Šta je novo?

oficijelni GeForce 9600 GT thread

Po ovom testu 9600gt je brza i od same sebe :d:d
Zamenite vasu 8800ultru nema sta da trazi pored 9600gt:D:D
U testovima se koristi 3d2006 i po 10 igara, dok se u poredjenju sa 3870x2 testira u 3dmarku( gde je ati brzi) i u samo 2 igre od kojih je jedna bioschok dx10 kojoj treba patch od 100 mega da bi radio na samo jednoj ati karti a kamoli na CF, mislim gde su ostalih sedam igara.
Fin marketing ali smesno....

nema sumnje da ako bude kostala oko 150e biti bolja kupovina od 3850, i to je to

Poslednja izmena:
Po ovom testu 9600gt je brza i od same sebe :d:d
Zamenite vasu 8800ultru nema sta da trazi pored 9600gt:D:D
U testovima se koristi 3d2006 i po 10 igara, dok se u poredjenju sa 3870x2 testira u 3dmarku( gde je ati brzi) i u samo 2 igre od kojih je jedna bioschok dx10 kojoj treba patch od 100 mega da bi radio na samo jednoj ati karti a kamoli na CF, mislim gde su ostalih sedam igara.
Fin marketing ali smesno....

nema sumnje da ako bude kostala oko 150e biti bolja kupovina od 3850, i to je to

Kako god bilo, cak i da je slicna 3870x2 karti kosta manje. 2x9600GT je 300eura, a za te pare nema 3870x2. OK treba SLI ploca, ali to je max 50eura vise, ako i toliko. Uglavnom i sa 350eura je manje od 3870X2. 2 takve karte je uvek lakse prodati od jedne jace za godinu-dve i uvek ima mogucnosti za novim "kombinovanjem" sa jacim i jeftinijim, a SLI ploca "prima" i jednu kartu, tako da vredi to te pare.

Ovo postaje zanimljivo za korisnike, a tuzno za ATi... Iako ima dobro pokriven mid-range segment, mnogo mu fali u enthusiast delu... Nego, koliko ******* treba sad da se izdvoji za 960GT?

Ovo postaje zanimljivo za korisnike, a tuzno za ATi... Iako ima dobro pokriven mid-range segment, mnogo mu fali u enthusiast delu... Nego, koliko ******* treba sad da se izdvoji za 960GT?

Razunaj oko 13k, a cim stigne u dovoljnim kolicinama bice oko 12k

Poslednja izmena:
Mislim da AMD/ATi realno ima mogućnost da svoje 3870/3850 kartice prodaje jeftinije od 9600GT:
- već je prodao dovoljno RV670 čipova da otplati njihov razvoj i uhoda proizvodnju.
- RV670 je manji čip od G94 (192 vs 240 mm^2) jer je rađen u 55nm i kao takav je jeftiniji za izradu.
- Vremenom i sa novijim igricama, znatna prednost u Radetovih shadera će ga dovesti ispred 9600GT. Mislim da će se ponoviti prednost koju sada Rade 1950 ima u odnocu na GF 7900.

Problem za ATi je što će se u slučaju dve igračke kartice, približnih osobina i cene, većina kupaca opredeliti za nVidijino rešenje.

Poslednja izmena:
A kad sam ja rekao da su oni u panici, svi su mislili sta ovaj lupa.Da Ati nije izbacio ovakvu seriju 38xx nikad za nikad nebi 8800gt,gts,gtx, (odnosno novim imenom serija 9xxx) bila po ovoj ceni nego bi 9600 bio 250-300 evra.Potpuno se slazem sa ovim sto je Bogda napisao.Nvidia trenutno puca iz svog najaceg oruzja,a to je marketing koji Ati nikad nije imao.Pogledajte samo kako su radjeni testovi, pa ce vam sve biti jasno.A sto se tice izbora proizvodjaca ne 90%, nego 100% prodavaca kod nas ce kupcu reci da uzme Nvidiju jer je sa njom sve lakse.To je osnovna greska Ati-ja koju neshvatam kako nemogu da je prevazidju.U svakom slucaju ovo je naj bolji ishod utakmice po krajnjeg korisnika.

Poslednja izmena:
Ali sada krece ono sto su neki od nas i ranije znali, pad cena ATI kartica, a novo-pridosli Nvidia konkurenti u tom srednjem segmentu, nisu toliko bolji da bi ljudi zbog 5% razlike u performansama dali 20€ vise, jos ako se uzme u obzir da su iz Nvidie stekarili na izradi kartica i hladjenju, ali dobro to nije ni bitno za obicne kupce njima je bitna cena. U tom segmentu je ATI isao kao alva i dalje ce.

Mislim da AMD/ATi realno ima mogućnost da svoje 3870/3850 kartice prodaje jeftinije od 9600GT:
- već je prodao dovoljno RV670 čipova da otplati njihov razvoj i uhoda proizvodnju.
Pa dobro,mislim da je i G94 uhodan od samog pocetka za proizvodnju,a to sto je za razliku od RV670 'tek krenuo' mislim da nVidia-i nije veliki problem za regulisanje cene s obzirom na uspeh prethodnih chipova.
- RV670 je manji čip od G94 (192 vs 240 mm^2) jer je rađen u 55nm i kao takav je jeftiniji za izradu.
Nije bas tolika razlika-G94 je negde oko 220 mm2,a dodaj na to i da je znatno jednostavniji(505 vs 666 m.tranzistora).
- Vremenom i sa novijim igricama, znatna prednost u Radetovih shadera će ga dovesti ispred 9600GT. Mislim da će se ponoviti prednost koju sada Rade 1950 ima u odnocu na GF 7900.
Nije mi jasno zasto tako mislis. Jel tebe G80 vs R600 tehnologija ( i njihovi ekvivalentni derivati) podseca na G71 vs R580 ? Mene ne.Upravo je obrnuto.

Ja jednostavno ne verujem da je 9600 sli brza od 3870x2.Sta vise ubedjen sam da tako nece biti.Sumnjam da je bolja i od CF 3850 al ajd.Sve je to reklama.:wave:

^ Ma naravno, a da si kupio nVidia-u, drugu bi priču pričao. :smoke:

Poslednja izmena:
Ja jednostavno ne verujem da je 9600 sli brza od 3870x2.Sta vise ubedjen sam da tako nece biti.Sumnjam da je bolja i od CF 3850 al ajd.Sve je to reklama.:wave:

Da, da... 3850 cf je brzi u svemu i od 8800GTX...

Jok sisarke...

Napomena: Koncentrisite se na 9600GT, a ne na ATi vs. nVidia!

Da, da... 3850 cf je brzi u svemu i od 8800GTX...

Jok sisarke...

Napomena: Koncentrisite se na 9600GT, a ne na ATi vs. nVidia!

E, vidis tu gresis, ovo bas i jeste ATI vs Nvidia, jer su ove kartice vrlo slicnih performansi i cena, i ono sto trenutno vidimo na hardverskoj sceni, a sto koristi nama kupcima (ponavljam po 10x) jeste upravo rat izmedju ATI-ja i Nvidie, gde je ATI drzao ovaj srednji segment, a Nvidia pokusava da odgovori i preuzme to trziste, medjutim ta 9600GT nije nikakva brilijantna kartica, dobra jeste, ali upravo koliko para toliko muzike, znaci nista revolucionarno u odnosu na ono sto ATI fura vec neko vreme, a ta 9600GT i ne sme da bude revolucionarna kartica jer bi onda ugrozila 8800GT, tako da samim tim Nvidia je napravila jednu umerenu kartica koja pruza onoliko koliko kosta.
Sto neko rece odozgo "pametnije im je bilo da su smanjili cenu 8800GT", jedino ako ova 9600GT u neko skorije vreme bude kostala 110€ moze biti revolucionarna kartica, a nece joj toliko smanjiti cenu.

Poslednja izmena:
Pojavile se kod nas Gainwardove 9600GT 650/1800 i Golden Sample 700/2000.
Ova prva je 14.323,50 din. ili ti 171,85 €, a ova druga je 15.716,10 din. odnosno 188,56 €.
Sto je mnogo, mnogo je!

Ja se nadam sto pre. Planiram da je kupim kada cena padne na nekih 140-150 €.

Nije mi jasno zasto tako mislis. Jel tebe G80 vs R600 tehnologija ( i njihovi ekvivalentni derivati) podseca na G71 vs R580 ? Mene ne.Upravo je obrnuto.
Cela R6X0 serija čipova je bila žestoko uskraćena za TMU-ove. Ovo je naravno razlog što u FSAA modovima ozbiljno kasni za G8x/9x karticama.
Međutim G94 je mid end čip za koga su FSAA modovi manje bitni. Sa druge strane, dosta je oslabljen sa svojih 64 shader procesora. Očekujem da u novim igricama ovo postane ograničenje G94 čipa i zato sam naveo analogiju sa starom 1950 serijom.

pa to zavisi koliko bi dodatno morao da se iskesira za ostatak sistema, za 9600, komada 2, ne mora puno da se iskesira, dok bi recimo u tvom slucaju morao da iskesira novo napajanje za 3870x2, a to je 70+ evra...sa druge strane za 2x 9600 treba SLi ploca...

Ma naravno.Neki od nas ne shvataju ovo Ati vs Nvidia kao utakmicu.Samo sam realan.
A sta bi ti pre uzeo 2 x 9600 ili 3870x2?????

Da si mene pitao odgovorio bi ti 2x9600Gt iz razloga sto bi imao veci(nizi) frame rate, odnosno bolje imati minimalni frame rate do 40 nego imati 150+ u nekim nevaznim sekvencama.

Ko razume shvatice ;)

Da si mene pitao odgovorio bi ti 2x9600Gt iz razloga sto bi imao veci(nizi) frame rate, odnosno bolje imati minimalni frame rate do 40 nego imati 150+ u nekim nevaznim sekvencama.

Ko razume shvatice ;)

'Ajde za nas koji tebe ne razumemo, objasni deder?

@gx-x, zasto mislis da mu ne treba novo napajanje za 2x9600GT, a treba za HD3870X2?
U svakom slucaju mnogo je prakticnija HD3870x2, nego 2x9600GT, bolja iskoriscenost, jedna graficka, i verovatno brza(ako ne i sigurno), bolje hladjena, sve na strani ATI-ja i te price lakse je prodati 2 kartice 9600GT nego jednu HD3870X2 mislim da bas ne drze vodu, malo i smesna tvrdnja moram reci.

Ova 9600GT, kao jedna kartica je trenutno kako stoje stvari, to jest dok ATI ne pojeftini svoje kartice preuzela mesto HD3850, bolja je kupovina, ali joj ne bezi nesto previse, ali nije bolja od HD3870, plus svi znamo da postoje i modeli HD3870 sa 512 DDR3, koje su jeftinije od modela sa DDR4.
Jeste da Nvidia suruje sa masom proizvodjaca igrica, ali najvise ulazu u marketing u poslednje vreme kao i ti testovi na internetu su takodje deo marketinga.

'Ajde za nas koji tebe ne razumemo, objasni deder?

@gx-x, zasto mislis da mu ne treba novo napajanje za 2x9600GT, a treba za HD3870X2?
U svakom slucaju mnogo je prakticnija HD3870x2, nego 2x9600GT, bolja iskoriscenost, jedna graficka, i verovatno brza(ako ne i sigurno), bolje hladjena, sve na strani ATI-ja i te price lakse je prodati 2 kartice 9600GT nego jednu HD3870X2 mislim da bas ne drze vodu, malo i smesna tvrdnja moram reci.

Ova 9600GT, kao jedna kartica je trenutno kako stoje stvari, to jest dok ATI ne pojeftini svoje kartice preuzela mesto HD3850, bolja je kupovina, ali joj ne bezi nesto previse, ali nije bolja od HD3870, plus svi znamo da postoje i modeli HD3870 sa 512 DDR3, koje su jeftinije od modela sa DDR4.
Jeste da Nvidia suruje sa masom proizvodjaca igrica, ali najvise ulazu u marketing u poslednje vreme kao i ti testovi na internetu su takodje deo marketinga.

on je hteo da kaze da u postojecim review-ovima 2x9600GT ima veci "najnizi framerate" od 3870x2, a bitnije mu je da ima min fps 35, a da max ne prelazi recimo 50, nego da ima min fps 20, a da mu max ide na 150. Slazem se sa njime ;)

Sto se drugog dela tice, pa mislim da mora manje da trosi 2 koamda 9600gt nego dva komada rv670, logicno je zar ne ? Sa druge strane on ima MS Industrijal 400W, cudi me da mu i ovo sto ima radi bez ikakvih problema (sad ce goranM da me spopadne opet :p )

pozz...

super stvar.n-vidija postala konkurencija samoj sebi.he-he

Nazad
Vrh Dno