Šta je novo?

Age of Conan: Hyborian Adventures

ne razumem zasto ljudi toliko pljuju po WOWu???
ja igram wow vec 1.5 godine, ali tako sto uplatim 2 meseca pa 2 kuliram igram kad hocu i nikad nisam igrao duze od 3 sata. evo poslednjih nedelju dana kad imam vreman sednem na po pola sata odradim 1 quest, ili obavim nesto sto iam u okolini i to je to. Nisu mi jasni ljudi koji kazu da ne mogu da se skinu sa WOWa igra kao i svaka druga igras koliko imas vremena ili koliko hoces...

ne razumem zasto ljudi toliko pljuju po WOWu???
ja igram wow vec 1.5 godine, ali tako sto uplatim 2 meseca pa 2 kuliram igram kad hocu i nikad nisam igrao duze od 3 sata. evo poslednjih nedelju dana kad imam vreman sednem na po pola sata odradim 1 quest, ili obavim nesto sto iam u okolini i to je to. Nisu mi jasni ljudi koji kazu da ne mogu da se skinu sa WOWa igra kao i svaka druga igras koliko imas vremena ili koliko hoces...

Da i onda naidje full merc glad char i pukne ti crit 6000 i ode ti u vjechna lovishta. Zavisi shta ti podrazumjevash pod igranjem wow-a? Igrao sam wow od pochetka do oktobra 2007. Ja sam igrao wow da budem medju najjachim i najboljim. Igrao sam u prosjeku 5-7 sati dnevno. Ali sam i imao rogua medju 3 najjacha na serveru. To je poenta po meni MMO igara. Biti shto jachni i bolji da bi se mogao suprostavit protivnicima. Ako igrash 2 sata dnevno, nije ti bitno kakav gear i skill imash, shto onda uopshte igrash MMO? Pichi single player onda.
Lijepo izgleda ovaj Age of Conan ali tesho da ce moci i da prismrdi wow-u shto se tiche kvaliteta i popularnosti.

@Caesar - bolje da si prodao, ja sam izvuko par stotina evrica za svog rogua:)

Poslednja izmena:
Pa zato sto ocigledno WOW vecini, napominjem vecini ne svima, sluzi za lecenje nekih kompleksa ili frustracija, evo primera, imam druga, ili bolje receno imao sam jer posle onog sto je uradio neznam da li cu zeleti vise da se druzim sa njim. Elem lik je u zadnje dve ili tri godine igrao WOW preko 107 punih dana, nekad igrao i danimo po 17h dnevno, ali po 12h standardno, imao 3 lika na 70 nivou i jos brdo nekih slabijih i ugojio se preko 50kg za to vreme. Kada je pre nedelju dana video da je djavo odneo salu uzme i izbrise sve likove i pokloni nekome svoj account i samu igru. Nije izdrzao tri dana otiso do prodavnice i kupio novi WOW, i poceo sve od nule. E on tvrdi da je njemu smisao RPG igara da uzme i budzi lika sto vise da bi posle mogao da genkuje neke jadnike koji su slabiji od njega. Mozda takvim ljudima sluzi WOW da bi se oslobodili frustracija jer su ih neki likovi viseg nivoa genkovali u stvarnosti. Ako Age of Conan ne bude interesantan ovakvim jadnicima jos bolje za one koji to hoce normalno da igraju. A cemu MMO pa recimo da mozes da se nadjes sa drugovima koji ili zive veoma daleko ili jednostavno ne mozes da se vidjas sa njima stalno pa onda se nadjete malo i igrate zajedno, e to je po meni smisao MMORPG-ova a ne sad cu ja da budem najaci pa cu da im j..em majku svima. Lecite se bre.

Dobra stvar je sto u AoC genkovanje ili napad na drugog igraca nece biti moguc ako igras na PvE serveru postojace samo jedna kraljevina u kojoj ce biti dozavoljen PvP i uz to jos i krcme gde ce moci da dodje to tuce ali samo pesnicama. Koliko ja vidim po poll-ovima daleko veci broj igraca je zainteresovan za PvE servere, jedan od razloga je sto se ocekuje velika migracija WOW igraca na AoC PvP servere.

Poslednja izmena:
Pazi, ima svakakvih ljudi. Ja sam wow igrao od pochetka, imao sam par 70-tki ali sam prestao bez ikakvih problema, chak sam svoj acc prodao za par stotina evra. Od tada uopshte ne osjecam potrebu da igram. Naravno da je cilj igre da shto vishe ojachash heroja, tvoj drug je mozda pretjerivao ali dobro.. Ja sam nekad igrao i po 8-9 sati dnevno (subotom, nedeljom, jer radim ostalim danima), a nisam se ugojio ni kg. Igrao sam ne iz razloga da lijechim komplekse, nego jednostavno ekipa koja je bila na tom serveru je bila haos dobra, kad je vecina prestala sa wow-om prestao sam i ja.
Glupo je AoC uopshte porediti sa Wow-om. Ipak je Wow mnogo ispred ostalih i ostace tako. 10.000.000 igracha nije malo, a ta brojka svakim danom sve vishe raste. Pa i wow nudi pve servere, kome smeta pvp preshao je tamo. Mada za mene pve serveri nisu jasni, takvim ljudima kazem "igraj single player" ali opet sve je stvar ukusa, ima nas svakakvih.

Poslednja izmena:
Vidim da se pojavio ovaj Collector’s Edition da li ima sanse da ga neko uveze ili da se mlatimo preko amazon.com

Ring of Acheronia (Exclusive In-Game Item) – The Ring of Acheronia is an exclusive in-game item which will only ever be available in the Collectors Edition. Stemming from the ancient civilization of Acheron, the ring offers special XP and stamina enhancements for players, making it a powerful companion on the brutal journey through Hyboria.

Hand-Finished Collectors Edition Box – A true piece of art, the metalay-embossed box comes with the royal emblem of King Conan. Naturally it comes in a larger-than-life box, with inlay page and individually numbered holographic sticker.

Hyborian World Faux Leather Map – Made with a unique finish and designed by celebrated cartographer Clayton Bunce, this 14" x 20" faux leather map gives players an authentic overview of the vast Hyborian world.

Unique Bonus DVD – The bonus DVD is filled to the brim with visual entertainment, and includes trailers, a greeting from the game director, behind-the-scenes videos, developer diaries and artwork.

Official Age of Conan Soundtrack – The official game soundtrack CD features a hand-picked selection of the best music from the game. Composed by Knut Avenstroup Haugen, the official Age of Conan soundtrack delivers an incredible and powerful musical journey.

Age of Conan Art Book – With hundreds of art pieces hand-picked by the Art Director, this 128-page book delivers a stunning visual experience. Featuring never-before-seen pieces, it fully depicts the incredible amounts of art which went into the creation of the savage world of Hyboria

The Drinking Cape (Bonus In-game Item) – As fitting for a mature MMO game, the Drinking Cape gives you access to free drinks in all the taverns of Hyboria. This dream-come-true outfit will never be available after the game launches, and with it you can impress friends down the road by proving your status as a pioneer player.

Five Free Guest Passes – Online games are all about having fun with your friends, and only in the Collectors Edition will you get five special guest passes to Hyboria. With the guest pass you can invite five selected friends, allowing them to play together with you, at no cost, for a limited time period.

Po meni ce ovo biti promasaj. Kao Tabula Rasa. Nema sanse da se priblizi jednostavnosti i igrivosti WOW-a. Mozda ovaj Warhammer moze nesto da uradi. Preslikali interfejs od WOW-a samo tako.

Nisam tako siguran za Warhammer, nesto tu ne stima zato je i odlozen za jesen. Sto se AoC tice tesko da ce biti promasaj kao Tabula Rasa. Prvo, iz informacija koje sam pokupio na netu, TR je izasla potpuno ne dovrsena sa puno bug-ova, drugo sve se svodino ne besomucno grindovanje i napucavanje gde se nije znalo ko koga bije. Skoro nikakvi questovi, sve se previse svodilo na grupne borbe, sve u svemu lose zamisljen koncept. A sto se PvP ova tice, ja bih veoam rado igrao AoC da je on single player kao oblivion, ali nije tako da cu mozda morati ovo da probam. Jednostavno ima ljudi koji ne vole da se bore sa drugim ljudima, cak i u Guild Warsu jedva da sam to probao ali sam zato dosta misija odradio u istom partiju sa drugovima i njihovim herojima i jos uvek to radim ponekad i to iskljucivo za prelazenje dungeona i resavanje questova boreci se protiv npc-ova i zabavnije mi je nego bilo koji drugi PvP u bilo kojoj MMORPG igri a probao sam ih dosta.

Pa na sajtu su rekli da odlazu Warhammer da bi jos vise unapredili PVP sistem, ali ko ce ga znati. Jako je tesko sustici WOW. Ipak su to godine i godine Warcrafta iza i milioni igraca. Warhammer ima najvise sanse, jer vuce veliku bazu fanova.

Ja licno mislim da je to i mana Warhammera, on se koliko sam ja razumeo najvise bazira na PvP-u, a dosta ljudi i ne voli PvP. Ali na kraju videcemo sta ce biti. Ja jedino sto znam da ako budem uzimao neki MMORPG, to ce biti Guild Wars 2 za sve ostalo cisto sumnjam.

jel neko probao PvP betu ?
isprobano ...
razocaran sam ...
blagi uzas ...
ne zelim vise nista da znam o igri ... :mad:
dovidjenja ... :wave:

Jedan je WOW i za sada nema sanse da ga ista stigne. Otvorio sam ovde na forumu temu (GTA, COD, SIMS masive multiplayer). E to su za sada 3 igre koje mogu da se rvu sa WOW-om, ako uopste imaju planove za tako nesto.

Jedino sto sam video od PvP bete je na YouTubu i iz nekih postova po forumima, tako da ne mogu nista da kazem iz licnog iskustva. Ali ono sto sam video i procitao deluje mi malo bolje nego sto sam ocekivao. kao prvo PvP beta je bila potpuno ogranicena, i ovaj klijent nije finalni vec specijalno pravljen za betu, pa je to razlog bugova. Elem ono sto mi se dopalo je da na prvi pogled PvP mi je delovao kao u Guild Wars-u, dva tima sa po tri clana u areni. Druga stvar koju sam uspeo da uocim je da je sama borba prilicno teska i zahteva poprilicno poznavanje karaktera ili preciznije klase sa kojom se igra. Sto znaci nije dovoljno kliknuti na protivnik pa da lik pocne odmah da ga mlati vec postoji neki combo potezi i blokovi. Zatim potrebno je veoma pazljivo koriscenje featova i skilova, jer svaki od njih cini neki drugi komplementarnim sto me opet potseca na Guild Wars
Evo par linkova:
http://youtube.com/watch?v=iZcWJdmdkio&feature=related
http://youtube.com/watch?v=tbtMvZlkmuM&feature=related

Po komentarima po forumima PvP se nije previse dopao WOW igracima jer su ga okarakterisali kao previse slozen :d. Na kraju PvP i nije oblast koja mene previse interesuje, pa jedva cekam da vidim kakvi su komentari sa PvE bete

Jedan je WOW i za sada nema sanse da ga ista stigne. Otvorio sam ovde na forumu temu (GTA, COD, SIMS masive multiplayer). E to su za sada 3 igre koje mogu da se rvu sa WOW-om, ako uopste imaju planove za tako nesto.

Ne verujem da ce AoC prestici WOW jer jos uvek ima mnog 12-to godisnjaka i ostalih maldih teenagera koji nece imati pravo da igraju Conan-a tako da je sudbina WOW sigurna bar jos neko vreme, a druga stvar je zahtevnost koja kod AoC nije zanemarljiva ali nije bas ni mnogo velika, koliko vidim ljudi na nvidia 7600 mogu pristojno da je igraju na mediumu detalja.

Ne verujem da ce AoC prestici WOW jer jos uvek ima mnog 12-to godisnjaka i ostalih maldih teenagera koji nece imati pravo da igraju Conan-a tako da je sudbina WOW sigurna bar jos neko vreme, a druga stvar je zahtevnost koja kod AoC nije zanemarljiva ali nije bas ni mnogo velika, koliko vidim ljudi na nvidia 7600 mogu pristojno da je igraju na mediumu detalja.

Pa i wow radi pristojno na 7600 na med detaljima. Sudbina wow-a je dok god budu radili serveri, to ce biti najpopularniji MMO. Ipak 10miliona igracha nije mala stvar. Niko to ni u narednih 5 godina nece dostici, a pogotovu ne AoC (narocito posle izbacivanja wrath of lich king jer ce broj narast i preko 10miliona). A shto se tiche ovoga teens i kids, evo ti isjecak iz jednog istrazivanja From the survey data, the average age of the WoW player is 28.3. 84% of players are male. 16% are female. Female players are significantly older than male players.
I jos jedan iz drugog istrazivanja: The simple answer: all types of people. Many people incorrectly assume that online gaming is something that appeals only to teenage boys, but only 25 percent of MMORPG players are teenagers. According to some demographic surveys of WoW Players, the average player age is 28. Not too surprisingly, 84 percent of players are male and 16 percent are female. But female players tend to be older, with an average age of 32.
On average, both males and females spend 2-3 hours per day playing WoW, but some people report playing for 8, 10 or 12 hours at a time. Perhaps that explains why only 50 percent of MMORPG players work full-time jobs.

Znaci samo 25% od 10.000.000 su teens i kids, tj oko 2.5miliona. A AoC nema shanse da dostigne ni tih 2.5 miliona.

Poslednja izmena:
Pa i wow radi pristojno na 7600 na med detaljima. Sudbina wow-a je dok god budu radili serveri, to ce biti najpopularniji MMO. Ipak 10miliona igracha nije mala stvar. Niko to ni u narednih 5 godina nece dostici, a pogotovu ne AoC (narocito posle izbacivanja wrath of lich king jer ce broj narast i preko 10miliona). A shto se tiche ovoga teens i kids, evo ti isjecak iz jednog istrazivanja From the survey data, the average age of the WoW player is 28.3. 84% of players are male. 16% are female. Female players are significantly older than male players.
I jos jedan iz drugog istrazivanja: The simple answer: all types of people. Many people incorrectly assume that online gaming is something that appeals only to teenage boys, but only 25 percent of MMORPG players are teenagers. According to some demographic surveys of WoW Players, the average player age is 28. Not too surprisingly, 84 percent of players are male and 16 percent are female. But female players tend to be older, with an average age of 32.
On average, both males and females spend 2-3 hours per day playing WoW, but some people report playing for 8, 10 or 12 hours at a time. Perhaps that explains why only 50 percent of MMORPG players work full-time jobs.

Znaci samo 25% od 10.000.000 su teens i kids, tj oko 2.5miliona. A AoC nema shanse da dostigne ni tih 2.5 miliona.

Istina i cinjenice stoje da je wow ubedljivo najpopularniji mmo ikada napravljen i ne samo to vec da je to igra koja "proizvodi" najvise para.
Sa te strane gledano pred wowom u narednih 6mesecio do godinu godinu i po dana mozemo ocekivati dalje populacije wowa do nekog teoretskog maximuma ( dakle kada bude se vec izgustirala sledeca expanzija ). Posle tog momenta populacija ce se polako smanjivati u nekoliko narednih godina ali ce i dalje biti daleko najpopularnija.

To je naravno moje misljenje ... razlog za to je , izuzetno kvalitetna igra i usluga od strane blizarda , 12+ rated content , vrlo dobar lore.
Problem je sto se zanimljiv i dubok lore zavrsava sa sledecom expanzijom ( arthas itd ) , dakle kada se ubije arthas nema vise sta da se radi u wowu.

Sto se tice AOCa nisam igrao betu ali atm misljenja su podeljena i ima ih mnogo , takodje igra deluje kao da bi u samom startu mogla da privuce pola miliona igraca ( ako prodje kako treba interesovanje je dovoljno veliko ). Igra mi deluje fino i igracu je ako bude upola dobra kao wow i ako ne zaseru previse :) .

Odgledao sam brdo filmica na you tubu i pokupili su dosta stvari iz wow-a, pochev od klasa (barbarian - rogue,...), pa do spelova (dark templar ima dosta spelova istih kao warrior). AoC ce biti dobra igra (ne kao wow ali dobra), samo ako dobro izbalansiraju klase. Mada mi borbe djeluju nekako statichno, nisu kao u wow-u. Mozda nema josh profi igracha, pa zbog toga.

Age of Conan Goes Gold
Hyborian Adventures coming to a computer near you.
April 22, 2008 - Funcom and Eidos have announced that Age of Conan - Hyborian Adventures has gone gold. This means that gamers will finally be able to play the much anticipated MMORPG come May 20th.

Age of Conan has been in development for more than four years and to highlight the release of this epic title, an investor update (via Voodoo Extreme) shows that Funcom and Eidos are willing to spend nearly 12% of the company's anticipated gross revenues on promoting the game.

Even though Funcom has stated the game is ready for launch, MMOs can often be buggy ordeals, expect immediate patches at launch.

Age of Conan will retail for $59.99 USD in North America and 49.99 Euro in European markets. A subscription fee of $14.99 will be applied to US participants, whereas a 12.99 Euro fee will be applied to European players.

Cijena wow pretplate? Uhh onda sigurno imaju shta da pokazu da opravdaju to.

Poslednja izmena:
Odgledao sam brdo filmica na you tubu i pokupili su dosta stvari iz wow-a, pochev od klasa (barbarian - rogue,...), pa do spelova (dark templar ima dosta spelova istih kao warrior). AoC ce biti dobra igra (ne kao wow ali dobra), samo ako dobro izbalansiraju klase. Mada mi borbe djeluju nekako statichno, nisu kao u wow-u. Mozda nema josh profi igracha, pa zbog toga.

Ovde si se napisao dosta gluposti.
Blizard nije izmislio Rogue / barbarian klasu .. Barbarian nema veze sa wow rogueom.

Lupio si brdo gluposti i ostao ziv.

Poslednja izmena:
Blizard nije izmislio Rogue / barbarian klasu .. Barbarian nema veze sa wow rogueom.

:D

Koreni svih tih klasa osmisljene su jos pre otprilike 40tak godina u D&D-u. Vecina igraca WoW-a koje znam misli da epska fantastika pocinje sa istom, i na zalost vecina njih je prvi dodir sa fantastikom imala upravo sa WoW-om, i na zalost nikada nije igrala Warcraft, i uglavnom misle da je Lord Of The Ring igra bazirana na filmovima. A za Conan-a znaju da je bio tamo neki film nekad za Svarcenegerom (koji je mnogo bitniji ne zbog glupavog guvenera vec legendarnog reditelja), o knjizi i stripovima (koje sam ja citao dok je vecina njih ili cak i njihovih roditelja pisala u gace) nikada nisu ni culi.

Koliko sam vidio barbarian se krece kao i rogue. U steltu sa velikim dps-om i lakim armorom. Ispravi me ako grijesim ali to sam vidio na filmovima, a posto sam rogua igrao 2.5 godine, uzasno me podsjeca na njega. Nisam ni rekao da je bliz izmislio rogua (znam da nije ali nisam bash fan tog fantazi svijeta, pa se u doticni bas puno ne razumijem) ali na osnovu onoga sto sam vidio AoC mi je zbog mnogo stvari slican wow-u (citaj neoriginalan). Ne znam ko bi prestao igrati Wow da bi poceo igrati njegovu kopiju?

Poslednja izmena:
Ne znam, ali svako go je do sada probao betu AoC kaže da je igra loša ili u najboljem slučaju prosečna. Nema nikoga da je oduševljen.

Batalite vi priču oko AoC i WoW i dođite da sa mnom igrate RF Online. Sedma najpopularnija MMORPG igra na svetu, treća među free2play, odmah iza Cabal i Silkroad. Čist surovi PvP, dosta igrača, masivne borbe. Da vidiš osećaj kad trista nas juriša na protivnički čip, svaki PvP u drugim igrama će ti posle biti smešan.

Poslednja izmena:
Ne znam, ali svako go je do sada probao betu AoC kaže da je igra loša ili u najboljem slučaju prosečna. Nema nikoga da je oduševljen.

Batalite vi priču oko AoC i WoW i dođite da sa mnom igrate RF Online. Sedma najpopularnija MMORPG igra na svetu, treća među free2play, odmah iza Cabal i Silkroad. Čist surovi PvP, dosta igrača, masivne borbe. Da vidiš osećaj kad trista nas juriša na protivnički čip, svaki PvP u drugim igrama će ti posle biti smešan.

Neka hvala i wow mi je glave dosao:)

Poslednja izmena:

Takodje neka hvala, PvP je ono sto gledam da izbegnem kod MMORPG-ova. Iskreno jedina stvar zbog koji igram MMORPG-ove je zato sto nema dobrih single player rpg-ova. Tako sam igrao Guild Wars kao single player i moram da priznam da mi je osecaj bio kao da ponovo igram nesto nalik Baldur's Gate-u. Mozda ce AoC moci da se igra kao single player pa cu imati osecaj kao da igram recimo nesto slicno Morrowindu ili Oblivionu. Inace neki ljudi odavde koji su igrali betu imaju veoma dobre reakcije koje sam citao na nekim drugim nasim forumima, posebno ako su igrali sada pri kraju bete kada je vecina bug-ova ispravljena a i grafika je fenomenalna (za MMORPG) na jacim konfiguracijama

Poslednja izmena:
Ima li ovde neko ko je igrao conana beta i lineage II , hteo bih da popricam o klasama pa da zakljucim sta bi mi najvise odgovaralo .

A sto se plcacanja tice to i
nije neki problem ako se uzme u obzir dabilo kojepiratsko izdanje kosta 4000 din odnosno 250 ako je na jednom DvDu . Posto za full gaming trebaju jedno tri takva pirata ero nama pretplate za konana .

Poslednja izmena:
^ Sta je pisac hteo da kaze? zbunj...

Nazad
Vrh Dno