Šta je novo?

[MON] Samsung 223BW

pozdrav @sniper :)

ja bi samo da dodam jos ovo
ko zeli da pokusa da izvuce maximum iz 223bw monitora predlazem da pogleda temu - Sta sve pogledati pri kupovini monitora? - i savete strucnjaka @sgajica koji je ucinio to da ja sad vozim samsung 223 BMW :banana:

jos jedan pozdrav za @sgajica :wave:

e to mi nije jasno, kad ljudi kazu da ima pozadinskog probijanja, ali crna je crna?? Malo kontradiktorno?

To sto ima probijanja pozadinskog osvetljenja panela po nekoj od ivica monitora, neznaci da je kod svakom monitora upropascena slika. Nazalost to probijanje ima svaki TFT monitor bez obzira na cenu i vrstu panela pa je stvar samo kakav ti se primerak zalomi :( Stelovanjem osvetjenja smanjuje se i pojavljivanje spomenutog problema a ako bas zelis ekstremno da se pozabavis time pogldej post #323 a i sire objasnjenje u postu #320

BTW Joriq, reci mi kakvo ti je stelovanje osvetljenja i kontrasta na tvom monitoru i dali imas fleke kad ukljucis belu pozadinu?

To sto ima probijanja pozadinskog osvetljenja panela po nekoj od ivica monitora, neznaci da je kod svakom monitora upropascena slika. Nazalost to probijanje ima svaki TFT monitor bez obzira na cenu i vrstu panela pa je stvar samo kakav ti se primerak zalomi :( Stelovanjem osvetjenja smanjuje se i pojavljivanje spomenutog problema a ako bas zelis ekstremno da se pozabavis time pogldej post #323 a i sire objasnjenje u postu #320

BTW Joriq, reci mi kakvo ti je stelovanje osvetljenja i kontrasta na tvom monitoru i dali imas fleke kad ukljucis belu pozadinu?

brightness 17, contrast 75 (prakticno internet preset). Bijela je sasvim OK, koliko vidim. A to i kazem za probijanje, cim probija, vuce malo na sivu i to je to. Manje ili vise, svejedno je, fakat je da vuce ;)

PS Kakva ti podesavanja preporucujes za 2232BW (recimo da je isti kao 226BW) sa S panelom? I znas li ima li na netu dobrih profila za njega?

Poslednja izmena:
bacicu pogled posle praznika ;)

Pozz ljudi imam doticni monitor par mjeseci i i prezadovoljan sam sa njim(igram igre PH-S... negasim ga) medjutim prije 3 dana mi se desilo sledece,s lijeve strane ikonice na desktopu pocelo mi se ono mutiti za oci treskati ili kako to vec da objasnim na samom monitoru ima ona opcija AUTO stisnem nju ona odradi sama onaj REFRESH ili kako vec i ono se sredi nema drhtavice ikonica, e sada mi se to krenulo cesce desavati
ja opet AUTO dugme a ono nece ????? ja ludim kontam sta je da vracam u radnju da ga reklamiram sta bi to moglo biti ???kako to da sredim? novi driver stavio sve ko pista sta da radim da to drhtanje(mucenje) popravim????

Unaprijed zahvalan

Pozz ljudi imam doticni monitor par mjeseci i i prezadovoljan sam sa njim(igram igre PH-S... negasim ga) medjutim prije 3 dana mi se desilo sledece,s lijeve strane ikonice na desktopu pocelo mi se ono mutiti za oci treskati ili kako to vec da objasnim na samom monitoru ima ona opcija AUTO stisnem nju ona odradi sama onaj REFRESH ili kako vec i ono se sredi nema drhtavice ikonica, e sada mi se to krenulo cesce desavati
ja opet AUTO dugme a ono nece ????? ja ludim kontam sta je da vracam u radnju da ga reklamiram sta bi to moglo biti ???kako to da sredim? novi driver stavio sve ko pista sta da radim da to drhtanje(mucenje) popravim????

Unaprijed zahvalan

Prikljuchi monitor na DVI ! :smash:

Iskrslo mi je veoma povoljno da kupim ovaj monitor.Pa,pošto ću biti u mogućnosti da iz magacina uzimam zapakovan monitor,zanima me kako da izaberem primerak sa "dobrim" panelom.Gde pišu te oznake?

Hvala unapred!

;)

Poslednja izmena od urednika:
Iskrslo mi je veoma povoljno da kupim ovaj monitor.Pa,pošto ću biti u mogućnosti da iz magacina uzimam zapakovan monitor,zanima me kako da izaberem primerak sa "dobrim" panelom.Gde pišu te oznake?

Hvala unapred!

;)

po recima samsunga svi 223bw su sa samsungovim S panelom
za zadnje strane monitora skines masku (dole gde ubacujes kablove) i sa leve strane imas poveliku nalepnicu na kojoj pisu nekakve oznake modela, a na mom primerku pise ovako:

color displey unit: GH22WS
model code: LS22MEVSFV/EDC

googlojuci po netu primetio sam da ovakve oznake imaju i 225bw i 226bw i da svi tvrde da je ovo samsung model panela:
za GH22WS se tvrdi:
S=samsung Best quality
A=AU Mid quality
C=chimei worst quality

iz servisnog menija kod mene je ovako:
M-ME22V0CFA-1001
82B6

Uffff... Ubih se dok prochita sve ovo... Ja stao sa chitanjem ove teme par nedelja po kupovini ovog monitora... Aj da i ja kazem ono shto je vec recheno... Moje mishljenje posle intenzivnijeg korishcenja ovog monitora...

1) Horizontalni ugao je dobar... Nije perfektan ali je to otprilike ono najbolje shto moze da se nadje na nashem trzishtu... ,)

2) Vertikalnim uglom nisam zadovoljan kao ni ergonomijom ali shta cesh... Za te pare nema bolje... :(

3) Pozadinsko probijanje je na mom primerku minimalno pri vrhu, sa strane se gotovo ne primecuje... Mada se to razlikuje od primerka do primerka...

4) Crna nije crna 100%, shto je normalno, ali je dovoljno crna da nece zasmetati ni u jednom sluchaju osim kod profesionalnog korishcenja, ali ovo i nije monitor namenjen za tu svrhu... Inache ja sam prijatno iznenadjen prikazom crne boje...

5) Boje su sasvim ok... Nisu isprane koliko se meni chini, poredio sam ih sa starim CRT-om i veoma je mala razlika i primecuje se kada bash pokushash to da uradish :shock: i morash da imash sa chime da ih uporedish (CRT pored TFT-a)...

Jedina mana ovog monitora je... TRAZI BAR JOSH 200e ZA DOBRU GRAFICHKU DA BI SE NORMALNO IGRALO NA NJEMU!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wall:

Inache, za programiranje, projektovanje, naravno zabavu i sl. je fenomenalan...

za zadnje strane monitora skines masku (dole gde ubacujes kablove) i sa leve strane imas poveliku nalepnicu na kojoj pisu nekakve oznake modela, a na mom primerku pise ovako:

googlojuci po netu primetio sam da ovakve oznake imaju i 225bw i 226bw i da svi tvrde da je ovo samsung model panela:
za GH22WS se tvrdi:
S=samsung Best quality
A=AU Mid quality
C=chimei worst quality

M-ME22V0CFA-1001
82B6

Ok.

Hvala!

Javljam prve utiske!

;)

za GH22WS se tvrdi:
S=samsung Best quality
A=AU Mid quality
C=chimei worst quality

M-ME22V0CFA-1001
82B6

Kupio sam 223bw.I meni je ista oznaka kao i tebi,a i proizveden je u Slovačkoj.

Jedino me čudi zašto mi treperi slika kada mi je ukjučen kabal od kablovske TV,a monitor povezan preko analognog priključka?Tog treperenja nema kada povežem monitor preko DVI.

Poslednja izmena od urednika:
Kupio sam 223bw.I meni je ista oznaka kao i tebi,a i proizveden je u Slovačkoj.

Jedino me čudi zašto mi treperi slika kada mi je ukjučen kabal od kablovske TV,a monitor povezan preko analognog priključka?Tog treperenja nema kada povežem monitor preko DVI.

Pa drži ga na DVI priključku, ja moj (sadašnji monitor) preko analognog ulaza nisam nikad ni povezivao, a imam ga više od 1 god.
Nego, može li na PM gde si uzeo monitor, planiram da ga kupim po mogućnosti sa S panelom. Hvala, :wave:.

@Djape1 - Da li te oznake postoje i spolja na kutiji ili samo na samom monitoru?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Imam i ja ovaj monitor, ali me nervira sto su mi svetle boje nekako isprane, ne znam kako da objasnim. I cim citam nesto na netu, gde je svetla pozadina, npr. Google ili tako nesto oci me posle 15 minuta zabole. Inace rezolucija je 1680X1050, 60hz. Probao sam da stavim na Internet podesavanje ali nekako su mi boje u tom presetu bas isprane, tako da mi stoji sad na Game. Nekako mi je sve...jarko...iliti bright. Lakse nadjem rec u engleskom nego u srpskom. :) U igrama nema ghost efekta ali zato kada skrolujem internet stranu, slova se lome i javlja se blur. Povezan je preko DVI prikljucka na ATI 3870. Opcija Auto mi "Not available", nije mi jasno zasto. Takodje jos neke opcije u glavnom meniju, npr. Contrast i jos nekoliko njihl. Jel postoje neki programi za fina podesavanja ovog monitora? Kako da resim ovo?

te opcije ce ti se otvoriti kada iskljucis ono magick bright ili kako li se vec zove..
edit: mislim na ove u glavnom meniju

Poslednja izmena:
Inace, bas sam sad gledao pozadi i kod mene pise Made in Slovakia, Januar 2008. Ne znam koji je panel. Imam one brojeve ali me mrzi da trazim po netu.

Nesto me zanima. Gledam malopre u jednoj radnji neki 22" Fujitsu i stoji ukljucen na nekom vrlo niskom stolu, a ja stojim iznad njega i slika se savrseno dobro vidi, iz svakog ugla.Ja kod mene kad ustanem sa stolice ili nesto samo na brzinu stojeci odradim na kompu (znaci gledam u monitor sa visine pod uglom od nekih 30-40 stepeni) slika je sva bleda. Jedino kada pravo u njega gledam slika je OK. Jel i kod vas ovako? Mislim dao sam 300 eura za monitor, a gledam sad neke monitore duplo jeftinije, i slika im je duplo bolja. WTF?!

@Djape1 - Da li te oznake postoje i spolja na kutiji ili samo na samom monitoru?

sry sto se javljam posle decenije ali nikako ranije nisam mogo zbog ultra obaveza, kod mene nema nikakvih oznaka na kutiji od monitora a sve te specificnije oznake nalaze se na nalepnici iza monitora i u servisnom meniju, doduse mozda ih sada stampaju i na kutijama

Pozdrav svima. Imam i ja ovaj monitor, ali me nervira sto su mi svetle boje nekako isprane, ne znam kako da objasnim...

pa jesil probo sa profilima ovde spominjanim pre par strana? pokusaj i trebalo bi da dobijes 2x lepsu sliku sa zivljim bojama

Nesto me zanima. Gledam malopre u jednoj radnji neki 22" Fujitsu i stoji ukljucen na nekom vrlo niskom stolu, a ja stojim iznad njega i slika se savrseno dobro vidi, iz svakog ugla.Ja kod mene kad ustanem sa stolice ili nesto samo na brzinu stojeci odradim na kompu (znaci gledam u monitor sa visine pod uglom od nekih 30-40 stepeni) slika je sva bleda. Jedino kada pravo u njega gledam slika je OK. Jel i kod vas ovako? Mislim dao sam 300 eura za monitor, a gledam sad neke monitore duplo jeftinije, i slika im je duplo bolja. WTF?!

ja sam skapirao da gledas u tft 22" fujitsu od 150e i jos nekakve monitore i uporedjujes sve to sa 223bw kojeg si skoro platio 300e u kraljevu ( u ns je bilo do juce po 21.700din, a s obzirom na kurs evra...) ili gresim? jel mozes se setis oznake tog fujitsu 22" kojeg gledas sa svih strana i koji ti sa svih strana daje mamara sliku i mozda priblizniju cenu, ako nije 150e? :zgran:

sry sto se javljam posle decenije ali nikako ranije nisam mogo zbog ultra obaveza, kod mene nema nikakvih oznaka na kutiji od monitora a sve te specificnije oznake nalaze se na nalepnici iza monitora i u servisnom meniju, doduse mozda ih sada stampaju i na kutijama

pa jesil probo sa profilima ovde spominjanim pre par strana? pokusaj i trebalo bi da dobijes 2x lepsu sliku sa zivljim bojama

ja sam skapirao da gledas u tft 22" fujitsu od 150e i jos nekakve monitore i uporedjujes sve to sa 223bw kojeg si skoro platio 300e u kraljevu ( u ns je bilo do juce po 21.700din, a s obzirom na kurs evra...) ili gresim? jel mozes se setis oznake tog fujitsu 22" kojeg gledas sa svih strana i koji ti sa svih strana daje mamara sliku i mozda priblizniju cenu, ako nije 150e? :zgran:

Taj FUJITSU-SIEMENS, kosta oko 280, eura sto je u klasi 223bw, gledao sam na netu da imaju samo 1 jedini model od 22" i njegova oznaka je L22-1W.

Na koje profile mislis? Nisam video to. Ako mislis na predefinisane profile na monitoru tipa Internet, Game i slicno, probao sam.

ja sam skapirao da gledas u tft 22" fujitsu od 150e i jos nekakve monitore i uporedjujes sve to sa 223bw kojeg si skoro platio 300e u kraljevu ( u ns je bilo do juce po 21.700din, a s obzirom na kurs evra...) ili gresim? jel mozes se setis oznake tog fujitsu 22" kojeg gledas sa svih strana i koji ti sa svih strana daje mamara sliku i mozda priblizniju cenu, ako nije 150e?
Ne znam koji je model, ali moguce da sam malo preterao, jer sam bio iznerviran. Jer opet nesto razmisljam, poredim Samsung i Fujitsu, i malo mi to nelogicno. Dva meseca sam po netu gledao, trazio monitor da izaberem da kupim, citao mnogo testova i tema i ivde na forumu i nigde niko nije napisao "Ma kakav 223bw, mnogo je bolji neki tamo fujitsu". Da sam tako nesto procitao uzeo bih fujitsu. Al sad odjednom....svi nesto iznenadjeni, kao "nisi znao da je to vrhunski monitor?!?!? wow!".....

Da, evo sad sam nasao. Stvarno je slika 5 puta bolja. Preporod!

Devojka i ja hocemo da kupimo samsung 223bw. Njoj treba za prevodjenje tako da nam nije mnogo bitan veran prikaz bele/crne boje a kupujemo ovaj jer se njoj svidja dizajn. Mene interesuje rezolucija monitora. Imam asusovu plocu sa integrisanom grafikom nvidia 6100 koja podrzava visoke rezolucije ali bas 1680 x 1050 ne. Najblize sto podrzava je 1600 x 1024. Nemam iskustva sa tft monitorima pa me interesuje koliko ce to uticati na prikaz na monitoru.

Izbegao bih kupovinu graficke kartice posto free cell savrseno radi i sa ovom integrisanom ali ukoliko bih morao da li neko zna da li gigabyte-ova kartica sa geforce cipom 7300gt podzava rezoluciju 1680 x 1050, a ako ne sta bi preporucili da kupim?

Ja cim stavim manju rezoluciju od 1680X1050 slika mi je mnooogo mutnija. Znaci bas losa. Pa i kod 1600X1200. Ne znam da li je i kod ostalih tako.

pa podrzavace tu rezoluciju cim ubodes monitor, a mozes da probas i rucno da je podesis iz drajvera, pa provas (nadji uputstvo kako na Benchu)

Probacu prvo sa integrisanom da izvucem tu rezoluciju ako ne ide kupicu novu graficku mada bi mi mozda to bilo i bolje zbog dvi ulaza. Sto se tice 7300gt nasao sam da podrzava 1680 x 1050.

Narode, jedna molba: može li neko da mi izmeri gabarite Samsunga 223BW?! Znači širina, visina (sa sve postoljem), dubina i ne mora :)

Potrebna mi je informacija jer sam u potkrovlju, a sto za računar mi je u ćošku, pod kosinom, faktički mi ćošak 19" udara u krov, pa da vidim da li može da se "nagura" 21.6" ;)

Hvala :wave:

Narode, jedna molba: može li neko da mi izmeri gabarite Samsunga 223BW?! Znači širina, visina (sa sve postoljem), dubina i ne mora :)

Potrebna mi je informacija jer sam u potkrovlju, a sto za računar mi je u ćošku, pod kosinom, faktički mi ćošak 19" udara u krov, pa da vidim da li može da se "nagura" 21.6" ;)

Hvala :wave:

Ma uzimaj to ulazi sigurno! Sto se tice visine nije vislji a duzina... he, he :d
Ako neudje prepravljamo krov. ;)

Nazad
Vrh Dno