Šta je novo?

Nokia 6110 navigator

Active stand by nekoristim, a umesto dual mode mi je gsm only. Pise mi gde sam, ali i to inace nekoristim, probao sam samo zbog tebe da vidim da li radi :wave:

evo, probao sam sa tvojim podešavanjima (bez active standby i gsm only) i ništa! Pored mi stoji 6260, isto na telenoru i lepo piše lokacija...

Ispravka... pojavilo se! Ne smeta mu active standby, ali mu izgleda smeta UMTS. Može biti da telenor nema definisan CID na 3G ćelijama?

Ispravka... pojavilo se! Ne smeta mu active standby, ali mu izgleda smeta UMTS. Može biti da telenor nema definisan CID na 3G ćelijama?

Meni je ukljucen active standby, duo rezim i prikazuje mi info o celiji :)

još jedno pitanjce, gde da ubacim fajl za navodjenje na srpskom za mobileXT, da bi radio?

Razmišljam da kupim ovaj telefon, i značilo bi mi puno ako mi možete odgovoriti na par pitanja.
Nemam auto, ali vozim puno bicikl unaokolo, a volim i da putujem.
- Da li je ugrađeni GPS SW zgodan samo za vozače, kako stoji za pešake, hajkere, bajkere i sl? Da li su mape prilagođene samo vozilima? Kako se pokazuje čisto za razgledanje mapa?
- Kakve se mape dobiju uz njega? Kako se kupuju/dodaju nove? Jel mogu recimo da kada otputujem u Barselonu imam mapu Barselone za lakše snalaženje?
- GPS prazni baterije samo ako se eksplicitno pozove? Znači ako zalutam negde, samo proverim mapu, onda ugasim GPS i ne arči puno baterije?

Hvala unapred. Živim u Norveškoj inače..

Poslednja izmena:
Razmišljam da kupim ovaj telefon, i značilo bi mi puno ako mi možete odgovoriti na par pitanja.
- Da li je ugrađeni GPS SW zgodan samo za vozače, kako stoji za pešake, hajkere, bajkere i sl? Da li su mape prilagođene samo vozilima? Kako se pokazuje čisto za razgledanje mapa?

Zgodan je bukvalno za sve sto se pomera i radi odlicno!

- Kakve se mape dobiju uz njega? Kako se kupuju/dodaju nove? Jel mogu recimo da kada otputujem u Barselonu imam mapu Barselone za lakše snalaženje?

Uz telefon ide program route66 koji sam ja u startu zanemario i presao na garmin mobile xt iz razloga sto je mapa srbije prilično skupa, a koliko sam cuo jako lose uradjena. Garmin mi je odlican program koji mi je pomogao u mnogo situacija. Generalno za barselonu sam siguran da je mapa odlicna, samo je treba skinuti i ubaciti u program (koji god da je u pitanju).

- GPS prazni baterije samo ako se eksplicitno pozove? Znači ako zalutam negde, samo proverim mapu, onda ugasim GPS i ne arči puno baterije?

Bas tako :wave:

Hvala puno!
Garmin mi je odlican program koji mi je pomogao u mnogo situacija
Jel to problem nabaviti? Problam i mape (meni dakle treba Skandinavska)?

Još nešto, pošto ganjam polovan telefon, N95 mogu da nabavim za skoro iste pare. Ne znam da li se isplati, pošto sam čuo da je slabiji što se GPS-a tiče?

Hvala puno!

Još nešto, pošto ganjam polovan telefon, N95 mogu da nabavim za skoro iste pare. Ne znam da li se isplati, pošto sam čuo da je slabiji što se GPS-a tiče?

Ako ti je gps prioritet obidji n95 i idi na 6110. Brzi procesor i bolji gps ce ti mnogo znaciti u tom slucaju.

Sto se garmina tice sam program nije problem nabaviti,a mape za skandinaviju bi trebalo da postoje :wave:

Postoje mape za Skandinaviju, naravno, a za GPS prijemnik svi kažu da je mnogo bolji na 6110 navigator nego na N95. Nisam imao prilike da lično probam, ali definitivno mogu samo da ga pohvalim. Uvek vrlo brzo odredi poziciju, a kada je već korišćen onda i mnogo mnogo brže - bukvalno samo par sekundi po pokretanju Garmin Mobile XT ima poziciju. Preračunavanje putanje u slučaju skretanja sa kursa je isto extra brzo, a drugar koji koristi hardverski Garmin (neki nuvi, zaboravih koji) kaže da je i interfejs na 6110 brži.

Za Garmin:
Barselonu i Skandinaviju imas u City Navigator Europe gde je mapa cele Evrope, kao i u Metro Guide Europe. Mislim da je Metroguide Nerutabilna mapa. To su programi za PC iz kojih izaberes koji deo te interesuje i te mape prebacis u telefon.
Postoje i topografske mape.

Hvala puno!

Mape nije problem nabaviti.
Razmisli i o varijanti smart telefon (npr SE P1 ili P990, N95...) + stand alone gps receiver+loger
Za koriscenje sa biciklom je jako zanimljivo koristiti (besplatan) program SportTracks
gde mozes da ucitas snimljeni log voznje, sve sa google pozadinom, duzinom puta, max brzinom, prosecnom brzinom, usponom, padom i sto sta jos.
A i mozda bi ti bilo zanimljivo geodatiranje fotografija? ;)
http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?t=156001

Mape za Garmin nije problem nabaviti za bilo koji telefonski aparat. Nokia 6110 kao GPS uređaj radi veoma dobro. U softveru može da se bira hoćete li da vas navodi uzimajući u obzir da ste automobil, biciklista ili pešak (a ima još par opcija). U paketu mapa "City Navigator Europe NT" je obuhvaćena cela zapadna Evropa i to veoma detaljno. Drugi potreban paket je Adria koja obuhvata Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu a treći je SCG (ime mu kaže šta obuhvata). Cene su visoke za mape ali, ako treba onda treba.

Međutim, velika mana 6110 je što prosto ždere bateriju kada je GPS aktivan. To nije problem u kolima jer se prikači na auto punjač ali za outdor (uključujući i bicikl) je gotovo neupotrebljivo. Ne verujem da uz glasovno navođenje moža da odradi duže od 3-4 sata. A glasovno navođenje je must have u vožnji. Kod mene u kolima radi i kraće ali ja sam podesio da osvetljenje displeja radi stalno dok Garmin navodi.

Misliš na 1.6? Ja sam je instalirao pre nekih desetak... možda i više... dana. Uglavnom, piše da su neke greške sređene, ali kod mene u kraju nije ni jedna. Može to bolje. :) Pri tome, ja nisam u nekoj vuko*ebini.

Da li može da se nadje detaljnija garmin mapa grčke nego sto je u city navigatoru NT (samo Atina pokrivena detaljno)?

Ono na zvaničnom sajtu grčka verzija, sve izlaze neki hijeroglifi. Dal postoji engleska? Ni meni neće da instalira...

Ma, što je najgore, ima na sajtu i grčka i engleska verzija. Ja sam, naravno, skinuo englesku, ali neće da se instalira! Prijavljuje neku grešku koja ne može da se pročita. Provalio sam da instalacija ode dalje ako je kartica sa instaliranim Garminom utaknuta ;) u kompjuter, ali ni tada ne dođe do kraja... Probaj tako, možda će kod tebe hteti.

A jesu li mape za Garmin XT SCG kupljene ili "nabavljene" na netu?netrazim linkove vec cisto info .....

Vrh Dno