Šta je novo?

oficijelni GeForce 9600 GT thread

Vidi vidi, zaista zanimljivo ono sa Crysis-om i 3870...brza je 4-5fps u 1600X1200 od 9600GT a 8800GT zaostaje maltene miljama sto je stvarno porazavajuce za Nvidiju s obzirom da je Crysis maltene namenski pisan za njihove kartice, posto sam pre neki dan video da u PIN-u ima HIS-ov model 3870 za 171 eur mislim da je to nevidjeno dobra kupovina, za 200 eur prosle godine u ovo vreme mogao se kupiti jadni 7900GS a sada za 30 eur manje 4x bolja kartica pa jos ATI!

His radi stabilno na 850/2500 , a moze i dalje i kosta 185 eura.

to mozes macku o rep...HIS ima dva modela, jedan skuplji (turbo Q) i jeftiniji koji trenutno imam i koji ide na 830 al mora kuler da se nadrka malo inace smrzava i na 830...

@DAS

i tebi da odgovorim :) Nazalost, pokazalo se jos jednom da gainward bolje chipove stavlja u Golden Sample, losije u ostatak palete (ranije se pokazalo u 8800GTS 320 seriji i jos nekim pre njih, recimo matorim 5900 kartama). Nas ubogi gainwardic nije hteo stabilno na 750 sa default podesavanjima za kuler, ali je bio ladan ko spricer ako ti to nesto znaci, dakle karta ne ide preko 65C ni kad je oc, a necuje se. Takodje ne ide preko 45% obrtaja za kuler ;) Nismo probali ali pretpostavljam da kao i u slucaju sa matorim 8800gts 320, veci broj obrtaja moze doneti veci klok bez smrzavanja.

dakle, svi ste pogresili. Nase trziste i graficke koje ovde stizu, i tajvansko trziste koje tamo stizu (shamino i ekipa) nisu ista.

da ne bih ovde sve isto pisao, evo neki kratki uvod naseg testa u ovom postu : http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1387477&postcount=73

uvece cemo staviti ostatak sa detaljima ukljucujuci fps (min, avg max), dijagrame sa kretanjem fps-a isl. Razocaracete se u oc mogucnosti. Sve i da smo mi bili bas nesretne ruke sa primercima, to samo znaci da iste mozete i vi da zabodete.

:wave:

PS. HIS je najjeftiniji sada kolko ja vidim, barem po onome u sta ja imam uvid. Evo mi ga jedan pored mene :D Nisam bas odusevljen , nije HIS kao sto je nekad bio, a ima i jedan crknuti IceQ 3 kuler (jedan od mnogo crknutih)...

Poslednja izmena:
to je dilerska cena za tebe i me....A na osnovu posta koji si obrisao samo cu ti reci da je dobro sto si ga obrisao ;)

edit: 9600GT ce pasti za 20e uskoro, nema smisla da ostane 180e...

Poslednja izmena:
to je dilerska cena za tebe i me....A na osnovu posta koji si obrisao samo cu ti reci da je dobro sto si ga obrisao ;)

edit: 9600GT ce pasti za 20e uskoro, nema smisla da ostane 180e...

Sta ti lupas covece?!! I koji post sam ja obrisao!?!? Ovo po tebi izadje da svako ko udje u PIN ispade diler sto je smesno. To su ti maloprodajne cene u svakom PIN objektu. Ako ti je bas krivo ja taj HIS 3870 dobijem za nesto manje od 140 eur :p dok mi niko ne moze dati 9600gt ni blizu tako jeftino.... :p:p...a i losiji je od 3870 :p:p:p

obrisani stormwatchev post je napisao(la):
Vidi vidi, zaista zanimljivo ono sa Crysis-om i 3870...brza je 4-5fps u 1600X1200 od 9600GT a 8800GT zaostaje maltene miljama sto je stvarno porazavajuce za Nvidiju s obzirom da je Crysis maltene namenski pisan za njihove kartice, posto sam pre neki dan video da u PIN-u ima HIS-ov model 3870 za 171 eur mislim da je to nevidjeno dobra kupovina, za 200 eur prosle godine u ovo vreme mogao se kupiti jadni 7900GS a sada za 30 eur manje 4x bolja kartica pa jos ATI!

+ nemoj biti tako bezobrzan, raspitaj se malo pre nego sto krenes da baljezgaris sa dilerskim cenama po netu i forumima. Cena HIS 3870 je u Pinu 156e + PDV, to je dilerska A cena za ljude odande, MP cena se moze videti na njihovom sajtu, a ona nije 171e...

PS. Niko ti iz pina nece dati taj HIS po 140e i ja to dobro znam i nemoj da se foliras bez veze i lupteas gluposti.

Poslednja izmena:
Pa nije mu obrisan taj post,ili sam ja prso' opet,ali vidm ga. :d

Poslednja izmena:
Mislim da zaista ne bi trebali ovde o tim cenama pričati.

Pa nije mu obrisan taj post,ili sam ja prso' opet,ali vidm ga. :d

Nije, moja greska, to jest, greska mailera od ovog foruma. Nema doslednost pa se i nit izgubibila i ja se izvinjavam na zabuni, zaista ne znam svaku temu niti svaki post pisan u temema na pamet, ali kada prvo dobijem odgovor na moj post na mail, pa zatim odgovor od pre par sati onda ja to logicno i povezem. E sad, druga je stvar sto je to zbrkano u forum mailing sistemu, no, nije opravdanje za moju gresku :wall:

Sta ti lupas covece?!! I koji post sam ja obrisao!?!? Ovo po tebi izadje da svako ko udje u PIN ispade diler sto je smesno. To su ti maloprodajne cene u svakom PIN objektu. Ako ti je bas krivo ja taj HIS 3870 dobijem za nesto manje od 140 eur :p dok mi niko ne moze dati 9600gt ni blizu tako jeftino.... :p:p...a i losiji je od 3870 :p:p:p

Pin ima samo jedan maloprodajni objekat i zove se milenium. A sledeci put kad pises o cenama pokusaj da razdvojis pojmove jedne od drugih da ne bi opet imali prepiske na PM...

Deco nemo se svadjate ima kartice za svi!

Obrni okreni taj HIS mora da ima 3 godine garancije?

Pin ima samo jedan maloprodajni objekat i zove se milenium. A sledeci put kad pises o cenama pokusaj da razdvojis pojmove jedne od drugih da ne bi opet imali prepiske na PM...

Izvoli, okrenes PinSoft u Subotici i dobijes cenu za HIS 3870 - 13.900 din, to mu po sadasnjem kursu izadje 169 eur, znaci jos jeftinije nego sto sam napisao. Je li to dilerska cena? Od toga nema boljeg izbora jer je ponuda vise nego dobra.

@GX-X,Stormwatch: Ne znam gde ste vi gledali te cene,ali sigurno je da 9600GT kosta manje od 3870,bilo da je rec o dilerskim ili maloprodajnim cenama.
@Stormwatch: I da,moze da se dobije 9600GT za manje od te najmanje dilerske cene koju ji naveo za 3870.;) Mislim da i ti to znas ali neces da priznas :D

Za sada,kako sam pogledao 9600GT je u maloprodaji skuplji za 8 evra od 3850.Tek se pojavio,ici ce on nize sigurno.

@Stormwatch: I da,moze da se dobije 9600GT za manje od te najmanje dilerske cene koju ji naveo za 3870.;) Mislim da i ti to znas ali neces da priznas :D

Za sada,kako sam pogledao 9600GT je u maloprodaji skuplji za 8 evra od 3850.Tek se pojavio,ici ce on nize sigurno.

9600gt ako kosta vise od 130 eur to ne moze biti best buy, anyway...ATI ce uskoro korigovati cene tako da ce ta 3xxxx serija biti znatno jeftinija.

9600gt ako kosta vise od 130 eur to ne moze biti best buy, anyway...ATI ce uskoro korigovati cene tako da ce ta 3xxxx serija biti znatno jeftinija.

Ma je li? A 3850 koji kosta vise od 130 evra i sporiji je od 9600GT-a moze da bude best buy?

Ma je li? A 3850 koji kosta vise od 130 evra i sporiji je od 9600GT-a moze da bude best buy?

Ne citas moje postove pazljivo i padas u vatru iz koje ne mozes izaci (isto kao i GX-X samo je on tu napravio (d)evolutivni pomak), 3850 i 8800gs su isto trash (jedan od 3870 drugi od 8800gt), elem da ti nacrtam ili napisem ovako da bude jasnije 3870 = Super kupovina, 3850 = crap, 8800gt = Super+....8800gs = Crap+....9600gt = no comment.

Ne citas moje postove pazljivo i padas u vatru iz koje ne mozes izaci (isto kao i GX-X samo je on tu napravio (d)evolutivni pomak), 3850 i 8800gs su isto trash (jedan od 3870 drugi od 8800gt), elem da ti nacrtam ili napisem ovako da bude jasnije 3870 = Super kupovina, 3850 = crap, 8800gt = Super+....8800gs = Crap+....9600gt = no comment.

Stormy, ako moze pojasnjenje ovoga sto sam "zacrvenio".
U planu je neki 3850, al' cekam taj famozni pad cijena.
Igram u 1440X900

Stormy, ako moze pojasnjenje ovoga sto sam "zacrvenio".
U planu je neki 3850, al' cekam taj famozni pad cijena.
Igram u 1440X900

9600gt ce biti dobra kupovina ako bude niza cena od 3850, ako hoces da se koliko-toliko normalno igras Crysisa i novih naslova koji tek dolaze onda ti sleduje ili 3870 ili 8800gt i tu u srednjem segmentu nema boljeg izbora, mani se 3850 ili 8800gs a mozes zaobici i 9600gt.

Ja se sav crvenim jer imam 3850=crap:dUvek je bilo koliko para toliko muzike:) ne znam zašto se svaki thread o nekom konkretnom modelu grafike pretvara u rat ATI vs NVIDIA ?!Znači već pola ove teme ste s***ali na taj način !Samo mi nije jasno zašto neki ovde u startu "znaju" da rangiraju neki model grafike a nema teorije da su do svih modela došli i testirali ih u realnoj upotrebi ?Svaka čast za one koji to mogu ali od njih očekujem test koji to dokazuje a ne gomilu link-ova sa nekog drugog sajta ili urbane legende bez pokrića ja kao običan korisnik zbog tih DOMAĆIH testova dolazim na ovaj forum *** svako ima Google zar ne?

Ja se sav crvenim jer imam 3850=crap:dUvek je bilo koliko para toliko muzike:) ne znam zašto se svaki thread o nekom konkretnom modelu grafike pretvara u rat ATI vs NVIDIA ?!Znači već pola ove teme ste s***ali na taj način !Samo mi nije jasno zašto neki ovde u startu "znaju" da rangiraju neki model grafike a nema teorije da su do svih modela došli i testirali ih u realnoj upotrebi ?Svaka čast za one koji to mogu ali od njih očekujem test koji to dokazuje a ne gomilu link-ova sa nekog drugog sajta ili urbane legende bez pokrića ja kao običan korisnik zbog tih DOMAĆIH testova dolazim na ovaj forum *** svako ima Google zar ne?

Svaka cast! Potpuno se slazem sa tobom. :)

stormwatch preteruje, daleko od toga da je 3850 ili 9600GT ili cak i 8800GS = shit. svaka kartica je dobra i vredi te pare, plus minus 10e. velika je ponuda i za svakoga se nadje ponesto, a sto je najbolje, za svakog Rajka ima kapa i sta god Rajko da uzme nece se zahebati. od 130-200e ponuda je odlicna u najmanju ruku i to nije bilo vidjeno, dugo, dugo vremena!

stormwatch preteruje, daleko od toga da je 3850 ili 9600GT ili cak i 8800GS = shit. svaka kartica je dobra i vredi te pare, plus minus 10e. velika je ponuda i za svakoga se nadje ponesto, a sto je najbolje, za svakog Rajka ima kapa i sta god Rajko da uzme nece se zahebati. od 130-200e ponuda je odlicna u najmanju ruku i to nije bilo vidjeno, dugo, dugo vremena!

Ali jos uvek je istina da u tom rangu cene vredi uzeti samo ili 3870 ili 8800GT.

Nazad
Vrh Dno