Terminator
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.07.2007
- Poena
- 349
J***i ga bolesnik voli vise kompjuter nego zenu i djecu.
Kako se isključuje ono obaveštenje u sys tray-u za safety remove hardware (vezano za HDD)?
J***i ga bolesnik voli vise kompjuter nego zenu i djecu.
Evo mojih rezultata. WD vs stari SG
Pa kad nemam SATA2.
Evo novi test, ali sa pogašenim programima u pozadini.
Sada se sve popravilo, pogotovo seek time koji je sa ~20ms sad na 13,5ms.
ali pre 2-3 me devojka pitala kakva je to buka (zivim u centru grada=nema tisine), a ono hdd nesto drljao kao i obicno.![]()
Radi samo moras kliknuti desnim dugmetom i izabrati compatibility i izabrati windows XP sp2.Ovaj Hd tech 3.0.4.0 ne radi pod vistom?
Uzmite Hd tune PRo verziju u kojoj imate i AAM manager.
Pustite lepo test i imate opipljive rezultate.
Ovako je kod mene.
Dakle ovako.Kupio sam novu mashinu pre nekih dva meseca, "problem" je sledeci...
Naime,svaki put kad otpakujem nesto pomocu WinRAR-a,ili iz Total Cmd prebacujem nesto sa particije na particiju,bilo kakav rad sa racunarom za to vreme postaje uzasno spor.U pocetku to mi nije smetalo,ali imam i drugi racunar i znam da se tako nesto na njemu ne desava.
HDD radi izuzetno tiho,necujan je,ne desavaju se nikakva "krckanja" u toku rada,i nije uopste topao(sa gornje strane je BASH hladan,a sa donje je topao,nista strasno).Podeljen je na 3 particije: 40Gb,210Gb,220Gb...tako nesto.
Da li ovo problem?I ako jeste,u cemu je problem?
Koliko ti je zauzece procesora u takvim situacijama?
Znas zasto sam te pitao - pomislio sam da ne radi mozda u PIO modu?Zauzece se krece od 40% do oko 50%.Mislim da nije u tome problem.Evo recimo sad sam u Winrar-u pustio da pravi neke arhive,zauzece je oko 90%,ali sve shljaka samo tako.
Dok,kao sto sam rekao,radim unpack tih arhiva u Winraru,ili kopiram sa particije na particiju u Total cmd(zauzece oko 40-50%),pocinje da se usporava zeshce.Tu sam primetio da nesto ne shtima...
Znas zasto sam te pitao - pomislio sam da ne radi mozda u PIO modu?
U "Device Manager"-u, vidi stavku "IDE ATA/ATAPI Controllers"... tamo provrti po granama, da li pise IDE (Ultra DMA), Multi-word DMA ili PIO mod.Ne znam sta je to,iskreno prvi put cujem za to.Kazi mi sta je,gde da to nadjem-vidim,pa cu ti javiti...
U "Device Manager"-u, vidi stavku "IDE ATA/ATAPI Controllers"... tamo provrti po granama, da li pise IDE (Ultra DMA), Multi-word DMA ili PIO mod.
Ili skini HD Tune i ocitaj iz njega:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari