Šta je novo?

Microsoft's new box to debut in 2010

prenex

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2001
Poena
705
Još malo pa stiže :)

Pacific Crest's Wilson, who late last year made projections about a Nintendo DS redesign already being complete, also gave investors today a heads-up on when he believes Microsoft and Nintendo will unveil their next systems. "We believe that peak industry sales will occur in 2010, given that Microsoft will likely introduce its next console that year and Nintendo will likely launch before then. Further, 2010 is also likely to coincide with the end of the Nintendo DS and Sony PSP cycles."

Full Story: http://uk.gamespot.com/news/6185976.html

Poslednja izmena:
Analitičari...

Xbox 360 to have Blu-ray drive by September

May 02, 2008

New Xbox 360 consoles will be shipping with integrated Blu-ray drives during the third quarter of 2008, writes Dominic Dawes.

There is no announcement from Microsoft as of yet, but reports suggest a company called Pegatron has secured orders from the software giant to manufacture new Blu-ray-equipped 360 consoles, to be shipped by September.

Microsoft, of course, is denying everything. At the beginning of this month the company went out of its way to try and quash the latest raft of persistent 'Xbox goes Blu-ray' rumors.

But having had enough time to get the whole HD DVD/format war debacle out of its system, surely it will surprise nobody to see Microsoft embrace Blu-ray with a vengence.

The best part of all this is the accompanying rumours that have also been doing the rounds – namely, that once the 360 is fully Blu-ray'd up, Microsoft will spark a price war with Sony, leading to cheaper consoles for consumers on both sides of the fence. Sounds good to me.

http://whathifi.com/home-cinema/arc...x-360-to-have-blu-ray-drive-by-september.aspx

Od januara (kada je okončan "dugogodišnji HD rat" koji se završio za manje od godinu dana :d ) se priča o Xboxevima sa Blu-rejem, ali oni nikako da budu potvrđeni. Sada je Pegatron, pre njih su bili navođeni drugi proizvođači i nemam pojma ima li smisla verovati u takve stvari. To sada ionako nema preteranog uticaja kada je HD rat gotov, mada bi bilo fino videti M$ kako Sony-ju plaća licence za tehnologiju koju je nazivao nazadnom :p Pitanje je i da li bi BD asocijacija uopšte dozvolila tako nešto, makar u aktuelnoj generaciji. Koliko kapiram, veći problem za sve igrače ili bolje reći developere je što nema svaki XB hard, ali dobro. Da li će se ubaciti jedan disk ili će se na pola igre promeniti DVD u najgorem slučaju, meni nema mnogo razlike...

Poslednja izmena:
I da bude, blu-ray se nikad nece koristiti za igre, posto su vec prodati milioni xbox-ova bez bluray-a i harda, tako da razvoj igara mora da se nastavi kao i do sada...

Ali ja bih voleo da novi xbox izadje 2010., po meni su dosadasnji ciklusi bili predugi - neka Microsoft ustali taj fazon od 4 godine :)

Poslednja izmena:
4 godine nema sanse.Tesko ce iko da vrati ulozene pare sa cetvorogodisnjim ciklusom.
5 godina je vise moguce, mada je Sony dosad forsirao 6 godina jer tu ima vec prilicno veliku zaradu.
Meni se nekako najbolje cini ovaj 5 godisnji ciklus.Taman kad konzola vec krene ozbiljno da kaska za tehnologijom izadje naslednik...

Pa zasto bi gledali to sto ozbiljno kaska, bas me briga za njih, ja rekoh sta bi' ja voleo :)

Ma nije ovo 1999. godina kada je PC za 3 godine bio 6x brzi :) Nece PS3 nikada imati tako "ruzne" igre u odnosu na PC da cesh da kazesh "jao kako je gadno, zashto ne izbace PS4", tako da uopshte ne treba da zure i sigurno nece da zure, PS4 nece izaci pre 2013-2014, a novi Xbox ce teshko izaci 2010. godine jer treba da vrate pare da bi izbacili novu konzolu, a josh uvek su u debelom dugu. Jedino ako su toliko retardirani da ce 3 generacije da rade bez zarade.

Poslednja izmena:
Ma nije ovo 1999. godina kada je PC za 3 godine bio 6x brzi :) Nece PS3 nikada imati tako "ruzne" igre u odnosu na PC da cesh da kazesh "jao kako je gadno, zashto ne izbace PS4", tako da uopshte ne treba da zure i sigurno nece da zure, PS4 nece izaci pre 2013-2014, a novi Xbox ce teshko izaci 2010. godine jer treba da vrate pare da bi izbacili novu konzolu, a josh uvek su u debelom dugu. Jedino ako su toliko retardirani da ce 3 generacije da rade bez zarade.

Jesi li siguran u to sto pricas?????????
Ja na tvom mestu ne bih pricao gluposti

Pa ukoliko žele da preuzmu primat na tržištu konzola morali bi za 2-3 godine da izbace sledeću generaciju, a ne treba ni zanemariti da su do pojave PS3 i Wii-a već prodali 10 miliona jedinica a od tada samo 9 miliona (ps3 dosad prodat u 13, a Nitendo 24 miliona), trenutno samo Nitendo pravi profit, 360 bi trebao da počne da se ispaćuje u 3 kvartalu 2008, a PS3 u prvom kvartalu 2009. Ibacivanjem nove generacije krajem 2010 bi dobili mnogo više, nego što bi izgubili.

Pa ukoliko žele da preuzmu primat na tržištu konzola morali bi za 2-3 godine da izbace sledeću generaciju, a ne treba ni zanemariti da su do pojave PS3 i Wii-a već prodali 10 miliona jedinica a od tada samo 9 miliona (ps3 dosad prodat u 13, a Nitendo 24 miliona), trenutno samo Nitendo pravi profit, 360 bi trebao da počne da se ispaćuje u 3 kvartalu 2008, a PS3 u prvom kvartalu 2009.

A kako mislish da uzmu primat na trzishtu konzola ? Tako shto rushuju hardver i softver i oslanjaju se na milionske marketinshke kampanje ? Tako mogu da naprave kratkorochni bum i nishta vishe.
Ibacivanjem nove generacije krajem 2010 bi dobili mnogo više, nego što bi izgubili.

Pa ne razumem shta bi dobili. Microsoft gaming divizija je do sada u gubitku od bar 5 milijardi dolara, a za manje od dve godine ochekujesh da zavrshe konzolu koja vec sada treba da bude u izradi ako je to tachno ? Najbolje shto mogu da urade je da umesto u novu konzolu, uloze sve pare u igre, ali Microsoft tako nece raditi, jer im je jasno da se ne mogu takmichiti sa sonijem, zato su i rushovali sve prvi put. Ako stvarno budu izbacili konzolu 2010. sa najnovijim hardverom u tom trenutku, koshtace vishe nego PS3 i nece imati ni jednu igru, a takmichice se sa 40 miliona PS3 koji je jeftiniji sa gomilom igara i AAA naslova, totalno ispeglanim PSN-om, Home-om i ko zna koliko dodatnih mogucnosti, hardvera do tada, da li mislish da Microsoft protiv toga moze ?

Odavno sam rekao, Microsoft se nece tuci kvalitetom protiv Sonija, bilo u hardveru ili softveru, vec ce ici na fore kao shto je i do sada ishao, i jedini nachin da pobedi Sonija je da napravi neshto bolje, ali je problem shto nisu sposobni za to, pa zato sve ovo rade, i na kraju ce samo odustati kao shto su odustali od bilo chega gde su imali konkurenciju.

Jesi li siguran u to sto pricas?????????
Ja na tvom mestu ne bih pricao gluposti

Ako mi kazesh konkretno gde je problem, mozda i pokusham da objasnim.

Poslednja izmena:
Pa jel vidis koliko su problema izazvali zato sto su samo godinu dana ranije izbacili novi sistem u odnosu na sony. To je ogromna stvar za njih, mozda i bitnija od para (kojih imaju podosta:)).
A ta prica o soniju stoji, mada ljudi uvek nadju mesta za "next-gen" sistem ma koliko zdrav prethodni bio. Ja verujem da bi milioni kupili novi xbox 2010. Sve igre bi izgledale za klasu bolje, ma koliko ih bilo. Ljudi tesko odolevaju tome pored svih prica, a sad je sve to toliko napredovalo, da za sve ima mesta, ljudi kupuju po 5 konzola.

Sve igre bi izgledale za klasu bolje, ma koliko ih bilo. Ljudi tesko odolevaju tome pored svih prica, a sad je sve to toliko napredovalo, da za sve ima mesta, ljudi kupuju po 5 konzola.
Takva igra koja bi izgledala za klasu bolje od danasnjih naslova mora da se razvija minimum 4-5 godina tako da ne vidim razlog zasto bi Microsoft izbacivao novu konzolu vec 2010 jer ne bi imao kvalitetne launch naslove (ili kada malo bolje razmislim dovoljno bi im bilo da ponovo izbace neku retardiranu verziju HALO-a i prodaja bi sigurno isla)...
Svi developeri su pricali kako je razvijanje igara za sadasnje koznzole neverovatno tezak i dugotrajan proces a ti bi hteo da vec 2010 novi naslovi izgledaju za klasu bolje...

Ako mi kazesh konkretno gde je problem, mozda i pokusham da objasnim.[/QUOTE]

Pa kazes :,,Jer treba da vrate pare da bi izbacili novu konzolu, a josh uvek su u debelom dugu"

Kako ti znas da su oni u debelom dugu.Na osnovu kog zakljucka?
Ima tu dosta taktiziranja i fiozofiranja,i mislim da je Microsoft sa x360 napravio lepu paru.Mozda gresim mada sumnjam..

Gresis.
Prvi Xbox projekat-prijaveljno 4 milijarde dolara gubitaka.
Drugi Xbox projekat-poceo da pravi profit tek u poslednja 2 kvartala.Dotle, samo gubici.
Dakle, zbog Xboxa, M$ je dosad usao u neki minus od 6,000,000,000 dolara.

A da ne pricamo o tome koliko je x360 rrod-ovalo pa je M$ u krajnjem slucaju bio primoran da im da nove...

MS pod hitno mora da redizajnira konzolu, posto, zahvaljujuci RRoD-u, gube ogromne pare na brickovanim konzolama...
To i cinjenica da Xbox 360 koristi DVD medije vrlo lako moze dovesti do pocetka prodaje nove konzole negde pred Bozicne praznike 2010.Dakle, tacno 5 godina nakon izlaska Xboxa 360.

Poenta svega jesu dve stvari:
1) koliko još MS sme da izgubi, odnosno koliko para planira da da. Izbacivanje konzole 2010. godine bi donelo značajne gubitke, a tek su počeli da ubiraju profit (naravno, dok sa tih 200 miliona nadoknade 5 milijardi proći će ko zna koliko tromesečja :) ).
2) razvoj hardvera? Hardver bi morao da bude rašovan samo tako. O izradi se ništa ni ne govori. Još uvek se čeka na 65nm CPU i GPU konzolu, a kamoli novi sistem. U principu, ne vidim šta bi taj novi sistem mogao biti, sem ako ne zbudže neki mini-PC unutra, ali drastično sličan klasičnoj PC arhitekturi.

U principu, ne verujem da oni spremaju launch 2010. godine, a posebno da do toga neće doći ako pljunu 45 milijardi na Yahoo. Ne sporim da bi mnogi uzeli taj sistem kada bi izašao u navedenom roku, ali govorim sa jedine tačke gledišta koja intersuje M$ a i sve druge - zaraditi keš :) Pride, treba imati u vidu da još nisu izašle ni igre druge generacije - Gears of War 2, Bioshock 2, Mass Effect 2 itd. tako da ono...Osim toga, ukoliko bi izbacili novu konzolu u kratkom roku, a ukinuli XB360 kao što su to uradili sa XB1, možda bi im se to bekfajerovalo™. Opet, tu je uvek glad za novim, a ne treba potceniti ni stvari o kojima ivan priča...Ipak, mislim da od te priče o 2010. kao terminu pojavljivanja nove konzole jednostavno nema ništa. Ne kažem, možda će izaći, samo mi u principu ne deluje realno.

Sa 360-kom ms vec ima gubitak od 2 milijarde zbog produzavanja garancije na rrodovane konzole. A sony pravi profit i prodaju ostvaruje tek kad izbaci slim modele- to je uradio i sa ps1 i ps2 a i sada sa psp-om koji je vec mesecima duplo prodavaniji i od ds-a tako da tek od slim ps3 moze da se racuna 3-4 godine pre izlaska novog playstationa. A pre svega toga treba da izbace psp sa kojim im se, sudeci po sadasnjoj prodaji, uopste ne zuri.

Moj ugao je ipak durgaciji u odnosu na one koji su prethodinh 7 godina igrali PS2, pa im se sad pojavio PS3. Ja sam prethodnih godina naviknut na stalni tehnicki napredak (bilo to dobro ili lose), pa mi ipak nije lako da prihvatim da je "njima i posle 6 godina rano i da im se nigde ne zuri".

A s obzirom na to kako sony podrzava prethodne sisteme, ne vidim problem da 2 koegzistiraju malo duze :). U slucaju Microsofta, to bi znacilo da prvi put nastave da podrzavaju i prethodni sistem neko vreme :)

Poslednja izmena:
Ko jos uvek ceka na 65nm CPU? Izasao je sa FALCON revizijom ploce krajem prosle godine. Imam i ja jedan. :D Ovo ostalo sto si rekao stoji.

Ne CPU, već 65nm CPU+GPU, dakle da i CPU i GPU budu u 65nm. Za GPU je to mnogo bitnije, pošto on uzrokuje 90% problema i pregreva se.

Ne CPU, već 65nm CPU+GPU, dakle da i CPU i GPU budu u 65nm. Za GPU je to mnogo bitnije, pošto on uzrokuje 90% problema i pregreva se.

To za GPU stoji. Naravno da je on bitniji. Ali dobro, bar su CPU sredili pa je konzola tisa i opet se manje greje...

Cudo da si zaboravio da kazes da je to u Japanu, pa nije Japan bas toliko odlucujuci za uspjeh nekog proizvoda a tu je i kumulativna prodaja DS i PSP koja je valjda bitnija.
http://vgchartz.com/hwcomps.php?con...S3&reg3=------&start=38718&end=39565&weekly=1

Valjda se porede PS3 i XB360
http://vgchartz.com/hwcomps.php?con...=X360&reg3=All&start=39397&end=39565&weekly=1

Mislim da nije los rezultat kada se uzme u obzir da se PS2 prodavao pet puta vise od XB1. Poredjenje ima smisla jer se gleda udio u trzistu. Zamisli da ovaj novi VIA CPU bude desetak posto manje prodavan od nove serije Intelovih procesora i da neki lik slican tebi kaze Intel je pobijedio jer se vise prodaje.
I koliko ja znam XB360 je prodan u vise primjeraka od PS3.

Poslednja izmena:
Pa, naravno, da je prodan u vise primeraka kada je godinu dana duze na trzistu(da ne pominjem da su neki ljudi kupovali po primerka-dok je prvi na servisu igra se na drugom :D).

Pa, naravno, da je prodan u vise primeraka kada je godinu dana duze na trzistu(da ne pominjem da su neki ljudi kupovali po primerka-dok je prvi na servisu igra se na drugom :D).

Pa to moze da govori samo o tome da su zadovoljni onim sto konzola nudi. Da su nezadovoljni kupili bi PS3 dok cekaju da im se Xbox vrati sa servisa.

Vrh Dno