Šta je novo?

Palit 9600 Sonic ili ne?

soko

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
650
Kao sto je vecina vas zna, u EL stize iscekivani Palit 9600GT, i ocekivano, po vrlo zanimljvim cenama.

E sad, posto se po ovom forumu cesto muvaju upuceni iz doticne firme, zelim odgovor koji sve nas zanima. Mogao sam ja i da pozovem telefonom ali ovako ce brze stici do najvise zainteresovanih.

Daklem: dali je Sonic koji stize verzija sa velikim kavezom i heatpipe-om i slikom zapca ili je ova druga, mala? Pogledati slike.

Test Sonic "Zapca":
http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQ2OSwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

Test "malog" Sonica:
http://www.tweaktown.com/reviews/1309/3/page_3_the_card/index.html

Za ovu heatpipe verziju na vise mesta tvrde da pored boljeg kulera ima i poboljsan sistem napajanja kartice i u tom slucaju definitivno vredi te razlike. Za ovu malu verziju nisam nasao nikakve preciznije informacije ali ako je jedina razlika takt i kuler onda ne vredi davati tih 1000 din vise.

Posto nema teme posvecene ovoj karti moze ova da posluzi za utiske, savete, oc, probleme.... jer sam siguran da ce biti dosta kupaca sa ovog foruma.

U potpuno sam istoj dilemi. Sigurno uzimam palit 9600gt ali ako sonic nije "veliki" uzecu obican kome je cena stvarno niska.

Na Palit-ovom worldwide sajtu je 9600gt sonic predstavljen kao model bez a na US sajtu sa tim "kavezom". Ocigledno postoje razlicite verzije za razlicita trzista tako da nam ostaje da sacekamo da stigne na lager!
Moje, subjektivno, misljenje jeste - koji god da je kuler, trenutno je ubedljivi bestbuy.

Poslednja izmena:
To niko nije dovodio u pitanje. Sa sadasnjim stanjem na trzistu jeste bestbuy.
Iskreno, malo mi je tesko da poverujem da ste na nevidjeno iskesirali 5-6-10 kila evra. I sam radim na uvozu (druge vrste robe) i znam kako stvari funkcionisu. Na nevidjeno se placa samo kad je rasprodaja nekog lagera i tad su krajnje cene mnogo nize nego realne. Koliko su nize to se zna tek kad se vidi koliko i cega je stiglo. Ovde to sigurno nije slucaj jer je roba "hot" i nije bilo vremena za formiranje a jos manje za rasprodaju lagera.

Nesto mi se cini da ce nam ipak stici ona verzija sa malim kulerom i da se to vec zna ali bi takva informacija uticala na smanjenu potraznju za tim modelom.
Mozes li bar da potvrdis informaciju o poboljsanoj naponskoj jedinici kod obe verzije Sonic-a. To bi i proizvodjac/dobavljac morao da vam kaze, kao njihovom najvecem dileru na domacem trzistu.

Da ne ispadne da ja ovde razvijam neke teorije zavere: ja sam porucio Sonic pa cemo videti dali sam bezveze iskesirao tih 1000 dindzi.

To niko nije dovodio u pitanje. Sa sadasnjim stanjem na trzistu jeste bestbuy.
Iskreno, malo mi je tesko da poverujem da ste na nevidjeno iskesirali 5-6-10 kila evra. I sam radim na uvozu (druge vrste robe) i znam kako stvari funkcionisu. Na nevidjeno se placa samo kad je rasprodaja nekog lagera i tad su krajnje cene mnogo nize nego realne. Koliko su nize to se zna tek kad se vidi koliko i cega je stiglo. Ovde to sigurno nije slucaj jer je roba "hot" i nije bilo vremena za formiranje a jos manje za rasprodaju lagera.

Nesto mi se cini da ce nam ipak stici ona verzija sa malim kulerom i da se to vec zna ali bi takva informacija uticala na smanjenu potraznju za tim modelom.
Mozes li bar da potvrdis informaciju o poboljsanoj naponskoj jedinici kod obe verzije Sonic-a. To bi i proizvodjac/dobavljac morao da vam kaze, kao njihovom najvecem dileru na domacem trzistu.

Da ne ispadne da ja ovde razvijam neke teorije zavere: ja sam porucio Sonic pa cemo videti dali sam bezveze iskesirao tih 1000 dindzi.

Evo ka cu da ti potvrdim da Sonic verzija (i to obe) imaju isti PCB kao i Palit 8800GT, znaci 3 phase napajanje.:)

BTW, ona Sonic verzija sa zutom mrezom ima drugaciji hladnjak od one druge Sonic verzije.

cooler.jpg

A ovo je "obicna" Sonic verzija.

@ Soko - kakva crna teorija zavere? :) Mislim ne kapiram odakle potreba da dovodis moju rec u pitanje... lepo sam napisao - ne zelim da lupam da li Sonic verzija sa kavezom ili nije. Meni nije u interesu da slazem jer i sam ne znam.

Svejedno, kavez ili ne kavez - best buy je tako da ne znam sto toliko brines.

Poslednja izmena:
Apsolutno nema veze to što pričate... Može čak da se desi da se ona sa naizgled manjim kulerom bolje klokuje od ove sa većim, jer se 9600GT ne greje kao 8800GT. Da li hoće do 770 ili preko 800 zavisi od nedelje u kojoj je proizveden GPU... Ja sam na testu imao i prvu reviziju gainward karte koja nije htela preko 710 MHz, a ostale su uglavnom htele do nekih 760-770. Druga serija za drugi deo uporednog prikaza ima primeraka koje hoće preko 800 MHz. Evo vidim da je Bojsa naterao svoj Biostar na 840 MHz. Respect! Meni 8800GTS radi samo na 750 :(

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
bojsa nemoj i tu da spalis :d

E, daj je meni pre nego sto izgori:D

Poslednja izmena:
i onda da li preporučujete ovu karticu, pošto sam rešio da batalim ati, a jako mi se sviđa cena u el-u (12400). negde sam našao biostar-ovu referentnu za 14500, a razlika između nje i nvidijine(mislim fabričke) je samo u nalepnici na ventilatoru, dok mi ovo deluje mnogo ozbiljnije.

E, probao sam sada, ide na 775, bez problema. Sad sam bios editovao i stavio kartu po defaultu na 740/1935/2060... Nisam hteo više da natežem, idu letnji dani, a 9800GTX ne bih da uzimam, bespotrebno je glomazna...

Kao sto je vecina vas zna, u EL stize iscekivani Palit 9600GT, i ocekivano, po vrlo zanimljvim cenama.

E sad, posto se po ovom forumu cesto muvaju upuceni iz doticne firme, zelim odgovor koji sve nas zanima. Mogao sam ja i da pozovem telefonom ali ovako ce brze stici do najvise zainteresovanih.

Daklem: dali je Sonic koji stize verzija sa velikim kavezom i heatpipe-om i slikom zapca ili je ova druga, mala? Pogledati slike.

Test Sonic "Zapca":
http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQ2OSwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

Test "malog" Sonica:
http://www.tweaktown.com/reviews/1309/3/page_3_the_card/index.html

Za ovu heatpipe verziju na vise mesta tvrde da pored boljeg kulera ima i poboljsan sistem napajanja kartice i u tom slucaju definitivno vredi te razlike. Za ovu malu verziju nisam nasao nikakve preciznije informacije ali ako je jedina razlika takt i kuler onda ne vredi davati tih 1000 din vise.

Posto nema teme posvecene ovoj karti moze ova da posluzi za utiske, savete, oc, probleme.... jer sam siguran da ce biti dosta kupaca sa ovog foruma.

Stize mali Sonic... ;)

E, probao sam sada, ide na 775, bez problema. Sad sam bios editovao i stavio kartu po defaultu na 740/1935/2060... Nisam hteo više da natežem, idu letnji dani, a 9800GTX ne bih da uzimam, bespotrebno je glomazna...

Apsolutno se slazem s tobom...

Poslednja izmena:
Dva modela Palit 9600GT 512MB DDR3 256bit, 650/1800MHz, HDMI on board i 9600GT Sonic 700/2000MHz, HDMI on board, Display port, 4 output ports... po ceni od 11300din i 12500din respektivno dolaze u Gigatron od ponedeljka u vecim kolicinama :banana::banana::banana:

Evo i ja sam zvao jutros Eurolink za Sonic, kazu danas u toku dana ili sutra...

Судећи по сајту ЕЛ их има на стању. Оно што ме брине је недостатак класичног аналогног ТВ излаза. Како ово чудо повезати на ТВ??

Stize palit danas, najkasnije sutra ujutru... cene imate na sajtu...

Stigo je Palit 9600GT, manja kolicina, maltene samo za one koji su rezervisali. Bice jos od ponedeljka...

Sto se tice kulera na Sonic verziji:
p00629-pic2.jpg

Toliko za sada...

Poslednja izmena:
Napisao si: "Sto se tice kulera na Sonic verziji"

No dobro.Znaci i obican i sonic imaju takav kuler?

Ljudi sta je sad bolje kupovina
Gainword 9600gt GLH ili Palit Sonic 9600gt .

Ova druga je za niansu bolja od prve i nemam pojma za sta da se odlucim?

Nazad
Vrh Dno