Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Comtrade, po meni, nikako ne bi trebalo da bude reper... bar sto se tice maloprodaje... a da ne pricam o servisu... blagi uzas... i ne samo za kompove...

za Eurolink jos jednom sve pohvale...

Pa ne moras 4 iskusna, mozes 2+2. U svakom slucaju ako tako ozbiljna firma drzi do ugleda nece sigurno da dozvoli da joj se desavaju takvi pehovi putem telefona ili vec poznato "ima na sajtu nema na stanju"? ****ga, to nije izgovor. I da, naravno, treba zaposljavati mlade, obucavati ih i davati im sansu. Kad su mladi, fleksibilni su i lako se mogu prilagoditi i nauciti. Matorci su vec oblikovani i....ma uostalom pogledajte banke - sve salteruse iz poste mahom rade tamo... dok ne odradi jednu prostu operaciju mogu da odspavam za pultom.

Sto se Eurolinka tice, ja sa njima imam odlicna iskustva :) i nastavicu da kupujem komponente tamo i dalje.
Druže, što se tiče toga 2+2 u pravu si. Ali, veruj mi, radnik koji ima manje iskustva ulaže daleko više u svoj rad nego onaj koji dolazi sa već postojećim iskustvom. Ovo je naravno bio slučaj koji sam ja do sada video i ne znači da je 100% tačno. Nemoj me pogrešno shvatiti, molim te. Stavio sam se u poziciju u kojoj sam bio pre nekoliko godina.

Malo je nezgodno, ***. Primiš tako 2+2, dogodi se neki izlet i eto. Odmah se nađe pametnjaković koji nema grama razumevanja i udari po firmi. I ja sam imao loša iskustva sa radnjama u kojima sam kupovao, i sve dok sam nisam počeo da radim isti taj posao, neke stvari mi nisu bile jasne :).

Poslednja izmena:
eurolink je super... ali kada ubodes da imaju ono sto pise u cenovniku.

Jeste lep ego boost kad imas pun cenovnik ali treba to potkrepiti cinjenicama... :smajlikojizvuzdiuprazno:

Ja ne razumem nista, tako da cu i ja da iskuliram.
Voleo bih da mi Gorgoyle nadjes potpuniji web shop od Eurolinkovog na nasem trzistu. Mi smo mala firma koja kao jos nekolicina u gradu pokusava da se takmici sa distributerima koji otvaraju lance svojih prodavnica sto je paradoks svuda u svetu. Jedina dva retailera koji se koliko toliko nose rame uz rame sa njima u Beogradu su bez lazne skromnosti Eurolink i Gigatron, a koliko je to tesko shvaticete ako daj bze jednog dana udete u isti poao kojim se mi bavimo. I ako za jedu firmu, koja ima lager 30+ miliona dinara mozete da kazete da je sarena laza onda je svaka dalja diskusija bezpotrebna.
I sta znaci nasao sam u Comtradeu laptop ali ne za 29, vec za 32 hiljade dinara oni su ozbiljna firma. Naravno da su ozbiljna firma.Oni su najveci ditributer IT opreme...
Reper Vam je ova situacija i rukovodite se trenutnim stanjem na trzistu. Ja cu vam reci da je pravo cudo da pored svih stvari koje se desavaju u zemlji Firme i dalje opstaju. Kada se radi o opstanku, normalno je da se radi i na optimizaciji lagera koji je i dalje prevelik ali eto, ni to nije dovoljno. Ah da, zaboravio sam. Nikada nije dovoljno
Vidi neznam kakva ste vi firma i s kime se borite za opstanak niti mene kao kupca to interesuje. Ja kratko i jasno imam problem sa vašim nazovi online shopom koji nije ažuran. Artikle koje ste tu izlistali nemate na stanju. Takav jedan sajt ne može da se zove online shop. Online shop mora da ima live listing stanja, u komad. Javite se kad to napravite. Kraj priče.

@Gargoyle malo preterujes..... ja sam naprimer pre neki dan narucio hard WD 320GB sa jednom plocom kojeg uglavnom nigde nema a vecina firmi bi odbila da ti nabavi model bas sa tom revizijom firmwar-a, kod njih lepo stavio u napomeni sta mi treba i za 2-3 dana stiglo...
PS: Osim Imtel-a ko jos kod nas ima aktuelan online cenovnik sa stanjem lagera?

pakom...

edit: takodje i telix...

Poslednja izmena:
Druže, što se tiče toga 2+2 u pravu si. Ali, veruj mi, radnik koji ima manje iskustva ulaže daleko više u svoj rad nego onaj koji dolazi sa već postojećim iskustvom. Ovo je naravno bio slučaj koji sam ja do sada video i ne znači da je 100% tačno. Nemoj me pogrešno shvatiti, molim te. Stavio sam se u poziciju u kojoj sam bio pre nekoliko godina.

Malo je nezgodno, ***. Primiš tako 2+2, dogodi se neki izlet i eto. Odmah se nađe pametnjaković koji nema grama razumevanja i udari po firmi. I ja sam imao loša iskustva sa radnjama u kojima sam kupovao, i sve dok sam nisam počeo da radim isti taj posao, neke stvari mi nisu bile jasne :).

Ma kapiram ja sta ti pricas i slazem se sa tim u potpunosti ;) svima se desi poneki ispad i to moze da se tolerise ali ako krene stalno da se desava... to je bila poenta ;)

Peace! :smoke:

@Gargoyle: to sto si ti napisao deluje kao tipican hejt i nista vise. Mozda se i nadje nesto da nemaju na stanju ali to nije razlog da dodjes i popljujes sav progres koji je Eurolink napravio u tom pogledu. Uostalom daj neki predlog - kad znas da hejtujes valjda znas i da predlozis nesto pametno.

Poslednja izmena:
Linc? Boze sacuvaj :) Nisam rekao da ih treba lincovati a i nisam znao da je 2+2 jer to nigde nisi naveo a odmah si krenuo da se pravdas :) Tolerancija? Zasto da ne, ko radi taj i gresi...
A ovu opasku o meni ne razumem bas :) tako da cu da iskuliram :)

Pogledaj pazljivo moje postove... ja sam samo insistirao na razumevanju kada su u pitanju novajlije... to dal ima u cenovniku i po kojoj ceni... o tome nismo pricali i to je druga tema koju i ne bi da razglabam jer to jeste ogovornost firme. Znaci.... opaske su namerno dosle kako bih pokusao ta ti prikzem sliku sa moje tacke gledista, da te malo razdrmam, jer veruj mi da nije isto sa tvoje (kupac) i moje (dugogodisnji kupac i sada prodavac). Ako ja sada imam puno razumevanja za te situacije (jer znam kakve su), mozes ukapirati da je to razumevanje doslo sa razlogom i 100% sam siguran da bi i ti isto ovako mislio kao ja da si bio na obe strane... ma svi bi isto tako mislili (osim degenerika koji su srecom u manjini)....

PS: Nisam imao nameru da te uvredim, vec da te nateram da sagledas situaciju iz pravog ugla (vec kad smo poceli da razglabamo oko toga).... peace :wave:

To je ono sto ja pokusavam da objasnim, ti si bio u tome (ili jos uvek jesi) kao i ja pa mi mozemo da budemo realni (ne subjektivni jer me bas briga da pokazem svoju firmu u boljem svetlu.... ne... kako je tako je...)

E sad jos da se sve ovo shvati.....:p

O prodavnicama, znanju i poštenju prodavaca...

Šta vi mislite, da li je ovo nepoštenje ili je plod neznanja...

- prodati nekome NF61S Micro 754, ploču kao najnoviju i najbolju integraciju i to po "EXTRA" ceni od 4200din!!!
- obećati da ćeš za tu ploču nabaviti nov Sempron 3400+ box!!!
- i na kraju za tu kombinaciju mu prodati kuler WhisperRock 4 za socket A!!!

Ja mislim da šta god da je po sredi, kupac je svakako prevaren i opljačkan.

A, da, zaboravih da napišem, radi se o prodavnici PC SHOP, iz Zemuna.

Hahaha pa to su ti one prodavnice tipa Fo**m i Pentium za svakog akcije gde se prodaju komponente tog tipa...
Generalno ja se u mom selu ubi objasnjavajuci ljudima sta je sta,da to ne valja,da je AM2 i AMD bolje od Celerona za 478 socket ali ne njima je to nabuzdena Pentium Cetvorka...I josh meni kazu kako ti da imash diplomu iz informatike i zavrsen fakultet kad ne znash sta je dobro...

I sto onda da neko ne dere takve kret**e...Licno kad se umorim posaljem ih kod mog druga servisera on im uvali plocu za socket 478 ili socket A po ceni od 50e(polovnu naravno) i oni srecni i ja srecan...Oni sto imaju nabudzenu Cetvorku a ja sto ne moram da se mlatim sa budalama...

Mnogo sam naucio o hardware-u na Benchu(jer elem ja sam software-ash) i stvarno ne mogu da zamislim dan da ne vidim sta ima novo i sta se pise po stranicama...malo komentarishem jer stvarno ovde ima nekoliko desetina izuzetno potkovanih i pametnih ljudi tako da je moj komentar suvisan(jedino kad treba malo break-a od silnog strucnog prepucavanja)

Dakle za Eurolink...pa da njega nije bilo ne bi ste ni vozili danas Corsair napajanja(na cemu vam zavidim) niti se naoruzali 8800GT u doba kad su Pakom i ostale firme drale sa cenama tipa 30000din...

I da kazem nesto...Otkad je Eurolink otvorio prodavnicu u NS sve NS firmice su pocele da spustaju cene ne bi li se umilile kupcima...Dakle da nije dosao Eurolink sada bi za 9600GT placali 200e samo tako!!!

Ovo nije tacno. I pre Eurolinka je bilo firmi koje su nudile odlicne cene. Naravno, i meni je jako drago sto je Eurolink otvorio prodavnicu ovde, posto nam to daje jos vise izbora (sto je uvek pozitivno) i definitivno su mi postali jedna od default firmi gde cu da trazim i kupujem novi hardver...

Za Novi Sad i graficke ja znam stanje kad sam trazio 8800GT...Znam da je bilo jako popularna kad se pojavila ali brate traziti 25000-29999din dok je eurolink prodavao za 16000-18000din i to bolje modele...

Mozda neka firma u stanovima i tako to ali ove lepe,sljastece,na dobrim i vidnim mestima u NS nikako...Drali su i to samo tako...A bash cim je Eurolink otvorio prodavnicu u NS svi poceli da smanjuju cene artiklima koje je Eurolink ima po stvarno odlicnim cenama...

Mislim da znam na koje prodavnice u NS mislish i stvarno ima izuzetaka ali postoji dogovor medju dosta prodavnica(uostalom sve nabavljaju robu od istog dobavljaca)

U principu konkurencija je ogromna i nisu samo vise cene bitne nego i to kako ce se nekom ispostovati garancija... sta vredi da prodjes 5-10e jeftinije ako ces posle cekati resavanje reklamacije 45 dana ;)

@Gargoyle: to sto si ti napisao deluje kao tipican hejt i nista vise. Mozda se i nadje nesto da nemaju na stanju ali to nije razlog da dodjes i popljujes sav progres koji je Eurolink napravio u tom pogledu. Uostalom daj neki predlog - kad znas da hejtujes valjda znas i da predlozis nesto pametno.

Pa pazi jeste hejt nije happiness, ali sa razlogom, ispaljen sam preko tog njihovog kvazi online shopa, neću valjda da budem srećan. A predlog je ponovio sam 3 puta, da naprave live izvod lagera, vrlo jednostavan koncept čuli ste svi za njega, e ali treba to neko i da uradi. Btw. online shop se zove online shop baš zato što je online shop. Nije komplikovano zar ne? Znači online kupovina. Bez telefoniranja, razglabanja, pogađanja i sl. Ima, nema, cena, hvala, klik. Ajde molim te probaj u USA ili UK da ti pola korpe nema iako piše da ima na stanju.

Ja kad kliknem 'kupujem' i 'plaćam' hoću da sam završio sa poslom. Eventualno telefonom potvrda, i to oni mene da nazovu. Ima firmi koje to kod nas sasvim lepo rade, možda su to baš te firme koje Bacid gore spominje. Prosto mi je zadovoljstvo tamo da kupujem.

Znaš verujem da ko nije ispaljen se ne oseća ovako, ali ako svi budemo tolerisali i opušteno coolirali, nikad se ništa neće srediti.

Poslednja izmena:
Pa pazi jeste hejt nije happiness, ali sa razlogom, ispaljen sam preko tog njihovog kvazi online shopa, neću valjda da budem srećan. A predlog je ponovio sam 3 puta, da naprave live izvod lagera, vrlo jednostavan koncept čuli ste svi za njega, e ali treba to neko i da uradi. Btw. online shop se zove online shop baš zato što je online shop. Nije komplikovano zar ne? Znači online kupovina. Bez telefoniranja, razglabanja, pogađanja i sl. Ima, nema, cena, hvala, klik. Ajde molim te probaj u USA ili UK da ti pola korpe nema iako piše da ima na stanju.

Ja kad kliknem 'kupujem' i 'plaćam' hoću da sam završio sa poslom. Eventualno telefonom potvrda, i to oni mene da nazovu. Ima firmi koje to kod nas sasvim lepo rade, možda su to baš te firme koje Bacid gore spominje. Prosto mi je zadovoljstvo tamo da kupujem.

Znaš verujem da ko nije ispaljen se ne oseća ovako, ali ako svi budemo tolerisali i opušteno coolirali, nikad se ništa neće srediti.

problem je mnogo veci koji ti ocigledno ili ne mozes ili neces da shvatis.....
kada budes bio u it svetu i shvatio kako 90% stvari funkcionise kod nas u srbiji, onda ces biti prezadovoljan sto nesto porucis a to ti stigne posle 2-3 dana.
Pozdrav

Slazem se, a cak i da necega stvarno nema i da nije nabavljivo u nekom skorasnjem periodu veoma lako se moze naci adekvatna alternativa sa nista losijim performansama.

Poslednja izmena:
Pozvao sam Eurolink u ns-u, pre nedelju dana, kada sam video Palit 8600 gt, za 63e, na net-u. Javila mi se zenska osoba, ljubazna, i rekla mi je da ih nemaju na stanju, ali da imaju 9600gt ako sam zainteresovan. Svakako ne ono shto sam trazio, no dobro. Pitam "Da li moze da se naruchi?", i ne dobih odgovor, vetj josh jednom suptilnu ponudu da uzmem 9600gt.

Otishao sam lichno, pitao za 8600, jotzk. Nema. Na net-u ima i to za 63e. Kada bih ja ziveo on line, bio bih sretjan mladitj..

ja dosad sve sto sam uzeo u el su mi uredno dovukli iz bg, pod uslovom da tamo ima... ako nesto nema, nema... ne mogu da ti rode |)
nije losa ideja da nazoves bg ili da uzmes online da ga porucis, onda ce te nazvati iz bg i dostaviti ga lepo u radnju u ns...

Pozvao sam Eurolink u ns-u, pre nedelju dana, kada sam video Palit 8600 gt, za 63e, na net-u. Javila mi se zenska osoba, ljubazna, i rekla mi je da ih nemaju na stanju, ali da imaju 9600gt ako sam zainteresovan. Svakako ne ono shto sam trazio, no dobro. Pitam "Da li moze da se naruchi?", i ne dobih odgovor, vetj josh jednom suptilnu ponudu da uzmem 9600gt.

Otishao sam lichno, pitao za 8600, jotzk. Nema. Na net-u ima i to za 63e. Kada bih ja ziveo on line, bio bih sretjan mladitj..

I na kraju si uzeo 9600GT. :d

8600GT ima, ali Sonic a ne Super, i nije 63€ već 76€.

Kada si bio u radnji da pitaš?

Šta je to plata? :D

Pitam, pošto je čini mi se i u trenutku poziva (pre dve nedelje) bilo u izlogu te kartice.

Poslednja izmena:
@patrola.. upravo tako, na insistiranje yoti-a. :) I nisam se pokajao..

@Vule, htedoh super, ne sonic. 63e, ne 76e. (;
Bio sam pre 3 dana, zvao pre 6. U oba sluchaja, kartitze u lokalu nije bilo, a odgovor na poruchivanje, kao shto rekoh (telefonom) nisam ni dobio..

Ja sam bio u radnji kada si bio sa Yoti-jem, ali došao si da kupiš 9600GT, tražio si 9600GT i kupio si, nisi ni pitao za 8600GT.

A Super varijante nije bilo uopšte u NS, to stoji, bila je samo Sonic.

Doshao sam da pogledam grafike, zapravo, zeleo sam neki 3850 a kolega yoti je doshao sa namerom da udomi jednu 9600 kod mene. (; I jeste, i nije da se bunim, ali me zanima sledetje:

.. shto nema super 8600gt u ns-u? Ima je na sajtu, zar ne? Ajde da je nema ni u Bg-u, ali ovako..

Sve je to ok, nisam ni u firmi u kojoj radim uzeo grafiku, vetj kod "vas", ali me zanima kako kod vas ide "lanatz nabavke", kada je ima u bg-u, nema u ns-u, a meni telefonom biva recheno da je nema (uopshte)? (;

Pa ako kaze da "A Super varijante nije bilo uopšte u NS", a ima je na sajtu, logikom zakljuchujem da je bilo u bg-u. Ili neko opasno laze? (;

No, u svakom sluchaju, grafiku sam uzeo, skuplju, bolju, boli me dzep jer je prazan, ali ok..

Цене само у еврима

Не разумем предузећа и радње који на сајтовима стављају цене само у еврима! То је неодговорно према купцима јер је плаћање у динарима (чувена игранка са курсом). :S: :wall:
Код таквих никада ништа нећу купити. Овде евро није званична валута.

Poslednja izmena:
@DukeofSerbia ma da a dinar koji prakticno nema realnu vrednost je ZVANICAN?

meni je najbolje kad je cena u eurima i dinarima tako da znam stvarnu vrednost

Iskazivanje cene u evrima definitivno olaksava poredjenje, a ako uz to, navedu i cenu u dinarima, vise mi i ne treba. Jedini problem moze da bude ako neki mufljuzi ne navedu din cenu, a onda evro racunaju npr. 85

Pa ako kaze da "A Super varijante nije bilo uopšte u NS", a ima je na sajtu, logikom zakljuchujem da je bilo u bg-u. Ili neko opasno laze?

Mislim da je u BG-u bila jedna i da je danas prodata, ali me nisi pitao kad si bio pa nisam ni mogao da ti kažem :) E sad, zašto ti preko telefona prvi put nije rečeno to već ne bih znao.

Sve u svemu, bitno da si kupio još bolju kartu :)

Što se tiče cene u evrima i dinarima, na sajtu stoje obe, pa kako ko voli. :wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno