Šta je novo?

Koji monitor 22"

fanste27

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2008
Poena
319
Planiram da uzmem monitor 22", ali ne znam koji, svideo mi se ViewSonic VG2230WM ali neznam kakav je, kakav bi taj monitor bio u paru sa Gainward 8600GT GS GLH, moze i neki drugi monitor u tom rangu

asus mw221u ,
svaki ciga svoga konja hvali :d

za nekih 270e asus je dobra kupovina.

mladene zasto ne vredi? sta mu fali? ja bas hocu da kupim taj monitor, zato jer je jeftin

Fali mu samo sto ima probijanje pozadinskog osvetljenja. To se naravno primecuje samo na crnoj prodlozi u fullscreenu, u window modu skoro neprimetno. Ostalo je sasvim ok. Solidan ugao, boje se nasteluju ...
Ako ti ovo ne smeta uzmi.
Ja sam probao 3 komada.

evo ja da pohvalim Asus vw222 ;)...~210-220eur

evo ja da pohvalim Asus vw222 ;)...~210-220eur
Ako si mislio na Asus VW222S to je vrlo los monitor jedan od najgorih 22". Sa slicnom cenom LG i Philips su mnogo bolji u svakom pogledu. A bogami i Acer i Benq. Asus mozda na papiru ima dobre kakrakteristike, ali sam panel i plastika su losi. Boje mu nisu lose, kao mozda i uglovi, cak nema ni veliko probijanje po ivicama, ali dzaba kad mu je slika katastrofa. Ja jos nisam video mutniju sliku na 22", a pored toga sam primetio da mu auto stelovanje radi katastrofa. I posle rucnog doterivanja slika je daleko od prijatnog za gledanje na duze vreme.
poz

Po review-ovima na netu ViewSonic VG2230WM deluje sasvim solidno. I ja "pucam" na njega posto mi podesavanje po visini dosta znaci. Icicu do Pakoma da ga pogledam chim stigne plata... :)

BTW, gde u NSu moze da se pazari ASUS mw221u?

p.s. Da li je neko video uporedo ova 2 monitora?

Poslednja izmena:
Fali mu samo sto ima probijanje pozadinskog osvetljenja. To se naravno primecuje samo na crnoj prodlozi u fullscreenu, u window modu skoro neprimetno. Ostalo je sasvim ok. Solidan ugao, boje se nasteluju ...
Ako ti ovo ne smeta uzmi.
Ja sam probao 3 komada.

Probijanje je jos i najmanji problem, toga manje vise ima na svim tn tft-ima, kod mene i nije bilo nesto izrazeno, ali dosta vise nego na 2232bw, na kojem ga i ne vidim. Po meni je najveca mana bila ocajan kvalitet izrade, zgadio mi se kad ujutru otvorio prozor da izluftiram i cim udje malo hladniji vazduh plastika sva puca, ni na jednom drugom monitoru to nisam primetio (verujem da je na svim lg iz najnize klase tako). Ugao je ocajan, cim se malo pomeris siva prelazi u roze... Kvalitet slike opet dosta losiji nego na 2232bw, ali u pitanju je 70% skuplji monitor. Vazi pravilo koliko para toliko muzike, s tim sto bih ja pre skupio jos para i kupio pristojnu stvar, ne znam ni sto sam u startu kupovao donju klasu

Opet se se sve svodi na to da zavisi od primeraka. Vidis ja to sa uglovima i bojama uopste ne primecujem tj. "muci" me samo probijanje,. Na forumu se dosta hvali asus(probao 2kom) koji, po onome sto sam ja video i po mom misljenju, ima losiju sliku od ovog lg-a ali nema toliko probijanje svetla. Plastika po meni je za ovu klasu kvalitetno odradjena (i ja luftiram cesto :d ). Ali *** kako kome koji primerak zapadne. Sigurno je najbolje kupiti skuplji monitor. Da imam jedno 700-800 eurica ne bih se puno razmisljao, znao bih sta da kupim. ;)
Takodje ljudi (kao sto rece vec neko na forumu u drugoj temi) prelaze sa "krseva" od ctr monitora na tft pa im onda ovaj drugi izgleda do bola. Ja sam presao sa 21" ctr sa sony cevkom i nikako ne mogu da se zadovoljim. Ali sta je tu je, bice jednog dana.

Pazarih Viewsonic VG2230WM za 280 evra i slikom sam stvarno zadovoljan, a takodje mi MNOGO znaci podesavanje po visini, ali nadjoh i 2 male mane:

1. probijanje pozadinskog osvetljenja je malo vece od pozeljnog
2. Utrefio sam primerak koji ima nesto sto lici na "dead pixel", al' je malo "cudno" ponasanje tog "entiteta" :D. Elem, sive je boje, velicine jednog pixela, vrlo slabo uocljivo (mada je na sredini ekrana) i kada nacentriram vrh kursora direktno na njega i pomeram ugao iz koga ga posmatram rastojanje izmedju vrha kursora i "tackice" nije fiksno i razlicito je iz svakog ugla + deluje kao da nije u istoj ravni. Prvo sam pomislio da je prljavstina, ali ne moze da se ukloni, tj. mozda i jeste ali sa unutrasnje strane.
Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude? Po simptomima sa uglom gledanja kao da nije dead/bad pixel, vec neka druga anomalija. Iskreno, mrzi me da se zezam sa prodavcem oko takve minorne stvari, al' me zanima da li je neko video nesto slicno (videh "stuck" pixele raznih boja i dead pixel crne boje, al' ovako nesto jo nisam video - sreca pa je manje uocljivo od pomenutih :) )

Kad dodje vreme da je to potrebno PVA ekrani ce 100% imati normalnu cenu... ;)

... Utrefio sam primerak koji ima nesto sto lici na "dead pixel", al' je malo "cudno" ponasanje tog "entiteta" :D. Elem, sive je boje, velicine jednog pixela, vrlo slabo uocljivo (mada je na sredini ekrana) i kada nacentriram vrh kursora direktno na njega i pomeram ugao iz koga ga posmatram rastojanje izmedju vrha kursora i "tackice" nije fiksno i razlicito je iz svakog ugla + deluje kao da nije u istoj ravni. Prvo sam pomislio da je prljavstina, ali ne moze da se ukloni, tj. mozda i jeste ali sa unutrasnje strane.
Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude? Po simptomima sa uglom gledanja kao da nije dead/bad pixel, vec neka druga anomalija. Iskreno, mrzi me da se zezam sa prodavcem oko takve minorne stvari, al' me zanima da li je neko video nesto slicno (videh "stuck" pixele raznih boja i dead pixel crne boje, al' ovako nesto jo nisam video - sreca pa je manje uocljivo od pomenutih...

Imam isti slučaj sa Samsung 223bw.Nije mrtav piksel,već kao neka prljavština.Nije toliko primetno,tako da mi ne smeta. ;)

Ma nije primetno uopste - da ne znam da je tu gde jeste, ali znam... :D

Nije mi samo jasno kako to nisam video u prodavnici kad sam ga pazario - jos sam cimao likove da mi prikljucuju 2 komada da izaberem onaj koji ima manje pozadinskog probijanja. :) Mogao bih se skoro zakleti da toga tamo nije bilo... :)

Da li je neko koristio Prestigio monitore? Imam ponudu za Prestigio P7220W 22" DVI, od 20.000 din. ali ne znam da li ima HDCP podrsku. www.prestigio.com

Koliko je uopste bitan HDCP?

Bitan je ako budes kacio PS3,HDCP je neophodan da bi imao sliku uopste sa PS3,ili ako budes pustao HD filmove,naravno originale,sa BluRay-a ili opet PS3!
Ispravite me ako gresim!;)

Dvi + Hdcp Obavezno

Znaci DVI bez HDCP ne dolazi u obzir, posto planiram da ne kupujem monitor narednih 3-5 godina. Sad samo jos da se odlucim.

SAMSUNG - LG - VIEWSONIC - PRESTIGIO

Da li na monitoru koji podrzava HDCP mora postojati dodatni ulaz/izlaz osim naravno klasicnih izlaza DVI/VGA. Ne mogu da saznam da li Prestigio P7220W ima podrsku za HDCP.

Poslednja izmena:
Ako si mislio na Asus VW222S to je vrlo los monitor jedan od najgorih 22". Sa slicnom cenom LG i Philips su mnogo bolji u svakom pogledu. A bogami i Acer i Benq. Asus mozda na papiru ima dobre kakrakteristike, ali sam panel i plastika su losi. Boje mu nisu lose, kao mozda i uglovi, cak nema ni veliko probijanje po ivicama, ali dzaba kad mu je slika katastrofa. Ja jos nisam video mutniju sliku na 22", a pored toga sam primetio da mu auto stelovanje radi katastrofa. I posle rucnog doterivanja slika je daleko od prijatnog za gledanje na duze vreme.
poz

Da li si mislio i na asus mw221u, posto njega planiram da kupim, on je koliko vidim mnogo kvalitetnije izrade, a i odlicne slike.

Nazad
Vrh Dno