Šta je novo?

[MON] ASUS VW222S

Pa sta oko ga zamenim i dobijem drugi sa 2 mrtva pixela, jel mogu da trazim tamo u radnji pre nego sto uzmem monitor da ga probam, upalim da vidim dali valja... juce kad sam bio rekao sam samo ocu ASUS VW222S dobio sam kutiju, dao pare i to je bilo sve.

EDIT:
*** ja sam tek mrtvi pixel izvalio uvece, upalio sam AutoCAD bezveze i video ga na crnoj pozadini, onda sam pustio neki film i tu se vidi naravno.

Poslednja izmena:
Da, kada budes uzimao drugi reci da zelis da ga proveris i oni ce odpakovati i prikljuciti.... uzivaj.... :wave:

Zamenio monitor bez ikakvih problema, novi nema mrtve pixele a u radnji sam ga odmah proverio a i nema vise zamucenje slike na 1680x1050 kao sto je bilo kod predhodnog, ovaj primerak je besprekoran! :banana:

Vidim da ste dobili Asus 222U i 222D,jel mozes da kazes kakvi su u odnosu na ovaj 222s?
Naravno ako ih imate u radnji!

Razlike najbolje pogledaj na netu, da ti ne kuckam... pa klasika, contrast, odziv, DVI....

Razlog zasto je 222s najprodavaniji monitor je cena... u svakom slucaju Asus se pokazao kao dobar proizvodjac monitora (iako, naravno, paneli nisu njegovi).

PS: Ne bih znao da li ih imamo u radnji jer se spremam na duzi put van zemlje kroz dve nedelje pa nisam vise u radnji....

Razlike najbolje pogledaj na netu, da ti ne kuckam... pa klasika, contrast, odziv, DVI....

Razlog zasto je 222s najprodavaniji monitor je cena... u svakom slucaju Asus se pokazao kao dobar proizvodjac monitora (iako, naravno, paneli nisu njegovi).

PS: Ne bih znao da li ih imamo u radnji jer se spremam na duzi put van zemlje kroz dve nedelje pa nisam vise u radnji....

A ok,nisam mislio na tehnikalije,to sam i sam video, nego sam mislio na licni utisak,ali posto ih nisi video,onda nema veze!:wave:

Kakva je garancija po pitanju mrtvih pixela?
Koliko, jel ima ono pe***sko 3 ali u rasponu od 10cm, dal se uvažavaju sub pixeli kao celi pixeli...

:wave:

Kakva je garancija po pitanju mrtvih pixela?
Koliko, jel ima ono pe***sko 3 ali u rasponu od 10cm, dal se uvažavaju sub pixeli kao celi pixeli...

Ima kao kod i manje, vise svih ostalih proizvodjaca... sad nemora bas 10cm, ali postoje pravila koja su komplikovanija od ustava srbije (znaci mnooogo komplikovana) U principu o tome ne treba razmisljati jer ako ti se bas pojave 2-3 onda bas....:wall:, obicno jedan ili vise njih se pojave....:type:

Sub bi morao da ide kao celi...

PS: Imas identican monitor kao vw222s, isti dizajn, sve isto (iste spec) samo monitor ima DVI i garanciju na 0 mrtvih piksela... u pitanju je vw222u i on je moja topla preporuka... inace kosta oko 19.800

E :), mene ne zanima garancija iz tvoje firme, već koja je fabrička garancija na vw222s?
Gde ću da ga kupim - lako ću da odaberem.

VW222U ? :
Deluje primamljivo za tu cenu (DVI input with HDCP za 190e), ako je cena tačna?

Koja je cena tačna ?

Poslednja izmena:
E :), mene ne zanima garancija iz tvoje firme, već koja je fabrička garancija na vw222s?...

Ko je rekao da je ono sto sam ja rekao garancija moje firme??? ;)

PS: Vidim da ne znas... ali DOBAVLJAC daje garanciju za proizvod koju firme dalje prosledjuju, to znaci da sve firme moraju imati iste garancije za iste proizvode, ako to nije slucaj onda to znaci da one pokusavaju da vas prevare. Moja firma NEMA svoje garancije... sve su garancije koje daje FABRICKE...:)

Gde ću da ga kupim - lako ću da odaberem.

Sto si ovo rekao???:trust:

Jel sam ja na bilo koji nacin tebi sugerisao gde da kupis??? Bre mene ni najmanje nije briga sta ces i gde da kupis....ja sam ti dao preporuku za model monitora koji bi i ja kupio, model koji ce kupiti i moj drugar na moju preporuku...

Edit:
Gigatron btw vise nije moja firma (odnosno ne radim tamo) jer putujem za nedelju dana van zemlje na duze pa sam se povukao odatle.... inace nisam bas siguran dal bih imao sve samo reci hvale (zapravo sam ubedjen da ne bih)... ali vezano za garanciju tu su zaista dobri, a i sve mozes pogledati u radnju da li radi, cak i ako odes kuci i nesto ne radi kako treba, mozes vratiti sutra dan i uzetu drugo ili novac... ne prave problem jer je to politika kuce. Cak nemam zamerki na ljude koji tamo rade ali organizacija, vlasnici.... no necu komentarisati jer to ne bi bilo fer sa moje strane... a to kupce i ne zanima. Sa aspekta prodavnica-kupac... tu su dosta dobri...

Poslednja izmena:
Ko je rekao da je ono sto sam ja rekao garancija moje firme??? ;)

PS: Vidim da ne znas... ali DOBAVLJAC daje garanciju za proizvod koju firme dalje prosledjuju, to znaci da sve firme moraju imati iste garancije za iste proizvode, ako to nije slucaj onda to znaci da one pokusavaju da vas prevare. Moja firma NEMA svoje garancije... sve su garancije koje daje FABRICKE...:)

Dobro, kad je tako kako ti tvrdiš, pogledaj ovdj thread:
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=164797
sve pozive sam danas obavio, možeš da proveriš ako mi ne veruješ.

Sto si ovo rekao???:trust:

Jel sam ja na bilo koji nacin tebi sugerisao gde da kupis??? Bre mene ni najmanje nije briga sta ces i gde da kupis....ja sam ti dao preporuku za model monitora koji bi i ja kupio, model koji ce kupiti i moj drugar na moju preporuku...

Edit:
Gigatron btw vise nije moja firma (odnosno ne radim tamo) jer putujem za nedelju dana van zemlje na duze pa sam se povukao odatle.... inace nisam bas siguran dal bih imao sve samo reci hvale (zapravo sam ubedjen da ne bih)... ali vezano za garanciju tu su zaista dobri, a i sve mozes pogledati u radnju da li radi, cak i ako odes kuci i nesto ne radi kako treba, mozes vratiti sutra dan i uzetu drugo ili novac... ne prave problem jer je to politika kuce. Cak nemam zamerki na ljude koji tamo rade ali organizacija, vlasnici.... no necu komentarisati jer to ne bi bilo fer sa moje strane... a to kupce i ne zanima. Sa aspekta prodavnica-kupac... tu su dosta dobri...

Rekao sam jer ja nsiam prodavac nigde, a tvoj post mi je miriso na navlakušu.
Sa Gigashit-om imam samo najgora iskustva a vas su ovde bogami regrutovali na sve strane da ga hvalita na ovaj ili onaj nači, to se lako prepozna, veruj m i ako sam 1-i koji ti kaže, mnogi to vide.

Za preporuku koji model da kupim, hvala ti kao najrođenijem, :wave: ali preferiram Philips monitore tako da ću se potruditi Philips da nađem. ;)

Pozdrav i sve najbolje.

Poslednja izmena:
Znao sam ja da ce mi ovaj monitor doneti samo kosmare, evo vec drugi put sanjam kako imam mrtve pixele i to ne jedan nego ceo ekran aaaaaaaaa, ovaj put je san bio tako realan da je to strasno, prvi put sam mrtve pixele sanjao dan nakon sto sam zamenio monitor zbog 1 mrtvog. Ne znam koji mi je djavo.

Dobro, kad je tako kako ti tvrdiš, pogledaj ovdj thread:
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=164797
sve pozive sam danas obavio, možeš da proveriš ako mi ne veruješ.

Rekao sam jer ja nsiam prodavac nigde, a tvoj post mi je miriso na navlakušu.
Sa Gigashit-om imam samo najgora iskustva a vas su ovde bogami regrutovali na sve strane da ga hvalita na ovaj ili onaj nači, to se lako prepozna, veruj m i ako sam 1-i koji ti kaže, mnogi to vide.

Za preporuku koji model da kupim, hvala ti kao najrođenijem, :wave: ali preferiram Philips monitore tako da ću se potruditi Philips da nađem. ;)

Pozdrav i sve najbolje.

To sto ima razlika u garanciji to su firme (prodavnice) zelele da skinu odgovornost sa sebe i daju losije garancije...

A sto se tice tvog utiska da je u pitanju navlakusa... to ti zelis da bude tako pa si tako i umislio.... procitaj post dva puta i vidi da li se iz njega vidi da sam radio u gigatronu, i da ti na bilo koji nacin savetujem da kupis u Gigatronu ... nemoj da *****s....

Najiskrenije sam ti dao predlog jer sam ja licno odusevljen monitorom a ti se tripujes ovde po forumu...

Zapamticu tvoj nick i ubuduce ti necu nista savetovati ili reci kada ti to bude trebalo jer si me razocarao....

PS: Slazem se da je Gigatron = Gigatroshit.... sto sam i u predhodnom postu i rekao ali ti jos uvek imas tripove...

Ja sam sam imao problema sa vlasnikom (zapravo vlasnicom) zato sto su utripovani i nikakvi ljudi.... takodje organizacija ima je katastrofalna (a organizacija je isto sto i firma).....

PS2: Da situacija bude smesnija... cena koju sam rekao za vw222u je cena iz DPM computers-a....!!! Zato sto ponekad tamo visim jer znam njihovog servisera, cak sam tamo i prvi put video taj monitor, Gigatron ga nema na stanju....

Pozdrav i tebi, sve najbolje....

Znao sam ja da ce mi ovaj monitor doneti samo kosmare, evo vec drugi put sanjam kako imam mrtve pixele i to ne jedan nego ceo ekran aaaaaaaaa, ovaj put je san bio tako realan da je to strasno, prvi put sam mrtve pixele sanjao dan nakon sto sam zamenio monitor zbog 1 mrtvog. Ne znam koji mi je djavo.

:D:D

To sto ima razlika u garanciji to su firme (prodavnice) zelele da skinu odgovornost sa sebe i daju losije garancije...

A sto se tice tvog utiska da je u pitanju navlakusa... to ti zelis da bude tako pa si tako i umislio.... procitaj post dva puta i vidi da li se iz njega vidi da sam radio u gigatronu, i da ti na bilo koji nacin savetujem da kupis u Gigatronu ... nemoj da *****s....

Najiskrenije sam ti dao predlog jer sam ja licno odusevljen monitorom a ti se tripujes ovde po forumu...

Zapamticu tvoj nick i ubuduce ti necu nista savetovati ili reci kada ti to bude trebalo jer si me razocarao....

PS: Slazem se da je Gigatron = Gigatroshit.... sto sam i u predhodnom postu i rekao ali ti jos uvek imas tripove...

Ja sam sam imao problema sa vlasnikom (zapravo vlasnicom) zato sto su utripovani i nikakvi ljudi.... takodje organizacija ima je katastrofalna (a organizacija je isto sto i firma).....

PS2: Da situacija bude smesnija... cena koju sam rekao za vw222u je cena iz DPM computers-a....!!! Zato sto ponekad tamo visim jer znam njihovog servisera, cak sam tamo i prvi put video taj monitor, Gigatron ga nema na stanju....

Pozdrav i tebi, sve najbolje....

I šta sad, sad me ti učiš nešto što odavno znam? :S:
Lepo sam (ti, *** nisam hteo tako lično ali takva ti je bila pruka) napisao da me ne zanimaju garancije firmi već proizvođača.
Kako sam ja tada shvatio tvoju poruku tako si ti kasnije još gore shvatio moju.

BTW, ne *****m ;), u temi o iskustvima sa računarskim radnjama dizao si Gigashit u nebesa a to nije realno, nije realnim ljudima.
Sad se nešto slažeš sa mnom da je to pravi Gigashit ali uz konstataciju da ja imam (i dalje) tripove?!?

To s' kim si imao problema bolje da napišeš u spomenutoj temi nego ovde. Da se ne plašiš da će to ispati malo neozbiljno? Prvo extra iskustva a posle proliv? ;)

BTW2, zvao sam DPM; prijatno sam iznenađen, razgovarao sam i sa serviserom i sa gazdom, to što su cene za 10€ veće uopšte nije falinka kad čuješ uslove garancije na taj ASUS ili Philips LCD-ove npr. ;)

Dal' ćeš da me izbegavaš ili ne, baš me briga, kako hoćeš, što se emne tiče, možeš i silveru i Peci da se žališ što ću u buduće možda biti aktivan u temama u kojima i ti budeš.
Nisam imao nameru da te ljutim već da sebe branim, samo mi muka je od silnih Gigashit-ova 4um računara i JUGOdata.

P.S. sva ova beskorisna rasprava slobodno može da se obriše, lično mislim da bi tako i trebalo uraditi.

Ja imam L222WS, iz potpisa, pa me zanima jel bi mogao da prikacim xbox na njega, ako ne, da ne kupujem box...

Ne bi mogao da prikačiš Xbox. :)

Jes hi vud.

Uoci sledeci link pozajmljen sa teme xbox->laptop mod

http://benheck.com/Games/Xbox360/x360_page_2.htm

dakle, uz malo znanja i pozrtvovanja je moguce iz Xboxa360 izvesti skart, komponentni HD, a i VGA koji nam je za asusa potreban

Ja sam uzeo W222U, jeste 250€ ali sam prezadovoljan, možda design nije po mom ukusu ali zato monitoru ne možeš da nađeš zamerku... ;)
EDIT: da dodam da je garancija 3 godine na 1 bilo kakav pixell, bilo mtrav skroz, bilo subpixell...

Poslednja izmena:
Zdravo svima. Po onome sto sam procitao o monitoru Asus VW 222S, izgleda da je odlica i jevtin. Imam jedno pitanje: na asusovom sajtu video sam da imaju drajvere za ovaj monitor za Vistu i za XP. Ja ima Windows 2000 i planiram da kupim ovaj monitor. Da li ce to predstavljati problem?

Hvala svima.

Neće predstavljati nikakav problem, drajveri nisu obavezni a i ovi za XP bi trebalo da rade na Win 2000.

Ja sam imao smetnje (treperenje horizontalnih linija ) na iste smetnje se vidim mnogi zale . Ja niti imam prikljucenu kablovsku pa da je galvanski elektricitet mogao da izazove sum , probao sam burazerov monitor ( analogni LG 222 ) i nije bilo nikakvih problema . Probao sam njegove kablove na mom monitoru , menjao produzni ... al nista nije pomoglo .

Velika mana su mu zvucnici nisu ni za qurac izgleda da bas oni mogu da prave smetnje. Smesteni su ispod orvora za hladjenje iznad same ploce monitora ( zasravljeni na njen tanki oklop ) . Ja sam ih lepo izvadio i otad se smetnje nisu pojavile :

http://img175.imageshack.us/img175/7834/11682678xr8.jpg

Kad sam ih rascerecio video sam da su magneti u njima prilicno jaki :smash:
Jes' da mi ode garancija al 'ebesh garanciju vazno da sam se ja lepo zabavio i da sad lepo radi :d

Meni od jutros jedna polovina (leva) svetlija od druge.Primeti se na crnoj,sivoj i prigasenijim bojama.Nije do grafike posto sam probao foru sa print screenom pa pomerio na jednu stranu sliku.Da nosim monitor na reklamaciju ?

Prosto covek da ne povruje koliko problema zadaje jeftin monitor te treperenje slike te mrtvi pikseli pa lose boje itd. ja planirao da zamenim moju samsung 19" ali kas sam video sve probleme koje zadaje ovaj asus vise mi se i ne menja. Bolje ko nema mnogo para da lepo izgrca za samsung 2493hm i vozdra miran narednih 3-4 godine.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno