ne znam koliko ljudi je bilo zaposleno u Eurolinku ali po onome sto sam video na benchu nekoliko zaposlenih su i clanovi ovog foruma a siguran sam da je EL bio prilicno jaka masina i da ce se ovo negativno uticati bar na 200-300 ljudi u celom krugu trgovine, glupo mi je to sto se desilo ali je i sasvim ocekivano.

Sto se tice Eurolinka stvarno mi je zao zbog njih, ja nisam imao bench popust ali sam komponente narucivao preko njihovog sajta zato sto su bili stvarno ljubazni i fer, a propadanje firme kao sto je Eurolink...ljudi moji...pogledajte u kakvoj zemlji zivimo,.

Da zanemarim politicki osvrt, o cemu ti pricas ?, propadanje firme kao eurolink je bila neminovnost jos od prosle godine , firma je kupovala kucista od Kimteca po 27eura a prodavala ih po 21 da bi podmirivala tekuce troskove samo sto su ovi davali robu na praznu menicu. Rezultat je dug od 40mil. koji jos nije stavljen pod prinudnu naplatu. Ovde jednostavno nema mesta za toliko komjuterskih firmi i to pogotovo onih koji zele da prave firmu na nivou EUropan firmi. Ima veze i to sto od februara narod pravi "stek" varijantu zbog politicke nestabilnosti ali i to je Eurolink imao u vidu i dalje su isli istim putem, isti prostor, isto ljudstvo, isti oglasi itd. Jedino mi je malo krivo sto su zaposleni bili krajcovani za platu u zadnjih nekoliko meseci a sto se dobavljaca (Bartec, ALti i DL) koji su ih blokirali za 25mil ako i ostanu bez novca nije neka stete jer su to firme velikim delom zasluzne za ovako stanje, Bertec je npr. imao taktiku da najbolja cena u veleprodaji bude 35 eura a maloprodajna cena bude 35.8 eura... gde ju tu 5% ? Koliki obrt novca treba da bude da bi se doslo do neke zarade?

Pa ceo taj bench popust i sve komponente koje ste svi zajedno kupili nisu napravile dovoljan profit da se plati ona "kucica" na Senjaku za jedan mesec i sada kao kriva je EU, DSS i Djoka radikal iz Male mostanice.

pozdrav

Poslednja izmena:
Saopštenje iz PC Centra
Povodom novonastale situacije u vezi sa firmom Eurolink Team 2000 d.o.o, obaveštavamo sve Eurolink kupce Altec Lansing proizvoda da, ukoliko dođe do kvara, proizvod možete doneti u servis PC Centra (Narodnog fronta 8, 011/3474-090). Na osnovu serijskih brojeva imamo evidenciju isteka garantnog roka svih proizvoda kupljenih u Eurolinku tako da ne može doći do zabune. PC Centar će prihvatiti sve reklamacije Altec Lansing proizvoda jer smo jedini uvoznici na teritoriji Srbije, dok za ostale brendove ne možemo garantovati.
PC Centar

Čovek je rekao ispravno za Eurolink, stvarno su uvek bili korektni i uslužni, žao mi je ako se ispostavi na kraju da se neće povratiti na IT scenu.

A i jedan i drugi korisnik su zasluzili isti tretman (ova opaska se odnosi na one sto su glasali za levu i desnu opciju) ...
Sto se tice Eurolinka, ne brinite za njih pojavice se oni vec pod novim imenom. Gomila takvih posluje u svim oblastima maloprodaje, pokupi robu od dobavljaca, ne placa im, ovi im ispustaju menice, onda preregistruju firmu i sa istom robom nastavljaju dalje. Zivi bili, pa videli ...

Poslednja izmena:
A i jedan i drugi korisnik su zasluzili isti tretman (ova opaska se odnosi na one sto su glasali za levu i desnu opciju) ...
Sto se tice Eurolinka, ne brinite za njih pojavice se oni vec pod novim imenom. Gomila takvih posluje u svim oblastima maloprodaje, pokupi robu od dobavljaca, ne placa im, ovi im ispustaju menice, onda preregistruju firmu i sa istom robom nastavljaju dalje. Zivi bili, pa videli ...

Aha, a koju firmu znaš da je tako uradila? To o ćemu ti pričaš je krivično delo, niko normalan sa više od 2 grama mozga ne bi to uradio.

jao jao... isprani mozgovi od strane kvazi "demokrata" uvek kukate nesto, ako vam se ne svidja ovde slobodno pakujte kofere, iovako niste od nikakve koristi Srbiji.
Vređanje je kažnjivo, ako nisi znao.:D
Ali na svu sreću modovi znaju.

Da se vratim na temu.
I meni je žao Elinka, prevashodno zbog principa poslovanja koji su pokušali da uspostave. I meni je uvek bila važna cena po kojoj ću kupiti nešto, ali cena NIKADA nije najvažniji faktor u odlučivanju šta kupiti. Da je tako, prodavali bi se samo proizvodi sa najnižim cenama, ali nije tako.
Imam dosta iskustva u prodaji (nije IT, farmaceutika) i trenutna situacija u Srbiji je takva da počinjemo da plaćamo cenu godinu i po stagnacije + recesija na globalnom nivou + neko se malo zaleteo = mora doći do seče.
E, sad, što se to desilo Elinku, druga je priča, iako je možda i razumljivo, s obzirom na njihovu poslovnu politiku i tržišne tokove.
Ponavljam, žao mi je Elinka, zato što njihova propast ima i drugo, mnogo dublje značenje - poruka svima nama da firma koja pokuša da sledi globalne tržišne principe poslovanja može vrlo lako da popije permanent ban.
Ali, da ne bude sve crno, preostaju nam "veliki" igrači, pa kud koji mili moji.
Pozz Omniku i Bacidu, kao i nadasve simpatičnoj Maji.

p.s. nadam se da ste se svi vi Eurolinkovci snašli - dobar prodavac će uvek naći posao.

Stoje navodnici, verovatno baš zbog toga što si naveo :)

Što se ELinka tiče... Iako nisam kod njih do sada kupovao (jesu drugari), žao mi je što je zatvoren i što je sa IT scene nestala jedna ozbiljna firma. Ne znam ni jednu firmu koja se toliko trudila da izađe u susret kupcima i koja je imala dobru podršku i visok nivo usluga! ELink je postavio težak zadatak budućim i sadašnjim IT firmama kada je nivo usluga u pitanju, ali se iskreno nadam da će se u neko skorije vreme pojaviti neki novi ELink! Nadam se...

poz

Poslednja izmena od urednika:
I ja sam uzeo masinu u eurolinku.Stvarno su bili skroz korektni i sa tom firmom imam samo pozitivna iskustva.

Veliki igraci!?!? Mislis Comtrade npr. kojem treba 10 nedelja da ostvari reklamaciju na jedan DVD rezac?...Jesu to ti veliki igraci? :D
Verovatno je mislio na 4um racunare :d od njih nema vecih ...
MC forum
marko4um je napisao(la):
Ja se iskreno ni ne razumem u konfiguracije toliko (ili se bar nisam razumeo) a prodavao sam odlicno i dalje prodajem.Svaku robu PRODAJE prica, ne cena i to je ono sto neki ljudi uce u skoli npr. 4 godine (Trgovacka)
:d

Ladno, ne mogu da verujem!!! A sve chekam da ugledam u cenovniku Palit 9600GSO!!!

Srbijo!!!

Aha, a koju firmu znaš da je tako uradila? To o ćemu ti pričaš je krivično delo, niko normalan sa više od 2 grama mozga ne bi to uradio.

Znam ih na desetine nazalost, posto sam dosta dugo u poslu. Na moju srecu jos me niko nije popalio. Idem da veceram pa cu da ti pustim link da ne ispada da lazem.

Vecera jos nije gotova, pa sam vec poslao :d

Poslednja izmena:
Stvarno su bili super sa uslugom.
Meni su prebacili stari procesor sa senjaka na bulevar da ga tu
podignem jer mi je tu bilo bliže.
Šteta. Nešto su mnogo loše frikombinovali, ako toliko firmi posluje sa profitom a oni su prsli.
Retko dobra firma.
Kada su videli da im ide loše trebali su smanje reklame, presele se na jeftiniju lokaciju, smanje
lager, dok ponovo ne stanu na noge itd...
Šteta....

Evo i ja da ih pohvalim, imali su specifichan odnos, i dobar sistem kupovine preko bench klub-a. Tako rade samo oni koji znaju, al na zalost, ovo je Srbija.

Nego, odakle im toliki dug, ako je to prava istina zatvaranja? Gde su pogresili?

E stvarno steta, ne mogu da verujem! :zgran:
Gde cu sad moci da nadjem corsair napajanje :wall:

Ladno, ne mogu da verujem!!! A sve chekam da ugledam u cenovniku Palit 9600GSO!!!

Srbijo!!!

Eurolink nikad nije bio uvoznik Palita, samo je bio dobar prodavac. palit 9600GSO pojavice se sledece nedelje i moci ce da se kupi po cenama koje je omnik spomenuo samo nece biti u EL nego Gigatron, Imtel, Microsystems ...

Eurolink nikad nije bio uvoznik Palita, samo je bio dobar prodavac. palit 9600GSO pojavice se sledece nedelje i moci ce da se kupi po cenama koje je omnik spomenuo samo nece biti u EL nego Gigatron, Imtel, Microsystems ...

"samo" :zgran: ;)

Poslednja izmena:
za eurolink btw sve pohvale jer su pokusali da se izbore sa monopolistickim firmama na jedan vrlo savremen i lep nacin, dobrom uslugom i dobrim cenama sto je danas kod'nas stvarno retkost (u bilo kom segmentu trgovine)
nadam se da ce i do skoro zaposleni u eurolinku vrlo brzo naci nove poslove gde ce mozda moci i da uticu na politiku prodaje u svojim novim firmama
poz :wave:

Upozorenje!

Svaka buduca rasprava o politici bice ostro sankcionisana. Svi postove na tu temu su obrisani. Trebalo mi je 20 min torture na touchpad-u da sve sredim tako da ako neko opet krene da krsi pravila foruma, pored bana, bice prinudjen i da mi kupi adekvatnog misonju - Logitech VX nano recimo.

Dosta sa offtopic-om!

Pozdrav

Poslednja izmena:
Verovatno je mislio na 4um racunare :d od njih nema vecih ...
MC forum :d
To što je lik koga si citirao lupio nema blage veze sa prodajom, to su samo ostaci prošlovremenskog načina razmišljanja, koje će polako početi (i počinju) da zamenjuju savremeni principi poslovanja, od kojih je jedan, ako ne i osnovan princip prodaje: poznavanje proizvoda koji prodaješ.
Uvek sam se grozio prodavaca koji su manje znali o svom proizvodu od mene, a usto se nisu ni trudili da "pričom" (što bi rekao "kolega") pokriju neznanje.
Na tom polju je Elink bio jak i to jedan od razloga zbog čega mi je žao što tamo više neću kupovati. Kod nas je IT sektor blago rečeno priučeno "profesionalan" s obzirom da bar trećina ljudi koji rade u direktnoj prodaji nije adekvatno edukovan + nedostaje im i malo elana u radu. I ovde je Eurolink odskakao, bar za stepenicu od drugih, kod kojih u poslednje vreme nisam ni kupovao (izuzev Microsystem-a).
Eto, još malo lamentovanja nad sudbinom najomiljenijeg nam snabdevača kvalitetnim komadimac hardvera.
R.I.P

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno