Šta je novo?

Pomoć početniku

markko

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poena
304
Nekih desetak dana sam na Leopardu 10.5.2 na mašini iz potpisa i potrebna mi je pomoć oko nekih pitanja:
- da li postoji neki dobar program za backup poput Acronis TrueImage-a na Win-u (ne računajući Time Machine, ne zanima me svakodnevni backup, i Disk Utility, ili da li je Disk Utility dovoljno dobar?);
- da li postoji neki dobar program poput Partition Magic-a ili Acronis Disk Directory Suite-a? Leopard mi je na celom disku od 80Gb a hteo bi da malo racionalnije iskoristim prostor;
- da li postoji program za snimanje miltisession DVD diskova?

Kada bi isčitao one teme oko korisnog softvera pod Mac OS X-om, kao i ostale OS X teme, dobio bi odgovor na svoja pitanja i dileme...

Roxio Toast Titanium, posljednja verzija je 9 koliko mi se čini...

:wave:

Pogledao sam, spominju se iPartition, Carbon Copy Cloner,... ali ništa konkretno. Video sam na netu reakcije ljudi da je novi Roxio Toast Titanium bugovit na Leopardu. Kakva su vaša iskustva? A i ima dosta meni nepotrebnih opcija. Da li ima neki jednostavniji poput Ashampoo Burning Studia?

Poslednja izmena:
Baci pogled za sve ili skoro sve što ti treba ovdje i ovdje.

Baci pogled za sve ili skoro sve što ti treba ovdje i ovdje.

Castore jel ti to imaš template za ove odgovore tipa "možeš naći ovde i ovde" koji se stalno nalazi u clipboardu ili šta :d

Takođe mislim da je Roxio najbolji! :wave:

Aha... :d:d:d:d:d

Ne znam šta hoćeš da radiš sa tom particijom, ali sam Disk Utility bi mogao biti dovoljan. Godinu i po sam na OS X-u i svašta sam radio sa particijama, ali DU mi je bio dovoljan.

Za backup možeš da staviš neko programče koje kontroliše Time Machine, pa da ti ne radi toliko česte backupe, mada ti je on zaista najsavršenije rešenje. Pogledaj i DejaVu i Retrospect.

Za multisession imaš BurnagainDVD.

Vrh Dno