Šta je novo?

9800 GTX Oc

A nije ni otishao na SLIzone da pogleda i nije ni skontao, a spika je ustvari bash suprotna bila od toga da su iste; fleshovanjem biosa 9800gtx na 8800gts g92 dobija se brlj ekran.. Mene sad chudi zashto je ta kartica bash tolko malo jacha od 8800gts, toliko mizerno malo da skoro nije uopste.

samo menjaju seriju i refreshuju proizvode, nista vise. Oce da se otarase 8xxx i da sve bude 9xxx. ako pogledas malo bolje videces da 9800gtx kosta kolko i 8800gts 512, tj za nijansu vise, to je upravo zbog toga sto to u stvari i jeste slicna karta.

Znam ja sve to al opet zashto onda ne radi flesh biosa sa 9800gtx na 8800gts

Znam ja sve to al opet zashto onda ne radi flesh biosa sa 9800gtx na 8800gts

To ti je isti fazon kao sa GTX G80 I Ultra...Moglo je da se ufleshuje Ultrin bios u GTX!U ovom slucaju su verovatno zastitili jer bi sa biosom od GTX-a na GTS verovatno dobio GTX i niko nebi ni kupovao onda 9800 GTX nego bi svi flashovali svoje 8800 GTS G92 sa biosom i dobili bolje performanse jer su karte zaista slicne,tako reci iste;).A onda Sli i slicne gluposti...Kapiras?:trust:

verovatno ni memorija nije ista.

memorija je ista, tek sad pocinju da ubacuju hynix ponovo u igru, ali to nema veze, mozda latencije nisu iste, naponska sigurno nije ista itd. To sto ljudi misle da je bios samo skup frekvencija i % obrtaja ventilatora je skroz pogresno. To su samo opcije koje im nibitor dozvoljava da menjaju (ostalo ni nema smisla da menjaju). Karte definitivno nisu iste.

evo gx-x, upravo predjoh sneg u crysisu, i nije bilo nikakvih drastichnih padova fps, radio mi od 25 do 30fps, a kada mi padne na 20 ja iskljuchim vsync pa me vrati na 24.. :) U svakom sluchaju igrivo je bilo..
Nego kopka me jedna nebuloza; u ponekim trenucima, nechestim, zna da zasecka i da se drastichno smanji fps, ali ako promenim rez vrati normalan fps, i kad se opet vratim u native rez, fps bude po starom, nesmanjen...

E da, sto se tog drasticnog smanjivanja fps-a tice, meni se to povremeno desavalo, samo ja sam to resavao izlaskom iz igre i ponovnim ulaskom.

ako pogledas malo bolje videces da 9800gtx kosta kolko i 8800gts 512, tj za nijansu vise, to je upravo zbog toga sto to u stvari i jeste slicna karta.

Test u igrama koje imaj svoj demo je najvalidnij piokazatelj rezultata i mogucnosti ove karte, ja samo mogu da kazem da i pored toga sto u igri Crysis nedaje neki skor za padanje u nesves karta se ponasa savrseno u samoj igri, naim na mestima gde sam sa 8800gts 512 (780/1100) imao 17, 27, 24, sada imam 29, 40, 38fps naravno karta kloknuta na 800/1250 sto je inace klok za svaki dan sa ventilatorom na 60% pri cemu je karta skoro necujna i neprelazi temperaturu od 70c u zatvorenom kucistu, meni je to dovoljan razlog da dam 40e vise nego za 8800gts 512.

Sa drugog foruma, testirao jedan od poznatih ljudi ovde. Znaci skoro 80% jaci fpsovi, tako da se nesto neslaze izmedju ove dve konstatacije!

Sa drugog foruma, testirao jedan od poznatih ljudi ovde. Znaci skoro 80% jaci fpsovi, tako da se nesto neslaze izmedju ove dve konstatacije!

Odradjen je ponovo test,drugi,tako da se sad malo dovodi u pitanje validnost prvog!Probali smo zajedno sa mojim GTS-om i razlike su bile u 1-2 max 4 FPS-a u Crysis-u u korist GTX-a,nekad cak i nije bilo razlike...Moguce je da tad kad je probao sa GTS-om je imao neke losije driver-e ili zabagovan win!I dalje je sve pod znakom pitanja sta je tu zapravo i kako prava istina...Dok se uporedo ne probaju obe karte na licu mesta nista se tacno nece znati...

Prava istina je da obe kartice koriste apsolutno identicni G92 GPU,tako da se po meni dalja rasprava tu zavrsava.

Prava istina je da obe kartice koriste apsolutno identicni G92 GPU,tako da se po meni dalja rasprava tu zavrsava.

I ja se sa tim slazem...Jedina razlika je u vecim frekfencijama GTX-a koji su blago poviseni...Koliko se secam sada imaju i GTS 512 MB sa korigovanim frekfencijama tj OC Edition!Primer dole..
Kako li bi sad uporedili ova dva primerka???

Prilozi

• 8800 GTS OC Edition.png
    8800 GTS OC Edition.png
    21.8 KB · Pregleda: 81
  • 9800 GTX.png
    9800 GTX.png
    63.5 KB · Pregleda: 86
Ja sam na 8800gts 512 klokovanim na 800/2160 imao 52.29fps min 34.44 sa e2180, tako da razlike zaista nema. GTX je brzi samo ako primerak 8800gts 512 nece da se klokuje na gtx frekvencije.

Poslednja izmena:
Ma kakvi, samo se memorija malo jache klokuje, a shto se gpu-a tiche tu su... Tako da nije ona ni 3% jacha kolko vidim po skorovima.. E sad mozda se u igri ponasha malo bolje ako tako kaze *******i, al ja ne znam.
Ma ja se sve nadam da drajveri jos nisu skroz odradili posao, i da ce se bar josh malko odlepiti od 8800gts ako se ispostavi da izadju drajveri sa kojima ce mozda proraditi bolje..

hahah a to nece se desi.. a i ako se desi tu su uvek stari driveri ;)

Kada sam radio da tako kazem tes 8800gts512mb korisceni su dosta stariji draiveri jer je vremenska razlika izmedju ta dva testa 3meseca to sam negde i naveo kao mogucnost tolike razlike, inace i 9800gtx je proban sa nekim beta draiverima i zaista u samoj igri radi brze od 8800gts512 kada se kloknu na istim klokovima, kao sto sam reko "nedaje neki skor za padanje u nesves", u temi de sam to napisao bila je aktuelna tvrdnja da je 8800gtx ako ne brza onda ista po brzini nego 9800gtx sto se ispostavilo kao netacno, posto sam se potrudio da nabavim 8800gtx i u paralelnom testu dodjem do tog zakljucka.

Probali smo ja i karadzic sa njegovom kartom i istim draiverima 54fps naspram 59fps za 9800gtx otprilike je takva razlika i u samoj igri mada je u nekim delovima igre razlika i dosta veca, tako da sumnjam u ispeglanost draivera, u svakom slucaju 8800gts ide u penziju zbog male razlike u ceni.

E pa da, to su ti prosechni fps, koji su mozda priblizno isti, ali granica igrivosti ne bi trebalo da se gleda po prosechnom vec po minimalnom fps, tako da ako 9800gtx uspeva da izgura dosta vecu minimalu, utoliko je i jacha.. Mislim da testovi kojima svi obracamo paznju samo na prosechne fps nisu relevantni, treba gledati razliku u minimalnim fps i ima li je... To sam sad zakljuchio i odo bash da vidim na crysis bench temu da vidim shta testovi kazu. :)

Ljudi nemojte vise tupiti mozak koja je karta bolja,tj. brza...moje generalno miljenje je da su slicne ili ti cak iste ali je GTX za nijansu brzi zbog povisenog radnog takta...Da bi ovu dilemu zavrsili i glavu smirili bacite i GTS i GTX i kupite lepo GX2 i naigrajte se ko ljudi!:D

U ovom trenutku bilo ko sa 8800gt ili 8800gts ne treba da razmishlja o ovom 9xxx proizvodu drage nam nevidije... Sto kaze gx-x samo osvezavaju proizvode... gluposti, ovoliki postovi, a nista pametno da se procita :D

U ovom trenutku bilo ko sa 8800gt ili 8800gts ne treba da razmishlja o ovom 9xxx proizvodu drage nam nevidije... Sto kaze gx-x samo osvezavaju proizvode... gluposti, ovoliki postovi, a nista pametno da se procita :D

e to je ono sto se zove: making long story short....eto vam cele filozofije... jedino bih mozda napravio izmenu i rekao da ne razmislja o 98xx jer cini mi se da ce 9900GT vec biti konacno nov proizvod...

e to je ono sto se zove: making long story short....eto vam cele filozofije... jedino bih mozda napravio izmenu i rekao da ne razmislja o 98xx jer cini mi se da ce 9900GT vec biti konacno nov proizvod...

A uz to ce da jede 9800 GX2 pa sad svi koji su se zaleteli i uzeli ovu kartu su se grdno zaj_bali!

I na kraju ako nvidia nastavi ovim tempom biće da koju god kartu uzeli,*****ali smo se... :D
E vala neće moći više,neću menjat ovaj gts dok se ne raspadne... :D

Heh... Ja moram da menjam moj 7600GS uskoro... Samo treba razmisliti chime... mada nema shanse da dam preko 200e za grafichku...

Znam, to i chekam... Tako da ce GTS G92 tada pasti ispod 200e ali onda ***, izaci ce neki 9900GT koji ce da jede malu decu a koshtace nekih 50e vishe od GTS-a... Da, i onda cu chekati da padne cena 9900GT i tako u nedogled :(

Ma uzimam neku 8800GTS chim padne cena ispod 200e (odnosno kada se pojavi 9900) i kraj!!! Ili neku polovnu 8800GTS...

cekaj polako, 9800GT je najavljen za Jul mesec, ne vidim tu mesto za 9900GT sobzirom da su procene takve da ce 9800GT biti 55nm part i test 55nm procesa pred GT100 i GT200. Mozda eventualno taj 9800GT nazovu 9900GT...

@C4in:

a sta ti fali 9600GT ? Mislim, probao sam svasta, mogao sam da uzmem sta sam hteo ali 9600GT je ono, bang for the buck, mozda bih uzeo 8800GT da sam imao veci monitor ali nisam...

Poslednja izmena:
a sta ti fali 9600GT ? Mislim, probao sam svasta, mogao sam da uzmem sta sam hteo ali 9600GT je ono, bang for the buck, mozda bih uzeo 8800GT da sam imao veci monitor ali nisam...

Fali mu jer ima periode teske Krize :D.

cekaj polako, 9800GT je najavljen za Jul mesec, ne vidim tu mesto za 9900GT sobzirom da su procene takve da ce 9800GT biti 55nm part i test 55nm procesa pred GT100 i GT200. Mozda eventualno taj 9800GT nazovu 9900GT...

Moja sledeca graficka mora biti 512bit i 512MB, da moze da se nazove iole dugorocno resenje.

zdravko Moja sledeca graficka mora biti 512bit i 512MB je napisao(la):
A kakve veze ima da li ce biti 512bit sa 512Mb, to kao mora da znachi da ce biti bolja od 256bit ili sta vec???

Vrh Dno