Šta je novo?

Jednom za svagda: 25fps, vs 30fps, vs 60fps

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kad igra konstantno u preko 100fps-a, naravno da će da oseti razliku kad se vrati na 60...
Kako će da oseti kad njegov monitor ima 75Hz, znači da ne može da iscrta više od 75 fps.

Poslednja izmena:
Vidiš da čovek u "Moja mašina" ima i CRT, a tu se već vidi razlika.

Edit: Kad se smanji rezolucija, imaće 85HZ. Inače, ja na CRT-u u CoD2 MP vidim primetim razliku izmedju 80 i 60fps-a, tako da nije tačno da razlika ne postoji, samo je stvar percepcije.

Poslednja izmena:
Inače nije dobro da fps prelazi refresh rate jer dolazi do degradacije kvaliteta slike, pa ima razloga zašto postoji vsynch.

Jao, jao, poceli ste pogadjati na koliko je kod mene monitor herca :d

Gledajte, ja ZNAM da monitor ne moze prikazati vise od 60 frame-ova (LCD je u pitanju, CRT je na drugom racunaru) ali isto tako nakon sto duze vrijeme igram na 100FPS, ako se brzo presaltam na 60FPS, razlika je ogromna.

Ja nisam rekao da imam neko objasnjenje za to.

Vidi se jasno razlika izmedju 30 i 60, i izmedju 20 i 30, i izmedju 50 i 70. (da znam, LCD, 60Hz... sve znam)

Ali je realno vec blizu 40 pooootpuuunoooo igrivo. Za kanter i COD naravno da je malo, ali za sav single play ovoga sveta i multi koji nije milisekundni FPS je avg 35-40 bez padova ispod 30 sasvim dovoljno.

Price, ispod 50 neigrivo ne mogu da shvatim niti zamislim. ***, igrao sam Quake 1997. u 22-23 fps, jeste seckalo je ali je moglo da se igra. CRTovi iz sredine 90tih su bili tako dobri da nije moralo da te bole oci od seckanja :p

PS. Prekinite više sa ovom *******cijom. Ubeđivanje da se vidi razlika između 30 i 60 i da je sve ispod 50 neigrivo nije društveno koristan rad i obrazovanje neupućenih nego hvalisanje sopstvenim materjalnim statusom koji vam omogućava novu grafu od 450+ evra svakih 6-8 meseci.

Poslednja izmena:
PS. Prekinite više sa ovom *******cijom. Ubeđivanje da se vidi razlika između 30 i 60 i da je sve ispod 50 neigrivo nije društveno koristan rad i obrazovanje neupućenih nego hvalisanje sopstvenim materjalnim statusom koji vam omogućava novu grafu od 450+ evra svakih 6-8 meseci.

Pa sto onda palis vatru?!:wall:

Ja sam zadovoljan i sa svojih 15... Ako stigne dotle, naravno... :\

pa ti onda nisi "pravi ljubitelj igara" , ni konzolu nemas verovatno :) sram te bilo :)

imam konzolu...
Pritisnem ~ i izadje konzola...
kako nemam...

Evo ljudi zivi primer da ima razlike izmedju 30 i 60fps. Oseca se. Na 30 je u World of Warcraft Burning crusade malo usporena igra kako se meni cini, narocito osecam kad idem u Black Temple, a na 60 kad ide onda sve leti. :D

Poslednja izmena:
Zaboravio sam smajlija da turim, goddamnit... xD
Josh cu da ispadnem glup... xD

a ima i takvih :p

Jel to znaci da ja mogu da uzivam u frame rateu od 100 fps-a, zato sto mi prvi monitor ima osvezavanje od 100hz? :p

Slazem se da je za FPS igre potreban sto veci FPS, al ja igram RPG-ove, a za njih je dosta samo da ne seca.:)
Evo igram sad NWN 2 i u gradovima fps ume da padne ispod 30, ali ne smeta mi.

Dakle Aurora engine je definitivno krshina najgora :D Sad nekako ni ne zalim sto nisam nwn2 odigrao do kraja (zapravo tek sam bio krenuo i odustao). Mislim, ispod 30fps u RPG-u na 8800 gts 320...

evo objasnjena zasto se ljudi svadjaju oko fps..

zato sto ima ljudi koji bez problema svake god daju po 250 e za graficku
i stalno imaju fps od nekih 40-70 fps.

a druga kategorija koji igraju na 6600 gt kao i ja... sa kojom sa presao
assesin creed , bioshok ,oblivion , crysis , sve ali sve igre u zadnji 2 god.

e sada zasto nastaje svadja ... zato sto 'burzuji' igraju isto sto i mi i smeta
im sto su dali 300 e za graf,,, a mi igramo iste glupe igre sa graf od 30 evra.
koje ionako predjemo za 4 sata (primer crysis) .

i uprono tvrde kako 60 -70 fps je bolje nego 24 frejma...ok ok ..to znamo ..da je bolje
ali da je razlika kao sa 10 frejma i 30 e takva nije tako da je smesno uopste prepirnje
dok igra moze se igra ...dobro je ..poz (nemojte da se osecate provani vi sa 8800 gts..gt. )

hahahahahahaahha :d Bravo bravo :klap:

bas to je u pitanju, samo, zaboravio si da stavis smajli na kraj posta, ili...si bio ozbiljan :trust:

Eh, ja bih bio sretan da mogu da igram kao gos'n mika9:D
Shto kaže monteboy ''nemilosrdno je ovo proljece.....'':D

@mike9
Druze, to ti je kao da si reko da smo svi zaljubljenici u automobile i volimo udobnu voznju, s tim sto smo mi budale sto vozimo mecke i bembare od 40k evra, dok se ti lepo vozis u svom jaje citroenu iz 62. i pricas kako je uzivanje u voznji potpuno isto.
57citroen2cv.jpg
09.bmw.135i.340.jpg

Jel ovo isto.:trust:

Poslednja izmena:
Ne pikam neke igre zahtevne igre( ustvari ne secam se kad sam zadnji put igro nesto), ali na mom crt-u se vidi razlika izmedju 50-60 1280x1024, i 60-70 1600x1200
Preko 60 u prvom, i 70 u drugom slucaju mislim da nema poente. :smoke:
Nisam mogo da verujem da je tolika razlika izmedju 30-60fps :zgran:
Vec sam reko da ne igram ce i gri ali je u ovom testu evidentna razlika. ,)

Poslednja izmena:
Ne znam sta da kazem, ja sam sve to (od)igraoa na mahini iz potpisa, i ne zalim se... (osim assasins creed'a... grebo mu pas malter i njemu i piksel shejderima 3.0)
Ali se vidi razlika... izmedju svega gorenavedenog... :D

@Jovyland
kolko sam ga ja shvatio nije to hteo da kazhe nego da se manete bi burzhuji sa 8800GT :D da prichate: "Imash 6800GT... mani se Crysisa" ;)
lol :d

dok igra moze se igra ...dobro je ..poz (nemojte da se osecate provani vi sa 8800 gts..gt. )

E vidis, to "moze da se igra" se razlikuje od coveka do coveka. Nekome igra u low podesavanjima bez AA izgleda bezveze i zamorno za gledanje.

To sto si napisao je podjednako besmisleno kao i da si pitao "sto vi burzuji jedete jagnjece pecenje ili ________ (upisi tvoju omiljenu hranu) kad covek moze da se najede i od suvog hleba?"

Naravno da moze, ali da li je gušt?

Bolje idi lepo i leci te komplekse, ili jos bolje idi zaradi pare pa se igraj i ti kao i svaki normalan covek.

Ili si mozda hteo da kazes da si ti racionalan, a mi rasipnici? Stvarno volim likove koji bolje od mene znaju na sta ja treba da trosim moje pare. :trust:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno