Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

ja bre brate nista nego to tako stalno mesam slova !!!

edit:mad:wladimir MAPA JE KONZA !!!

evo veoma korisne aplikacije !!!

Prilozi

• mtoolbox_143.rar
    58.4 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Cao narode!
Imam problem....

Jedan od dva EF81 koji se koriste u porodici je pobrljavio.
Pritisak na taster 3 na ekranu ispisuje 34. Taster 4 isto... 34.

Taster 8 ispisuje 89, kao i taster 9.

kursorski tasteri, levo i gore rade kako treba, desno i dole luduju. Naime... ako na kursor dole stavim recimo kontakt listu... ona se pojavi i na kursor desno... ako na desno stavim ... recimo media player... on se pojavi i na kursor dole.

oba soft key-a su podivljala... shta se deshava posle pritiska na njih ... koj ce ga znati.

Napominjem: nishta cackano, nikakav update softvera nije radjen... ma nikakva budzenja.

Pokushao sa softverskim resetom... (master reset iz opcija telefona)... i nishta.

Rekao bih da sam nekada ranije procitao medju ovim stranama da postoji i neka vrsta hardverskog reseta... al da me ubijesh ako se secam gde sam to procitao. Na FIND nemogu da nadjem u ovoj temi, a konsultovao sam i post "najbitnije Br.3" bezuspeshno.

HELP!!!!!!

e i meni se isto desilo... nakvasio t ise telefon.... sacekaj par dana da se dobro osusi i sve ce prestati...

Kao sto sam vec rekao bolje ga odnesi u servis...Ako treba oni ce da ga "osuse", a susenje je 300-400 din. ako je pod garancijom mislim da je za dz.pozzzz

SamrtFilter za EF81

Da li je neko uspeo da nađe aplikaciju kao što je SmartFilter za winmobile?
Znači aplikaciju koja je nonstop aktivna u pozadini a ima za zadatak da da zauzeće onome ko me zove a koga sam prethodno stavio na crnu listu? Istovremeno da ga ubaci u missed calls...

moja keva ima ME75 siemens i kako tu da se menjaju ikonica ako mogu ?

@nikola's thx za ikonice,jos samo ako mozes da mi nabudžiš onu plavu simbian temu......

@dax nemam screenshots evo ti sve !! :trust::mad::smash:

Prilozi

• wista tema i ostalo !!!.rar
    392.5 KB · Pregleda: 93
telefon sam osusio pa je radio sat vremena dobro a sad opet svetli, pomoc

Poslednja izmena:
Ja imam problem sa zvucnikom.Kada pustim pesmu on pocne da "krchi",kao da ima nesto u njemu...Nadam se da je neko razumeo sta sam hteo da kazem...Ako neko zna kako da resim nek se javi.pozzzzz

@emilvelic odnesi ga u servis za 300-400 dinara ce da ti ga "osuse" skroz.pozzzz

Poslednja izmena:
Ja imam problem sa zvucnikom.Kada pustim pesmu on pocne da "krchi",kao da ima nesto u njemu...Nadam se da je neko razumeo sta sam hteo da kazem...Ako neko zna kako da resim nek se javi.pozzzzz

@nikoa's Da li ti krci zvucnik kada te neko pozove? Postoji velika mogucnost da je stradala membrana na zvucniku a to je malo teze popraviti jer je zvucnik vrlo mali. Jedino sto mislim da ti preostaje da ga odneses u servis pa da ti zamene zvucnik(jer na na nista drugo ne sumnjam. Ta membrana na zvucniku je vrlo osetljiva i moze da strada ako si pojacavao do kraja kada si slusao muziku. Moj brat je imao slican problem jer mu je LG upao u mulj u vodu,malo posle toga mu je zvucnik radio(krcao ili sve je seckao) pa je morao da ga zameni. Javi mi sta si uradio! Pozz

e i meni se isto tako cuje a ja odneo u servis tamo mi stavili al neki bezveze kad ga pojacas do kraja cuje se ko 3 crtice na originalnom zvucniku !!!

Poslednja izmena:

nikola's zvucnik ti je zargonski receno ''produvao'' ili lepse receno membrana pukla,mom ortaku su stavili originalni zvucnik,extra je zvuk...ali to je bilo davno tako da sad neverujem da ces da nadjes dobar zvucnik...:smash::smash::type:

@steky mag e ja sam napravio temu ali neznam kako da je sacuvam da mi radi !! ja je sacuvam u .sdq pa je preko jednog programa promeni u .sdt i ubacim i tamo mi pise da se instalira ali je nema u themes !!!:wall:

@steky mag e ja sam napravio temu ali neznam kako da je sacuvam da mi radi !! ja je sacuvam u .sdq pa je preko jednog programa promeni u .sdt i ubacim i tamo mi pise da se instalira ali je nema u themes !!!:wall:

U MTE-u koristi opciju File -> Export to Brew format, kojom tema postaje spremna za instaliranje na mobitel (.sdt)!

Prilozi

• Brew.png
    Brew.png
    23.4 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
ja otvorim temu i imam ti to ali nemoze da se klikne !!?

Prilozi

• attachment.png
    attachment.png
    38.2 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Zavrsio sam mapu Beograda istu kao i za Zrenjanin ali je velicina .jar fajla oko 15 MB. Testirao sam je sa Kwyshell MidpX Emulatorom i radi na kompu, ali nece da se instalira na telefon, tj. posle reseta pukne.
Da li neko zna kako da prilozenu bmp sliku konvertujem u png a da velicina fajla bude ispod 50Kb. Za ZR su mi iste slike 228x221 zauzimale od 1 do 10 Kb dok za BG od 5 pa do 100 Kb, sve u zavisnosti koliko je objekata na slici.

Pozz

Prilozi

• img_6_9.rar
    41.2 KB · Pregleda: 57
ja otvorim temu i imam ti to ali nemoze da se klikne !!?

Tema ne smije imati greske - crvene iksice, vec samo zelene kvacice. Na zadnjoj kartici Theme Report - Errors, ne smije nista pisati!!!
Ako postoje greske, oznacene su crvenim iksicima i temu ne mozes prebaciti u Brew format. Kad ispravis sve greske moci ces odabrati opciju File -> Export to Brew format.
Vidi sliku...

Prilozi

• greska.png
    greska.png
    43.2 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
@emilvelic bilo koji servis...Juce sam pitao kod mene u Kaludjerici rade za 300 din. pozzz

@nenad.j and DaX... Tacno je da je membrana odradila svoje...Slusao sam ziku na njemu u vek na max 10!!! Ali mi je cudno kada mu ubodem cackalicu u levu stranu i drzim je unutra...on normalno radi!!! Nego koliko je zvucnik? :D pozzzz

edit: sad sam mu skinuo onu mrezicu ispod koje stoji zvucnik i vidim da hoce da "izleti" kad pojacam na maximum... Na 5-6 radi normalno moze i na 7-8,ali 9-10 krci ubija :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno