Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos malo :D

004.png

005.png

Poslednja izmena od urednika:
Jedva cekam da se pojavi u Evropi. Bice to lepo iskustvo sa ovom igrom.

Dosta vise tih shotova, oci ce mi ispasti. :shock: :D

Dosta zazubica, ne mogu da iscekam !!

Prvo izvinjavam se svima kojima je obrisan post, a nešto su doprineli ovoj temi. Isto tako, pokazujem srednji prst svim ovim smaračima što upropašćavaju svaku temu o konzolama.

Ja se igram 15, 20 godina, ne znam i sam... i do sada ni jedna igra nije izgledala kao što je bila najavljivana u preliminarnim shotovima. GT5P ima dva moda gde je grafika različita. Prvi je tokom igre, drugi je replay. GT5 će imati tri. Igra, replay, photo mode. Sva tri će se razlikovati po kvalitetu grafike. Do sada su obično bili shotovi iz Replaya, a sada su se pojavili i iz igre. Tako da vas molim da ne dramite. Imali ste 2 meseca da mi se javite i pogledate GT5P kod mene svojim očima. Niko još reč da napiše o fizikama, modelima automobila, razlikama između tih automobila ili nedaj bože da pita mene.

Smarate s grafikom, kao ameri oni najgori ste. Tačno se vidi da je 90% ljudi ovde počelo da se igra juče i da nikada nije imalo konzolu.

Uglavnom, ne može da se na osnovu shota vidi grafika. Mora da se vidi na LCD/Plazmi. Kao što su igre za PS2 pravljenje za CRT.

Uglavnom, komentari ovde samo podstiču svađu. Tako da, ako nemate PS3, LCD/Plazmu i GT5P, komentari o ****noj grafici nisu poželjni. Pa se idite žalite upravi ako vam se ne dopadaju pravila.

...

Poslednja izmena:
I još nešto, ako je neko spreman da se "otvori" za prostor, a ima LCD ili Plazmu i spreman je da primi nekolicinu zainteresovanih ljudi na sat-dva, ja ću rado doći i poneti PS3, GT5P, volan, sve što treba... i rado ću vam pokazati šta je GT5P...

Ferrari F40 :D jedini model koji gotivim iz te kompanije :-devil-:

20iukx3.jpg

5fgfnd.jpg

So beautiful :zgran:

Prvo izvinjavam se svima kojima je obrisan post, a nešto su doprineli ovoj temi. Isto tako, pokazujem srednji prst svim ovim smaračima što upropašćavaju svaku temu o konzolama.

Ja se igram 15, 20 godina, ne znam i sam... i do sada ni jedna igra nije izgledala kao što je bila najavljivana u preliminarnim shotovima. GT5P ima dva moda gde je grafika različita. Prvi je tokom igre, drugi je replay. GT5 će imati tri. Igra, replay, photo mode. Sva tri će se razlikovati po kvalitetu grafike. Do sada su obično bili shotovi iz Replaya, a sada su se pojavili i iz igre. Tako da vas molim da ne dramite. Imali ste 2 meseca da mi se javite i pogledate GT5P kod mene svojim očima. Niko još reč da napiše o fizikama, modelima automobila, razlikama između tih automobila ili nedaj bože da pita mene.

Smarate s grafikom, kao ameri oni najgori ste. Tačno se vidi da je 90% ljudi ovde počelo da se igra juče i da nikada nije imalo konzolu.

Uglavnom, ne može da se na osnovu shota vidi grafika. Mora da se vidi na LCD/Plazmi. Kao što su igre za PS2 pravljenje za CRT.

Uglavnom, komentari ovde samo podstiču svađu. Tako da, ako nemate PS3, LCD/Plazmu i GT5P, komentari o ****noj grafici nisu poželjni. Pa se idite žalite upravi ako vam se ne dopadaju pravila.

Doslo je i meni da kazem rec dve posle ovih trolova ali tebi svaka cast ;)

I još nešto, ako je neko spreman da se "otvori" za prostor, a ima LCD ili Plazmu i spreman je da primi nekolicinu zainteresovanih ljudi na sat-dva, ja ću rado doći i poneti PS3, GT5P, volan, sve što treba... i rado ću vam pokazati šta je GT5P...

Znas li da li moze Momo Racing na Sony3? Uzeo buraz trojku pa da ne nosim volan kod njega ovih dana tako bzvz, znaci hoce li to raditi ili cu to morati sam da otkrijem? :D

tacno tako ogromna je razlika izmjedju slika i uzivo kada gledas na bilo kojem HD televizoru(Svi koji su gledali kod mene kazu da grafika ne moze biti bolja)

I, hoćeš li nam reći? Da li su to gore verodostojne in-game slike ili ne?

Poslednja izmena:
Covek je rekao da igra izgleda mnogo bolje kad se gleda na HD TV-u, nego ovako na slikama(sto je uostalom i stvar kod ogromnog broja igara za 7th gen konzole).

Poslednja izmena:
Gorane, ne smaraj.Covek je rekao da igra izgleda mnogo bolje kad se gleda na HD TV-u, nego ovako na slikama(sto je uostalom i stvar kod ogromnog broja igara za 7th gen konzole).Sta ti jos nije jasno?

Igram PS3 na LCD-u i sam pa znam vrlo dobro o čemu pričaš. Tako da ti mene smaraš;).

Igrao sam dosta ps3 naslova, valjda mogu da komentarišem, ili mogu da mi ostanu svi oni silni pozitivni komentari koje sam ostavio a sad kad prvi put ostavljam negativan onda ne može? Ma dajte, ne budite deca...

@goran.a
Moj post u NFS možda podseća na na spam ili flame, ali to što sam napisao je živa istina (inače pričalo se o trkama ubrzanja). Pratim trke ubrzanja već 7-8 godina što preko neta, što uživo, kao i automobile koji se koriste, modifikacije, ponašanje automobila i ono što se može videti u NFS u najmanju ruku nije realno.

Ontopic - vidi, stvar je u tome što sam prolog ima praktično 4 "lokacije" za različitu grafiku. Prva je osnovni meni, druga je garaža pred početak trke, treći je sama trka i četvrti replay. Po kvalitetu, od najboljeg, oni su raspoređeni ovim redom: garaža, osnovni meni, replay, trka. Što će reći da trka izgleda najslabije, jer u njoj ima do 16 automobila, a scena je 1080p i konstatno je 60fps. Igra izgleda na LCD bolje nego na ovim shotovima, ne nešto značajno, ali opet osetno. Međutim, najveći problem jeste da se shvati izgled trkačkih staza. Ajde nađite prave snimke iz automobila ili sa haube ili branika sa nekih trka i upoređujte grafiku sa ovim viđenim u GT5P. Nerealno je očekivati da je grafika puna nekih efekata i svega toga, jer toga na trkačkim stazama nema. Nije ovo Crysis, pobogu. Dakle ne očekujte čuda jer sama grafika automobila i staza nije zahtevna, kao ni podložna za nVidia i ATi tech demoe.

Ono što mogu da tvrdim je da GT5P zaista izgleda ovako:

http://generationdreamteam.free.fr//imagesjeux/Comparaisons/GTvsrealitysept2007.jpg

samo ne dramite oko variranja kvaliteta grafike. Spomenuo sam ranije u postu i zašto (različite "lokacije" igre).

To je samo tvoja predpostavka sem ako nisi vodio neku statistiku pa da nas uveris u sve to.
Ja sam prvi prokomentarisao da mi je grafika posle toliko hvalospeva nista specijalno tj nista
sto bi opravdalo toliki hype. Jos uvek igram GT na svom PS2 i totalno sam zadovoljan i grafikom
i fizikom i svime sto nudi iako nisam fanatik race zanra. Ja sam prokomentarisao ono sto vidim sa shotova koje je korisnik postavio na forum. Na forumu se obicno postuje kako bi neko mogao
da da svoje misljenje o tome bilo da je ono suprotno misljenju mase / moderatora.
Ukoliko ti mislis da je GT savrsenstvo ja necu reci da nije tako. Moje licno misljenje je da
igra na tim shotsima ne izgleda nista posebno bez dubioznih ulazaka u ogranicenja HW i sl.
Taj ultra mega hype koji se stvorio PRE SVEGA na osnovu replay/photo mode shotsa je verovatno sve nas obicne smrtnike (sony non-geekove) nateralo da mislimo da je rec o stvarno ultra dobroj grafici sto nije slucaj definitivno. Takodje uopste ne ulazim u raspravu sto se tice fizike i ostalih stvari koje cine GT jel i sam iako nisam ljubitelj tog zanra obozavam da igram GT na ps2.

Prosto ne mogu da verujem da nekom toliko smeta necije misljenje.

Pa smeta mi. Zato što ljudi sve gledaju crno/belo. Svi gledaju neke šotove ili slušaju tuđe priče, a ne žele da vide svojim očima ili prosto da pitaju ljude koji imaju GT5P.

Što se tiče grafike. Nađite mi primer sa pravim slikama i shotovima kao što sam ja okačio. Postove sa TDU brišem, jer vožnje nisu ista klasa (a i TDU ima na PSPu :D). Vizuelni doživljaj nije savršen, ali je daleko, daleko najbolji.

Pravi vozači su zadovoljni kako izgleda i GT3 i interesuje ih samo fizika, zvukovi i modeli. A 95% ljudi koji napare oči Ati i nVidia tech demoima dolaze ovde da hejtuju kako na stazi nema vanzemaljaca, raytracea, blura i gluposti i onda će neko sa strane pomisliti kako je vožnja šit.

Kao ljubitelj vožnji i moderator ću se kada god imam slobodno vreme boriti da svi saznaju da je GT5P najbolja vožnja ikada po svim aspektima i imam osnova da to tvrdim, za razliku većine ljudi nemaju "materijala" za, kako ti kažeš, "mišljenja".

Kao ljubitelj vožnji i moderator ću se kada god imam slobodno vreme boriti da svi saznaju da je GT5P najbolja vožnja ikada po svim aspektima i imam osnova da to tvrdim, za razliku većine ljudi nemaju "materijala" za, kako ti kažeš, "mišljenja".

Bilo bi dobro da nam preciziraš u čemu se sastoji ta "borba"? U brisanju 10 (mislim da sam toliko uhvatio) postova koji kažu uglas da to nije ono što je predstavljano do sada? Jel to borba ili nešto drugo? I šta smetaju ti postovi?

U Crysis temi se o tome vodila 2 nedelje rasprava (baš ista ovakva) pa niko nije ovoliko plakao niti brisao postove;)

p.s. i ko ti i gde uopšte spori da to neće biti najbolja vožnja do sada pa i sa najboljom grafikom?

Poslednja izmena:
@Bane®:
Svaka tebi cast kao moderatoru!!! Znaci ne smem da kazem svoje misljenje o necemu ako se ono kosi sa tvojim?
Na konzolama se igram odkad znam za sebe, posedovao sam po jednu od trece pa do sedme generacije, valjda mogu da iznesem svoje misljenje o necemu. Niko te ne tera da se ti slozis samnom oko bilo cega ali ne moras da brises postove. I ja mislim da se kvalitet igre nikako ne moze ustanoviti gledanjem shotova ali nisam ni pricao o samoj igri nego konkretno o shotu.

Jos malo :)

GT5_Prologue-PlayStation_3Screen-4.jpg

1609509.jpg

34q905g.jpg

bfkyeg.jpg

xcpqmc.jpg

34rsyac.jpg

dcar1s.jpg

GT5_Prologue-PlayStation_3Screen-1.jpg

GT5_Prologue-PlayStation_3Screen-2.jpg

Plakaćemo mi za Drajverom...

Evo ti onda jos jedan post za borbu (brisanje). Ja, recimo, ne volim trke ubrzanja kao sto je bilo koji GT. I sta sad? To onda, po meni, ne moze da bude "najbolja voznja ikada po svim aspektima". I sad ja, po tebi, nemam prava da tako mislim?

Evo ti onda jos jedan post za borbu (brisanje). Ja, recimo, ne volim trke ubrzanja kao sto je bilo koji GT. I sta sad? To onda, po meni, ne moze da bude "najbolja voznja ikada po svim aspektima". I sad ja, po tebi, nemam prava da tako mislim?

Diskvalifikovao si samog sebe tom glupošću za vjek i vjekova.

@guza,

Što se ovog poslednjeg tiče, ne razumem šta hoćeš da kažeš.

Što se ostalog tiče, šta da vam kažem, ako tema ne ide svojim pravcem ili ako ima lupetanja, sigurno da će biti uređena.

U ostlaom, ako izuzmemo shotove, 300 postove ove teme su čist offtopic (na čelu s mojim postovima), jer ljudi nemaju Prolog ili nisu imali Playstation ili nisu vozili Gran Turismo ili nemaju vozačku dozvolu ili nemaju auto... a izgleda da većina nema ništa od navedenog, pa su postovi uglavnom čist šum.

Poslednja izmena:
Kakve veze to sad ima sa činjenicom da igra ne izgleda onako kako je ranije predstavljana ??? Goran je rekao da ovi novi shotovi nisu blizu onima od ranije i to je sve.
Ali ne, ćim se zucne reš loše o GT5 ili o PS3, a da to ima uporište u realnosti, to se odma' briše, okarakteriše kao šum, a autori tih postova se proglašavaju za malu decu, da nemaju pojma o autobilima ili da nemaju iste, dok su Sony fanboys vrhunski stručnjaci za automobilizam i vozači, mogu da konkurišu za ulazak u WRC šampionat, da voze trening zajedno sa Raikonenom na Nirburgringu a da usput, u slobodno vreme, daju savete Alonsu kako da dobije još par ms prednoti u krivinama pri 300km/h...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno