Šta je novo?

Test Drive Unlimited

Ne muči mene motor nego što moram da budžim kontrole za kola na miša . Onda motor ne može da se vozi. Logično, zar ne ?

Poslednja izmena:
Majku mu, pa što dadoh 1.500.000 za auto + 300.000 za budženje a pokvaren mu obrtomer? Naravno da sam perfekcionista.
ma to su ti ovi u tuining shopu sjbali nesto. mislim ko jos meclaren f1 chipuje ?!

Trocitah neki post i sad nikako ne mogu da nadjem :wall:
Imam problem, kad kog ocu da udjem u igru, sve ulazi oko mogu u garazu idt.
Ali kad treba da "sednem u auto" da mogu znaci da vozim, pocne da loaduje igru u beskonacno.
Pise saving game ( valjda ) i kao loaduje i tu stoji idem ctrl alt del, i tu pise not responding, znaci tu zakuca, resintalirao sam igru 5 puta i isto je i kad idem new game ili bilo sta nece da udje vec zakuca tako kad treba da krenem da vozim auto tj. jos ni ne vidim sliku kad sam u kolima..
Video sam da je ovo neko vec napisao ali sad ne mogu da nadjem gde i sta je.
Jel moze neko da pomogne ??

@wroomster-Sve to stoji da ne mozes doci do 100% ali j*t presao sam sve osim da precezem 1 paket i jednu onu fufu,a od achivmeenta nisam odraddio samo 5000milja,i stoji mi da sam presao 56% igre:S

Glupo je i to sto moras bas sve da odvozas do zlatne medalje da bi otkljucao sve automobile ,jer jednu time trku ne modgu da predjem nikako :(

@cat-koliko sma pimetio ne raddi ni1 digitalni pokazivac u igri,takoda ako vozis iz kokpita moras da se oslonis na zvuk,sta drugo da ti kazem,moram da vidim kakav je McLaren GT :)

A sto se tice pokazivaca retko gde su i analogni lepo uradjeni,totalno nema veze zuto/crbeveno polje kod nekih s prebacivanjem brzine,kao sto i brzinomer npr kod salina kad se nabudzi obrne se za 400' kad ides max brzinom :S

A americka kola su malo previse napucana,korveta,vajper,cien,salin ubrzavaju ko rakete :S

A ostali mnogo jaci automobili nemaju ni izdaleko takvo ubrzanje :s.

@ocz-udje se u igru,i dok si josh u kucji, izadji iz igrice,pa je startuj ponovo. Dakle Escape/Quit/Yes...Pa pokrenesh opet : ),receno je na 37str post #919

Poslednja izmena:
Kao što znaš, odavno sam isključivo u Hard Core-u i sve je stvar vežbe. Sad ide fino i po serpentinama, ulećem sa jedno 70-80km/h bez većih proklizavanja tako da nije tako nerealno klizavo kao što ti se čini na prvi pogled.

Slazem se ja sa tobom da je sve stvar vezbe, ali me ne mozes ubediti da je blizu realnosti, jer ipak vec neko vreme imam vozacku, a vozio sam i po gorim serpentinama nego sto su u igri, a isao sam svojim kolima brze kroz takve krivine (sa manje proklizavanja) nego ovde sa F40 ili Enzo-m :S: a to po meni bas i nije realno.

Problem su jedino 'kvrgavi' putevi zbog kojih auto leti ko ispaljen ali mislim da bi leteo i u reali kad bi naleteo na takav put pri brzini od 300.

Apsolutno se slazem sa ovim, mislim da nisu trebali nista da diraju u odnosu na arkadni mod, a takodje sam siguran da i pri 300 na sat, kola ipak ne bi toliko letela kao ovde ;)

Sad kad se vratim u arkadni mod, prosto ne znam kako sam mogao da ga trpim ,) Ko ima G25, preporučujem da ga iskoriste za HC, ostali će se mnogo više namučiti.

Sve u svemu, nije los mod, ali prava stvar je neka sredina izmedju arkadnog moda, i ovog Hard Core... ;)

Poslednja izmena:
i vozio sam i po gorim serpentinama nego sto su u igri, a isao sam svojim kolima brze kroz takve krivine (sa manje proklizavanja) nego ovde sa F40 ili Enzo-m :S: a to po meni bas i nije realno.

:D:d:D:D:d:d:d

HC mod je stvarno bzvz, vozim Mclarena i te zaebancije od 500+k jevra, a kroz krivine mora da idem 115-120 da se ne bih zakucao u bankinu. To mogu i sa Zastavom 10.

Sve u svemu, nije los mod, ali prava stvar je neka sredina izmedju arkadnog moda, i ovog Hard Core... ;)
Da znaš da se 110% slažem sa tim. To bi možda bio pravi sim mod, ali ovo je ipak Hard Core, što će reći, sve je malo preterano....znate na šta mislim :d
Slazem se ja sa tobom da je sve stvar vezbe, ali me ne mozes ubediti da je blizu realnosti, jer ipak vec neko vreme imam vozacku, a vozio sam i po gorim serpentinama nego sto su u igri, a isao sam svojim kolima brze kroz takve krivine (sa manje proklizavanja) nego ovde sa F40 ili Enzo-m :S: a to po meni bas i nije realno.
Čekaj čekaj otkud ti F40:zgran::zgran: misliš 430?;)
HC mod je stvarno bzvz, vozim Mclarena i te zaebancije od 500+k jevra, a kroz krivine mora da idem 115-120 da se ne bih zakucao u bankinu. To mogu i sa Zastavom 10.
:trust:Ako misliš na krivine od 90° baš bih voleo da te vidim u Zastavi sa 120 :smoke::-devil-:
I jeli dokle misliš da budeš newcomer, imaš preko 600 postova:) Menja li se to nekako...nisam našao gde

Poslednja izmena:
Da znaš da se 110% slažem sa tim.

:D

:trust:Ako misliš na krivine od 90° baš bih voleo da te vidim u Zastavi sa 120 :smoke::-devil-:

E sorry, nije mi namera da te miniram :d, ali siguran sam da covek nije mislio na krivine pod uglom od 90°. Ali sto se tih krivina tice, takve sam uspevao da prodjem sa 60-70 (ali da ostanem u svojoj traci) ako mislis na one sa raskrsnicama, dok u igri proklizavas po strance vec sa 40-50

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
:DE sorry, nije mi namera da te miniram :d, ali siguran sam da covek nije mislio na krivine pod uglom od 90°. Ali sto se tih krivina tice, takve sam uspevao da prodjem sa 60-70 (ali da ostanem u svojoj traci) ako mislis na one sa raskrsnicama, dok u igri proklizavas po strance vec sa 40-50
Ma u redu je, razgovaramo, ne ljutim se:)Pa levu krivinu u raskrsnici bi uzeo sa 60-70, ali desnu, teško. Svi se auti ne monašaju isto u krivinama u HC modu i neki su prilično realno urađeni, drugi ulete u spin dok si reko 'do daske' (ne govorim od viskom klasama jer je tu problem sa driving aid podešavanjima) Ako uključiš driving aid, auto se mnogo bolje ponaša nego bez, a svakako ne be na Enzu isključio traction control ili slično, sem ako baš ne želiš da prođeš baš kao onaj ludak koji je prebacio na sport mode ili već nešto tako i iste sekunde slupao Enza :sceptic:
Nije greska u kucanju ;) na F40 sam i mislio :wave:
ooo pa jes to pazario MEGAPACK :party:EDIT:lupko:joj mnogo sam tup, zaboravio sam da voziš nove aute offline...

Poslednja izmena:
ooo pa jes to pazario MEGAPACK :party:EDIT:lupko:joj mnogo sam tup, zaboravio sam da voziš nove aute offline...

na zalost... Ali do kraja nedelje ce valjda biti i online :)

Ma u redu je, razgovaramo, ne ljutim sePa levu krivinu u raskrsnici bi uzeo sa 60-70, ali desnu, teško. Svi se auti ne monašaju isto u krivinama u HC modu i neki su prilično realno urađeni, drugi ulete u spin dok si reko 'do daske' (ne govorim od viskom klasama jer je tu problem sa driving aid podešavanjima) Ako uključiš driving aid, auto se mnogo bolje ponaša nego bez, a svakako ne be na Enzu isključio traction control ili slično, sem ako baš ne želiš da prođeš baš kao onaj ludak koji je prebacio na sport mode ili već nešto tako i iste sekunde slupao Enza

Jes vala, ima istine u tome. Sto se tice leve i desne krivine, ja sam o desnoj i govorio ;), ipak su siroke gume prava stvar ,). Takodje, ima razlike kad vozis (recimo) F40 sa "Sport" setovanjima i kad isljucis skroz, mada mi se cini da je jedina razlika u ubrzanju, tamo manje prolkizava a ovde dosta vise, prolazak kroz krivine je skoro identican. Vozikacu se jos u HC modu, cisto da jos malo sumiram utiske.

Poslednja izmena:
Ako misliš na krivine od 90° baš bih voleo da te vidim u Zastavi sa 120 :smoke::-devil-:
I jeli dokle misliš da budeš newcomer, imaš preko 600 postova:) Menja li se to nekako...nisam našao gde

Ma ne mislim na te krivine, nego neke blaže tipa 35° i sl, pa gde je tu super-sportsko vešanje da kompezuje??? Primer iz realnog života (nemojte da kažete pandurima ;)): kad se vraćam iz BGa autoputem i silazim do Bubanj potoka tu ladno mogu da idem 130 i da ostanem u svojoj traci, a tu je konfiguracija krivina vrlo nezgodna. Sa takvim krivinama bi u HC modu morao da usporim na 60 da bih ostao u traci, znači nešto ne pasuje. By the way, baš je lepo biti newcomer :D
P.S. Ovo za 130 - nisam bahat vozač, to sam samo jednom isprobao kad sam bio sam i kada nije bilo puno drugih kola, nikako ne savetujem da to neko drugi pokušava.

ma to je tako u skoro svim igrama. I u GTR2 ima krivina koje sam ja na miseluku sa vektrom i audijem prolazio sa 100 (u svojoj traci), a u GTR2 slicnu takvu moram da prolazim sa 50 inace zavrsim na sljaki...Ne relano je ocekivati da bas svaki aspekt bude ko pravi, a i bilo bi dosadno :D

kad se vraćam iz BGa autoputem i silazim do Bubanj potoka tu ladno mogu da idem 130 i da ostanem u svojoj traci, a tu je konfiguracija krivina vrlo nezgodna. Sa takvim krivinama bi u HC modu morao da usporim na 60 da bih ostao u traci, znači nešto ne pasuje.
P.S. Ovo za 130 - nisam bahat vozač, to sam samo jednom isprobao kad sam bio sam i kada nije bilo puno drugih kola, nikako ne savetujem da to neko drugi pokušava.

Nisi jedini koji je probao :d, mada moze i brze od 130, naravno dosta zavisi od kola, vesanja, guma i dosta drugih stvari ;)

Sa takvim krivinama bi u HC modu morao da usporim na 60 da bih ostao u traci, znači nešto ne pasuje.
Sigurno nije kao u reali, ali ipak mislim da su veći problem neravni putevi. Obrati pažnju sa kojom brzinom možeš da prođeš kroz krivinu tamo gde je ravan put (negde u ravnici) i tamo gde je talasast (na auto putevima u centralnom delu ostrva) i videćeš da je ogromna razlika. Ako auto samo malo odskoči od asfalta i ti na vreme ne reaguješ, ode u...

Nisi jedini koji je probao :d, mada moze i brze od 130, naravno dosta zavisi od kola, vesanja, guma i dosta drugih stvari ;)

Vala sa Z10 teško da može brže, visoka je ko džip pa što voli da ljulja kad se agresivnije napadaju krivine... A i ove 14ice su mnogo uske pa ne doprinose datoj situaciji ,)

Meni strasno smetaju putevi...
Au ljudi koliko su oni nerealno odradjeni, *** iskljucenje sa autoputa ide neko brdasce duzine 2m visine 1m, i posle njega 3m je skretanje udesno...

Ima gomila primera, znaci totalno debilno, pa onda raskrsnice, boze sacuvaj, da je tako u stvarnosti, pa ginulo bi se samo tako...

I smeta mi jeb.no nerealno pokazivanje brzine. Evo vozite npr 50-60 km/h i posmatrajte objekte sa strane puta, pa jel to u realnosti toliko, NIJE, minimalno je duplo sporije u realnosti... vec sam pisao ovo, ali me stvarno nervira...
A ja se jos pitam zasto npc vozila idu tako sporo, kada sam smanjio brzinu priblizno kao oni, a ono u speedometru pise npr 70km/h, a realno ne idu ni 40km/h.

Poslednja izmena:
J.bte - valjda ti je jasno da su autori igre potencirali na ekstremnim brzinama. Slažem se sa tobom - i meni se čini da ne nešto ne štima - ni brzine ni rastojanja. Sve je malo "naštelovano" - ali ovo nije simulacija. Uzmeš na primer golfa ili neki auto iz G klase i čini ti se da miliš - a ono ideš 150 km/h. Tek kad nagaziš preko 250 imaš "filing za osećaj".

Inače - tek sad sam provalio Ferrari F430 - ono ide po šinama. Strava za free ride. Inače uživam u Lamborghini Miura P400SV i Gallardo Spyder da se vozikam. Al ovaj F430 je van konkurencije. Ko da je zalepljen za drum. Moj 17. auto po redu . . .

Poslednja izmena:
I smeta mi jeb.no nerealno pokazivanje brzine. Evo vozite npr 50-60 km/h i posmatrajte objekte sa strane puta, pa jel to u realnosti toliko, NIJE, minimalno je duplo sporije u realnosti... vec sam pisao ovo, ali me stvarno nervira...
A ja se jos pitam zasto npc vozila idu tako sporo, kada sam smanjio brzinu priblizno kao oni, a ono u speedometru pise npr 70km/h, a realno ne idu ni 40km/h.
Iskreno mislim da je taj problem poznat kao '2d percepcija 3d prostora' zbog koje mozak nema dovoljno informacija da stvori utisak stvarne brzine. Ne vedim veću razliku u odnosu na druge igre, ali možda i nisam u pravu. Mislim da lako može da se izvede eksperiment:
na gps-u markiraj tačku i dobićeš udaljenost, vozi prema njoj konstantnom brzinom, izmeriš vreme i proveriš jeli ispravna brzina:rtfm:sad ti možeš da kažeš da ni razdaljina nije možda tačna, ali koliko sam ja proveravao, dimenzije ostrva na gps-u su vrlo blizu onim stvarnim

ali koliko sam ja proveravao, dimenzije ostrva na gps-u su vrlo blizu onim stvarnim

Kako si proveravao ? Kilometar je 1000m , nije ni 800 ni 1200. A to nema teorijske šanse da proveriš ako nemaš model ostrva. Sve se da naštelovati.

Kako si proveravao ? Kilometar je 1000m , nije ni 800 ni 1200. A to nema teorijske šanse da proveriš ako nemaš model ostrva. Sve se da naštelovati.
Evo na primer sa Google Eartha. Ako oni lažu, onda lažu identično TDUovim modelarima:

pregledaj pa reci da nisam u pravu. Nisam ništa prepravljo majke mi:d
Ne mora da bude u metar tačno da vidimo da ne pokazuje baš duplo veću brzinu od realne
ps: inače, ako ne znate, ona plaža sa leve strane piste je poznata što se na njoj snima 'Lost'..ne ne gledam je mnooogo je glupa :p

Poslednja izmena:
Sve može da se našteluje. Ne veruj očitavanju iz igre - ja bih znao kako da namestim. Stvar je u proporcijama i bukvalno decimalama - da imam 3D model ostrva ili dela ostrva, lako bih izmerio - znajući dimenzije automobila i objekata pored puta i GPS očitavanja (realna). Ovako pričam napamet. Možda su automobili za nijansu veći nego što treba da budu ? Ima gomila caka . . .

Poslednja izmena:
Pa dobro neću da te ubeđujem do jutra, ali siguran sam da je to poznat efekat u kome nemaš pravi osećaj brzine zbog dvodimenzionalnog ekrana i u tome je najveći problem. Predpostavljam da će jedino to moći da se reši 3d hologramskim displejima za neko vreme..:eyebrows::party:
A evo stvarno jedne od nebuloza vezanih za puteve i posebno 'petlje'
Ovo je petlja na stvarnom Oahu:
A ovo je ta ista petlja u TDU:
kompletna je napravljena u jednom nivou i ako se krene iz ovog pravca
možeš da biraš hoćeš levo ili pravo. Ako kreneš pravo, put će te vratiti u isti pravac kao i da si skrenuo levo :wall::d

Poslednja izmena:
Igram par simulacija trenutno (daleko naprednije vožnje od TDU) - i osećaj brzine je mnogo bolji nego u TDU. Ipak postoji problem u brojkama. Mogu da kažem da su ukrali barem 20-25% (naravno - subjektivan osećaj ).

Samo kažem da su malo štelovali da brzine izgledaju veće . . .

Poslednja izmena:
Inace nema bas sve detalje ostrvo u igrici. Na tom ostrvu je i baza Pearl Harbour, koliko znam, i naravno da nije oznacena.

Vrh Dno