Smartphone2003
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.09.2005
- Poena
- 620
Postoji li neki profesionalni program za obradu muzickih fajlova tipa virtualdub za video. sound forge me razocarao pa bih da ga menjam.
Probaj SoundForge 9.0c, WaveLAB 6, Adobe Audition 3.
Još nisam probao, nemam nikakvo lično mišljenje, ali probaj ga.CyberPower Audio Editing Lab 12 is an ideal solution for audio editing and mastering. The program contains everything you need to create great sounding recordings and audio CDs, including professional tools for recording, analysis and editing. The user interface was designed with speed, accuracy and ease of use in mind.
Large range of high quality audio tools and effects are integrated in Audio Editing Lab — including tools for dynamic processing, equalizing, numerous effects such as echo, amplification, noise reduction, reverb, chorus and flanger, as well time stretching and key transposition tools. Recordings distorted by noise, clicks, crackle, clipping or missing high frequency content can be restored.
U bilo kom programu od pomenutih je prvo potrebno ucitati pesmu sto i sama verovatno znas.
Zatim obelezis onaj deo koji hoces da iseces.
Kada iseces taj deo, neophondno je da iseceni deo "nalepis" (paste) u new project. To bo trebalo da memorises na odredjeno mesto. Pri memorisanju ces imati prozorcic (kao i uvek) u kom ces napisati naziv fajla, a ispod toga ces odabrati u kom formatu hoces da ga memorises (u tvom slucaju odaberi .mp3).
Ovo je bilo mozda i prekratko, ali podrazumevam da nesto vec znas.
Javi ako si razumela.
:wall: Nisam nista uspela. Jaooooj kako me nervira kad nesto ne znam. Evo sta sam uradila: Izbrala sam pesmu, oznacila deo koji zelim iseci i kad na to kliknem desni klik ne nudi mi opciju paste, vec sam isla na file - save as, odredila na prozoru mp3 format i snimila. Kad udjem u taj snimak i dalje ide cela pesma i imam jos jednu ikonicu sa ekstenzijom sfk. koju inace ne mogu ni da otvorim. Ne znam gde gresim!!!!????????
Hvala ti sto si se potrudio da mi pomognes!!! :type:
Kada selektujes zeljeni deo pesme onda desni klik pa trim/crop pa tek onda save as..
Da dopunim kolegu forumaša :d, kad odradiš crop moraš da pastuješ u novi fajl (File -> New), pa taj novi fajl pamtiš sa save as -> mp3. Usput, sfk fajl ti nije potreban, slobodno možeš da ga obrišeš (Forge ga uvek pravi kad otvoriš neki fajl).
Ne mora da se pastuje odkud ti sad to? Zasto bi komplikovao sa tim?
:wall: Nisam nista uspela. Jaooooj kako me nervira kad nesto ne znam. Evo sta sam uradila: Izbrala sam pesmu, oznacila deo koji zelim iseci i kad na to kliknem desni klik ne nudi mi opciju paste, vec sam isla na file - save as, odredila na prozoru mp3 format i snimila. Kad udjem u taj snimak i dalje ide cela pesma i imam jos jednu ikonicu sa ekstenzijom sfk. koju inace ne mogu ni da otvorim. Ne znam gde gresim!!!!????????
Hvala ti sto si se potrudio da mi pomognes!!! :type:
Od uvek sam se pitao ko slusa ovakvu muziku. Sad znam jednog 🙂evo pesme ako neko zeli da se uveri http://rapidshare.com/files/105065180/Jelena_Karleusa_-_Bas_je_dobro_biti_ja.rar.html
Od uvek sam se pitao ko slusa ovakvu muziku. Sad znam jednog 🙂
Inace, fajl je definitivno felerican ili nestandardan. Primetio sam da se u headeru spominje neki Photoshop ICC profile, zatim image/png.
Posto ti Winamp vec pusta pesmu, mogao si da iskoristis njegov disk writer plugin.
Kada selektujes deo pesme onda preko tastature idi na copy (ctrl+C) zatim otvori novi fajl kao sto neko gore rece (file/new) i tu onda idi preko tastature na paste (ctrl+V).
To ces sacuvati kao .mp3.
Ovo bi trebalo da bude jasnije.
Greska ne slusam ja vec moja sestra... zar ti ja licim na nekog ko fura samsung u700 a nick mi Smartphone???? Znam i ja da je nestandardan ali ne mogu da shvatim da ga pomenute (toliko hvaljene) aplikacije ne mogu popraviti za razliku od WaveEditora.
I Sound forge i Audition su ozbiljni programi za ozbiljnu primenu,pa samim tim nisu namenjeni za nestandardne formate koji se upotrebljavaju u retkim sluchajevima.Smeshno je reci da te je Sound forge razocharao,a ubrzo zatim i Audition,koje si odmah obrisao jer nisu mogli da konvertuju format za koji je chuo eventualno kreator istog.
Smartphone, koju verziju SForge-a koristiš?
Fajl koji si uploadovao je ochito konvertovan u mp3 nekim starim ili neadekvatnim kodekom,pa iz tog razloga nije bio "chitljiv" u S.F.,Auditionu,ali ga nije ochitao ni Aimp player.Sredio sam ga,i sada mozesh da mu radish shta hocesh.
http://rapidshare.com/files/105373218/Jelena_Karleusa_-_Bas_je_dobro_biti_ja.rar.html
P.S.Izvodjacha(icu) nazalost nisam mogao da prekonvertujem.:S:
Dodao bih samo da i pored toga sto je Audition "ozbiljan", pritom je i vrlo lak za koriscenje.
Za namene crop-ovanja MP3 pesama za mob, prava milina! 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari