Šta je novo?

Softver za symbian UIQ3 p990i, w950i, m600i

Morange

RSS, Chat (MSN,Google Talk, Yahoo, ICQ, AOL Messenger), E-mail, Chuwanje fajlova (mobile storage)
http://monet.morange.com/

Postoji li neki IRC klijent za UIQ3? Nedostaje mi, imao sam WirelessIRC na 3650.

Evo jednog pitanja od P990i i symbian novajlije...

Prvo utisci su da je telefon trenutno apsolutni best baj za iole naprednije korisnike, ali i za one koji hoce samo da ostave bez daha okolinu za male pare :).
2.8" displej (malo veci od P1/M600/W950/W960, malo manji od P910, prilicno manji od ajfona!), touch screen i WI-FI za 230€ su bili moji osnovni razlozi, ali da pri tom moze udobno da se telefonira i sms-ira jednom rukom, u voznji, sto je moguce ako ne odsrafite poklopac. Mislim da je u tome ogromna prednost nad ostalim PDA-Phone uredjajima koji osim tac skrina nemaju hardversku telefonsku tastaturu, a jos su i skuplji...:) Ne razumem ljude koji dobrovoljno skidaju tastaturu samo zbog, istina nesumljivo vizuelno - antigabaritnog dobitka.

Ali tu su i mane. Osim cisto estetskih tu je i jedna ozbiljna prakticna...Naime posto ista (tastatura- poklopac) previse `strci` , pritisnuta ostalim stvarima koje drzite u dzepu, dogadja se da dok pokusavate da izvadite telefon spontano uspostavite ili odbijete poziv pre nego sto ga izvadite napolje... Resenje bi bila opcija nesto kao `flip answer` koju ja nisam uspeo da pronadjem, kako u fabrickim podesavanjima, tako ni u raspolozivom softveru sa interneta...

Da li postoji resenje?

Poslednja izmena:
E pa drugari, sinoc oko 19.30 sam postao srecni vlasnik jednog M600 :)

Ali, imam samo jedno pitanjce:

Da li postoji softver koji ima mogucnost pravljenja i koriscenja profila za zvonjenje kao na Nokijama? Malo je smor vuci one slajdere....

@Abdee

Cestitam na izboru nisi pogresio.

Nesto mi nije jasno sta podrazumevas pod profilima za zvonjenje, objasni detaljnije?

Pa vidi, na Nokijama (njih sam od 1999. do sada koristio) i na jos gomili drugih telefona mozes da jednim pritiskom na power dugme (ili odlaskom u meni) pozoves spisak predefinisanih profila za zvonjavu (Loud, Silent, Discreet i sl.) jer nekada zelim (cesto u vremenskom rasponu od samo sat vremena) i tiho zvonjenje i glasnije zvonjenje i tisinu.

Za UIQ2 je postojao programcic i negde juce videh da ce biti portovan i na UIQ.

Evo u ova dva dana shvatih i sam da nisam pogresio i da cu se sa UIQ-om druziti i u buducnosti. Jos samo da Nokia izbaci nesto sas olovcicom :)

Pa imas nesto slicno, nije poseban program ali vrsi isti posao.

Kliknes na na onu ikonicu na ekranu skroz gore levo (levo od jacine signala), pa volume , i ovde mozes da precizno podesis jacinu zvonjave, slajder Ringtones ili da ukljucis na dnu ekrana Silent mode.

Mislim da je ovo veoma lako i jednostavno, tako da nemas potrebe da trazis posebni programcic za tu namenu.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Mislim da je ovo veoma lako i jednostavno

Nisam ja rek'o da je tesko i komplikovano vec da smara. I nisam jedini koji tako misli.

smart profiles pro se zove, i u pravu si, smara sto ga nema za UIQ3 (a o portu se previse dugo govori, nema od toga nista). To mi je bilo najvece razocarenje sa W950i :(
BTW, od svih ovih messengera, koji je po vama najbolji (svejedno da li za skype, gtalk ili yahoo ili sve zajedno, cisto me funkcionalnost i preglednost interesuje)? Da nije java, da je bas za UIQ3 pisan?

evo ako nekog zanima kako da promijeni font na UIQ3 (I know i did :d )
copy those files in x:\resource\fonts (x is ur MMC) and restart ur phone. thats all.
mogu se ubaciti i drugi win fonovi, samo da se rename-uju da budu kao u attachu ;)

Prilozi

• pen.rar
    387.8 KB · Pregleda: 138
  • 1940.rar
    424 KB · Pregleda: 127
Danas se pojavio Coreplayer 1.2.0 UIQ3. Posle doduse kratkog testiranja mogu da kazem da tek sada postoji savrsen plejer za ovu platformu.
Verujem da znate gde ga kupiti :)

PDF za W950i

Pdf

Prilozi

• Pdf_UIQ_3x_1_70_05_demo.rar
    425.5 KB · Pregleda: 135
Danas se pojavio Coreplayer 1.2.0 UIQ3. Posle doduse kratkog testiranja mogu da kazem da tek sada postoji savrsen plejer za ovu platformu.
Verujem da znate gde ga kupiti :)

probah ga u starijim inkarnacijama (TCCP) i BAS mi je drago da je razvoj nastavljen, i sto ga sad imam i za UIQ3 (a i za p900, kako vidim, taman da ga osvjezim malko :smoke: ). Tnx for the info!

Jel moze neko da da link za taj core player ? Gde da ga nadjem... thnx

na google, pa treci il cetvrti link sto sam nasao, neki blog :d

Program za snimanje telefonskih razgovora

Jel postoji neki program za snimanje telefonskih razgovora ? Ja sam probao sa ugradjenim rekorderom i sa jos nekim ali snimanje prestaje cim pocne razgovor.

mislim da za UIQ ne moze, za razliku od S60

Evo jednog pitanja od P990i i symbian novajlije...

Prvo utisci su da je telefon trenutno apsolutni best baj za iole naprednije korisnike, ali i za one koji hoce samo da ostave bez daha okolinu za male pare :).
2.8" displej (malo veci od P1/M600/W950/W960, malo manji od P910, prilicno manji od ajfona!), touch screen i WI-FI za 230€ su bili moji osnovni razlozi, ali da pri tom moze udobno da se telefonira i sms-ira jednom rukom, u voznji, sto je moguce ako ne odsrafite poklopac. Mislim da je u tome ogromna prednost nad ostalim PDA-Phone uredjajima koji osim tac skrina nemaju hardversku telefonsku tastaturu, a jos su i skuplji...:) Ne razumem ljude koji dobrovoljno skidaju tastaturu samo zbog, istina nesumljivo vizuelno - antigabaritnog dobitka.

Ali tu su i mane. Osim cisto estetskih tu je i jedna ozbiljna prakticna...Naime posto ista (tastatura- poklopac) previse `strci` , pritisnuta ostalim stvarima koje drzite u dzepu, dogadja se da dok pokusavate da izvadite telefon spontano uspostavite ili odbijete poziv pre nego sto ga izvadite napolje... Resenje bi bila opcija nesto kao `flip answer` koju ja nisam uspeo da pronadjem, kako u fabrickim podesavanjima, tako ni u raspolozivom softveru sa interneta...

Da li postoji resenje?

Postoji.
Odsrafi tj skini dodatnu tastaturu :d
p.s ne postoji sw za flip answer jer SE jos nije ubacio u FW podrsku za "flip active". Zasto? Taj odgovor jos niko ne zna. Tj aktivan je "flip" ali delimicno tj cisto da prebaci sa "malog" ekrana na "veliki" i toliko... :(

Od nedavno je moguće ubaciti walkman player u telefone koji ga nemaju fabrički(m600,p1,p990).
http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=247982 - walkman 2.0 za m600,p1,p990
http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=249869 - walkman 3.0 za p1
Na navedenim linkovima postoje još neke modifikacije.

Probao Walkman na M600 i radi, pa mogu da prenesem da je pored toga što je bolji plejer i kvalitet zvuka(mislim da se ne tripujem) bolji ali ne i glasniji, ali za to mnogo je bolja fora ovaj MOD:
Sony Ericsson UIQ3-smartphones sound mod lite sa drugog linka.

Pojačava zvuk u slušalicama, što je mene od starta nerviralo jer je činjenica da je zvuk koji izlazi iz slušalica tiši.

E, sad sa sound mod lite situacija je bitno promenjna i zvuk je kako treba pritom nema nekih bitnih "nus pojava" (probijanja , krčanja i sl...)

Koga zanima svakako bi trebao da proba - pritom pre svega, obavezno je "otključavanje" sistemskih foldera koje je u suštini malo komplikovanije od samih mod-ova.

mod za slusalice zvuci interesantno, ako se ko usudi da proba na W950i :d

Nego, malo off: za one sa W950i, kako vam se pokazala futrola koja se dobija uz njega. Ja dobio na poklon polovnu, bivsem vlasniku se raspala/rashila za 2 sedmice, a malo je pogledavsi, jasno mi je i zasto, ko da je najbzvz kinez sto se kvaliteta tice, mada fino izgleda na prvi pogled...

Mod za pojačavanje zvuka u slušalicama je smešno bezopasan - patchuje se i zameni jedan fajl koji, jelte, bekapuješ i vratiš ako ima nekih problema, tako da, slobodno se "usudi" da ga probaš.

Probao Walkman na M600 i radi,

I ja na P1i i ima bagova. Kad se pokrene radio i minimizira, u gornjem desnom uglu se pojavljuju dve ikonice radija umesto jedna ;)

Ja probao na P1 i radi odlicno. Ne vidim razlog sto ne bi smeo da probas :trust:
Koristim HPM-70 sluske i sad su mi pojacane na 75%. Sve preko toga je prejako.

Postoji poseban patch samo za sluske. Provereno radi (P990, M600, P1).

1. omoguciti pristup sistemskim fajlovima
2. prekopirati fajl iz: C:\Private\10202be9\persists\1020867a.cre na racunar.
3. snimiti i pokrenuti SE sound patcher, link za download: http://www.agathosyne.de/files_ext/se_uiq3_sound_mod_lite.zip
4. preko programa ubaciti 1020867a.cre i pustiti da program odradi svoje.
5. vratiti fajl u telefon, C:\Private\10202be9\persists\

raditi ovo preko X-plore, jer on ima podrsku za owerwrite.

Enjoy (tnx kljun).

Poslednja izmena:
kad nadjem vremena da malo petljam oko toga, probacu! :) Tnx!

Meni se na M600i nije ukazala potreba da odradim sound mod, dovoljno je glasno i ovako, još kad uključim mega bass i ne držim volume na max. Slušam muziku preko HPM-82 slušalica(iste dolaze u paketu sa W950i). Možda ima veze sa firmware-om, kod mene je najnoviji.

Nego, malo off: za one sa W950i, kako vam se pokazala futrola koja se dobija uz njega. Ja dobio na poklon polovnu, bivsem vlasniku se raspala/rashila za 2 sedmice, a malo je pogledavsi, jasno mi je i zasto, ko da je najbzvz kinez sto se kvaliteta tice, mada fino izgleda na prvi pogled...

Te futrole imaju da se kupe jeftino, 300din a potpuno isto izgleda kao ona što dolazi sa telefonom, čak ima i walkman logo na sebi. Drugu se raspala stara posle 6 meseci pa je uzeo novu. Razmišljao sam i ja da uzmem, ali mi je ipak bolja kožna koja se kači za pojas.

Nazad
Vrh Dno