Šta je novo?

DVD na HDTV

• Začetnik teme Začetnik teme gvlada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Da li je neko uporedjivao prikaz dvd playera na HDTV (sve moguce varijante) preko komponentnog (3xchinch), D-sub (analognog, kao vga) i DVI (HDMI) sa izlazom sa kompa pomocu PureVideo decodera. Kako se vidi? Planira se kupovina HDTV tokom godine pa ono da li dvd player moze da odradi neki posao ili da odmah pravim neki HTPC sa nekom GF karticom (kazem GF zbog PureVideo), naravno dvd player sa progressive scan opcijom preko komponentnog, recite nesto, hvala.

Ja sam kuci probao poredjenje Pioneer preko componentnog koji poseduje progressive i to izgleda fenomenalno. Jos bolja kombinacija je neki recimo Denon sa HDMI interfejsom ciji je upscale odlican

Reci mi makar koji tip HDTV je u pitanju LCD, Plazma... Znaci svaki dvd player sa tom funkcijom bi trebalo da radi extra posao?

LCD 720p i 1080p

Pa u principu bi svi trebali da rade ali naravno da vazi koliko para toliko muzike, zato sam u spomenuo Denona koji jedan od najboljih u srednjoj klasi

Evo da se malo nadovezem posto sam se malo ukljucio i gledao licno,dakle pitanje je tv kakav.HDTV reday i full HDTV je ogromna razlika sto ovisi od tvojih financija sta ces da uzmes.HDTV REDAY je polurezolucija koja radi na 1300 nesta ne mogu tacno da se setim,a FUL HDTV RADI NA 1920X1080 STO JE VELIKA RAZLIKA.Moja iskustva kod komsije su sa full hdtv tv SHARP KOJI NEMA KOD NAS,gledali smo orginal gospodara prstenova za probu ma ljudi to je ludilo fantazija samo da pozelis,nikad do sad nisam gledao bolju sliku sa dvd, a znate na kojoj rezoluciji dvd radi da ne pricam.A sad zamislite da gledate orginalan snimak hd-a u pumoj rezoluciji 1920x1020 kakva bi to slika bila.Ima i vise vrsta prikljucaka samo treba hdtv kabal razlike skoro ne mozes ni da vidis.Ako uzmes ful hd neces pogresiti a cuo sam da ima NEO FUL HD U bg stara robna kuca kad prodjes yu biznis centar od brankovog mosta za 700 evra.Moze li netko da potvrdi tu informaciju toliko sam se napalio da cu ici da ga uzmem.Jedino je problem sto nema ful hd kanala pa za sada ostaju samo strani otprilike tridesetak.Jos jedamput da napomenem gledati gospodare prstenova orginal dvd na ful hd je luidilo.
Nemojte da vas prodavci ubedjuju da je hd reday full hd jer do sad i u bg kad sam bio oni kazu da to ima samo u japanu i par zemalja ja sam se nasmejao. Ja i moj drugar cak smo se posvadjali sa jednim ,jer je za njih hd reday ful hd i to je to, veliki blam za ljude koji tu rade jer bi mozda netko nesta i kupio a oni znaju sto znaju.

Sano da se jos nadovezem dvd plejer power 7 moze da odradi posao svakako,mi smo tako pustali i probali ja nemam reci i hvale,koliko sam ti pomogao ne znam ali nadam se da bar jesam nesto.

HD ready je oznaka za modele koji nemaju ugradjeni HD tuner u sebi vec mogu da prime HD signal i da ga reprodukuju a ne i da ga stvaraju, full HD je sa ugradjenim tunerom. Razlika izmedju 1292x1080 i 1280x720 je vise nego primetna ali da bi osetio puni efekat te rezolucije za razdaljinu od oko 2m treba ti HDTV dijagonale 60" (oko 150cm)!! Za manju dijagonalu treba sesti blize ili ako se udaljis gubi se taj 2MPix efekat, na vecoj daljini oko ne bi pravilo razliku izmedju 1080p i 720p slike (link: http://www.myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.html - postoje i durgi "digitroni" za izracunavanje daljine po netu).
Opet hvala za savet jer nemam trenutno gde da uporedim sliku pa moram da pitam, ovde u Nisu koji god HDTV imalu u ponudi svi su vezani preko kompozitnog (obican chinch) i slika je takva da u zivotu ne pozelis tako nesto.

Gledajuci po mnogim radnjama,u inostranstvu naravno,plazme i lcd tv,nisam mogao a da ne primetim odsusstvo crne i ugao gledanja na lcd-u.Svi tv-i su prikljuceni na hd signal putem sky recivera i pusten je national geografic hd.Porediti sliku na obicnim kanalima je glupost tu ne mozes videti apsolutno nista.Elem,ortak kupi 37pf-philips 1920/1080 i slika ko slika na obicnim kanalima,prikljucivanjem x-boxa360 vec dolazi do izrazaja zasto su pare"bacene",mnostvo detalja,jarkih boja koje ne preklapaju jedna drugu ali i dalje ostaje neubedljiva crna i sedenje iskljucivo ispred ekrana,jer pomeranjem u stranu crna prelazi u lila,crvena u roze itd.Filmovi gledani sa samsungovim pl. koji radi upscale sasvim ok.Posle svega vidjenog odlucujem da kupim sta?Naravno plazmu.Ugao-ok,crna-stvarno crna,naravno slede i mane.Panasonic pv60 kojeg sam pazario ima 3 ventilatora pozadi,sto ce reci da se dosta greje,inace mu ne bi stavljali proklete duvaljke.Naime deklarisana potrosnja je 261w.Rezolucija1024x768(ako se to moze nazvati manom)napominjem da sam u radnji gledao hd snimak pored ostalih ful hd tv-a i ja manjak rezolucije nisam video,naprotiv.Gledanje filmova,jednom recju BIOSKOP.Boje,ostrina,ma sve je tu,mozda je zasluzan i panasonic dvd s-52 koji radi odlican upscale.Priblizite li se blizu videce se zrnatost slike, koja je ionako zasluzna za veliku ostrinu na daljini,ali niko normalan nece gledati 42" sa metar i manje.
Eto moj tas je prevagnuo na stranu plazme i to vodjen rodjenim ocima a ne ubedjivanjem prodavaca,prijatelja i sl.Za sada ja sam zadovoljan,bude li lcd ispravio one dve mane koje meni kvare oci,boze moj kupicemo i to.Pozdrav:wave:

Evo da se nadovezem na mog prijatelj cholaka koji je strucniji po tom pitanju i sve je tacno provereno za odsustvo crne boje i ugao gledanja licno sam to proverio.Tako da i po meni jos je uvek rano za nas ovde dati velike pare,ali da mi nisu pare problem ipak bi uzeo skuplje.Kazi mi koliko si dao pare za pan.pv 60, jer kaze mi fere da se u bg pojavio neo full za 700 evrica.Jest da je neo Z klasa ali ful hd nije sala a novo je novo i ako je stvano,tako idemo da ga proverimo da li je to to,ako jeste najverovatnije cu ga uzeti.Kazi mi ima li u italiji tako recimo neka losija marka u fulu i koje pare?Javi ili ovalo ili na pm.Sta ti mislis o mojoj kombinaciji za jeftinije pare?

Daj kazi nam utiske plazme kao npr.nedostatci,kvalitet prikaza valjda ima nesto da se kaze,
ali iskreno vredi li te pare ili ne.

upscale. Tv dobije signal koji nije hd, i preko svog procesora mu podigne rezoluciju na svoju native. shto je bolji upscaler, bolja je slika sd signala na hd ekranu.

Naravno da mozes 😀 e sad kako ce se procesirati dodati pixeli, zavisi od elektronike 😉 U svakom sluchaju je bolje nego da tu rezoluciju samo razvuchesh i dobijesh jednu veliku brljotinu, `de svaki pixel yebe koga stigne

Naravno da mozes 😀 e sad kako ce se procesirati dodati pixeli, zavisi od elektronike 😉 U svakom sluchaju je bolje nego da tu rezoluciju samo razvuchesh i dobijesh jednu veliku brljotinu, `de svaki pixel yebe koga stigne

😀😀 Pixelshifting ne podrazumevam pod nacinom dobijanja vece rezolucije, otprilike na tu foru radi vecina "kvalitetnih" upscalera, samo sto dobijes i vece artefakte mpeg2 kompresije pa sve zajedno izgleda prilicno jadno 😀

ovde bi pojedinci trebali malo da progluglaju prvo po netu pre nego se "otvore" sa ovakvim pitanjima i zakljuccima ;(

btw, ako ste mislili da sam mislio da upscale-om moze cudo da se dobije, zjbawao sam se 😀 SD-u se dize rezolucija da bi sto bolje izgledao na tom ekranu, al` na zoom out-u to opet izgleda k`o budjavi SD 😀

Priznajem, umesto HDTV sam prochitao HD pa sam ispao glup u drushtvu 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno