Šta je novo?

Program za obradu muzickih fajlova?

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
620
Postoji li neki profesionalni program za obradu muzickih fajlova tipa virtualdub za video. sound forge me razocarao pa bih da ga menjam.

Ja radim sa Adobe Audition 1.5 i zadovoljan sam.

Zbog Vegasa koristim program Audacity. Lak, jednostavan ima sve opcije koje su potrebne za kucne poslove.

Probaj SoundForge 9.0c, WaveLAB 6, Adobe Audition 3.

kako da isecem pesmu koristeci SoundForge???

Probaj SoundForge 9.0c, WaveLAB 6, Adobe Audition 3.

Posto vecinu forumasa ne razumem,( nisam najvestija sa ovim kompjuterskim programom) molim vas, ako neko moze da mi napise postupak kako da isecem pesmu i taj deo konvertujem u mp3 - jer hocu da je postavim kao zvono.

Nesto sam probala, ali kad sam sacuvala promene imam celu pesmu bez tog dela, koji mi u stvari treba. Koristim 9.0 verziju SoundForge.

Hvala unapred

U bilo kom programu od pomenutih je prvo potrebno ucitati pesmu sto i sama verovatno znas.

Zatim obelezis onaj deo koji hoces da iseces.

Kada iseces taj deo, neophondno je da iseceni deo "nalepis" (paste) u new project. To bo trebalo da memorises na odredjeno mesto. Pri memorisanju ces imati prozorcic (kao i uvek) u kom ces napisati naziv fajla, a ispod toga ces odabrati u kom formatu hoces da ga memorises (u tvom slucaju odaberi .mp3).

Ovo je bilo mozda i prekratko, ali podrazumevam da nesto vec znas.

Javi ako si razumela.

Skinuo sam nekoliko mp3 pesama sa neta i primetio da u winampu tj u njegovoj playlisti ne pise trajanje pesme kao sto bi normalno trebalo da pise. Pesmu winamp normalno reprodukuje ali kada sam je prebacio na tel (samsung u700) pesmu nije bilo moguce slusati. Imao instaliran SoundForge 9.0 pokusao da je sredim nekako ali program nije mogao da otvori fajl tj prijavljuje gresku tipa unknown/unsoported file format. Obrisao SoundForge instalirao Adobe Audition 3 medjutim ista fora. Iznerviram se pokusam sa nero WaveEditor-om i bez ikakvih problema ponovo konvertujem pesmu posle cega je normalno mogla da se slusa na fonu. Zar je moguce da je taj nero WaveEditor toliko superioran u odnosu na ova dva "profesionalna" programa ili ja jednostavno ne umem to da koristim?

evo pesme ako neko zeli da se uveri http://rapidshare.com/files/105065180/Jelena_Karleusa_-_Bas_je_dobro_biti_ja.rar.html

Ovaj je prekjuče bio na GiveAway i vidim da su ga mnogi izuzetno nahvalili:

http://www.giveawayoftheday.com/cyberpower-audio-editing-lab/#more-2704

CyberPower Audio Editing Lab 12 is an ideal solution for audio editing and mastering. The program contains everything you need to create great sounding recordings and audio CDs, including professional tools for recording, analysis and editing. The user interface was designed with speed, accuracy and ease of use in mind.

Large range of high quality audio tools and effects are integrated in Audio Editing Lab — including tools for dynamic processing, equalizing, numerous effects such as echo, amplification, noise reduction, reverb, chorus and flanger, as well time stretching and key transposition tools. Recordings distorted by noise, clicks, crackle, clipping or missing high frequency content can be restored.
Još nisam probao, nemam nikakvo lično mišljenje, ali probaj ga.

Poslednja izmena:
U bilo kom programu od pomenutih je prvo potrebno ucitati pesmu sto i sama verovatno znas.

Zatim obelezis onaj deo koji hoces da iseces.

Kada iseces taj deo, neophondno je da iseceni deo "nalepis" (paste) u new project. To bo trebalo da memorises na odredjeno mesto. Pri memorisanju ces imati prozorcic (kao i uvek) u kom ces napisati naziv fajla, a ispod toga ces odabrati u kom formatu hoces da ga memorises (u tvom slucaju odaberi .mp3).

Ovo je bilo mozda i prekratko, ali podrazumevam da nesto vec znas.

Javi ako si razumela.

:wall: Nisam nista uspela. Jaooooj kako me nervira kad nesto ne znam. Evo sta sam uradila: Izbrala sam pesmu, oznacila deo koji zelim iseci i kad na to kliknem desni klik ne nudi mi opciju paste, vec sam isla na file - save as, odredila na prozoru mp3 format i snimila. Kad udjem u taj snimak i dalje ide cela pesma i imam jos jednu ikonicu sa ekstenzijom sfk. koju inace ne mogu ni da otvorim. Ne znam gde gresim!!!!????????

Hvala ti sto si se potrudio da mi pomognes!!! :type:

:wall: Nisam nista uspela. Jaooooj kako me nervira kad nesto ne znam. Evo sta sam uradila: Izbrala sam pesmu, oznacila deo koji zelim iseci i kad na to kliknem desni klik ne nudi mi opciju paste, vec sam isla na file - save as, odredila na prozoru mp3 format i snimila. Kad udjem u taj snimak i dalje ide cela pesma i imam jos jednu ikonicu sa ekstenzijom sfk. koju inace ne mogu ni da otvorim. Ne znam gde gresim!!!!????????

Kada selektujes zeljeni deo pesme onda desni klik pa trim/crop pa tek onda save as..

Kada selektujes zeljeni deo pesme onda desni klik pa trim/crop pa tek onda save as..

Da dopunim kolegu forumaša :d, kad odradiš crop moraš da pastuješ u novi fajl (File -> New), pa taj novi fajl pamtiš sa save as -> mp3. Usput, sfk fajl ti nije potreban, slobodno možeš da ga obrišeš (Forge ga uvek pravi kad otvoriš neki fajl).

Da dopunim kolegu forumaša :d, kad odradiš crop moraš da pastuješ u novi fajl (File -> New), pa taj novi fajl pamtiš sa save as -> mp3. Usput, sfk fajl ti nije potreban, slobodno možeš da ga obrišeš (Forge ga uvek pravi kad otvoriš neki fajl).

Ne mora da se pastuje odkud ti sad to? Zasto bi komplikovao sa tim?

Kada selektujes deo pesme onda preko tastature idi na copy (ctrl+C) zatim otvori novi fajl kao sto neko gore rece (file/new) i tu onda idi preko tastature na paste (ctrl+V).
To ces sacuvati kao .mp3.

Ovo bi trebalo da bude jasnije.

Od uvek sam se pitao ko slusa ovakvu muziku. Sad znam jednog 🙂
Inace, fajl je definitivno felerican ili nestandardan. Primetio sam da se u headeru spominje neki Photoshop ICC profile, zatim image/png.
Posto ti Winamp vec pusta pesmu, mogao si da iskoristis njegov disk writer plugin.

Greska ne slusam ja vec moja sestra... zar ti ja licim na nekog ko fura samsung u700 a nick mi Smartphone???? Znam i ja da je nestandardan ali ne mogu da shvatim da ga pomenute (toliko hvaljene) aplikacije ne mogu popraviti za razliku od WaveEditora.

Kada selektujes deo pesme onda preko tastature idi na copy (ctrl+C) zatim otvori novi fajl kao sto neko gore rece (file/new) i tu onda idi preko tastature na paste (ctrl+V).
To ces sacuvati kao .mp3.

Ovo bi trebalo da bude jasnije.

Momci HVALA puno!!! Uspela sam, mada cini mi se malo jednostavnijim nacinom. Selektovala sam zeljeni deo pa copy i misem kliknula u prazan deo (ispod prozora), pa opet desni klik i paste to new, a ostalo znate. Jos jednom hvala vam svima :wave: :,,:

A moze i tako. 😀

Nema na cemu i drugi put.

Greska ne slusam ja vec moja sestra... zar ti ja licim na nekog ko fura samsung u700 a nick mi Smartphone???? Znam i ja da je nestandardan ali ne mogu da shvatim da ga pomenute (toliko hvaljene) aplikacije ne mogu popraviti za razliku od WaveEditora.

I Sound forge i Audition su ozbiljni programi za ozbiljnu primenu,pa samim tim nisu namenjeni za nestandardne formate koji se upotrebljavaju u retkim sluchajevima.Smeshno je reci da te je Sound forge razocharao,a ubrzo zatim i Audition,koje si odmah obrisao jer nisu mogli da konvertuju format za koji je chuo eventualno kreator istog.

Dodao bih samo da i pored toga sto je Audition "ozbiljan", pritom je i vrlo lak za koriscenje.
Za namene crop-ovanja MP3 pesama za mob, prava milina! 🙂

Ako ove ozbiljne programe (SoundForge, WaveLAB i Audition) koristite za obradu MP3 za mobilne, onda ce te firme ubrzo propasti.

Mislim ova priča: "gledao sam malo SF i nije mi se dopao" ne služi baš mnogo... SF svoj pun zamah dobija tek ugradnjom i korišćenjem pluginova.

Sa druge strane Audition je dobar kao sveopšta platforma, ali zbog potpunog odsustva želje ljudi iz Adobe-a da ga srede po pitanjima kompatibilnosti sa postojećim hardware-om, za neke primene Audition je - NEUPOTREBLJIV! Ništa naravno ne vrede kilometri ispisanih pitanja, molbi, preklinjanja na Adobovoj tehničkoj podršci, ovi ljudi su neumoljivi...

I Sound forge i Audition su ozbiljni programi za ozbiljnu primenu,pa samim tim nisu namenjeni za nestandardne formate koji se upotrebljavaju u retkim sluchajevima.Smeshno je reci da te je Sound forge razocharao,a ubrzo zatim i Audition,koje si odmah obrisao jer nisu mogli da konvertuju format za koji je chuo eventualno kreator istog.

Da je nestandardan format nebi ga winamp bez ikakvih smetnji reprodukovao. Kako objasnjavas (posto se predstavljas kao ozbiljan korisnik) da WaveEditor koji ima podrsku za iste ekstenzije kao i SoundForge ili audition (mozda cak i manji broj) bez problema otvara pomenuti fajl..... ja nigde nisam nasao opciju za nestandardne formate kod winampa i WaveEditora tako da ti ta prica o nestandardnim formatima i nije nesto uverljiva? Nisam postavio ovu temu da bih pljuvao po SoundForge-u vec da bi mi neko konkretno objasnio kako je moguce da software sa daleko manjom reputacijom bez problema resava ovakav problem sa "pomalo cudnim" mp3 fajlom. SoundForge koristim godinama za neke sitne intervencije i bio sam ubedjen da moze sve dok nisam naisao na ovakav problem i nacisto se smorio. Cinjenica je da je neko nestrucan editovao fajl i nije to uradio kako treba ali to nije smetalo winampu, media playeru, WaveEditoru i SoundTraxu da ga normalno koriste.

Poslednja izmena:
Nemam nameru da ulazim u polemiku,ili shta vec...jednostavno,i Sound Forge i Audition su programi za editovanje muzike,znachi za obradu,i nije im primarna funkcija konverzija (exotichnih)formata.To shto neki drugi(da ne kazem neozbiljni)programi rade upravo ono zbog chega si instalirao SF i Audition ne znachi da su bolji,vec su jednostavno programi za shiroku primenu.Uostalom,postoji na stotine programa kojma je primarna namena upravo konverzija formata.Chinjenica shto Winamp reprodukuje "problematichi" fajl nishta ne govori o S.F ili Auditionu,jer je Winamp program kome je namena reprodukcija,i za ochekivati je da podrzava puno razlichitih formata.

Smartphone, koju verziju SForge-a koristiš?

Fajl koji si uploadovao je ochito konvertovan u mp3 nekim starim ili neadekvatnim kodekom,pa iz tog razloga nije bio "chitljiv" u S.F.,Auditionu,ali ga nije ochitao ni Aimp player.Sredio sam ga,i sada mozesh da mu radish shta hocesh.
http://rapidshare.com/files/105373218/Jelena_Karleusa_-_Bas_je_dobro_biti_ja.rar.html

P.S.Izvodjacha(icu) nazalost nisam mogao da prekonvertujem.:S:

Prekonvertovao sam ga jos juce sa WaveEditorom koji nisam verovao da cu ikada koristiti pored SF-a sobzirom da ga instaliram uz nero cisto radi reda. Hvala u svakom slucaju. Mislim da je problem sa fajlom bio pokusaj ubacivanja logoa sajta sa koga je mp3 skinut pa to nije uradjeno kako bi trebalo. BTW chime si ga sredio?

Poslednja izmena:
Dodao bih samo da i pored toga sto je Audition "ozbiljan", pritom je i vrlo lak za koriscenje.
Za namene crop-ovanja MP3 pesama za mob, prava milina! 🙂

UPS...gore sam mislio sam na Audacity :d

I dosao je i taj dan kad sam citirao samog sebe. 😀

Nazad
Vrh Dno