Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Elem, danas je i moj telefon "zakucao" listu poziva. Malo sam pročačkao po ruskim forumima i našao sam kako da rešim ovaj problem BEZ FLASH-a!

Evo šta treba uraditi:

1. Na telefonu pokrenuti neki fajl-menadžer (Mini Commander ili Zeus)

2. U folderu /fs/ pronaći fajl "callhist"

3. Preimenovati fajl u neko bez veze ime, npr. "aaa" (u Mini Commanderu rename se radi tasterom "9"). NIKAKO NE POKUŠAVAJTE DA OBRIŠETE FAJL!!!

4. Zatvoriti program i resetovati telefon

5. Kada se telefon ponovo uključi, ponovo ući u fajl menadžer i obrisati fajl koji smo napravili (onaj "aaa"). Telefon će sam kreirati nov fajl "callhist".

Ovo je kod mene odradilo posao. Napominjem da je moj FW nemački 58, mada pretpostavljam da će raditi na svim FW-ima (jer je ovo rešenje istog problema za Siemens SXG-75, a on i EF-81 dele istu platformu).

Naravno, stara lista poziva će biti izgubljena, ali će nova (prazna) funkcionisati![/QUOTe
kod mene to ne radi i dalje mi ne prikazuje koga sam zvao!!!!!!!
HELP!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Elem, danas je i moj telefon "zakucao" listu poziva. Malo sam pročačkao po ruskim forumima i našao sam kako da rešim ovaj problem BEZ FLASH-a!

Evo šta treba uraditi:

1. Na telefonu pokrenuti neki fajl-menadžer (Mini Commander ili Zeus)

2. U folderu /fs/ pronaći fajl "callhist"

3. Preimenovati fajl u neko bez veze ime, npr. "aaa" (u Mini Commanderu rename se radi tasterom "9"). NIKAKO NE POKUŠAVAJTE DA OBRIŠETE FAJL!!!

4. Zatvoriti program i resetovati telefon

5. Kada se telefon ponovo uključi, ponovo ući u fajl menadžer i obrisati fajl koji smo napravili (onaj "aaa"). Telefon će sam kreirati nov fajl "callhist".

Ovo je kod mene odradilo posao. Napominjem da je moj FW nemački 58, mada pretpostavljam da će raditi na svim FW-ima (jer je ovo rešenje istog problema za Siemens SXG-75, a on i EF-81 dele istu platformu).

Naravno, stara lista poziva će biti izgubljena, ali će nova (prazna) funkcionisati![/QUOTe
kod mene to ne radi i dalje mi ne prikazuje koga sam zvao!!!!!!!
HELP!!!!!!!!!

Ako je za mene HVALA, ali ako mozes da postavis neki sajt gde mogu da skinem Mini comander ili zeus to bi bilo dobro posto nemogu nigde da nadjem
:)

ae postavi download

@Arko986

ako hoćeš, za konvertovanje možeš da koristiš i MediaCoder. Program je besplatan, a izuzetno je moćan! Može čak i da učita titl za film i da ga automatski "nalepi" u konvertovani fajl.

Program možeš da skineš sa:

http://prdownloads.sourceforge.net/mediacoder/MediaCoder-0.6.0.3798.exe?download

Inače, evo su i podešavanja koja ja koristim za konvertovanje (samo ideš da File -> Load Preset).

ae postavi pravi download za taj converter posto onaj ne radi.....

dajte download za BMC ili koji vec imam problem sa listom poziva i ako moze objasnjenje za resavanje problema.....

Poslednja izmena:
Ajde, ako si uspesno instalirao neku, pisi postupak.:type:

http://www.siemensmania.cz/ na ovom sajtu ima gomila programa sa tim .mif fajlovima.

Na http://www.siemensmania.cz/content.php?id=948
se nalazi detaljno postupak aktiviranja brew aplikacija koji sam ja obavio bez ikakvih problema, a na sajtu koji je nikola's postavio se nalazi link za download brew igara i aplikacija koje rade bez problema, ali su igre starijeg datuma, odnosno 2d. Mene zanima kako ce raditi 3d brew igre zbog prednosti brew-a nad javom, jedino sto sam video od 3d-a je open gl demo. Djwibe, spomenuo si da se na siemensmanii nalaze mif fajlovi, ne mogu da nadjem taj link?

Poslednja izmena:
Na http://www.siemensmania.cz/content.php?id=948
se nalazi detaljno postupak aktiviranja brew aplikacija koji sam ja obavio bez ikakvih problema, a na sajtu koji je nikola's postavio se nalazi link za download brew igara i aplikacija koje rade bez problema, ali su igre starijeg datuma, odnosno 2d. Mene zanima kako ce raditi 3d brew igre zbog prednosti brew-a nad javom, jedino sto sam video od 3d-a je open gl demo. Djwibe, spomenuo si da se na siemensmanii nalaze mif fajlovi, ne mogu da nadjem taj link?

istripovao sam, da su mif, a nisu vec neki drugi.
istripovao sam u sekciji Elfy pa pod EL71, ne gledavsi uopste koji je model, vec po izgledu sam odabrao EL71 posto mi zaliceo na EF81.

Tu ima gomila raznih programa.
:wave:

Zna li neko resenje za signal??
Pa majku mu, prolistajte malo forum... samo banete s nekim pitanjem koje je bilo 100 puta! I nemo' prosipate pricu "ko ce da lista 100 i kusur strana", imas search u okviru teme, imas najvaznija pitanja na 100toj strani teme, kao i link u potpisu djwibe-a.

I pre nego sto bilo sta pitate, procesljajte najvaznije postove, a link imate, kao sto rekoh, u potpisu djwibea... tek onda ako nesto nije jasno pitajte, a ne da se ponavljamo i djubrimo temu za dzabe, a problem je vec obradjivan i resen.

@igomar... ono sto trazis je "restore nv items-a" o cemu je vec dosta razgovarano

E sad:

@nikolas, @vukispasic, ajde preporucite neke interesantne brew aplikacije koje funkcionisu... postoji li neki mp3 plejer? to bi bilo zanimljivo... ide mi voda na usta, vec zamisljam repeat, shuffle, eq... :D

@vuki spasic ajde ovo za brew aplikacije prevedi na srpski...pleeeeeeeeaseeeeeee.
@VLADADJ ona ruski forum ima neke playere nego su nesto cudni nemaju mif fajl,jedan ima,a drugi ne..pozzzzzzz

Ako nemate aktiviran fieldtest prvo je potrebno ubaciti ga na telefon pomocu uputstva na ovom linku: Field test

1. Download CEFS-a sa telefona pomocu QLib-a.

Startujemo "QPST configuration"

Ako nema porta na koji se povezuje telefon ubacite ga pomocu Add New Port
kod mene je Port5 (kada ga ubacite za phone treba da pise W5-FFA6250-T)

Startujemo QLib odnosno exe fajl Internal_QLibDemo
QLib

Ukucajte broj porta, kod mene je port 5

U sledecem koraku ukucajte 1 za QPST

Ukucajte C za EFS

Ukucajte D da bi program poceo da daunloaduje i oformi fajl na C:\CEFS.mbn

Program ce mirovati nekoliko minuta i ne dirajte nista dok ne zavrsi download. Na kraju
ce ponuditi opciju quit i zato ukucajte q. Sada se na hardu nalazi fajl CEFS.mbn

2. U drugom koraku mozete zbog siguracije da napravite kopiju CEFS.mbn, bekap NV items-a,
skinete podatke s telefona (na primer poruke i sta je vazno).

3. Hex editorom promenite string 000000001919202C64DBCF13 sa 4F3C2BAB88CA900F856A6B32 i zapamtite promenjeni fajl ili jos je lakse da upotrebite AutoPatcher AutoPatcher koji ce automatski izmeniti stari i oformiti novi fajl, a takodje ce preimenovati i sacuvati stari

4. Upload CEFS-a u telefon

Startuje Software Download iz QPST-a i izaberite karticu CEFS

Izaberite COM port (kod mene je 5) pomocu Browse

Izaberite Partition File pomocu Browse

Za EF81 to je fajl partition.mbn koji se nalazi u 3GSWUP folderu!, a za SXG75 mogu da se koriste fajlovi W5V022.qpart, W5V026.qpart

Za CEFS File izaberite izmenjeni CEFS fajl pomocu Browse

Pritisnite Start

Nakon nekog vremena telefon ce proces ce biti zavrsen i telefon ce biti vracen na staro, znaci kao i kada ste poceli proces.

5. Sada mozete instalirati BREW aplikacije!

koriscenjem test.sig fajla test.sig
na ovaj nacin:

Folder sa igrom ubacite pomocu BREW Commander-a u Brew/Mod, a mif fajl u Brew/Mif, s tim da u folder sa igrom prvo ubacite test.sig fajl ali ga preimenujte da se zove kao mod fajl, znaci ako se mod fajl zove driv3r.mod onda sig fajl treba da se zove driv3r.sig!
I nikako DRIV3R.sig ili Driv3r.sig

Posle ovoga restartuje telefon!

Naravno aplikacije se startuju tako sto otkucate 000000 i idete u App Manager i tu su!
Primetio sam da kada instaliram vise od jedne aplikacije odjednom tel ih ne prihvata nakom restarta.

I to je to, zasada na ovom sajtu: BREW download nema nekih igara i aplikacija koje su korisne, uglavnom starije igre i neki opengl demo-i. Ali nadam se da ce se uskoro pojaviti nesto bolje pa cemo videti pravu moc BREW-a nad Javom!
Koga ne mrzi nek procita ovu temu BREW tema
Jos jednom su ludi rusili pokazali da se najbolje razumeju u telefone :)

Poslednja izmena:
Uf meni i dalje nije jasno .... kako da aktiviram brewkada bi neko napravio tutorijal bilo bi lepo!!!

@Koekude Programi koji su ti potrebni:
1) QPST
2)QLib- http://narod.yandex.ru/100.xhtml?kraze1984.narod.ru/sxg75/qc-tools/QLib.rar
3)Auto patcher- http://forum.allsiemens.com/download.php?id=78996
4)BMC(Brew mobile commander)
5)Dodatak- http://forum.allsiemens.com/download.php?id=78685

1)Startujes "QPST configuration"

Ako nema porta na koji se povezuje telefon ubaci ga pomocu Add New Port
kod mene je Port38 (kada ga ubacis za phone treba da pise W5-FFA6250-T)
2)Startujes Qlib i umesto com porta ukucas -1
pa onda 1
I kada ti se pokaze veliki niz opcija ukucas C,pa zatim D
I onda ce poceti proces ... Kada se zavrsi, (traje malo duze 5-8 min) telefon ce se restartovati.
3)Onda pokrenes AutoPatcher i onda kliknes one tri tackice ... i nadjes CEFS.mbn fajl u na hardu...Zatim kliknes START i cekas da se zavrsi proces...
4)Posle toga Ukljucis QPST Software Download i tamo izaberes kategoruju CEFS I OSTALO IMAS NA SLICI 2...
5)Ukljucis BMC i u brew-mif-prekopiras .mif fajl igrice i u brew-mod sve ostalo...
6)Zatim test.sig(koji imas na pocetku posta) i njega preimenujes u naziv igrice(odnosno naziv .mod i .mif fajla kao i foldera u kom se nalazi .mod i .sig(nekad nema.sig)Evo i slikovito na slici 3.
7)Zatim aktiviraj FieldTest- i to sam ti okacio znaci u brew-mod napravis folder FiledTest-pa u njemu res-pa u njemu common i tu prekopiras ovaj bar fajl sto sam okacio ovde- http://rapidshare.com/files/98259753/fieldtest_forms.bar.html pozzz nadam se da ces uspeti.Posle svake igrice restartuj telefon. pozz

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    158.8 KB · Pregleda: 101
  • partition_ef81_sw58_162.rar
    214 bajta · Pregleda: 93
  • 2.JPG
    2.JPG
    149.6 KB · Pregleda: 99
  • 3.JPG
    3.JPG
    137 KB · Pregleda: 109
  • 4.JPG
    4.JPG
    131.9 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
ja definitivno nisam pametniji od djaka petaka,ljudi proradi mi obex sam od sebe,4 dana ga nisam pipnuo,digoh ruke od njega,kad ono cudo,ne mogu da verujem:banana:

E ppl, nesto se cudno desava.. Elem, kad ubacim teme, neke od tema dovode do toga da muzika secka samo tako kad se pusta, dok jedna tema izaziva restart fona na 10 min. Samo 2-3 teme rade korektno. Ima li ko iskustva sa ovim, jer npr, mojoj zeni se mnogooo svidja tema sa simpsonovima, ali bas na toj muzika secka samo tako... ??

@SERBIADIABLO svim pesmama skrati naziv na 3-6 slova i radi ko ludo.Ja taj problem stalno resavam tako sto ubacim nv-itemse sa jednog telefona sa orange mreze,ajde okacicu to danas ili najkasnije sutra.pozzz

Ae da probamo, hvala! Mada kazem, samo 2-3 teme se to desava.. sa ostalima radi korektno.

@Nikola's u onom fajlu nema 3d igara! Da li imas neku 3d igru za brew? Postavi link ako imas!!!

@vukispasic nasao sam igru downforce i car show 3d igre,ali slabo se snalazim sa ruskim jezikom treba da se neki fajl prekonvertuje da bi radile tako nesto(nisam bas razumeo)...Ove igre se nalaze na 30-oj strani ruskog foruma.pozz
@Sine Nebojsa i meni se to jednom desilo sa MPM pa sam ga kasnije obrisao i sve je radilo preko BMC-a.pozz
@Koekude el si uspeo da namestis BREW igre?
Nasao sam player,ali nema opciju repeat i ostale funkcije,sasvim obican player.pozzz
@serbiadiablo javi mi ako nije uspelo sa preimenovanjem pesama,da ti okacim one nv-itemse.pozz

Poslednja izmena:
Pod Phone Identity/Configuration/SVN stoji mi broj 22
Da li to znaci da imam stari firmware verziju 22?
I da li mi preporucujete da promenim firmware?

nisam jos pokusao. za vikend se spremam nemam vremena. Javicu rezultat. Pozdrav

meni kada je Media Player ukljucen i kada udjem u neku aplikaciju.............radi mi sve ok.........
mislim na Smartphone..............
svaka mi aplikacija ili igra radi a Opera nece...............
ja sve uradim kako treba i kada pustim mjuzu i pokrenem Operu pise mi da je Not Avalible........

Zasto mi sve aplikacije rade i igre a Opera nece???????????

Moj EF81 je doziveo frakturu,otisla maskica i flat kabal.Drugim recima prelomio se na pola.Ako neko ima da proda ili zna firmu koja vrsi popravku neka mi da neki signal.A kolko vidim po Mobilnom Svetu i nema ga vise.

Postavlja se pitanje isplativosti popravke telefona koji inace kosta 100e, naravno ako nadjes delove i ko to radi... :(

Nazad
Vrh Dno