Šta je novo?

Bojkot Telenora a mozda i drugih operatera?

Da li biste ucestvovali u bojkotu?

• Da

Glasovi: 67 47.5%
  • Ne

Glasovi: 74 52.5%

• Ukupno glasača
    141
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U vreme kad je Telenor poceo da nudi razne pakete i prodaje telefone na ugovor, bila je tema od 20-30 puna izliva besa sto telefoni ne kostaju 1 dinar i sto je minut razgovora po ceni vecoj od 50 para cista pljacka i razne slicne ideje.

Cenim da ce dobar deo ekipe sto se sad cudi da reprizira izlive besa ves posle sledeceg racuna.

Ako ti sve kod telenora odgovara, onda ti nemash zashto da ga bojkotujesh i nema potrebe da ti neko objashnjava. Nema ljutnje, kome neshto ne odgovara bojkotuje, kome odgovara cjuti i uzhiva.

Da znam da čitam tuđe misli bio bih veoma bogat i veoma nesrećan, a kako nisam ni šef (barem jedne) poslaničke grupe u Glupštini Srbije pa da znam o svemu pod kapom nebeskom, otud i moje pitanje za konkretan povod bojkota. Ljutnje naravno nema.

E sad o bojkotu. Ostaviću po strani priču o mentalitetu ljudi ovde, ima smisli, ali mislim da nije presudno. Ovako predstavljen i koncipiran je, po meni, besmislen.

Prvo. Opet razlog. Postoji nezadovoljstvo. Opet pitam čime tačno? Ne sviđa mi se cena, kvalitet, devojka koja radi za šalterom, službena kola, logotip, zgrada, slika direktora, ne štampaju račune na recikliranom papiru ili sve zajedno?

Drugo. Kako bojkotovati? Evo recimo isključim telefon na 3, 4, 10 dana. I šta, stigne mi isti račun, koji bi mi stigao i da sam ga koristio, recimo na post-paidu sam i skoro nikad ne izletim iz minuta u paketu. Al sam ih zaj*, moš' misliti! Platim isto, a nisam pričao. Da ne platim taj račun? Može, oni me iseku. Ok, ne treba mi mobilni, vikaću sa brda na brdo! I? Posle 6 meseci krećem da se maltim po sudovima i na kraju sve platim sa kamatom i sudskim troškovima jer je zakon bez daljnjeg na njihovoj strani. Ili recimo neko ima službeni telefon, samim tim nije nezadovoljan cenom, nego nečim drugim gore nabojanim ili nečim stotim. Šta da kaže: "Znaš gazda, neću biti 3 dana na vezi, bojkotujem operatera!". Odgovor sami naslutite.

Treće. Ko bojkotuje? Evo svi na Benchu ugasimo telefone. Koliko ovaj forum ima korisnika? Koliko je to u odnosu na broj korisnika nekog operatera a mere se milionima? Pa oni imaju bar 100x toliko brojeva koji su takoreći isključeni, tj. povremeno aktivni. TI si njima platio novac za prepaid, dal koristiš, manje bitno. Za postpaid, vidi gore. I, opet jesmo ih zeznuli? M'daaaaa!

miljan je napisao(la):
Pa evo konstruktivno da Vam pomognem, smislite neku razumnu ideju i pokušajte da je sprovedete u delo. Ovo je daleko od razumnosti. Ako se rec 'inicijativa' moze u nekoj dimenziji povezati sa otvaranjem poll-a na bench forumu onda sam ja debelo u zabludi.

Upravo tako. Bez namere da ikoga uvredimo ali ovo mi liči na "eto ajd sad mi malo bojkotujemo" i mislim da je potpuno infantilno. Pogotovu u kontekstu operatera mobilne telefonije kakvi god oni bili. Što reče Jakša, ako ti ne odgovara jedan, pređi na drugi/treći ako misliš da je i za nijansu bolji i kad raskineš ugovor ti im i reci. Ja jednom uradio, oni ubeležili. Da li i čitaju "oni gore" - njihov problem. Benčmark sigurno ne čitaju, barem oni koji se nešto pitaju.

Ako već hoćete da bojkotujemo nešto smisleno, eno Udruženje za zaštitu potrošača, je pozvalo na bojkot kupovine prehrambenih proizvoda, jer su u kratkom periodu poskupeli van svake pameti. 30% od evropskih plata 130% od evropskih cena. E to je mnogo životnija stvar od mobilnih za svakoga u ovoj zemlji. Dajte ljudi uozbiljite se.

Poslednja izmena:
Ljudi dajte se organizujemo. Iako sam na MTS-u od pre mesec dana (MIX250) rado cu se solidarisati sa Telenor-ovcima i VIP-ovcima.
Mislim da bi trebali da otvorimo Hot topic sa temom JAVNI POZIV NA BOJKOT OPERATERA i da ga stavimo na glavnu stranu.
Moj predlog je da subotom i nedeljom recimo od 12 do 16h da svi i prepaid i postpaid korisnici iskljucimo mobilne telefone. Takodje u istom periodu da podignemo slusalice na fiksnim telefonima.
A od 16 do 17h da svi pozovemo korisnicke centre MTS-a, VIP-a, Telenor-a i da pitamo :
- kada vracaju prenos minuta i poruka (za MTS)
- kada vracaju tarifiranje na sekundu (za Telenor) i
- kada ce uvesti tarifiranje na sekundu (za VIP)
Tako cemo ih smoriti i opteretiti im maksimalno mrezu, posle zatisja od 4 sata.
Samo ljudi kojima nesto stvarno, ali stvarno hitno treba (nekome pozli, mora hitno da zavrsi neki posao i sl.) neka obave razgovor fiksnim.
Ovu tehniku treba da primenjujemo svaki vikend sve dok god ne ispune nase uslove !!!
Garantujem Vam da cemo za najdalje mesec dana naterati ih da se predomisle. Ljudi koji imaju masu prenesenih poruka na MTS-u i Telenoru neka sibaju poruke u subotu i nedelju ujutro rodbini i prijateljima da ih podsete da podrze protest. Oni ce vam te poruke uzeti, a ovako cete ih pametno iskoristiti !!!

Nemojte da sirite negativnu energiju pricom kako bojkot nece uspeti !!!
Dajmo sve od sebe da uspe, a garantujem ako se stvarno potrudimo dace efekta !!!

Inace pozivam sve ljude na frumu da se pridruze BOKOTU MLECNIH I PEKARSKIH PROIZVODA koji je organizovan ove nedelje od 17.03-23.03 sa ciljem da se smanje cene mleka i hleba kao i mlecnih proizvoda i peciva. Dakle u tom periodu kupujte samo mleko i hleb, a bojkotujte peciva i mlecne proizvode. Znam da je tesko, ali ja sam se odrekao jogurta i bureka, pa verujem da mozetei vi. Dajte ljudi da pokusamo da malo razdrmamo monopole !!!

Ja sam za bojkot odredjenih prehrambenih proizvoda, ovo su ipak sitnice :)

Ove nedelje je u toku zvanični bojkot mlečnih i pekarskih proizvoda (peciva), poziv je javno bio upućen preko TV-a od strane "društva za zaštitu prava potrošača" (ili kako god da se zvanično ta institucija zove). Poziv je bio da se kupuju samo najnužnije količine hleba i mleka, a sve ostalo da se ove nedelje bojkotuje (jogurt, sir, peciva, burek...)
Mnoge stvari su u našoj zemlji skuplje nego bilo gde drugde, dok se država (bez vlade) bavi visokom politikom i izborima, dotle nam skidači kajmaka uši odvaljuju od monopolističkih marži i cena!

Jes, hoces eurokrem da bojkotujes a kinder-lada ti valja?
c,c,c :d

Hehe...shto se tiche hleba, zhito je otishlo 3.5x gore otkad je hleb bio 20dinara:)
sa 7 na 24 dinara:)
Ima bezobraznog klepanja cena, ali iskreno mislim da hleb nije jedna od tih. Ima i ono svi smo zheleli strane operatere i da "dobijamo" telefone iz ugovore, neka samo oni nose te telefone a vrate tarifiranje na sekundu. Kako telenor nije U skladu sa tendencijama na srpskom trzhishtu recimo uveo :
1) Besplatan korisnichki centar
2) Halo ton
3) Kulturno osoblje
.................
Tuga....ako bude neki bojkot, sign me in....

Sto se tice osoblja, imao sam par puta iskustvo i sa telenorovim, i sa vip-ovim i sa telekomovim osobljem.
Nema reci da se opise neposlovnost telekomovog osoblja, a kod ovih "stranaca" je relativno ok.

Eto ja bash imam obrnuto iskustvo :)
Telenor KS Novi Sad se chesto pojavljivao i na Telenor forumu sa silnim zhalbama.
Radnici su se bukvalno drali na "korisnike".
Shto se tiche MTS ...iskustvo od juche....dechka u KS - Novi Sad nije mrzelo juche 1h da drugaru nameshta 3gnet paket:)
Poshto je dechko dobio pcmci karticu umesto express pa nije mogao da je "ugura u laptop", posle toga smo ushli u telenor kao jao vidi oni imaju express karticu...u zhivotu vecju budalu od "prodavachice" nisam video, nije znala na koliko je ugovor pa valda je 12 meseci, a moze i na 24 pishe vam u katalogu, naravno u katalogu ne pishu cene za 12/24. Nije spomenula da je promotivni period i da telenor daje dodatnih 2gb/mesec ko sada potpishe ugovor....KATASTROFA....ko kravu da su zaposlili...samo shto nije mukala i ovo shto je nalupala ishla je da pita nekog.
Oba korisnichka servisa su u ulici Modene u Novom Sadu.

Poslednja izmena:
Радници

Poshto je dechko dobio pcmci karticu umesto express pa nije mogao da je "ugura u laptop", posle toga smo ushli u telenor kao jao vidi oni imaju express karticu...u zhivotu vecju budalu od "prodavachice" nisam video, nije znala na koliko je ugovor pa valda je 12 meseci, a moze i na 24 pishe vam u katalogu, naravno u katalogu ne pishu cene za 12/24. Nije spomenula da je promotivni period i da telenor daje dodatnih 2gb/mesec ko sada potpishe ugovor....KATASTROFA....ko kravu da su zaposlili...samo shto nije mukala i ovo shto je nalupala ishla je da pita nekog.
Немој мислити да је и у неким другима местима боље :wall:.
Из мог искуства радници у мт:с пословницама су далеко обученији од Теленорових. За ВИП стварно не знам, јер код њих нисам свраћао.

250 ljudi isključilo mobilne? To će oni da primete, važi. Ako i primete, mnogo će da se potresu... :D

Radnici se drali na korisnike??
Brate e sad lupetate! Nema sanse da se sad to desi....letele bi glave samo tako

da si chitao telenor forum video bi. Chak je tada tehnichki direktor mobtela rekao da cje restruktuirati ks Novi Sad :) hehe...dotichna je samo promenila boju kose i dan danas radi u telenoru :)

Zar je Telenor promenio pakete i nama koji to nismo zeleli?

Ja sam mislio da to moze da promeni onaj ko hoce, a da stari ostaju na snazi dok ih sam ne promenis?

Poslednja izmena:
Nedaj boze da se Srbi sloze!!
Nemogu da verujem. Kada bi nam neko uveo da placamo vazduh mi ga nebi bojkotovali sve i da mozemo. Samo zato jer imamo neke svoje, pa makar i neutemeljene razloge.

Zar je Telenor promenio pakete i nama koji to nismo zeleli?

Ja sam mislio da to moze da promeni onaj ko hoce, a da stari ostaju na snazi dok ih sam ne promenis?

Nije nam promenio pakete vec je korigovao cene, minute kao i zaokruzivanje unutar starog paketa.

Nominujem ovaj topic za najgluplji ikada na ovom forumu... Ne znam kakva je konkurencija, ali verujem da ce pobediti. Ajmo svi da bojkotujemo operatere, da izgubimo svoje zaposlenje zbog par boodala koje nemaju sta pametnije da rade do da... Ma nemam reci.

Cista GLOOPOST. Gde je moderator da zakljuca ovo?

***, ne moras da bojkotujes ti kojeg drze u saci, bojkotovacemo mi slobodni ...

Poslednja izmena:
Smesno, koliko moras biti dokon da bi ovako razmisljao? Ako ti operater ne odgovara, postoje alternative. Huskanje drugih svakako nije jedna od ispravnih, ali da je kukavicka jeste, lako je biti jak u masi.

PS: Vidim da su bojkoti do sada ostavili ogromnog traga...

Jos jednom molim za LOCK.

Poslednja izmena:
Iznapusavaste coveka kao da vam je smrtni neprijatelj :S: Lepo glasajte za ne i sve u redu...

Prvo ovako, zelim da se zahvalim svima koji su glasali a i onima koji su me "iznapusavali". Drugachije reakcije nisam ni ochekivao. Inache podaci i reakcije su mi izmedju ostalog bili potrebni i za istrazivanje koje radim. Slobodno uchestvujte i dalje jer mi josh trebaju :)

Neverovatno je da mnogi ljudi nisu upuceni shta se deshava.
Pljuju i ne znajuci zashto bojkot shto dovoljno govori o tome koliko su informisani.

Neko kaze konkurencija i trzishte? Molio bih dotichne da se prvo dobro pozabave literaturom i prouche ove pojmove pre nego shto nastave da se frljaju istima na ovakav nachin. A i morali bi malko dublje da analiziraju situaciju po ovom pitanju. Ali tek poshto nauche neshto o svemu.

Danas nemam vishe vremena da pishem o ovome. Chim budem imao objasnicu malo vishe.

Neko kaze konkurencija i trzishte? Molio bih dotichne da se prvo dobro pozabave literaturom i prouche ove pojmove pre nego shto nastave da se frljaju istima na ovakav nachin. A i morali bi malko dublje da analiziraju situaciju po ovom pitanju. Ali tek poshto nauche neshto o svemu.

Nema se vremena za analizu bilo cega, mora da se zaradi dinar za zivot. Ako ne radis 24/7 nemas leba da jedes i onda jos napusavas ostale koji misle da takav sistem nevalja ... Nije to samo ovde, ceo svet je hipnotisan izgleda ... nek nam je sa srecom ...

Inache podaci i reakcije su mi izmedju ostalog bili potrebni i za istrazivanje koje radim. Slobodno uchestvujte i dalje jer mi josh trebaju :)
Sada sve polako dobija smisao. Dakle motivises ljude da iskljuce telefon ili jos bolje ostanu bez posla zbog svog istrazivanja? Plemenito, nema sta. U svakom slucaju u tom istrazivanju navedi da ti je uzorak u stvari promil od stvarnog broja korisnika mobilne telefonije.
Neverovatno je da mnogi ljudi nisu upuceni shta se deshava.
Pljuju i ne znajuci zashto bojkot shto dovoljno govori o tome koliko su informisani.
Ja nisam zadovoljan doskorasnjim potezima mobilnih operatera i smatram se dovoljno informisanim. Da li je omaleni bojkot bez barem male medijske pratnje resenje? Naravno da nije. Pa nisam ja ovca da iskljucujem telefon i da samo ja opet budem na gubitku. Od x miliona korisnika mobilne telefonije , koliko ih koristi internet ili ne daj boze visi po forumima? Mozda 1% ? Ne verujem. E prvenstveno ovih 99% treba da zna o cemu se radi.
Danas nemam vishe vremena da pishem o ovome. Chim budem imao objasnicu malo vishe.
Da te postedimo muka, ne moras da objasnjavas nista. Bar ne nama. Ukoliko ti je glavni cilj da zavrsis istrazivanje, onda ti zelim srecu. Bez obzira sto je istrazivanje krajnje sumnjivog kredibiliteta s obzirom na uzorak. Ukoliko ti je pak stvarno cilj da nesto promenis na mobilnoj sceni, onda daj neki ozbiljan predlog, uradi nesto konkretno. Pokreni medije, sudstvo, ministarstva, sta ti ja znam.... Cak i cirkularni mail-ovi imaju vise efekta od 'tihog' bojkota. Tu bar niko od korisnika nije na gubitku, meni licno ne predstavlja problem da ih spamujem.

Da ja postedim muka clanove foruma a posebno one koji su imali tu nesrecu da ucestvuju u ovom tredu...lock!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno