evo da vam kazem ovako
1. Ne znam koji ste server 2008 probali, ovaj moj je retail i final
2. Posle aktivacije i updateova sve se normalno instalira, nod32, look'n'stop, photoshop, igre, markovi , bla bla da n trljam lan
3. posle aktivacije kou ja imam svi programi kontaju ovo kao vistu isve lepo radi, dakle nema price o "nece da se instalira", gubi se server roles, ali meni to nije bitno.
4. od 2GB slobodan radni deo sa sve aerom je 1.5GB
5. Nema drm-a itd. (ja nisam ekspert, vistu nikada nisam imao na kompu, kazu da je kerenel i core ovoga brzi i pouzdaniji nego od viste)
6. Ono sto je kuditahex postovao kao link je sve vec predefinisano i uradjeno po default-u u server 2008 standard edition. Dakle tu su sve zastite, aero se ukljucuje tako sto odete u servicies i ukljucite "themes" servis i to je to
7. Ostatak sa kutijinog linka bi pretvorio ovaj lei brzi server u natrpanu vistu, a to je upravo suprotno od onoga sto nam treba zar ne ?
8. Vista tiny je crap. Cak ne mozes sve igre da teras jer nekima fale servisi i kodeci, ovlascenja itd. Kad sve to sredis da radi opet imas imas neku vistu.
Elem, nemam za sada problema sa instalicjama itd. Verzija je 32bit, sve radi ko podmazano. Sistem je sam nasao se drajvere osim za nvidiju. Dakle integrisani zvuk, mrezna (realtek 1gb) i sve ostalo.
PS. Odma da kazem da ja nisam merodavan sto se tice vista vs server 2008 posto vistu nisam koristio, ali ovo sto koristim mi se svidja.
Svi koji su me PM-ovali dobice odgovor sutra 😉
@alfaunits:
zapravo ima UAC, ima u servisama i lako moze da biras "enabled" ili "disabled" . Instalacijom servera po defaultu su sve opcije tipa hide ovo ono ukinute tako da vidish sve fajlove i foldere...