Šta je novo?

oficijelni GeForce 9600 GT thread

on je hteo da kaze da u postojecim review-ovima 2x9600GT ima veci "najnizi framerate" od 3870x2, a bitnije mu je da ima min fps 35, a da max ne prelazi recimo 50, nego da ima min fps 20, a da mu max ide na 150. Slazem se sa njime ;)

Sto se drugog dela tice, pa mislim da mora manje da trosi 2 koamda 9600gt nego dva komada rv670, logicno je zar ne ? Sa druge strane on ima MS Industrijal 400W, cudi me da mu i ovo sto ima radi bez ikakvih problema (sad ce goranM da me spopadne opet :p )

pozz...

Ma razumeo sam ja njega za minimalni broj frejmova, ali kakve to veze ima kada ova kartica ljusti sve u 16:10 (i ovoga puta zaobidjite beskorisni Krajsis), ovo je high end grafika kakav minimalan broj frejmova? Nisu to dve 3850 256mb, pa da se brine za min fps. Malo nebulozno, ali dobro...

I on ce na MS industrial da pokrene dva komada 9600GT??? :D Zbog toga sam te i pitao? Da li znas koliko tu ima petljanja sa SLI-jem i dve 9600GT, pa dok nadjes cipset koji to moze da gura, a ovamo imas karticu gotovu, spremnu za rad koja delje ove dve u SLI-ju?

Evo i slike onoga sto je prava stvar:

Prilozi

• Ge-Cube2.jpg
    Ge-Cube2.jpg
    55.6 KB · Pregleda: 72
  • Ge-Cube4.jpg
    Ge-Cube4.jpg
    128.9 KB · Pregleda: 77
  • Ge-Cube5.jpg
    Ge-Cube5.jpg
    166.6 KB · Pregleda: 103
cekaj, sta ti sad poredis ? Pricali smo o 9600gt i 3850 i ti sad umeces tu 3870x2 koja je bez pogovora trenutno najjaca varijanta, to niko ne spori. On je pominjao crossfire 3870, a ne 3870x2, to su dve razlicite stvari. Uostalom, otkud ti znas sta je on gledao i koju rezoluciju oce da vozi sa kartama...Nije ni bitno.

Sto se MS Ind tice, pa taj momak se samo umesao u raspravu, nije on nista rekao, ja sam rekao da bi MS Ind tesko pogurao 3870x2, a za 2x9600gt bi mozda jos i mogao da se iznoji, ali ne na duze staze :p

Inace, svaki nvidia SLi chipset tj. ploca moze da gura, evo moj drugar testirao na nekom ubogom MSI SLi 2x9600gt (ne znam zasto nije ovde okacio rezultate, verovatno ga sramota sto nije q6600 uspeo da pretera preko 3200mhz na toj ploci) i karte su na default dale ~15500 markova u 2006 (~6500 za sm2 i 3), sto naravno ne znaci puno za gaming, ali sluzi kao neki orjentir...

@gx-x, pa zasto da uzimas crossfire 3850 ili 3870, kada imas ovu karticu odozgo, malo je bezveze, zar ne? A ima i ovaj lik (Studiopvc) ovde na forumu koji ima 3870 crossfire, pa pitaj njega, nadam se da ce covek realno da ti odgovori sve sto te zanima?

Pa bitno je ako ce da igra u rezolucijama preko 2000 onda nek gleda donji frejmrejt, jer ce to jedino i moci da vidi, taj donji frejmrejt :D Valjda se ovde razgovara o realnim potrebama i uslovima, a ono tipa ljudi ce ziveti na mesecu tad i tad, da li da na vreme kupimo po par kvalitetnih gojzerica...

Hehehehe, pa jedino to da se iznoji dobro to napajanje jedan dan u pokusavanju da ih potera. :D
Jeste taj se momak umesao, a ti si mu rekao da bi morao da kupi novo napajanje za HD3870X2, a za 9600GTX2 ne mora, nego treba plocu, pa ovo pa ono, i opet ce skuplje da mu izadje, a naravno u oba slucaja mu treba jace napajanje.

9600GT je dobra kartica nema sta, ali su tu negde sa cenom sa HD3870, pa je onda tu odmah blizu i 8800GT po ceni, tako da kao izbor nije spektakularna, ali je dobra, i tu odlucuje licni izbor najvise. Da ima od nje bolje, ima i to za malu razliku u ceni.

Koliko pratim ove komentare i rasprave, ako su tacne, da se odmah ogradim, moze SLI da tera svaki AMD cipset, ali Intel ne moze, bas svaki :)

:-devil-:
jaca mi je ta ploca kada tera taj quad na samo 3.2Ghz :p
lol

Hehehe! :p

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
@gx-x, pa zasto da uzimas crossfire 3850 ili 3870, kada imas ovu karticu odozgo, malo je bezveze, zar ne?

Pa ne znam, mozda to nekom vise pasuje iz nekog razloga. Lakse je kasnije i otarasiti se tih karti nego prodavati jednu prilicno skupu...

A ima i ovaj lik (Studiopvc) ovde na forumu koji ima 3870 crossfire, pa pitaj njega, nadam se da ce covek realno da ti odgovori sve sto te zanima?

Sve sto me je zanimalo vec znam :p

Pa bitno je ako ce da igra u rezolucijama preko 2000 onda nek gleda donji frejmrejt, jer ce to jedino i moci da vidi, taj donji frejmrejt :D

Ne mora tako daleko da ide, dovoljno je 1680x1050 sa AA...Da se razumemo - ja ne kazem da su razlike drasticne vec sam dao primer koji bi u praksi bio drastican. Nemam pojma da li takav postoji u praksi uopste.

Valjda se ovde razgovara o realnim potrebama i uslovima, a ono tipa ljudi ce ziveti na mesecu tad i tad, da li da na vreme kupimo po par kvalitetnih gojzerica...

Pa ako tako gledas, 8800gt ili 3870 su sasvim dovoljne. 3870x2 i SLi/crossfire varijante su izivljavanje.

Jeste taj se momak umesao, a ti si mu rekao da bi morao da kupi novo napajanje za HD3870X2, a za 9600GTX2 ne mora, nego treba plocu, pa ovo pa ono, i opet ce skuplje da mu izadje, a naravno u oba slucaja mu treba jace napajanje.

I dalje mislim da bi MS Industrial poterao njegovu konfu + 9600gt SLi, samo bi morao da spusti malo overklok i da karte drzi na default

9600GT je dobra kartica nema sta, ali su tu negde sa cenom sa HD3870, pa je onda tu odmah blizu i 8800GT po ceni, tako da kao izbor nije spektakularna, ali je dobra, i tu odlucuje licni izbor najvise.

Ja bih ipak rekao da za sada odlucuje cena, ali cena ce pasti pa ce onda odlucivati licni izbor (pored cene), a i dalje stoji to sto kazes da ce za malo vise para biti i brzih karti, samo ce razlika biti jos veca.

Koliko pratim ove komentare i rasprave, ako su tacne, da se odmah ogradim, moze SLI da tera svaki AMD cipset, ali Intel ne moze, bas svaki :)

Kolko znam, samo skulltrail ploca podrava SLi kad je intel u pitanju. Za ostalo se ide na ploce sa NVIDIA chipsetom, a ne AMD :) (naravno mislim na ploce za intel proceosore)

Poz :wave:

Poslednja izmena:
@gx-x, u vecem delu se ne slazem s tobom, ali cenim tvoje angazovanje, ziv bio! :)

Poslednja izmena:
Ljudi, zna li ko kako se klokuje ova Sparkle 9600GT?
Nesto nema testova po netu, pa ako je neko uzeo ne bi bilo lose da okaci.

Po Srbiji trenutno ima samo Sparkle i Gigabyte (i poneka Asus).

Ima i Gainward-a :)

ala si ih raskrinkao, svaka ti cast :D

Kada malo bolje pogledam ovaj test vidim da su sakrili Crysis testove. Zasto? Zato sto SLI u Crysisu jos uvek ne radi kako bi trebalo, dok na 3870x2 KLIZI.
http://en.expreview.com/2008/02/23/geforce-9600gt-review/?page=14

Pregledajte ceo test. Crysis "misteriozno" nestaje iz svih 9600GT SLI testova. Zakljucak - PLACEN TEST!!! :wall:

Smatram da je većina testova plaćena zavisi samo koliko je ko podmazao:-devil-: Čekam nekog da kupi neki Gainward ili Sparkle 9600Gt pa da okači dobar Rewiev samo...Nadam se da i taj test ne bude podmazan:d

Poslednja izmena:
Kada malo bolje pogledam ovaj test vidim da su sakrili Crysis testove. Zasto? Zato sto SLI u Crysisu jos uvek ne radi kako bi trebalo, dok na 3870x2 KLIZI.
http://en.expreview.com/2008/02/23/geforce-9600gt-review/?page=14

Pregledajte ceo test. Crysis "misteriozno" nestaje iz svih 9600GT SLI testova. Zakljucak - PLACEN TEST!!! :wall:

Nema Crysis testa ni u 9600 GT vs Radeon HD 3870, ali je napisano:

"With a good pricing HD 3870 can hurt 9600GT haavily."

Crysis test je prisutan u 9600 GT vs Radeon HD 3850.

Nema Crysis testa ni u 9600 GT vs Radeon HD 3870, ali je napisano:

"With a good pricing HD 3870 can hurt 9600GT haavily."

Crysis test je prisutan u 9600 GT vs Radeon HD 3850.

Mene zanima samo Crysis u 1680x1050 na 2x9600GT ili 3870x2. Posto svi znamo kako jednom clanu foruma daje 55fps prosecno u ovoj rezoluciji sa 3870x2 pitam se da li 9600GT SLI daje "tu negde" ili je i dalje to oko 30-35fps. SLi jeste bolji jer radi skoro svuda u svim igrama (SF bas i ne svugde), ali prvi put kada je ceo koncept zaista trebalo da se dokaze sve je puklo! Crysis je prva igra kojoj je trebao SLi ili CF da proradi kako treba u 1680x1050 na 22" monitorima koji sada kostaju 200eura, manje od mnogih grafickih karti. ATI je resio problema, a NVidia? Nista? Kako to? Sto bi ja delio otkaze da sam na mestu glavesina NVidie. Kako bi mi letelo jedno 10 ljudi za primer ostalima. Ne bi mi isli kuci, dan i noc bi imali da sredjuju drajvere da to proradi. Brooka jedna kako se neodgovorno ponasaju. Crysis je tu vise od 3 meseca, a oni nista. 3x8800Ultra u SLI? Kako kad ni 2 nisu naterali da rade u Crysisu kako valja. Ko bi u opste kupio ovako nesto. Samo neko ko hoce da se igra Crysisa u 1920x1200 ili vise sa AA i AF. KAda neko plati 1500-2000eura za 3 grafike i plocu taj ocekuje da to tada i radi u takvoj rezoluciji, a ono corak. Treba li napominjati da su 24" monitori 310-320eura. Da, ide lepo u 3Dmarku, ali 3DMark se ne igra, zar ne?

Shvatio sam ja o čemu ti pišeš, i na tvojoj sam strani. ;)

A što se optimizacije Crysis-a tiče:

Zar nije bilo natpisa o tome da je igra optimizovana za četiri jezgra?

Sećam se linka koji je neko postavio ka testu u kome se vidi zanemarljiva razlika, od samo dva-tri procenta ubrzanja, prilikom poređenja FPS sa jednim, dva odnosno četiri jezgra.

notorne gluposti. 9600GT sije 3870 u krizi. Isti framerate, a na 9600GT shaders na high, na 3870 na medium. :
http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQ2OSwzLCxoZW50aHVzaWFzdA==

1204423277drqiJgbJSL_3_5.gif

Uostalom, testiramo Typhoon.X i ja veceras 3870 vs 9600GT, niko nas ne placa, pa cemo videti rezultate, barem deo njih.

GoranM govori o X2 i 9600GT SLI...

Da, ide lepo u 3Dmarku, ali 3DMark se ne igra, zar ne?

Pa ni kriza se bash ne igra koliko sam video prodajne rezultate (da ne pricamo shto je igra smor zestok lol) :d... Shalu na stranu, taj SLI radi svuda drugde sasvim korektno i jedan propust ne cini prolece (za ATI :d)...

notorne gluposti. 9600GT sije 3870 u krizi. Isti framerate, a na 9600GT shaders na high, na 3870 na medium. :
http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQ2OSwzLCxoZW50aHVzaWFzdA==

1204423277drqiJgbJSL_3_5.gif

Uostalom, testiramo Typhoon.X i ja veceras 3870 vs 9600GT, niko nas ne placa, pa cemo videti rezultate, barem deo njih.

Govorim o 3870x2 (sto mu dodje kao 3870 CF) i o 9600GT SLI. mene zanima sta je bolje kupiti od ove dve kombinacije. Cenovno je nesto povoljnija 9600GT, ali da cenu ostavimo po strani. Zanima me kako radi Crysis na 9600GT SLI i da li moze da stigne 3870X2 u Crysisu. Po zadnjim utiscima ljudi koji je imaju Crysis je proradio kako treba na ATI CF sistemima (pa tako i na 3870). Znam da je SLI bolji u ostatku naslova, ali sta vredi kada u onom najzahtevnijem nije. Meni se bas nesto igra Crysis u 1680x1050 u 55+fps, sto 3870CF ili 3870X2 mogu. Naravno ako 9600GT najzad radi kako treba i daje 50-60fps u istoj postavci onda dileme nema. Vise bi voleo da ti i drugar uzmete 9600GT 2 kom i SLI plocu, pa da se to proveri u Crysisu, posto svi nesto skrivaju podatke o rezultatima takve kombinacije u krizi. :wave:

@GX-X: Jel moze da se zna koje modele testirate? (ako vec nisi naveo)
I obavezno oc,to ce verovatno presuditi u korist 9600GT-a...

ne verujem, posto ce da testira HIS IceQ3 koji radi na 850Mhz pa ti vidi :smoke: a ima i onaj IceQ kuler pa nema nikakvih problema. ne znam, zaista bi trebalo cudo da se desi pa da se ja odlucim na 9600GT pored ovog HIS-a...

edit: pardon, turbo verzija ima 850Mhz klok. ne znam da li ce gx-x testirati nju ili obicnu IceQ3...

Poslednja izmena:
ma sta pricas ti ? :) Imas rezultata SLi u Krizi kolko oces, idi na GPU review i idi na testove 9600gt, evo, sad cu ti dati par komada: (za 3870x2 se sam potrudi pa nadji i poredi)

http://www.hothardware.com/articles/Nvidia_GeForce_9600_GT_Launch_and_3Way_Shootout/?page=9

crysis1680.png

dalje:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3234&p=3

16533.png

...imas ih jos. :)

SLi necemo testirati posto je svrha testa da se ja odlucim za neku od ove dve, a 9600GT SLi me trenutno ne interesuje.

E to sam trazio!!! Hvala! sad jos samo da "zavaljam" plocu, za grafiku cu lako, pa u kupovinu. :D

ne verujem, posto ce da testira HIS IceQ3 koji radi na 850Mhz pa ti vidi :smoke: a ima i onaj IceQ kuler pa nema nikakvih problema. ne znam, zaista bi trebalo cudo da se desi pa da se ja odlucim na 9600GT pored ovog HIS-a...

edit: pardon, turbo verzija ima 850Mhz klok. ne znam da li ce gx-x testirati nju ili obicnu IceQ3...

Dobro je sto ce da ih istestira, taman da svi mogu da imaju uvid u situaciju, ali vec sada znam da je taj His Radeonac bolji, i ja bi cak i pre testa da sam u situaciji uzeo HIS, cak iako ne radi u startu na 850, 'ladno ce da radi kad' se klokne...

naravno, samo ja nigde ne mogu da nadjem taj HIS. verovatno ima primerak ili 2 u celoj zemlji. nema ni veze, mada mi je zao...

Cinjenica je da Ati 3870 ide u proseku na nekih 850Mhz,a 9600GT na preko 750Mhz.Procentualno,veci je oc u korist 9600Gt-a i vise se dobija na performansama.

Cinjenica je da Ati 3870 ide u proseku na nekih 850Mhz,a 9600GT na preko 750Mhz.Procentualno,veci je oc u korist 9600Gt-a i vise se dobija na performansama.

'Ajmi pa sad ovo objasni?

His radi stabilno na 850/2500 , a moze i dalje i kosta 185 eura.

Nazad
Vrh Dno