Znaci ne framerate nego kvalitet slike.Trazio sam po netu ali na kraju testova sve je neodredjeno.Interesuje me kvalitet slike kod novijih kartica tipa 3870,9600gt....
Znaci ne framerate nego kvalitet slike.Trazio sam po netu ali na kraju testova sve je neodredjeno.Interesuje me kvalitet slike kod novijih kartica tipa 3870,9600gt....
ATI ima bolji 2D, vidljivo je iz aviona. Pitaj bilo kog fanATIka i i isto ce ti to reci. Znas kakve su boje na atiju ? ccc pa nvidia ne moze da prismrdi tome...i 3D je bolji, sve je preciznije i ostrije, pogotovo AF, pogotovo naspram nove nvidia 8xxx i 9xxx serije. nVidia je sve gora i gora. Prosto ne mogu da gledam u desktop posle x1900xt, sve sam ikonice uklonio i ostavio samo sivu boju i tray. Evo vratio sam normalan desktop da vidish kolko je ruzno kad je tako :S:
evo ti attachment da vidish na sta to lici, uzas blagi...
ATI ima bolji 2D, vidljivo je iz aviona. Pitaj bilo kog fanATIka i i isto ce ti to reci. Znas kakve su boje na atiju ? ccc pa nvidia ne moze da prismrdi tome...i 3D je bolji, sve je preciznije i ostrije, pogotovo AF, pogotovo naspram nove nvidia 8xxx i 9xxx serije. nVidia je sve gora i gora. Prosto ne mogu da gledam u desktop posle x1900xt, sve sam ikonice uklonio i ostavio samo sivu boju i tray. Evo vratio sam normalan desktop da vidish kolko je ruzno kad je tako :S:
evo ti attachment da vidish na sta to lici, uzas blagi...
ma katastrofa, prica se da nvidia fejkuje 32bit boja i da je ti u stvari 12bit. Ako se profesionalno bavite DTP-om ili nekim oblikom dizajna nvidiu i TFT monitore morate da zaobidjete u sirokom luku. Kazu da je trinitron cev, bar 4 god matora i archena, u kombinaciji sa ATI 9000pro najbolja kombinacija jer ati prikazuje sve boje !
ati 7500 je imao cak 36bit boja!
Posle 4 Nvidie u posedu prva stvar koja mi je BAS UPALA U OCI kad sam stavio ATI 3870x2 u masinu jesu te boje, stvarno (po mom misljenju) su bile barem 30% lepse u odnosu na NVIDIU
Ti vidish neke razlike tliko subjektivne da bi se mogle pripisati aberaciji boja u samom oku. 7850 koji si imao je bio podesn da daje "suve" boje, ali si imao u opcijama "digital vibrance" i mogao si i podesiti kako god si zeleo, to upravo sluzi za tu toplinu. Meni kao dizajneru i nekom kome je profesija da nesto sa monitora prebacuje na papir je ATI-jeva "vibrantnost" uvek samo smetala i morao sam da pravim profile kako bi zagasio malo te boje. Kome trebaju zivlje boje na nvidija ima digital vibrance, nek stavi na 4~6% i to je to, identican koloritet. Nema kukanja , samo dva klika misem...Dok kod atija nemozes to da podesavas nazalost, crvena i zelena su naglasenije za nijansu od onoga sto bi trebale da budu i to se vidi u gamma podesavanjima pri kalibraciji monitora.
Oduvek mi je bilo smesno za to "TOPLIJE"!
aha, mene sad zanima cistoca slike ? jel istina da se prilikom koriscenja ATI-jeve grafike svi loosy formati povracaju na full uz pomoc ATI reverse quality® algoritma ? ja sam tako chuo, rekao mi je ovaj jedan iz subotice shto drzi 5000+ BE na 4.8 gigaherca. a kazu za Nvidia-u da regulishe cistocu slike tako shto uspe da jedan piksel razdeli na 4, i onda logikom da svakom novom pikselu boju, u odnosu na okolne piksele. genijalna tehnika. to mi je rekao ovaj jedan struchnjak za Nvidie, shto je sam menjao DDR 2 na DDR 4 na grafichkoj.
Ja sam primetio razliku u izgledu slova kad sam prešao sa Radeon 9600Pro na Geforce 8600GT, na nVidiji su nekako krzavija (uključen Smooth Edges). To mi je smetalo nekoliko dana ali sam se kasnije navikao...
Ne znam da li je do drajvera ili nečeg drugog ali to su moja zapažanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari