Šta je novo?

Wd5000aaks

Kako se isključuje ono obaveštenje u sys tray-u za safety remove hardware (vezano za HDD)?

Ne znam da li ti jos treba ...

Da uklonite ikonicu "Safely remove..." sa SATA hdd-a
grana:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\nvata

kreirajte kljuc DWORD "DisableRemovable" bez navodnika
dodelite mu vrednost "1"

restart Windows

Poslednja izmena:
J***i ga bolesnik voli vise kompjuter nego zenu i djecu.

ok necemo da preterujemo sad bas toliko...

Mada ni meni nije jasno zasto si bacao pare na Acellero + kuler, a imas palita, meni uopste nije bucan palit, al dobro, tvoje su pare, trosi ih kako oces ;)

Malopre sam bas palio AAM, smanjio na 200 pa na 100 i nesto, i nisam primetio razliku ni na 3200AAKS ni 5000AAKS. U HD-tach-u se povecao seek time, i to bas dosta :/

evo jednostavnog AAM managera:

http://rapidshare.com/files/94019460/WinAAM.exe

Aj reci mi sad da li znaš kako da ja napravim reg fajl da nemoram svaki put kad instaliram Win da tražim to već samo pokrenem taj reg fajl i to sređeno??

Iskreno ne znam...I ja uvek kreiram novi kljuc DWORD u registru...:S:
Ne radim cesto reinstal,a i brzo se odradi...,)

Evo mojih rezultata. WD vs stari SG

Prilozi

• WD.PNG
    WD.PNG
    36.4 KB · Pregleda: 128
  • SG.PNG
    SG.PNG
    34.1 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Pa kad nemam SATA2.
Evo novi test, ali sa pogašenim programima u pozadini.
Sada se sve popravilo, pogotovo seek time koji je sa ~20ms sad na 13,5ms.

Prilozi

• WD.PNG
    WD.PNG
    33 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Dakle ovako.Kupio sam novu mashinu pre nekih dva meseca, "problem" je sledeci...
Naime,svaki put kad otpakujem nesto pomocu WinRAR-a,ili iz Total Cmd prebacujem nesto sa particije na particiju,bilo kakav rad sa racunarom za to vreme postaje uzasno spor.U pocetku to mi nije smetalo,ali imam i drugi racunar i znam da se tako nesto na njemu ne desava.

HDD radi izuzetno tiho,necujan je,ne desavaju se nikakva "krckanja" u toku rada,i nije uopste topao(sa gornje strane je BASH hladan,a sa donje je topao,nista strasno).Podeljen je na 3 particije: 40Gb,210Gb,220Gb...tako nesto.

Da li ovo problem?I ako jeste,u cemu je problem?

Zaboravio sam da napomenem da mi je prilikom testiranja ovaj HDD dosta bučan. Tačnije nije glasan nego nije prijatan zvuk koji izlazi iz HDD-a. Probaću jednom da snimim i okačim ovde, ali ni malo nije prijatno.

Usput evo regfix za one koje nervira ovo oko safety removal.

Prilozi

• SATA removal fix.zip
    250 bajta · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Pa kad nemam SATA2.
Evo novi test, ali sa pogašenim programima u pozadini.
Sada se sve popravilo, pogotovo seek time koji je sa ~20ms sad na 13,5ms.

Ovaj Hd tech 3.0.4.0 ne radi pod vistom?

U biosu ploce (Asus) na Optimized i cooler se vrti od 300-900rpm-a, jedino kada se radi nesto zahtevnije predje tu cifru.

Uzmite Hd tune PRo verziju u kojoj imate i AAM manager.
Pustite lepo test i imate opipljive rezultate.
Ovako je kod mene.

Evo i kod mene 2x2500AAKS@RAID0 ICH9R

Prilozi

• hdtach.JPG
    hdtach.JPG
    62.8 KB · Pregleda: 92
Evo da dodam i ja koju, imam WD1600JB i nikad mi nije pravio probleme (da kucnem u st:eek:) veselo drlja i "kulira" na gotovo 70°C (tokom paklenih letnjih dana) već, pa biće tome i 4 godine, uglavnom, pošto se u zadnje vreme sve ćešće žali da ima malo prostora (prazno jedva ~2Gb na sve 3 particije) razmišljao sam da uzmem baš ovaj 500AAKS, pa dajte neku preporuku gde ga pazariti, gde je najjeftiniji. A kas sam već tu preporučite i neki ultra tihi kuler tj. vent, treba da menjam onaj na procu i u napajanju.

-------------------------------------------------------------
:banana: Mike Koglin & Mark Pledger - All The Way :banana:

Bolje vidi kolika je garancija za te najjeftinije wdc diskove.
Za procesor CM tx2 cooler.
Za napajanje neki chieftech ili cm silent.

Uzmite Hd tune PRo verziju u kojoj imate i AAM manager.
Pustite lepo test i imate opipljive rezultate.
Ovako je kod mene.

to meni ne radi pod AHCI-jem...

Nigde na netu ne mogu da nadjem informacije zasto ne radi. Ako je u AHCI modu to znaci da automatski radi NCQ, a ako radi NCQ ne znam da li mu radi AAM posto sam NCQ diktira nacin rada glave.

Negde kazu da AAM ne radi na ASUS-ovim plocama u AHCI modu (?)
Negde kazu da AAM ne radi ako je ukljucen NCQ

Dakle ovako.Kupio sam novu mashinu pre nekih dva meseca, "problem" je sledeci...
Naime,svaki put kad otpakujem nesto pomocu WinRAR-a,ili iz Total Cmd prebacujem nesto sa particije na particiju,bilo kakav rad sa racunarom za to vreme postaje uzasno spor.U pocetku to mi nije smetalo,ali imam i drugi racunar i znam da se tako nesto na njemu ne desava.

HDD radi izuzetno tiho,necujan je,ne desavaju se nikakva "krckanja" u toku rada,i nije uopste topao(sa gornje strane je BASH hladan,a sa donje je topao,nista strasno).Podeljen je na 3 particije: 40Gb,210Gb,220Gb...tako nesto.

Da li ovo problem?I ako jeste,u cemu je problem?

Jel neko procitao ovo?

Koliko ti je zauzece procesora u takvim situacijama?

Koliko ti je zauzece procesora u takvim situacijama?

Zauzece se krece od 40% do oko 50%.Mislim da nije u tome problem.Evo recimo sad sam u Winrar-u pustio da pravi neke arhive,zauzece je oko 90%,ali sve shljaka samo tako.
Dok,kao sto sam rekao,radim unpack tih arhiva u Winraru,ili kopiram sa particije na particiju u Total cmd(zauzece oko 40-50%),pocinje da se usporava zeshce.Tu sam primetio da nesto ne shtima...

Poslednja izmena:
da ne otvaram novu temu..
naime,nameravam da uzmem ovaj WD5000AAKS HDD ali se kontam da li ce to uopste raditi na mojoj masini?
imam neku staru Asus P4S533-X plocu koja nema ni jedan sata konektor,pa me zanima kad bih nakacio neki sata ili sata2 kontroler bi li bi taj HD funkcionisao normalno ?

pa sa sata kontorolerom ce ti raditi bez problema

Da li onda neko zna gde da nadjem jeftino i da salju postom sata ili sata2 kontrolere?

Zauzece se krece od 40% do oko 50%.Mislim da nije u tome problem.Evo recimo sad sam u Winrar-u pustio da pravi neke arhive,zauzece je oko 90%,ali sve shljaka samo tako.
Dok,kao sto sam rekao,radim unpack tih arhiva u Winraru,ili kopiram sa particije na particiju u Total cmd(zauzece oko 40-50%),pocinje da se usporava zeshce.Tu sam primetio da nesto ne shtima...
Znas zasto sam te pitao - pomislio sam da ne radi mozda u PIO modu?

Poslednja izmena:
Ne znam sta je to,iskreno prvi put cujem za to.Kazi mi sta je,gde da to nadjem-vidim,pa cu ti javiti...
U "Device Manager"-u, vidi stavku "IDE ATA/ATAPI Controllers"... tamo provrti po granama, da li pise IDE (Ultra DMA), Multi-word DMA ili PIO mod.

Ili skini HD Tune i ocitaj iz njega:

Prilozi

• HD Tune.PNG
    HD Tune.PNG
    51.1 KB · Pregleda: 74
U "Device Manager"-u, vidi stavku "IDE ATA/ATAPI Controllers"... tamo provrti po granama, da li pise IDE (Ultra DMA), Multi-word DMA ili PIO mod.

Ili skini HD Tune i ocitaj iz njega:

Svuda gde sam pogledao pishe "DMA if available".Skinucu i HD Tune,pa cemo videti sta ce on da kaze.

Aj' vidi, tamo sigurno pise. I koji je maximalno moguci mod, i koji je trenutno aktivan.

Nazad
Vrh Dno