Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

@chinaski :D
Pa piše ti cemu služe, imaju pozitivne i nekad negativne efekte pride, pa biras kombinaciju koja ti treba. :)

Poslednja izmena:
Pise, to je tacno, ali su nesto tuza*ebali koliko se secam, pa neki imaju skroz kontra efekte od onog sto pise (bleeding i tako to).
@Chinaski: Sad videh da si odmakao sa igrom i nije mi jasno kako nemas dovoljno tih injekcija.U principu, nigde nisam zaglavio zbog radijacije u main questovima, jedino su bili problematicni stash-ovi skriveni u radioaktivnim zonama.

Ne da je cheating, nego ubija igranje.

Jos da si rekao godmode...
Nikakvi modovi koji olaksavaju igranje, to ubija totalno gaming.
Idi igraj quake 2 :d.

Pa koliko znam taj exoskelet je deo igre, i imaju ga neke frakcije u igri, ne vidim problem ako skrpis lovu i kupis sebi to isto odelce :). To sto vi volite da idete goloruki ili sa nozem na neprijatelja (shatro :p) to je vasa stvar, a i covek lepo pitao sta da nabavi da ga sacuva od radijacije...

ova igra me sve vise i vise odusevljava..... sad sam dosao u onaj lab da pronadjem x16, i dobio sam od sakharova prototip nekog odela koji me za sada stiti od radijacije.... medjutim, u dvoristu ima brdo nekih mrtvih vojnika, ali samo kod jednog mi je dao mogucnost da ga pretrazim, i tu sam nasao odelo i novu pusku.... jel tako i kod vas bilo da ostale vojnike ne da da se pretraze? inace, atmosfera kad se spustim u podrum laboratorije je extra.....

ljudi, uspeo sam :) prvo sam video sta imam od sejvova. nasao sam samo 3 komada: 1 sa pocetka igre, 2. tamo gde sam vec usao unutra i pobio neke ljude i 3. beskorisni. i onda sam odlucio da probam jos par puta, pa mozda se nekako provucem...i uspeo sam posle jedno 10. puta. protrcao sam kao vetar pored onog nevidjivog cudovista, i ucmekao sam 1 bandita koji je srecom imao injekciju :banana: cim sam se roknuo radijacija je opala i za divno cudo vise se nije pojavljivala?! onda sam koknuo jos jednog, pokupio stek i zapalio napolje.
presao sam onu kradju vojnih dokumenata i sada ih nosim polako u onaj bar :)
imao sam ludu srecu. postojala je odlicna mogucnost da ne mogu da nastavim igru, ali sam imao srece. sada sam se nakupio injekcija, tako da bi trebalo da bude sve ok...
pozzz svima
:wave:
p.s.
sve u svemu, nije losa igra ali pati od nekih mana, kao sto je recimo gotovo nemoguce sunjanje u vojnoj bazi. uvek te provale, cak iako sam usao u zgradu neopazen, a bas sam hteo da predjem misliju bez alarma...
uz malo bolji gameplay, napucavanje i rag doll (kada ubijes nekog nozem ovaj odskovi 2m i pravo kao strela, kao da si bacio neku kladu) igra bi bila za 90%...

okacio si bio neki artefakt koji te je punio radijacojom. Kad na artefaktu pise da je radijacija +<neki broj> to zapravo ne valja ako nemas neki artefak sa -<broj>

a na koji nacin se trguje sa recimo barkeeperom ili sakharovim?

imao sam par artefakata koji su jako blago povecavali radijaciju...
inace, kod trgovine, provalio sam da za onaj parizer mogu da dobijem sta hocu :D bas su glupo odradili trade :)
navukoh se ja na igru, igram vec 4 sata za redom. ne pamtim kada mi se to poslednji put desilo...

imao sam par artefakata koji su jako blago povecavali radijaciju...
inace, kod trgovine, provalio sam da za onaj parizer mogu da dobijem sta hocu :D bas su glupo odradili trade :)
navukoh se ja na igru, igram vec 4 sata za redom. ne pamtim kada mi se to poslednji put desilo...

Nije nego,das parizer i doplatis u keshu...;)

ma jok. dam parizer i uzmem medkit i tako to. osim ako mi ne odbije i kes :D
sve u svemu, sada sam zabo birtiju i radim neke manje-vise besmislene zadatke za lokalne alkose. jos 2 komada cisto da ih ispostujem i vracam se na main quest :) dosao sam do one laboratorije...
nadam se da ce ovaj novi Clear sky biti jos bolja igra...

ma moguce, samo do sada nisam nista istrgovao sem onoga sto su trazili u misiji, a to automatski odradi..... a pun sam svega i svacega, jedva se krecem... haha

e sad mi nista nije jasno.... kad sam ulazio u tvrdjavu da maznem x16 dokumenta, bio je izuzetno visok nivo radijacije, i ono odelo kao sto ima kruglov koje mi je dao sakharov me je stitilo od toga.... i sad se vracam da odnesem dokumenta barkeeperu, i isto nailazim na radijaciju, a odelo me vise ne stiti???????

moguce je da su ti ga izbusili mecima :D ozbiljno, odelo moze biti, kao i oruzje, u boljem i gorem stanju. ako je u gorem, logicno je da te i losije stiti...

ono nije bila radijacija vec zracenje od PSy-emitera...Dalje, ono SEVA odelo sto su ti dali te stiti od radijacije ali ne potpuno. Da bi se setao po onim brdima u "garbage" delu treba ti hazard suite (100% protection from radiation)

mada iskreno receno, ima jedno bolje odelo od SEVA, malo je lakse i par parametara su za nijansu losiji (electric shock i tako neke gluposti) ali je po meni bolje. Naravno, posle se u freedom bazi moze naci egzoskelet kad obavis dovoljno misija za freedom fakciju, dobijes pristup njihovom armory-ju. Sa egzoskeletom sam lovio bloodsuckere u selu sa nozem :d

Poslednja izmena:
Momci ja nisam pratio ovu temu i pogledah na brzinu zadnjih par strana ali ne videh da se spominje ovaj mod (mozda ste ga ranije pominjali):
S.T.A.L.K.E.R. Скрытая Аномалия

U prevodu sa ruskog:
Add-on to Stalker radically changes the whole game, the player and the NPC more freedom and independence. The game becomes unpredictable, dangerous and full of surprise. The principle is simple fashion - the player should not have a sense of artificiality happening.

Instalira se bez originalne igre (ako sam ovo dobro razumeo: Ставится без оригинальной игры!)

Ovaj mod je težak 2.57 GB ... i naravno na raspolaganju za downl.

e sad cu se ubiti ko nemac!!!!!! do povratka do barkeepera sa x16 dokumentima na mene puca sve zivo! uspeo sam da se dovucem i da mu isporucim x16 i primim novu misiju, ali cim izadjem iz bara, vojnici me cekaju na ulazu i srokaju me? sta sam zeznuo da se ovo desava?

e sad cu se ubiti ko nemac!!!!!! do povratka do barkeepera sa x16 dokumentima na mene puca sve zivo! uspeo sam da se dovucem i da mu isporucim x16 i primim novu misiju, ali cim izadjem iz bara, vojnici me cekaju na ulazu i srokaju me? sta sam zeznuo da se ovo desava?

Zakacio si se sa Duty frakcijom? :trust:

pa ocigledno......... i sta sad da radim, da ucitam neki od ranijih sejvova pa ponovo?

kako si uspeo da se zameris Duty-erima? :trust:
odo' ja u lab, da vidim sta tamo ima :D

ma tamo jos na onom delu pre barkeepera gde je polje puno dzukela i mutanata, a vec je padao mrak, kasno sam u onoj guzvi skontao da sam srokao jednog sa ledja.....a najludje sto sam na putu do barkeepera pobio celu armiju....... haha

kako si uspeo da se zameris Duty-erima? :trust:
odo' ja u lab, da vidim sta tamo ima :D

Ima doktorica dobrih :d.

ma tamo jos na onom delu pre barkeepera gde je polje puno dzukela i mutanata, a vec je padao mrak, kasno sam u onoj guzvi skontao da sam srokao jednog sa ledja.....a najludje sto sam na putu do barkeepera pobio celu armiju....... haha

A ovo za Duty-jevce, izgleda da se tebi desilo kao i meni. Ustvari ja ni ne znam kako sam im se zamerio, znam da su oni patrorirali ispred i u okviru tog dela gde je barkeeper.
Prolazio sam normalno par puta, i vracao se, i odjednom kada me ponovo put naneo tuda, oni zapucase na mene :smash:.
Kapiram, da je na njihovu stetu bilo sto su mi postali neprijatelji ,) :p :d, jer ih vise nije bilo nigde oko tog dela, muahahaha :-devil-:.

A opet posle je dosao deo, kada sam morao da biram da li cu da se pridruzim Duty-jevcima ili Freedom-ovcima, znaci izgleda da su kasnije ipak zaboravili na nash "nesporazum", tako da mislim da je to kod mene bio bag.
Znaci prvo sam bio neutral sa njima, pa enemy, pa sam sa njima na kraju bio friendly, jer smo zajedno istrebili fredom-ovce, nema nekog bash smisla, ali sa tim zajednickim napadom na fredom-ovce se i zavrsio moj kontakt sa njima, jer sam posle toga otisao na glavni quest, prosavsi pored baze freedom-ovaca, a tu je posle nemoguc povratak na subquestove, mislim ne moze se vratiti na prethodne delove zone, tako je odradjeno... zavrsava se glavni quest.

Moram da odigram ponovo igru, jer gomilu subquestova nisam presao.
Imam jednog ortaka koji je presao igru za vikend, choban :smash:, za takve je q3.

Sta mi predlazete da instaliram za ponovno igranje:
patch, a koje modove (graficke i neke druge, ne cheat-ove) ?

Poslednja izmena:
ooga, i ja se sada vrnuh iz X18 i sacekali su me military likovi na izlazu. da nisi na njih mislio?
covece, bas je jeziva ona X18. mogu misliti sta me ceka u X16 gde cu sutra da svratim...

jel' to main quest ili sam o5 malo zalutao?

ooga, i ja se sada vrnuh iz X18 i sacekali su me military likovi na izlazu. da nisi na njih mislio?
covece, bas je jeziva ona X18. mogu misliti sta me ceka u X16 gde cu sutra da svratim...

Moguce da sam i ja pomesao.
Ko se nalazi u delu gde je barkeeper, military ili duty ?
Mislim da je ipak Duty.

Military je zvanicna vojska, i oni su uvek enemy, jer love stalkere i bore se protiv ovih paramilitarnih Duty i Freedom.

ova igra me sve vise i vise odusevljava..... sad sam dosao u onaj lab da pronadjem x16, i dobio sam od sakharova prototip nekog odela koji me za sada stiti od radijacije.... medjutim, u dvoristu ima brdo nekih mrtvih vojnika, ali samo kod jednog mi je dao mogucnost da ga pretrazim, i tu sam nasao odelo i novu pusku.... jel tako i kod vas bilo da ostale vojnike ne da da se pretraze? inace, atmosfera kad se spustim u podrum laboratorije je extra.....

Ima puno mrtvih, ali neki su vec duze vrijeme mrtvi, raspadnuti. Zato i ne mozes nista pokupiti od njih.

@Chinaski
:) pa nije ti to Q4. Odradi koji sporedni quest, naozuraj se bolje i opremi. Pregledaj malo PDA, enciklopediju...

onaj prvi lab a valjda je to x18 je "strasniji" nego x16.

ja se polako spremam za Pripyat:D

Vrh Dno