Šta je novo?

Premeshtanje foruma

Baltazar34

Slavan
Učlanjen(a)
13.07.2006
Poena
304
Ljudi mozda je negde i bilo ovo ali imam malo specifican problem pa bih molio bar ako ne nisacim drugim da mi se pomogne bar sa nekoliko linkova da me uputite kako da resim problem.

Naime digao sam pre oko nedelju dana SMF forum na smffreehosting.com i kao sto verovatno znate nemam ftp. Posto je forum na besplatnom domenu co.nr nije problem promena adrese kada se promeni host, nego ne znam kako da u celosti ceo forum fizicki prebacim na novi host, posto nemam ftp da ga skinem pa da ga ponovo uploadujem.

Razlozi zbog kojih menjam host su: 1. ovaj je spor 2. nemam ftp i nemogu da ubacim skoro nista 3. nemam podrsku za multilang, vec samo za eng...

Pa bi molio one koji se bar malo razumeju u problematiku da mi pomognu.

Unapred hvala, Baltazar

PS: ukoliko tema nije na predvidjenom mestu molim da prebacite

Poslednja izmena:
Paaa...nikako.
Jedino da exportujes MYSQL bazu ako SMF admin panel ima tu opciju, u protivnom zaboravi na sve sto si radio.

Nas par to radi vec par dana rucno sa jednim poznatim forumom. Znaci kopiraj post po post i milina 😀

LOL manuelno sve nego dosao sam na odlicnu ideju samo ne znam oce li moci ali upravo probam pa cemo da vidimo...

Pokusacu ceo sajt sa svim mogucim fajlovima da skinem koristeci Metaproduct offline explorer 4.9. pa da ga uploadujem na jedan freehost koji ima ftp da vidim da li moze i dali ce se trud isplatiti.

Jedno vece manje vise ali moram da znam na cemu sam inace morao bi tonu stvari da radim manuelno a to mi nikako ne odgovara.

Ako nesto uspem javim do tad, radite :d

Treba ti MySQL baza, fajlovi su ti nebitni u celokupnoj prici. A posto je forum star NEDELJU dana. Lepo ti odradi fresh install na novom hostu. 🙂

SMF bi trebalo da ima svoj BackUp sistem.

Gle ovako ne razumem se bas najbolje, iskren da budem, ali ali kada sam skinuo forum na hdd usao sam u folder i pokrenuo default.htm usao sam u forum u svaki board u svaki topic u sve zivo logovao sam se sto mi je i dalo nadu da ce mozda i uspeti ako ga fizicki prebacim. Poceo sam prebacivanje koje ce trajati jos 2 sata pa cu videti. Nemam sta da izgubim, pogotovo zato sto forum nema opciju za export SQL baze, a nema ni FTP nalog. Znaci ako ne uspe ne gine mi prebacivanje copy/paste. A mnogo sam pogresio kada sam dizao forum na freesmfhosting zato sto ne nudi nista sto se tice upgradea, cak su i jezik ogranicili na engleski.

Gle ovako ne razumem se bas najbolje, iskren da budem, ali ali kada sam skinuo forum na hdd usao sam u folder i pokrenuo default.htm usao sam u forum u svaki board u svaki topic u sve zivo logovao sam se sto mi je i dalo nadu da ce mozda i uspeti ako ga fizicki prebacim. Poceo sam prebacivanje koje ce trajati jos 2 sata pa cu videti. Nemam sta da izgubim, pogotovo zato sto forum nema opciju za export SQL baze, a nema ni FTP nalog. Znaci ako ne uspe ne gine mi prebacivanje copy/paste. A mnogo sam pogresio kada sam dizao forum na freesmfhosting zato sto ne nudi nista sto se tice upgradea, cak su i jezik ogranicili na engleski.
Imas da izgubis tih 2 sata posto sa onim sto ce Offline Explorer da ti odradi mozes da se slikas 😉
Kao sto su ti vec rekli, opcije su:
- treba ti baza da je kopiras
- rucno copy/paste, ali nije ovo bas tako jednostavno kao sto izgleda na prvi pogled
- zaboravi na postojece i kreni sve iz pocetka

Ljudi bili ste upravu, hvala vam na brzim odgovorima, pa nisam cekao sinoc da zavrsi vec sam odma prekinuo, nema veze, iovako nije toliko veliki forum pa cemo smisliti nesto u toku nedelje (uplaticemo host kod nekog provajdera) pa cemo da vidimo.

EDIT: Jos jedno pitanjce mozda ce biti off, jel zna neko neki dobar free host za mali-srednji forum, koji ima ftp, i koji ce po potrebi moci da se preseli na 2. host. Da ne bude muka kao sa ovim sada.

Poslednja izmena:
Ljudi bili ste upravu, hvala vam na brzim odgovorima, pa nisam cekao sinoc da zavrsi vec sam odma prekinuo, nema veze, iovako nije toliko veliki forum pa cemo smisliti nesto u toku nedelje (uplaticemo host kod nekog provajdera) pa cemo da vidimo.

EDIT: Jos jedno pitanjce mozda ce biti off, jel zna neko neki dobar free host za mali-srednji forum, koji ima ftp, i koji ce po potrebi moci da se preseli na 2. host. Da ne bude muka kao sa ovim sada.

Zakupi odmah hosting i resi se muka ... nijedan free hosting ti nece dati mysql bazu ... a bez nje prebacivanje foruma lichi na brisanje dupeta konfetama ... Zakupi hosting obavezno ... domen po zelji (mada i za to topla preporuka) i pravi forum

Zakupi odmah hosting i resi se muka ... nijedan free hosting ti nece dati mysql bazu ... a bez nje prebacivanje foruma lichi na brisanje dupeta konfetama ... Zakupi hosting obavezno ... domen po zelji (mada i za to topla preporuka) i pravi forum
Ne znam trenutno, ali bilo je free hostinga koji su davali mysql za dzabe, ali uvek ima neka zvrcka - ili imaju banere, popup-ove ili neke druge reklame sto je za bilo koji ozbiljan sajt smesno ili posle nekog vremena pocnu da uvode ogranicenja, reklame, placanje... i onda je problem preseljenje.
Kad se podvuce crta, bolje od starta krenuti na pravi nacin, a i danas moze da se nadje hosting po razumnoj ceni za bilo koje potrebe.

Nazad
Vrh Dno