Šta je novo?

Kvalitet slike ATI vs NVIDIA

• Začetnik teme Začetnik teme RisBo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

RisBo

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
320
Znaci ne framerate nego kvalitet slike.Trazio sam po netu ali na kraju testova sve je neodredjeno.Interesuje me kvalitet slike kod novijih kartica tipa 3870,9600gt....

Kvalitet je isti, imas ljude koji su probali oba proizvodjaca, i njihove testove...ako neko ipak tvrdi da Ati "ima bolju sliku", onda bi to znacilo da je Apple sa svojim profi masinama i Cinema Display-ima otisao u chabar 😛

Neeeeeee
Kvalitet slike je isti.

Poslednja izmena:
Pre je vazilo da ATI ima lepshi 2D prikaz, ali po mom iskustvu i iskustvu drugih sad razlike nema ili je toliko mala da je neprimetna. Al eto na osnovu stare slave ja cu da dam prednost ATI-u :d

Poslednja izmena:
Znaci ne framerate nego kvalitet slike.Trazio sam po netu ali na kraju testova sve je neodredjeno.Interesuje me kvalitet slike kod novijih kartica tipa 3870,9600gt....

Nemaš pojma šta si sada uradio... Otvorio si pandorinu kutiju

Ja sam primetio razliku u izgledu slova kad sam prešao sa Radeon 9600Pro na Geforce 8600GT, na nVidiji su nekako krzavija (uključen Smooth Edges). To mi je smetalo nekoliko dana ali sam se kasnije navikao...
Ne znam da li je do drajvera ili nečeg drugog ali to su moja zapažanja.

Tjah, panterina kutija :d Flame war?Nema sanse, uostalom, sta je najgore sto moze da se desi?
locked.gif:d

Nemate pojma : kod ATI-ja je bolja plava i oštrija su slova, kod nVidie je lepša crvena i filmovi imaju "dubinu" 😛

Ja sam isto navikao na ati imao sam samo jednu nvididiju koju sam prodao posle 2 dana.Posto i posle podesavanja i zezanja sa slikom to nije bilo to.Nekako mi je slika bila svetlija (zuca) dok ati ima prirodne boje.Neznam kakva je situacija sa novijim grafama posto nisam imao prilike da ih uporedim.To je samo moje misljenje,interesuje me i vase pa sam zato i postavio ovu temu

Poslednja izmena:

ATI ima bolji 2D, vidljivo je iz aviona. Pitaj bilo kog fanATIka i i isto ce ti to reci. Znas kakve su boje na atiju ? ccc pa nvidia ne moze da prismrdi tome...i 3D je bolji, sve je preciznije i ostrije, pogotovo AF, pogotovo naspram nove nvidia 8xxx i 9xxx serije. nVidia je sve gora i gora. Prosto ne mogu da gledam u desktop posle x1900xt, sve sam ikonice uklonio i ostavio samo sivu boju i tray. Evo vratio sam normalan desktop da vidish kolko je ruzno kad je tako :S:

evo ti attachment da vidish na sta to lici, uzas blagi...

Prilozi

• desktopnvidia.webp
    desktopnvidia.webp
    321.6 KB · Pregleda: 214
Poslednja izmena:
ATI ima bolji 2D, vidljivo je iz aviona. Pitaj bilo kog fanATIka i i isto ce ti to reci. Znas kakve su boje na atiju ? ccc pa nvidia ne moze da prismrdi tome...i 3D je bolji, sve je preciznije i ostrije, pogotovo AF, pogotovo naspram nove nvidia 8xxx i 9xxx serije. nVidia je sve gora i gora. Prosto ne mogu da gledam u desktop posle x1900xt, sve sam ikonice uklonio i ostavio samo sivu boju i tray. Evo vratio sam normalan desktop da vidish kolko je ruzno kad je tako :S:

ROFL :d:d:d:d:d

Au majku mu stvarno je lose. Baci to i kupi ATI-ja da progledas!!!!!

ma katastrofa, prica se da nvidia fejkuje 32bit boja i da je ti u stvari 12bit. Ako se profesionalno bavite DTP-om ili nekim oblikom dizajna nvidiu i TFT monitore morate da zaobidjete u sirokom luku. Kazu da je trinitron cev, bar 4 god matora i archena, u kombinaciji sa ATI 9000pro najbolja kombinacija jer ati prikazuje sve boje !

ati 7500 je imao cak 36bit boja!

ma katastrofa, prica se da nvidia fejkuje 32bit boja i da je ti u stvari 12bit. Ako se profesionalno bavite DTP-om ili nekim oblikom dizajna nvidiu i TFT monitore morate da zaobidjete u sirokom luku. Kazu da je trinitron cev, bar 4 god matora i archena, u kombinaciji sa ATI 9000pro najbolja kombinacija jer ati prikazuje sve boje !

:d:d:smoke:😉
Ma nemate pojma, Voodoo rulzzzzzz, kaki Ati pa se klati i nevidija😛😛
A sada ozbiljno, preko DVI nema razlike. Evo, imao sam Gigashit 8600Gt, a sada imam Asus Ati 3870 top, i isti qrac, svega mi. Jeste, u doba kada je carevao DSUB i kada su bili aktuelni CRT monitori Ati je bio zakon (mislim na kartice ljudskih proizvođača, tipa Asus, Saphire,... i kartice srednje i više klase, tipa 9600pro, 9800pro itd). Imao sam Asus fx5200, a posle toga Saphire 9600Pro na Dell 20" CRT Sony Trinitron leš, 1997. god, koji je imao podnošljivu sliku. Naravno, na 9600Pro je slika bila daleeeeko bolja. I tačno je to da su na Atiju boje bile toplije.
Ponavljam, BILE. Sada je to beznačajno, barem iz mog primera i onoga što sam video. U suprotnom, poslušajte gx-x, nećete se pokajati :-devil-:

Posle 4 Nvidie u posedu prva stvar koja mi je BAS UPALA U OCI kad sam stavio ATI 3870x2 u masinu jesu te boje, stvarno (po mom misljenju) su bile barem 30% lepse u odnosu na NVIDIU

^Gresis grdno...

34,5% 😀

Zovite Milana Tarota.Mislim da bi u ovom slucaju on imao pravi odgovor. :d

Posle 4 Nvidie u posedu prva stvar koja mi je BAS UPALA U OCI kad sam stavio ATI 3870x2 u masinu jesu te boje, stvarno (po mom misljenju) su bile barem 30% lepse u odnosu na NVIDIU

Ti vidish neke razlike tliko subjektivne da bi se mogle pripisati aberaciji boja u samom oku. 7850 koji si imao je bio podesn da daje "suve" boje, ali si imao u opcijama "digital vibrance" i mogao si i podesiti kako god si zeleo, to upravo sluzi za tu toplinu. Meni kao dizajneru i nekom kome je profesija da nesto sa monitora prebacuje na papir je ATI-jeva "vibrantnost" uvek samo smetala i morao sam da pravim profile kako bi zagasio malo te boje. Kome trebaju zivlje boje na nvidija ima digital vibrance, nek stavi na 4~6% i to je to, identican koloritet. Nema kukanja , samo dva klika misem...Dok kod atija nemozes to da podesavas nazalost, crvena i zelena su naglasenije za nijansu od onoga sto bi trebale da budu i to se vidi u gamma podesavanjima pri kalibraciji monitora.

Poslednja izmena:
ATI je za nazimu, d'ogreju bo(l)je... Nevidija je za oklokere, 'ladi piksele na šeset herca.duga.skočko.pik.

Ti vidish neke razlike tliko subjektivne da bi se mogle pripisati aberaciji boja u samom oku. 7850 koji si imao je bio podesn da daje "suve" boje, ali si imao u opcijama "digital vibrance" i mogao si i podesiti kako god si zeleo, to upravo sluzi za tu toplinu. Meni kao dizajneru i nekom kome je profesija da nesto sa monitora prebacuje na papir je ATI-jeva "vibrantnost" uvek samo smetala i morao sam da pravim profile kako bi zagasio malo te boje. Kome trebaju zivlje boje na nvidija ima digital vibrance, nek stavi na 4~6% i to je to, identican koloritet. Nema kukanja , samo dva klika misem...Dok kod atija nemozes to da podesavas nazalost, crvena i zelena su naglasenije za nijansu od onoga sto bi trebale da budu i to se vidi u gamma podesavanjima pri kalibraciji monitora.

aha, mene sad zanima cistoca slike ? jel istina da se prilikom koriscenja ATI-jeve grafike svi loosy formati povracaju na full uz pomoc ATI reverse quality® algoritma ? ja sam tako chuo, rekao mi je ovaj jedan iz subotice shto drzi 5000+ BE na 4.8 gigaherca. a kazu za Nvidia-u da regulishe cistocu slike tako shto uspe da jedan piksel razdeli na 4, i onda logikom da svakom novom pikselu boju, u odnosu na okolne piksele. genijalna tehnika. to mi je rekao ovaj jedan struchnjak za Nvidie, shto je sam menjao DDR 2 na DDR 4 na grafichkoj.

ne znam, iz mog iskustva posle nekoliko atija i nvidije sve to isto izgleda. Jedino je clear type meni bio bolji na atiju iz nekog razloga i to je to. Mozda ni to nema veze kad ukljucis monitor na DVI.

PS. Za mene je prednost da slike (konkretno materijal tog tipa) vidim onakve kakve su tj. sto pribliznije jer moram da znam sa cime radim. Svaka modifikacija na koju ne mogu da uticem je za mene minus.

Poslednja izmena:
Oduvek mi je bilo smesno za to "TOPLIJE"!

Ako već ne znaš o čemu se radi, bolje se ne izleći sa ovakvim glupim :wall::wall: izjavama:trust: Ja da ti objašnjavam ne mogu sada, neko drugi će to već učiniti.

aha, mene sad zanima cistoca slike ? jel istina da se prilikom koriscenja ATI-jeve grafike svi loosy formati povracaju na full uz pomoc ATI reverse quality® algoritma ? ja sam tako chuo, rekao mi je ovaj jedan iz subotice shto drzi 5000+ BE na 4.8 gigaherca. a kazu za Nvidia-u da regulishe cistocu slike tako shto uspe da jedan piksel razdeli na 4, i onda logikom da svakom novom pikselu boju, u odnosu na okolne piksele. genijalna tehnika. to mi je rekao ovaj jedan struchnjak za Nvidie, shto je sam menjao DDR 2 na DDR 4 na grafichkoj.

:laugh: dobar :laugh:

Ja sam primetio razliku u izgledu slova kad sam prešao sa Radeon 9600Pro na Geforce 8600GT, na nVidiji su nekako krzavija (uključen Smooth Edges). To mi je smetalo nekoliko dana ali sam se kasnije navikao...
Ne znam da li je do drajvera ili nečeg drugog ali to su moja zapažanja.

Istu razliku sam primetio i ja pri prelasku sa ATI-ja na nVidiju, i takođe sam se navikao za par dana. Dakle, subjektivno smatram da postoji razlika u prikazu slike, koja se najlakše uočava kod fontova (zbog tankih linijica i serifa). Za mene je ta razlika beznačajna.

Što se tiče prikaza boja, ako neko voli 'vibrant colors' neka proguta LSD, a za ostatak populacije (pogotovo profesionalce) postoje kalibratori bez kojih nema priče o 'boljim bojama'.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno