Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Ljudi pomozite zna li neko gde mogu preuzeti poslednji firmware za BenQ Siemens EL71, predpostavljam da ih ima na mestima gde pronalazite softver za EF81?

Ljudi pomozite zna li neko gde mogu preuzeti poslednji firmware za BenQ Siemens EL71, predpostavljam da ih ima na mestima gde pronalazite softver za EF81?

idi na 110 stranu 5 post GR44,tu ti je adresa za softver,prvo se registrujes,lako je nema veze sto je nemacki,i uopste procitaj od 110 strane na ovamo ima korisne stvari,da bi lakse skinuo softver da ne lutas.:whip:a da li je najnovoji softver ne znam to ces sam da vidis

Poslednja izmena:
Sto se tice OBEX rezima u BMCu, ni ja nisam mogao da ga namestim (verzija 1.0.1) , dok nisam skinuo verziju 1.3.2.
Onda samo na autodetection i to je to :),)

E sad - pitanje:
Pomocu BMCa, i njegovog donjeg taba SMS sam backupovao SMSove na kompjuter, u *.xls formatu (Excel).
Pitanje je:kako da backupujem SMSove (inbox,send,makar:) tako da mogu kasnije (posle flashovanja telefona) da ih ponovo snimim NA TELEFON?:trust:

I kada radite onu foru za pojacavanje signala,za koliko smanjujete one vrednosti,sto je prvobitno receno da se smanjuje za 200?
Ja sam to uradio za 200,i jedini rezultat koji vidim je da kada pricam sa nekim,i ustekam headset,da mi posle par sekundi onemogucava razgovor,tako sto ga prebaci na "on hold" (?!?) pa moram da prekinem vezu (jer ako udjem u meni razgovora,i ukinem "on hold", on mi to automatski,za 2-3 sekunde,ponovo vrati:wall::wall::wall:.
Nije pomoglo ni vracanje prethodno backupovanih NVitema :(
Inace FW58 Ger sa NVitemima od FW48 (zbog stare 06424***** kartice:S:

Pozdrav!

mogu i ovde da ti odgovorim na pp... ;)
Nazalost ne mogu da se vrate poruke u fon :wall: a onaj problem sa starom karticom sam resio davno, posle 5-6 flesovanja i ubacivanja nekoliko brt fajlova dok nisam nasao dobitnu kombinaciju :wave:

Poslednja izmena:
Ma,mora da je bar neko uspeo da vrati SMS nazad na telefon?!?!?:wall:
Mozda da se sacuva neki file, kao sto to treba za adress book???:trust:

the_phenom, jel' ti nije problem da okacis brt koji ti odradjuje posao kako treba?

Hajde ljudi, ko zna kako vratiti SMSove nazad na telefon, dobija od mene Kinder cokoladu!

Ljudi da li je menjanje firmware-a moguce preko kabla DCA-140 (USB) ili mora DCA-100 (COM)? Ubacio sam DCA-140 i program vrsi proveru samo COM ulaza? Telefon je EL71 ali predpostavljam da je isto.

@the_phenom & malibejb: Al su vam *****ati avatari... hahaha :D
@malibejb: Jel to Fedor??
P.S. Kinder chokolada je malo... ;)

Ovaj telefon je odlican ali ima jedan ozbiljan problem, naime oni koji su u 064 i na pripejdu su,ne mogu vise da dopunjuju kredit sa tekuceg racuna od kako su pre par dana poceli sa novim nacinom slanja mpina.
Pitanje je da li je to iko resio..:mad:

drugari,jel i kod vas PORT NUMBER:COM 5, a SPEED 256000 bd,i za BREW,i za OBEX rezim rada,kad pritisnem na setings mogu samo da podesim za BREW,a ostalo ne mogu ni da otvorim ni za OBEX,pa ni AUTODETECTION,ma nista ne radi,probao sam sve verzije BMC,uradio sve sto su rekli NIKOL*S,i DJ WIBE,i nista pocinjem da mislim da je crna magija u pitanju...???:mad::wall:

@the_phenom : Tnx, uspeo sam to nekako da previdim :)

@icecold : blizu...moja,slikana po uzoru na Fedorovu :smoke:
A ako je malo jedna Kinder chokolada,OK,povecavam ponudu na DVE Kinder cokolade! :d
(ne shalim se!) ,)

@nebojsa,sine, kada sam,kao sto sam vec rekao, sa novijom verzijom BMCa uspeo da se konektujem na OBEX, ovako mi je prepoznao parametre:
Obex: COM 4, 115200 Bd
Brew: COM 5, 256000 Bd

Znaci...ko javi kako backupovati i posle(flasha) vratiti SMSove na telefon...dobija dve Kinder chokolade...vec mi stoje u plakaru i cekaju srecnog dobitnika (tj. ja bih ih vec pojeo,kad bih znao kako to da uradim :-devil-: )

Pozdrav,ljudi

Moras sve napraviti kao u uputama (http://rapidshare.com/files/42880007/Java_i_MTE.rar.html), znaci ovako:

1. Deintaliraj sve Jave s racunala kao i MTE ( Mobile Theme Editor ), ako je uopce instaliran
2. OBAVEZAN RESTART
3. Instaliraj: PRVO_j2re-1_4_2_13-windows-i586-p.exe
4. Instaliraj: DRUGO_jmf-2_1_1e-windows-i586.exe.
5. OBAVEZAN RESTART
6. Instaliraj: MTE85_2.2.3.053_20060926_public.exe

To je jedini i na mnogo racunala provjereni nacin instalacija za Win XP SP2!

e ma nema nista od toga kod mene inteliram 1,instaliram 2 a mte nece trazi nemam pojma sta vec sam ti pre opisao........?????el ima neki drugi theme editor?????????ae PLEASE!!!!!!!!!!!!1

Hteo bih samo da prenesem svoja zapazanja:
Dakle,kupio sam ovaj model telefona i imao je ugradjen FW 48,ne znam tacno koja verzija.Jedini bag koji je imao jeste da kad gledam u full screen-u neki filmic i docekam kraj,telefon se zakuca i resetuje.Jos jedan propust je bio da slike nisu mogle da se listaju u full screenu.

Skinuo sam sa rapidshera rusku verziju FW 58.Prilikom instalacije nisam imao problema,sve je trajalo nekih 10-12 minuta.Telefon se upalio i rekao "dobro dosli,bolje vas nasli".Sad imam mogucnost da listam slike u full screen-u,stim sto moze da se ukoci ako listam prebrzo,tj. brze nego sto on moze da ih procesira,ali samo iskocu u folder sa slikama,i nastavite tamo gde ste stali.Naravno bag sa gledanjem filmica je resen.Bluetoot radi bez problema,GPRS takodje,bez problema sa listom poziva.Nema nikakvih problema sa playlistom.Merac signala je drugacije podesen tako da ima u proseku jednu crticu manje.Meri on od 1-5,s tim 1 crtica je bas kad je los signal,a 5 kad se nalazim npr 500-1000 m od predajnika.Ima jednostavno veci opseg merenja.Uostalom pucketanje,PONG u vezi,prekidanje ili gubljenje veze jos uvek nisam imao.

@Sine Nebojsa portovi ne smeju biti isti!!!Moraju da budu razliciti za BREW i za OBEX brzinu stavljaj na 256000, portove pokusaj sveee. :type:
@malibejb pa pre flashovanja si trebao da prekopiras folder brew-shared-UMS i sada ne bi bilo problema,ali ovako nista...

Prilozi

• port.JPG
    port.JPG
    168.3 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
@Sine Nebojsa portovi ne smeju biti isti!!!Moraju da budu razliciti za BREW i za OBEX brzinu stavljaj na 256000, portove pokusaj sveee. :type:
@malibejb pa pre flashovanja si trebao da prekopiras folder brew-shared-UMS i sada ne bi bilo problema,ali ovako nista...

nece,brate,prijatelju,rodjace,NECE,ja cak i nemam port 18,imam samo do 16,a imam bmc verziju 1.3.2,isto ko ti,kako da snimim sliku sa monitora i da je okacim,da se i sami uverite...:S:

nece,brate,prijatelju,rodjace,NECE,ja cak i nemam port 18,imam samo do 16,a imam bmc verziju 1.3.2,isto ko ti,kako da snimim sliku sa monitora i da je okacim,da se i sami uverite...:S:

imas na brew comander-u
udjes u: phone,capture display i tu ti je

Poslednja izmena:
Nasao sam kako da instaliram BREW igrice i imam ih gomilu.....pozz Ako je neko zainteresovan ... da kacim link i upustvo
@Sine Nebojsa Potrazi Obex Commander mislim da ce ti on pomoci...pozz

http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=41737&start=135 evo ovde ima gomila stranica(mislim da ima 38) sve pise,gde imaju igrice,programi,nacini kako se instaliraju...A Brew aplikacije imaju svoje sertifikate tako da ako izadje neki media player odmah ga stavljam...pozz
Brew igre mogu da se igraju i na malom ekranu(ne bas sve)...pa ce tako i mplayer moci da radi i kada je telefon preklopljen...pozzzzzzzz

Poslednja izmena:
Tema je ogromna, ali posto se bas ne snalazim sa ruskim i nemam mnogo vremena da pretrezujem tu temu, reci ukratko kako se instaliraju brew igre i aplikacije? Vidim da fajlovi sadrze .mif i .bar ekstenzije. gde ih treba smestiti?

@nikola's : Wu-hu! Pa to se cekalo! Obavezno kachi i napisi ukratko uputstvo... 'fala

http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=41737&start=135 evo ovde ima gomila stranica(mislim da ima 38) sve pise,gde imaju igrice,programi,nacini kako se instaliraju...A Brew aplikacije imaju svoje sertifikate tako da ako izadje neki media player odmah ga stavljam...pozz
Brew igre mogu da se igraju i na malom ekranu(ne bas sve)...pa ce tako i mplayer moci da radi i kada je telefon preklopljen...pozzzzzzzz

Ajde, ako si uspesno instalirao neku, pisi postupak.:type:

http://www.siemensmania.cz/ na ovom sajtu ima gomila programa sa tim .mif fajlovima.

Poslednja izmena:
Postupak evo da ne kucam pola sata... Posle ovoga sa slika treba restartovati telefon pa ukucati 000000 pa zelena slusalica ili dugme OK i onda uci App Manager i igra ce biti tu instalirana...Za sada nisam instalirao odgovarajucu za EF81 jer ima razlike u igrama za SXG75 i za EF81...pa cu potraziti jos negde...Ova ruska tema je od 2006. godine i jos uveliko prepravljaju igrice...Ima tu jos mnogo toga sto se mora nauciti o ovim igricama,ali je komplikovano,pa za pocetak dosta...pozzzzzzz

Prilozi

• 1 brew igre.JPG
    1 brew igre.JPG
    169.1 KB · Pregleda: 94
  • 2 brew igre.JPG
    2 brew igre.JPG
    189.8 KB · Pregleda: 88
  • 3 brew igre.JPG
    3 brew igre.JPG
    145.4 KB · Pregleda: 83
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
prokleti OBEX:wall::mad::S::wc:

@Sine Nebojsa probaj ovaj program http://rapidshare.com/files/97101780/siemsxg_setup.rar.html
Ljudi za BREW igre ovo nije sve ima jos jedno 1000 komplikacija dok se aktiviraju pa morate da procitate CELU temu...pozz
@Sine Nebojsa el si probao Obex Commander?Probaj ova dva,ako nece onda tragam dalje.pozzzzzzz

link je istekao,obex comander skinuo,on se povezuje preko nokia usb,ni da cuje za simens,instaliracu MPM ponovo za prebacivanje datoteka,a BREW mi radi na com 5,i sve ce biti u redu,hvala na savetima,pozdrav.:wave:

Vrh Dno