Ako ti sve kod telenora odgovara, onda ti nemash zashto da ga bojkotujesh i nema potrebe da ti neko objashnjava. Nema ljutnje, kome neshto ne odgovara bojkotuje, kome odgovara cjuti i uzhiva.
Da znam da čitam tuđe misli bio bih veoma bogat i veoma nesrećan, a kako nisam ni šef (barem jedne) poslaničke grupe u Glupštini Srbije pa da znam o svemu pod kapom nebeskom, otud i moje pitanje za konkretan povod bojkota. Ljutnje naravno nema.
E sad o bojkotu. Ostaviću po strani priču o mentalitetu ljudi ovde, ima smisli, ali mislim da nije presudno. Ovako predstavljen i koncipiran je, po meni, besmislen.
Prvo. Opet razlog. Postoji nezadovoljstvo. Opet pitam čime tačno? Ne sviđa mi se cena, kvalitet, devojka koja radi za šalterom, službena kola, logotip, zgrada, slika direktora, ne štampaju račune na recikliranom papiru ili sve zajedno?
Drugo. Kako bojkotovati? Evo recimo isključim telefon na 3, 4, 10 dana. I šta, stigne mi isti račun, koji bi mi stigao i da sam ga koristio, recimo na post-paidu sam i skoro nikad ne izletim iz minuta u paketu. Al sam ih zaj*, moš' misliti! Platim isto, a nisam pričao. Da ne platim taj račun? Može, oni me iseku. Ok, ne treba mi mobilni, vikaću sa brda na brdo! I? Posle 6 meseci krećem da se maltim po sudovima i na kraju sve platim sa kamatom i sudskim troškovima jer je zakon bez daljnjeg na njihovoj strani. Ili recimo neko ima službeni telefon, samim tim nije nezadovoljan cenom, nego nečim drugim gore nabojanim ili nečim stotim. Šta da kaže: "Znaš gazda, neću biti 3 dana na vezi, bojkotujem operatera!". Odgovor sami naslutite.
Treće. Ko bojkotuje? Evo svi na Benchu ugasimo telefone. Koliko ovaj forum ima korisnika? Koliko je to u odnosu na broj korisnika nekog operatera a mere se milionima? Pa oni imaju bar 100x toliko brojeva koji su takoreći isključeni, tj. povremeno aktivni. TI si njima platio novac za prepaid, dal koristiš, manje bitno. Za postpaid, vidi gore. I, opet jesmo ih zeznuli? M'daaaaa!
miljan je napisao(la):
Pa evo konstruktivno da Vam pomognem, smislite neku razumnu ideju i pokušajte da je sprovedete u delo. Ovo je daleko od razumnosti. Ako se rec 'inicijativa' moze u nekoj dimenziji povezati sa otvaranjem poll-a na bench forumu onda sam ja debelo u zabludi.
Upravo tako. Bez namere da ikoga uvredimo ali ovo mi liči na "eto ajd sad mi malo bojkotujemo" i mislim da je potpuno infantilno. Pogotovu u kontekstu operatera mobilne telefonije kakvi god oni bili. Što reče Jakša, ako ti ne odgovara jedan, pređi na drugi/treći ako misliš da je i za nijansu bolji i kad raskineš ugovor ti im i reci. Ja jednom uradio, oni ubeležili. Da li i čitaju "oni gore" - njihov problem. Benčmark sigurno ne čitaju, barem oni koji se nešto pitaju.
Ako već hoćete da bojkotujemo nešto smisleno, eno Udruženje za zaštitu potrošača, je pozvalo na
bojkot kupovine prehrambenih proizvoda, jer su u kratkom periodu poskupeli van svake pameti. 30% od evropskih plata 130% od evropskih cena. E to je mnogo životnija stvar od mobilnih za svakoga u ovoj zemlji. Dajte ljudi uozbiljite se.