Šta je novo?

IGN i realne ocene, topik da otvorimo oči...

okej, ne treba se raspravljati Kraken sa ovakvima, ovo je kao da chitam Alien-a iznova ... neka ih, nek kupe svi po 3 XboX-a 360, nek ga i u vece stave da prekrate vreme, ochigledno da ovde nema rasprave ...

okej, ne treba se raspravljati Kraken sa ovakvima, ovo je kao da chitam Alien-a iznova ... neka ih, nek kupe svi po 3 XboX-a 360, nek ga i u vece stave da prekrate vreme, ochigledno da ovde nema rasprave ...

Nemam nista protiv kad neko argumentuje, al imam obe konzole i bas me zanima da me neko uputi koje razlike je on to video poredeci ps3 i 360 i u tacno kojim naslovima. Ili ce ici ona cuvena - pise na netu :D

Poslednja izmena:
Nemam nista protiv kad neko argumentuje, al imam obe konzole i bas me zanima da me neko uputi koje razlike je on to video poredeci ps3 i 360 i u tacno kojim naslovima. Ili ce ici ona cuvena - pise na netu :D

ja sam iznajmljivao sve tri (ove dve plus weeee) i zaista mi nije jasno kako IKO moze da kaze da je Xkutija bolja, pa sve i da je loshije radjen port za PS3.

a shto se tiche ovih sajtova, nishta novo. odavno sam prestao da chitam review-e igara, a najpametnije je da se ode na neki posecen forum, koji prenosi direktne utiske igracha. Gamespot me je posebno razocharao ocenama PC igara, ono je katastrofa, kao da ocenjuje neko neizivljeno dete koje se pali na boje i smrt.

ja sam iznajmljivao sve tri (ove dve plus weeee) i zaista mi nije jasno kako IKO moze da kaze da je Xkutija bolja, pa sve i da je loshije radjen port za PS3.

I ti na osnovu toga ocenjujes neku konzolu? Onda komotno mozes i da ocenjujes igre pomocu IGN-a.

Cinjenica je da je vecina (ne sve) multiplatform igara za nijansu bolja na X360 za sada iako PS3 IMA jaci hardware.

Aj' necemo bas PES2008 ali uporedi AC recimo. Cak i DiRT u kome je bolji frejm rejt na PS3 smanjen je foliage.

Ubi PS3 sakama! :) Ali ljudi ode se u off previse!

Poslednja izmena:
Pa iz Konamija su rekli da PS3 verzija PES radi gore. Valjda bi se Sony oglasio da IGN siri lazi o inferiornoj grafici u PS3 verzijama igara u odnosu na XB360 verziju. PS3 je daleko pouzdanija konzola dok je prednost kod XB360 veci broj naslova, vise kvalitetnih ekskluziva kojih nema na PS3 i naravno piraterija. A i XB360 arkade kosta koliko 3 igre za PS3. Kad je PS3 dozivio da mu je po nekima najbolja igra multiplatform FPS COD4.
Nemam ja nista protiv Sony-a ali mi smeta sektasko obozavanje istog i pluvanje svega ostalog.

Cekajte, zar vi Xbotovi niste dosad shvatili koliko je PS3 hardverski superiorniji?
Mislim, ja ne znam zasto sam pisao one silne postove o uporedbi hardvera obe konzole, kad vi stalno istu pricu pricate.Moras biti um da tvrdis da Xbox ima jaci hardver na osnovu multiplatform igara koji izgledaju 99% identicno na obe konzole...
Ne mogu da verujem da na benchu citam ovakve gluposti.
BTW Milose prestani da lazes, izvrces argumente i siris dezinformacije.Ti o hardveru ove dve konzole ne znas bas nista.Tvoje znanje o PS3/X360 se svodi na informacije koje si stekao citajuci www.xbot.com.
Cim sam procitao tvoje postove u kojima si napisao da je Unifed Memory Arhitecture prednost Xboxa 360 i da je Xenos jaci od RSX-a sve mi je bilo jasno.

Poslednja izmena:

Aj' necemo bas PES2008 ali uporedi AC recimo. Cak i DiRT u kome je bolji frejm rejt na PS3 smanjen je foliage.

Oblivion je izasao godinu dana poslije XB360 verzije i programeri su imali vremena da ispeglaju malo grafiku. A i PS3 i XB360 mogu i bolje prilicno od te grafike. Nije stvar da PS3 ne moze da ima grafiku kao XB360 u multiplatform igrama vec je neisplativo ulagati velika sredstva ako se igra nece prodati u velikom broju primjeraka.
Evo kako ide prodaja PS3 naslova i to dok jos nema pirata
http://vgchartz.com/games/index.php?name=&console=PS3&publisher=&genre=&keyword=&order=Sales
Dobar dio ekskluziva ne moze da dostigne 200.000 primjeraka.

Aj' necemo bas PES2008 ali uporedi AC recimo.

Jel to pricas na pamet ili ...? Pa ac bas na ps3 izgleda bolje:
Under a microscope the PS3 version does look a bit sharper when the two versions are running side by side.

The Xbox 360 version makes up for this with (arguably) better controls and we're also told it runs two or three frames faster than the PS3 cousin, though no-one's going to notice that.
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=175647

Bas zato je i famicu dao vecu ocenu ps3 verziji:
awarded the Xbox 360 version of Assassin's Creed a 36 (9, 9, 9, 9), while the PS3 version received a 37 (10, 8, 9, 10) out of 40

A i XB360 arkade kosta koliko 3 igre za PS3.
Ajde miso dam ti ja odmah 150 evra za arcade :wall: I ako je tako jeftin kupi ga i lisi nas svoje frustracije.

Evo kako ide prodaja PS3 naslova i to dok jos nema pirata
http://vgchartz.com/games/index.php?name=&console=PS3&publisher=&genre=&keyword=&order=Sales
Dobar dio ekskluziva ne moze da dostigne 200.000 primjeraka.

Miso, smiri se, pozlice ti od tolikog nerviranja kad ti kazem da se 360 prodaje slabije u 2008 u celom svetu- u japanu se prodaje ocajno, u eu slabasno, a ps3 u januaru i februaru sije 360 po prvi put.Sacekaj malo pa ce doci i do bolje prodaje igara kao sto je i hardverski ps3 bolje prodavan od 360-ke.

Poslednja izmena:
PS3 Assain`s Creed kosta 6500 din. u Game-s a za cijenu 4 takve igre moze se nadograditi racunar sa jednom 8800 GTS.
Ne bih se vise raspravljao sa jednom moralnom i intelektualnom gromadom kakav je Kraken.

Poslednja izmena:
A znachi fora je u sharenishu i drechavim bojama koje nemaju veze sa realnoshcu ? :) Pa jasno zasto ameri prave sve igre sa kilo blooma i bez mrve realnosti u grafici.

Bloom i drecave boje...a jos su gori oni koji kopiraju amerikance po tome?
heavenly-sword_1147157087.jpg

NextGen bloom je must-have ovih dana.

granturis02gr4.jpg

Iju, svude da imade :d

Poslednja izmena:
Cekajte, zar vi Xbotovi niste dosad shvatili koliko je PS3 hardverski superiorniji?

Koga boli pedu sto je ps3 "hardverski superiorniji" ako dev timovima ne pada na pamet da se rvu arhitekturom vec izbacuju igre koje su tehnicki na nivou "hardverski inferiornijeg" xboxa.

Koga boli pedu sto je ps3 "hardverski superiorniji" ako dev timovima ne pada na pamet da se rvu arhitekturom vec izbacuju igre koje su tehnicki na nivou "hardverski inferiornijeg" xboxa.
Vidis, u tome je stvar.Za multiplatform igre Sonya boli uvo.Kako god okrenuli, izgledace isto i na PS-u 3 i na Xboxu 360.
Stvar je u ekskluzivama i tu PS3 ima ogromnu prednost, koja ce se povecavati svake godine. :)
Kad je pravio PS3 Sony je mislio na buducnost, za razliku od M$-a... ;)

Bloom i drecave boje...a jos su gori oni koji kopiraju amerikance po tome?[/IMG]

Iju, svude da imade :d

Jel sam rekao nekad da nema igara na PS3 koje imaju bloom i da su sve igre na PS3 dobre ? Na X360/PCu SVE igre su sharenish sa bloomom i holivudskim efektima, samo da prividno izgledaju lepshe noob-ovima.

A ovaj shot iz GT5 nema veze sa bloomom, neko je to fotkao aparatom i sve mu pregorelo, GT5 ima najrealniju grafiku ikada napravljenu, neko ce da kaze da su boje isprane, ali naravno ti igru nisi video, ucestvujesh u prichi o kojoj znash samo ono shto si na netu video, klasika :)

Koga boli uvo za vecinu developera koji prave ****** igre i multiplatform krsheve ? :)

Poslednja izmena:
Jel sam rekao nekad da nema igara na PS3 koje imaju bloom i da su sve igre na PS3 dobre ? Na X360/PCu SVE igre su sharenish sa bloomom i holivudskim efektima, samo da prividno izgledaju lepshe noob-ovima.

A ovaj shot iz GT5 nema veze sa bloomom, neko je to fotkao aparatom i sve mu pregorelo, GT5 ima najrealniju grafiku ikada napravljenu, ali naravno ti igru nisi video, skupljash info po netu.

To da su X360/PC igre sve sa bloomom i sarenis nije tacno, ali ***. Driver je Driver, na to smo navikli. :D

A ovaj shot iz GT5 pokazuje to sto pokazuje...mnogo dobar neki fotoaparat :D
Za GT5 mogu da kazem da ima lepu grafiku (najlepsu za voznje, u domenu modela automobila i pogleda iz kabine) ali daleeeeeeko od realnosti...osim ako ti u svom dvoristu nemas travnjak ravan kao ploca i ofarban vrisht zelenom bojom :d

Ne treba generalizovati stvari, ali ti si pak shampion.
:)

Poslednja izmena:
Ja sam igrao demo na PS3 i igrica izgleda ocajno u odnosu na PC verziju.

I ti na osnovu toga ocenjujes neku konzolu? Onda komotno mozes i da ocenjujes igre pomocu IGN-a.

Geek-u, ako sam iznajmljivao ne znachi da sam ukupno tri dana drzao tri konzole po dan. a pritom, XboX imam u komshiluku, eto, smatram da ima bolje potroshenih para od Next Gen konzole, ja recimo kupujem sebi hardware za PC, ekskluzivne kafe iz brazila, i srebro od juvelira.

a pritom, sa 95% sigurnoscu mogu da kazem da posle kraken-a imam vishe provedenih sati igranja od svih, na next gen konzolama.

i eto, sve te priche i review-i niz potok - najbolju grafiku ima PS3, gled'o sam, prob'o sam, prelazio sam igre. na kraju krajeva, samo loading time (izuzev par sluchaja), pa chak i na portovanim igrama je neuporedivo na strani PS3

PS3 Assain`s Creed kosta 6500 din. u Game-s a za cijenu 4 takve igre moze se nadograditi racunar sa jednom 8800 GTS.
Ne bih se vise raspravljao sa jednom moralnom i intelektualnom gromadom kakav je Kraken.

Dakle odustao si od price da mozes da nabavis po ceni tri igre za ps3 360 arcade vec je sada komp sa 8800gts. da ne pominjem sto se pozivas sa cene sa ebay-a gde je ac 25e kad ti odgovara a kad ne onda uzmes cene kod domacih deraca.E vala, u odnosu na tebe je i voban intelektualna gromada :D

To da su X360/PC igre sve sa bloomom i sarenis nije tacno, ali ***. Driver je Driver, na to smo navikli. :D

Te Drajverove tvrdnje su smešne i nema potrebe da ga demantujemo, meni postaje zanimljivo da čitam te njegove budalaštine vezane za PC igre kad ih nije video jedno 10 godina:).

Istini za volju ona šotka iz GT 5 ne znam odakle im. Nije takva grafika. Bolja je i realnija.

Nego Drajveru jel te nije sramota bar malo kad tako ljudima spočitavaš da učestvuju u raspravi o igrama koje nisu videli tako zdušno braneći GT 5 (doduše tu jesi u pravu) kad ti isto to radiš sa PC igrama? Ne vidiš nijednu, ništa nisi probao, možda video kod nekog ortaka u prolazu a *****š li *****š. I to brutalno koliko smaraš. Čoveče, shvati već jednom, PC ima prava mala remek dela u žanru RPG, RTS, FPS... To što ti to ne igraš ne znači da te igre ne vrede. Ne lupetaj više o bloomu i slične gluposti. Daj nemoj čoveče, već me postaje sramota da te bilo šta ozbiljno pitam nakon tih tvojih teza jer to sve deluje kao neko dete kome je neko uzeo čokoladu (u prevodu "popljuvao GT 5), a nije da se ne razumeš u konzole i njihove igre, ali šta to vredi kad na drugoj strani brutalno smaraš.

I još nešto, slagao si nas bre za sve datume izlazaka PS3 igara, sve tvoje najave su miljama daleko, beži bre:d

A odakle ti ideja da nisam probao nijednu PC igru ? Ortak kod koga idem 2x nedeljno ima najskuplju mashinu koja postoji, a pre cu se igrati na PS2.

Da li ti stvarno mislish da ja iz nekog razloga volim Playstation (shurak mi mozda radi tamo ?) da ne znam shta je PC, konzole, igre ? Ja se bre igram od spectruma, sve sisteme koji su ikada postojali sam procheshljao i sve probao na njima, i PC naravno pratim od pochetka.

Stvar je u tome shto vi na sve plitko gledate i vrlo brzo zaboravljate gluposti. Microsoft kako izbaci novi OS vi trchite da ga instalirate, i mislite da ce to mozda biti dobro, pa kako je moguce ako nikada pre toga nije bilo ?

Dvanaesti deo NFSa jedva chekate da instalirate a poslednjih 5 nisu valjali, i josh prichate "kako znash kakav je kad nisi probao" :D Pa na sve to se gleda tako jednostavno i globalno da ne mozesh da verujesh. Na moram da ja probam novi Skyline GTR da bi znao da je dobar, jer znam na kojim principima i filozofiji je taj auto nastao. Takodje ne moram da probam, chak ni da vidim bilo koju informaciju o novom Mustangu, jer kada je Mustang ili uopshte americhki auto bio dobar za ono chemu je namenjen ? Potpuno isto je za igre i ljude koje prave neke igre. Ako je neko napravio 3 igre na principu "daj da uzmem pare sharenilom", nece nikada napraviti poshtenu igru. Onaj ko je to jednom uradio, radice uvek tako, a nazalost vecina americkih developera radi na ovom prvom principu, zato me u startu multiplatform igre ne zanimaju, iste su godinama i nishta se tu ne menja osim grafike. Samo su ekeskluzive (na bilo kojoj platformi) ono shto neshto vredi, a najvishe ce ih biti na PS3.

I shta je Crysis ? Demonstracija endzina sa sto puta vidjenom prichom, chudovishtima, ti si neki spajdermen bla bla. Koga to interesuje ? Koliko puta takvu neoriginalnu igru treba odigrati da bi nam dosadilo ? Sa koliko godina sam mogao da se lozim na takve stvari ? Jel velichina tekstura pokazuje koliko je neka grafika dobra ili je to neshto drugo, senchenje i utisak koliko je to blizu realnosti ?

Ako vi to ne kapirate posle tolikih godina igranja, onda nemam shta drugo sa pomislim osim da su vam vrednosti totalno poremecene, ali to je vash izbor.

I shta je Crysis ? Demonstracija endzina sa sto puta vidjenom prichom, chudovishtima, ti si neki spajdermen bla bla. Koga to interesuje ? Koliko puta takvu neoriginalnu igru treba odigrati da bi nam dosadilo ? Sa koliko godina sam mogao da se lozim na takve stvari ? Jel velichina tekstura pokazuje koliko je neka grafika dobra ili je to neshto drugo, senchenje i utisak koliko je to blizu realnosti ?

Uf, dobro je. Za trenutak sam pomislio da si ti igrao Crysis ali vidi se da lupetaš i da ga nisi ni video:wave:. Svaka dalja rasprava je bespredmetna, mada je i ova dosadašnja sa takvim stavom bila. I dosadan si više sa tim vožnjama, ja sam pričao o tri druga žanra, no stvarno više ne želim sa tobom kad pričaš napamet, nema smisla. Pozdrav:wave:

Uz PC igre sam se vise nervirao nego zabavljao. Toliko o platformama...

Geek-u, ako sam iznajmljivao ne znachi da sam ukupno tri dana drzao tri konzole po dan. a pritom, XboX imam u komshiluku, eto, smatram da ima bolje potroshenih para od Next Gen konzole, ja recimo kupujem sebi hardware za PC, ekskluzivne kafe iz brazila, i srebro od juvelira.

a pritom, sa 95% sigurnoscu mogu da kazem da posle kraken-a imam vishe provedenih sati igranja od svih, na next gen konzolama.

E pa svaka tebi cast, kolega Geek-u!!! Poslednje u cega ja ulazem je konzola.

Nazad
Vrh Dno