Šta je novo?

9800 GTX Oc

Ja skoro veci rezultat dobijam na 8800GT nego vi na "te vase" 9800GTX. ;))

Masina iz potpisa. na nju testirano...
www.nesal.com/oc/oc2.jpg

U jest ti rezultat, ja sa starim GTS-om i 6750 na 3.4 na 1.3v imam 12k.

@Zverino, *******i - Hoce li skoro okrshaj GTS vs GTX?
Izgleda da cemo za Crysis na max ipak morati cekati gt200cip.

Prilozi

• New_ACDSee_8.0_BMP_Image_(2).jpg
    New_ACDSee_8.0_BMP_Image_(2).jpg
    372.4 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
U jest ti rezultat, ja sa starim GTS-om i 6750 na 3.4 na 1.3v imam 12k.

@Zverino, *******i - Hoce li skoro okrshaj GTS vs GTX?
Izgleda da cemo za Crysis na max ipak morati cekati gt200cip.

Za Crysis ti je dovoljna i tvoja masina.A vecina nas ga je preslo.Nije to toliko dobra igra da bi je prelazio 2 puta pa i da joj je grafika kao film.

Za Crysis ti je dovoljna i tvoja masina.A vecina nas ga je preslo.Nije to toliko dobra igra da bi je prelazio 2 puta pa i da joj je grafika kao film.

Znam da radi kod mene, preshao sam ga dva puta, a i betu sam igrao mjesec dana;) Mislio sam na max detalje (dx10 ili tweak). Tj. da ni 9800GTX nije dovoljan za very high.

Poslednja izmena:
Ja sam svoju tvrdnju dokazao a i da nisam bio u pravu isto tako bih napisao da nisam i stavio slike, nije smak sveta ako covek pogrsi ili ima pogresnu pretpostavku ali za nekog ce biti kao sto sam i obecao, cisto da ne bude "tresal se gora rodi se mis" a mozda uz neko pristojno javno izvinjenje zbog ponizavanja odustanem od te sulude ideje zarad boljih medjuljudskih odnosa u ovoj nasaoj maloj zajednici, gde svi treba da budemo ravnopravno tretirani a oni koji su starij po stazu da nauce nesto korisno ove mladje a ne da pljuju po njima i da glume neke mangupe koji sve znaju a tu riznicu znanja cuvaju samo za sebe, zasad nemam razloga za tako nesto i isteracu ovo do kraja, naravno ne preko foruma ovo je zadnj sto sam reko na ovu temu, molim neupucen da se nemesaju a onaj kome je ovo upuceno da odgovori jer ovo se tice samo njega i mene, ovde me je ispljuvao ovde ce i da se izvini.

Nenade nisam ja uživao u ovome što se desilo, žao mi je i potrudiću se da me i ti i PCBeast doživite drugačije. Nadam se da se slažeš da je neophodno da se međusobno uvažavamo i da imamo više takta kad se sa nekim ne slažemo.

Pošto ti je prošla kroz šake nekolicina 9800GTX zanima me koliki im je OC potencijal. Dakle na koliko svaka radi sa određenom dozom rezerve?

Stavio si Clockove za svaki dan..Da bi se ove dve karte uporedile realno moraju ici max clokovi i jedne i druge karte da bi se znala tacna razlika!

Jeste za svaki dan (uz forsirano hlađenje) ali veruj mi da ne može puno više od ovoga pa sam sklon da tu frekvenciju posmatram kao realan maksimum na koji svako ko ima 8800GTS 512MB može da računa.

Nenade nisam ja uživao u ovome što se desilo, žao mi je i potrudiću se da me i ti i PCBeast doživite drugačije. Nadam se da se slažeš da je neophodno da se međusobno uvažavamo i da imamo više takta kad se sa nekim ne slažemo.

Nadam se da si iskren kad si ovo napisa i da iskreno verujas u svoje reci, ali i to cemo videti. Moj recnik nije bio primeren jednom civilizovanom bicu pa se iz tog razloga izvinjavam svim clanovima foruma koji su to morali da citaju po najvise nikoli ciju sam temu pretvorio vasariste.

Pošto ti je prošla kroz šake nekolicina 9800GTX zanima me koliki im je OC potencijal. Dakle na koliko svaka radi sa određenom dozom rezerve?

Od 6karti koliko sam dobio i prodao:D savka je mogala da ide preko 800mhz i 1250mhz za memoriju, da bi bila stabilna na tom kloku temperatura karte treba da ostane ispod 65-67c sato je sa njenim kulerom izvodljivo uz dosta buke, mnogo realniji klok koji se moze ocekivati za svaki dan je 750/1960/1250, karta koju sam zadrzao za sebe nije pokazala probleme sa ovim klokom ni pri temperaturi od 85c tako da verujem da bi savaka 9800gtx karta trebala da radi na tom kloku. Imam u planu da nabavim neki zalmanov kuler za grafiku pa cemo uskoro videti i dali vredi u inace jako dobru kartu ulagati jos tih 50e, ako neko ima predlog vezano za kuler neka napise, dostupan mi je svaki koji se proizvodi na ovj planeti:D

Nadam se da si iskren kad si ovo napisa i da iskreno verujas u svoje reci, ali i to cemo videti. Moj recnik nije bio primeren jednom civilizovanom bicu pa se iz tog razloga izvinjavam svim clanovima foruma koji su to morali da citaju po najvise nikoli ciju sam temu pretvorio vasariste.

Od 6karti koliko sam dobio i prodao:D savka je mogala da ide preko 800mhz i 1250mhz za memoriju, da bi bila stabilna na tom kloku temperatura karte treba da ostane ispod 65-67c sato je sa njenim kulerom izvodljivo uz dosta buke, mnogo realniji klok koji se moze ocekivati za svaki dan je 750/1960/1250, karta koju sam zadrzao za sebe nije pokazala probleme sa ovim klokom ni pri temperaturi od 85c tako da verujem da bi savaka 9800gtx karta trebala da radi na tom kloku. Imam u planu da nabavim neki zalmanov kuler za grafiku pa cemo uskoro videti i dali vredi u inace jako dobru kartu ulagati jos tih 50e, ako neko ima predlog vezano za kuler neka napise, dostupan mi je svaki koji se proizvodi na ovj planeti:D

Donecu ti kartu sa Coolerom da se malo divis...;)By the way ako su ti ti clockovi na GTX-u za svaki dan ja ne vidim tu nesto specijalno jer ja moj GTS guram na 760-770 za svaki dan opusteno!Najmanji clock za GPU je 750 a on je i najstabilniji za sve igre a to je 100 Mhz odozgo i za GTS je to lepo...GTX bi trebao takodje bar 100 Mhz da ide preko za svaki dan ako ne i vise jer je to realno!

Gde nađoste sve te 9800GTX-eve i sl. Svi ih prodaše, niko da pošalje na test :(

@ZAjabani
Vidis kod mene se karta sto se kloka tice bas cudno ponasa, naime utaknem jej ja stavim 850/1150 prodje sve testove, sledeci put probam jok puca odma, ok smanjim ja klokove na 800/1130 puca i tu, cak na def mi je jednom pukla, izvadim je ja vratim ona opet pici na visokim klokovima, nesto se trenutno tripuje ali za sad sam je stabilisao na 800/1130, a dalje ce mo videti. Zanimljivo je i da kad kazem pukla, ne mislim uvek na ono standardno, vec je u ~50% slucajeva izbacivala neke gluposti vezano za driver, tipa "driver stoped responding" ili "NV Control panel error", tako da je moguce i da ovi beta, turbo driveri brljave opasno.

Ja ne znam izgleda je na njegova 9800gtx ima bolji potencijal, npr. moja nece preko 800/1200.. Moze kao i preko al neshto nestabilno, gubi se dosta, tako da ga josh uvek ne teram preko dok ne izadju novi oficijalni drajveri bar.
Tako da kontam i da nije neki potencijal. Al dobro mozda je meni samo zapao slabiji primerak..

EDIT: EE DA, i meni je isto to izbacivalo driver stop responding! Kazem ja gubi se ona neshto...

Poslednja izmena:
Od 6karti koliko sam dobio i prodao:D savka je mogala da ide preko 800mhz i 1250mhz za memoriju, da bi bila stabilna na tom kloku temperatura karte treba da ostane ispod 65-67c sato je sa njenim kulerom izvodljivo uz dosta buke, mnogo realniji klok koji se moze ocekivati za svaki dan je 750/1960/1250, karta koju sam zadrzao za sebe nije pokazala probleme sa ovim klokom ni pri temperaturi od 85c tako da verujem da bi savaka 9800gtx karta trebala da radi na tom kloku.

A znachiii tako! Probao si svaku i meni si uvalio ovu shto se slabije klokuje... CCCC :whip: :d A bash se posle setih, shto ti ne rekoh da mi ne uvalish neki najslabiji primerak bash, al reko aj valjda nisam te srece.. :p

EDIT: E i reci mi pliz, kako terash fan da ti duva jache od defaulta?? Rivatuner brljavi neshto, nece da ga drzi konstantno ukljuchenog, kao napanji se na 100% i onda stane sam od sebe posle nekog vremena... :/

Poslednja izmena:
EDIT: E i reci mi pliz, kako terash fan da ti duva jache od defaulta?? Rivatuner brljavi neshto, nece da ga drzi konstantno ukljuchenog, kao napanji se na 100% i onda stane sam od sebe posle nekog vremena... :/

Ovo i mene zanima, doduse kod mene je kako kad nekad prihvati podesavanje a nekad krene pa stane.

eeeeeeeeeeee.... mi smo ovce!!!
Tek najavljeni 8800GT(S,GS), 9600GT, 9800GT(X,Gx2) i nakon par dana najavljuje se izlazak 9900 serija.
hahaha.
Kao shto kazu jedan 9900GT bit' ce bolji od dve 9800GT, hahha jad, stvarno jadno i bedno....

Poz,

Poslednja izmena:
Da, stvarno jadno i bedno.Umesto da sledecih deset godina izbacuju G80/92 derivate, oni najavljuju nov proizvod.
Prvo ih nervozni ljudi pljuju zato sto ne izbacuju "nista novo", a sad ih pljuju jer to i planiraju da urade...svasta.

Poslednja izmena:
ne moram da idem na SLIzone da bih to video :D. Šampionski XFX 8800GTS 512 koji je brži i od najbržeg stock 9800GTX-a ne menjam dok ne vidim koliko je 9900GTX bolji...

Evo jos malo rezova, doduse sa modovanim 174.74 driverima koji su se pokazali mnogo bolji, ne toliko sto se skorova tice ali vise nema brljanja i izbacivanja nekih gresaka i kartica se dosta bolje clockuje :)

3DMark05 830/1250 - 4000mhz - 24887

3DMark06 830/1250 - 4000mhz - 15752

Crysis GPU Bench 830/1250 - 1280/High - 56.38

Videcu da nabavim u skorije vreme neki bolji proc pa cu jos malo da popravim ove 3DMarkove :wave:

Mani se tog High, nego moduj .ini fajlove i poteraj Very High na DX9. To su relevantni rezultati!

Ljudi jel moze neko na pm gde ima da se kupi 9800gtx i za koji kes.... plz...
Al se vi poklaste... Svaki ciga hvali svoga konja,opustite se i uzivajte... Svako u svojoj 8800/9800.... :)

e pocinje skupljanje para za XFX 9800GTX, pa nek ide zivot

e pocinje skupljanje para za XFX 9800GTX, pa nek ide zivot

Nije ti neka razlika izmedju 8800 GTS i GTX-a G92,takoreci da razlike i u opste nema osim sto GTX ima malo veci overklok potencijal sto u procentima nije nista a u igrama par FPS gore a i to sve zavisi od primerka samog GPU-a!

Nije ti neka razlika izmedju 8800 GTS i GTX-a G92,takoreci da razlike i u opste nema osim sto GTX ima malo veci overklok potencijal sto u procentima nije nista a u igrama par FPS gore a i to sve zavisi od primerka samog GPU-a!

Poptuno se slazem obzirom da sam imao priliku da ih uporedim na delu...Jedina prednost je u tome ko nema kartu ili zeli da uzme malo bolju da odmah pikuje na GTX...Onaj ko ima 8800 GT - GTS G92 za tim nema potrebe,cista budalastina!

CItam ovaj thread i izgleda da nema vise onakvih skokova u performansama kao sto je to bio slucaj izmedju 7xxx i 8xxx serije...Ovo sada je koliko kontam samo izmamljivanje para(mada opet mnogo racionalnije nego pre primer 9600GT) i kokanje sa nazivima kartica...Neko ko uzima 9800GTX reko bi da uzima nesto sto je duplo brze(ili makar 30%) od prethodnog nosioca tog imena 8800GTX ali ono ispade skoro isto ako ne i slabije

A nije ni otishao na SLIzone da pogleda i nije ni skontao, a spika je ustvari bash suprotna bila od toga da su iste; fleshovanjem biosa 9800gtx na 8800gts g92 dobija se brlj ekran.. Mene sad chudi zashto je ta kartica bash tolko malo jacha od 8800gts, toliko mizerno malo da skoro nije uopste.

Poslednja izmena:
Djole stvar je vrlo jasna. Imaju istu arhitekturu. Podji od toga da 8800GTS šije 8800GT jedava 10-15%, a osim razlike u taktu ima razlike i u širini arhitekture.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno