Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

@Chinaski
:) pa nije ti to Q4. Odradi koji sporedni quest, naozuraj se bolje i opremi. Pregledaj malo PDA, enciklopediju...
odradio sam 4-5 sporednih i sada hocu malo da ubrzam sa glavnim questom. dosta dugo igram, a nisam puno odmakao. daj boze da sam stigao do pola igre...

Instalirao sam priboi story mod. Lepo izgleda, nova priča, ali vrlo brzo ispada na desktop, već je neko imao problem (user mperisic). Da li je neko rešio ovaj problem? Baš mi se igra, ali ovako ne ide.

Instalirao sam priboi story mod. Lepo izgleda, nova priča, ali vrlo brzo ispada na desktop, već je neko imao problem (user mperisic). Da li je neko rešio ovaj problem? Baš mi se igra, ali ovako ne ide.

Imas patch 1.2 za taj mod.

Meni ne radi save ;(
svaki put krece iz pocetka
intaliran mod S.W.O.v2.0_FULL

1 pitanje. da li je moguce uci u NPP na kraju igre bez odela? cim udjem odmah zaginem, a jos kada hocu da snimim nesto igra mi izbacuje na desktop. ima li spasa ili deinstall? :)

kontash da uletis u NPP u ćega i potkošulji ? moras imati SEVA ili nesto tako...

Priboi Story - gde se nalazi dokument CNPP Accident Report #1 u Agroprom research institute?

kontash da uletis u NPP u ćega i potkošulji ? moras imati SEVA ili nesto tako...

super, ali sta ako ja nemam nista? ne mogu da predjem igru?

edit:
@milan: na 2. ili 3. spratu...

Poslednja izmena:
^Kako si uspeo da dodjes do NPP bez odela :D Oko NPP ima da se nadje makar Military Stalker suit ili nesto...

problem je sto je taj nivo sumanuto tezak. neprijatelja koliko hoces, svi te ubijaju kao od sale, municiju nemas vremena da skupljas, napadaju te helikopteri, vremenski je ogranicena, igra mi izlece na desktop kada hocu da snimim i pored svega toga sam nekako uspeo da se dovucem do NPP i da iz 150. puta pobijem bombama onih 5 likova unutra ali onda krene radijacija i cao...
imao sam nesto malo nekog prosecnog odela ali dok sam se dovukao do NPP-a izbusili su mi ga kao cigansko sito...:(
dakle, sva je sansa da necu moci da predjem igru jer cim promolim nos u NPP radijacija podivlja, a nemam ni vremena da njuskam okolo, a ni municije da se borim sa onima kojima sam pobegao ispred :D
nije mi jasno kako su uspeli tako da upropaste gameplay, ali su uspeli...
probacu nocas jos 50-ak puta da udjem unutra i da ispitam, mozda postoji neki deo hodnika koji nije pod radijacijom, ali sada treba o5 pobiti one likove unutra i moliti se bogu da ce mi igra dati da snimim poziciju...
oh well...

^U vezi sejvova- mozda je do page filea.Stavi na minimum 2GB.
A za ovo drugo mi nije jasno.Ja sam do tog nivoa imao 2 ili 3 SEVA odela, Military Stalker Suit, koliko se secam i onaj exoskeleton, i gomilu onih krsh odela...Stashevi su mi bili krcati oruzjem i odelima :p
Za taj nivo ti treba SEVA odelo i Vintorez (Vintar u igri) sa dosta municije i na pojedinacnoj paljbi.

stoji mi PF na 2GB. to ispadanje se nije desavalo do poslednjeg nivoa. nema veze.
sve u svemu nema mi spasa, probacu jos malo pa ko zna? mozda i uspem kao i prosli put kada sam se zaglavio zbog radijacije...

@chinaski: Ima "dzepova" radijacije, gde i sa extra odelom brzo opada health, bar sam ja to tako doziveo, tako da nije pametno ostajati u "dzepovima":D

uh, uspeo sam da se uvucem u NPP. pobih one bombama i jurnuo sam pored onog sa bazukom u onaj saht i sada sam na sledecem nivou. nemam odelo, nemam municije, nemam nista...bice veselo :D
userem se ja na ovu igru kada moram ovako da je igram. ako nista, makar mi je prihvatila quick save na novom nivou :d

edit: predjoh igru. dole nije jaka radijcija, tacnije moze da se izbegava a onda sam nasao i neka 2 odela koja ne stite previse od radijacije, ali ipak stite, pobio bagru i zamislio zelju i kraj :)
na kraju je rekao "I want this Zone to disappear" i onda su po zoni pocele da nicu biljke i sve da buja, medjutim kada je on otvorio oci nije imao zenice...
nadam se da ce nastavak imati bolji gameplay u smislu da ne moras da se patis ako slucajno napravis los izbor u naoruzanju/odevanju i da ce biti manje bagovit...

Poslednja izmena:
ja ne znam kako si uspeo tako da se uneredis u igri, ja sad kod sebe imam SEVA i egzoskelet, FMP i snajper i 30medkitova zutih/plavih, 30 bandages, oko 300 municije za obe puske. Nosim egzoskelet sa kojim mozes da nosis 80kg kad si obucen. KAd dodjem ponovo do NPP (jednog lepog dana kad me ne bude mrzelo da igram) obucicu cu SEVA, baciti snajper i municiju za njega i eto me na 50 i kusur, necu se bas natrcati ali Boze moj....

Na tim zadnjim nivoima igra je i meni bila pomalo smor, previše rokanja u odnosu na sve ranije.
Ali municije koliko hoces, oklopa i healtha isto. I "malo" drukciji kraj nego kod Chinaskog. :D :d

ja ne znam kako si uspeo tako da se uneredis u igri, ja sad kod sebe imam SEVA i egzoskelet, FMP i snajper i 30medkitova zutih/plavih, 30 bandages, oko 300 municije za obe puske. Nosim egzoskelet sa kojim mozes da nosis 80kg kad si obucen. KAd dodjem ponovo do NPP (jednog lepog dana kad me ne bude mrzelo da igram) obucicu cu SEVA, baciti snajper i municiju za njega i eto me na 50 i kusur, necu se bas natrcati ali Boze moj....
pa ovako, kada sam stigao na nivo pred NPP imao sam solidno municije, pola nekog prosecnog odela i gomilu medkitova, spriceva protiv radijacije i to je super. dok sam se trceci dovukao do NPP-a izbusili su mi odelo, neprijatelja koliko hoces, ubijaju te u delicu sekunde, jure te helikopteri, igra izlece ne desktop pride, tako da nisam imao vremena da kupim municiju. iz 36673. puta sam uspeo da jurnem u NPP, pretrcim onog lika sa bazukom i skocim u saht za novi nivo. ostatak sam se nekako snasao, ali od 50-ak igala protiv radijacije i medkitova potrosio sam ogromnu vecinu...
nasao sam exoskelet, ai tek na kraju, a pre toga sam iscackao neko drugo odelo koje me je sluzilo, ali kasno...
poenta je da su napravili takav gameplay da igranje postaje traumaticno isqstvo ako ne udjes dobro pripremljen na taj nivo (pun svega do zuba, sa jakim odelom), a ti ne mozes da predpostavis da ce ti sve to trebati, pa onda sta ti bog da...

@jovajsa:
kakav je tebi bio kraj?

edit: tek sada se setih da nisam nasao i ubio Streloka?! :zgran:

Poslednja izmena:
^LoL, al si odigro igru svaka ti cast.
Sve si omasio, i pricu i iteme, a dobio si i zasluzeni (pogresan) kraj :d

kakva igra takav i kraj :d

edit: just for the record, sta je potrebno uraditi da bi se dobio pravi kraj?
malo sam gledao zavrsetke na YT i kapiram da sam ja Strelok ili tako nesto :p hahaha

Poslednja izmena:
kakva igra takav i kraj :d

edit: just for the record, sta je potrebno uraditi da bi se dobio pravi kraj?
malo sam gledao zavrsetke na YT i kapiram da sam ja Strelok ili tako nesto :p hahaha

Da bi dobio pravi kraj trebao si u Pripjatu uzeti dekoder. Sa njim bi otkljucao vrata koja se nalaze kod reaktora na gornjem spratu.Tada te ocekuje jos 2-3 sata napucavanja i tumaranja po NPP.;)

Da bi dobio pravi kraj trebao si u Pripjatu uzeti dekoder. Sa njim bi otkljucao vrata koja se nalaze kod reaktora na gornjem spratu.Tada te ocekuje jos 2-3 sata napucavanja i tumaranja po NPP.;)

Bas tako pod uslovom da:
...je kontaktirao lika (cini mi se Doctor-a) pre Pripjata, kad mu se pojavi taj kvest, pa onda pratio dalje tok fabule :) i saznao gde mu je taj dekoder.

uh, nemam pojma za dekoder. izgleda da mi je promakao negde...
malo su bezveze to napravili...no dobro...

^^Sto Chinaski naravno nije uradio, jerbo je pretrcao igru go i bos :D
Bar mu je hologram ispunio zelju :d

Poslednja izmena:
uh, nemam pojma za dekoder. izgleda da mi je promakao negde...
malo su bezveze to napravili...no dobro...

Najverovatnije si propustio glavni kvest za dobar kraj,trebao si da pronadjes Guid-a(tako se valjda pise;))neposredno posle misije u Yantar-u.Dobro, malo si pozurio,i meni se desilo isto prvi put.
Nesto si se dosta namucio sa ovom igrom...:DAko krenes ispocetka(a verovatno nekad hoces),vrati ti to na "novice",protivnici su i dalje jako precizni ,najveca razlika je u tome da tada nalazis artefakte u izobilju.

Zapravo, da je to uradio nasao bi u toj sobi (ioli nekoj pored) i SEVA suit ;)

Najverovatnije si propustio glavni kvest za dobar kraj,trebao si da pronadjes Guid-a(tako se valjda pise;))neposredno posle misije u Yantar-u.Dobro, malo si pozurio,i meni se desilo isto prvi put.
Nesto si se dosta namucio sa ovom igrom...:DAko krenes ispocetka(a verovatno nekad hoces),vrati ti to na "novice",protivnici su i dalje jako precizni ,najveca razlika je u tome da tada nalazis artefakte u izobilju.

aaa, to je. secam se Guide-a i mog neposecivanja istog :D eto, mislio sam da je to side quest kojih mi je bio pun Q, ali eto, ispostavilo se da je to kljucno...nista, za Clear Sky cu trenirati vidovitost, pa mozda i predjem igru kako valja :p

@Nex:
gologuzan :d
hahahha, najjace je kada sam protrcao u gacama pored onog sa bazukom, izbegavajuci rakete, sa sve radijacijom u NPP :d hahhahaahaha, isuse...

Poslednja izmena:
^Znaci, kao pravi isposnik si onda otisao na moleban do monolita :D

pa sta da radi u pocepanom odelu, bez municije sa polu raspalom puskom :) i ja bi u tom slucaju isao na monolith iako sam znao sta me ceka :) Da je isao na pravi kraj i da pobije matorce, kako on igra - nikad ne bi zavrsio to posto je to jos teze od NPP :)

Nazad
Vrh Dno