Šta je novo?

[MON] Samsung 223BW

Zbog širine mi je problem, zato pitam... Bukvalno kad sedim udaram glavom u krov... Nemam nijednu fotku ovde, ček da uslikam sa mobilnim...

Evo ;)

Prilozi

• IMAGE_017.jpg
    IMAGE_017.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 231
Zbog širine mi je problem, zato pitam... Bukvalno kad sedim udaram glavom u krov... Nemam nijednu fotku ovde, ček da uslikam sa mobilnim...

Evo ;)

Pa ovako stoje stvari. Imas 3, solucije!
1. Menjas zenu za veci stan.;)
2. Rusis krov i sl.:d
3. I na kraju da zatesemo taj monitor(ko jos zagleda po coskovima).:zgran:
I neznam sta drugo da ti kazem al`to tu tesko moze da udje.:wave:

Nađoh na netu da je 223BW širok 514.6 mm, visok 422.0 mm sa postoljem, a dubok 219.3 mm, takođe sa postoljem. Što će reći da obijam zid, tj. krov :)

Šalim se, trebalo bi da može da stane... A neću biti u potkrovlju valjda još sto godina?! ;)

Poslednja izmena:
Ljudi uzeo sam 223bw, super je slika jedino sto malo "bljesti" slika , moracu da namestim malo brightness i contrast. Mrtvaka nema, ali postoji probijanje kako uz gornju, tako i uz donju ivicu (uz ovu je izrazenije), no to meni ne smeta. Jedina zamerka je ta sto plastika koja se kaci pozadi, na jednoj rupi guma kojom je oblozena rupa gde se ubada fali malo gume , pa ne moze da stoji fixirano vec je malo izvuceno , vidi se da je neka fabricka greska, no ni to mi ne smeta samo da je slika ok. Eto monitor imam tek 10min i vec nasao tolike "mane" : )

Kako rešiti ispranost boja na ovom monitoru?

nema ispranosti boja. Ja imam dva 223BW, juce sam testirao 3 kom da bih uzeo (jos) jedan od njih za sebe i svi su ok.

Cisto i ovde da potvrdim: 223BW je bolji monitor od 226BW sa C (i to onaj bolji od dva "C"-a (CMO))panelom.
Vidi se razlika u odzivu ali je zato taj C panel vidno losiji od onoga koji je u 223BW

Boje na 223BW su izuzetno bolje.
Meni stoji ovako:

Brightness: 37-40
Contrast: 57-60

Na 40-60 ne mogu da dobijem bas najbolje fine krajnje tonove bele i crne, sa 37-57 sve legne na mesto.
Pored monitora treba podesiti i gammu kako treba (najbolje preko adobe gamma iz control panela)
Po meni ova kombiacija daje potpuno korektnu (realnu) gamu boja.
Primetio sam da je jedan od dve moje 223BW malo svetliji sto moze ad bude do graf. kartice...mozda i do monitora...razlika je brightness/contrast +-1(2)

Verovatno ce neko za igre pozelti veci kontrast...tu je magic bright pa moze da jednim klikom pojaca kontrast
Po meni su boje na ovom panelu mozda i najbolje u ovoj klasi monitora (nisam probao 226BW "S")

Poslednja izmena:
Koje su ti vrednosti stavljene u Adobe Gama? Pitanje za xaver-a.

@NekyBrate
Skini jedan od onih profila koji se pominju nekoliko strana ranije. Preporodices se.

zakacio sam ti moj profil. U adobe gamma bas i nemas "parametre" vec namestis po onome sto vidis.

Mozes da ga ucistas preko adobbe gamma iz control panela, ko nema adobe gamma moze da skine ovo:
Microsoft Color Control Panel Applet for Windows XP 1.0.176.0

inace u podesavanju game kroz adobe gamma zaista nema mnogo filozofije, samo pratis wizard.
Mogu da vam pomognu ovde dve slike prema kojima mozete da se navodite. Gledajte one kvadrate koji su najblize beloj ili najblize cnoj.
Bitno je da se nadziru prva 2-3 kvadrata. Ako se utapaju crnu ili u belu to znaci da ne valja. Ovo nije samo do gamme vec i do brightnes/contrast-a tako da najbolji balans treba naci negde izmedju.

Prilozi

• 223BW.rar
    807 bajta · Pregleda: 80
Hvala obojici. Ovi profili mi ne igraju ulogu, kao ni Adobe Gamma, jer sam na Linuxu a ne polazi mi za rukom instalacija menadžera za ICC profile.

Trenutno mi je brightness na 36, contrast na 70. Magic Color sam pustio na Full. Nemam kontrolu nad bojama jer je monitor spojen preko DVIja. Možda samo treba da se naviknem na TFT, jer sam do pre 15 dana imao CRT 17".

Jel ima neko reshenje za ovo... Imam ovaj monitor (konfa iz potpisa)... Kada otvorim slike koje su slikane digitalcem preovladava zuta boja... Odnosno kada se otvore u paint-u sve je ok ali kada ih gledam iz onog Windows photo gallery programa, pozadina u tom programu koja treba da bude bela je zuta, isto tako i na slici preovladavaju zute nijanse... to mi se deshava samo iz tog programa i photo shopa dok je u ostalima ok...

Hvala za uput o isključivanju Magic Colora, ***** je.

Evo o chemu sam prichao... Jel se to nekom desilo???

im000083yz8.jpg

Ako nisi usvojio mačkicu, i treba da ti se desi ;) :D

Da ne bude totalni oftopik, sredio sam boje kod sebe. RGB su na 50, brajtnes na 40 kontrast na 70. Veoma sam zadovoljan monitorom, i vredi svaku paru.

Nisam je usvojio ali sam je udomio...

Ljudi, pomoc?

Pa to ocigledno nije do monitora vec do programa. Verovatno je do podesavanja u tom programu. Promeni program kojim otvaras slike. Preporuka: XnView.

I meni su boje drugacije u tom Vistinom viewer-u nego u bilo kom drugom programu, prestani da ga koristis i resio si problem. : )

pa i u photo shopu mi je tako... Mora da postoji neki nachin da se to sredi...

EDIT: Skinuo sam XnView... Radi ok ali mi menja color scheme svaki put kad ga startujem... Kako to da iskluchim? Jel se i vama to deshava?

Poslednja izmena:
Ok, da li sam ja lud ili... :?
Izvinjavam se ako je ovo bilo, a verovatno jeste, ali ja nisam uspeo da nađem...
...ali ATI image scaling ne radi. Da li je, i kako, moguće ovaj monitor naterati da recimo 1440x900 skalira na full-screen, sa ATI karticom?

ok, sad videh na jednom stranom forumu da moj matori Radeon 9600XT ne podržava ovo? Može neko da potvrdi?

Poslednja izmena:
Jel ima neko reshenje za ovo... Imam ovaj monitor (konfa iz potpisa)... Kada otvorim slike koje su slikane digitalcem preovladava zuta boja... Odnosno kada se otvore u paint-u sve je ok ali kada ih gledam iz onog Windows photo gallery programa, pozadina u tom programu koja treba da bude bela je zuta, isto tako i na slici preovladavaju zute nijanse... to mi se deshava samo iz tog programa i photo shopa dok je u ostalima ok...

Desilo se meni isto to, kada mi je Vista ponudila da instaliram drajvere za monitor, a uz drajvere je stigao i, ocigledno los, ICC profil. Obrisi drajvere i/ili ICC profil i resio si problem ;)

koja je native rezolucija za ovaj monitor ? i da li u igrama mora da se koristi ova rezolucija , i koliko ta rezolucija umanjuje performanse na ovoj moj konfi u odnosu na 1240X1024. Kakva je slika u igrama ako podesim manju rezoluciju od native za ovaj monitor ?

1. 1680x1050
2. Može da se koristi u igrama koje podržavaju wide rezoluciji (skoro sve novije igre). 1680x1050 (1764000 pixela) naspram 1280x1024 (1310720 pixela), razlika u broju pixela je oko 35%. Grubo gledano, grafička će imati za trećinu više posla, a razlike u performansama su od slučaja do slučaja različite.
3. Probaj na svom monitoru rezolucije 640, 800 i 1024 pa ćeš otprilike znati šta da očekuješ s' tim da će na wide monitoru biti manje primetna razlika ukoliko budeš koristio manje rezolucije ali u wide formatu (1280x800, 1440x900) jer neće biti razlike u odnosu (ostaje 16:10) dok kod 1280x1024 (5:4 odnos) imaš i razliku u odnosu kod manjih rezolucija (4:3).

Mašina ti je dovoljno jaka za taj monitor, ali nemoj očekivati da ćeš glatko terati Crysis u toj rezoluciji sa svim na ultra-high ;) U svakom slučaju, nećeš se pokajati.

Monitor je preteran, čisto da ponovim. :banana:

Pa naravno da je extra! :D

Evo i ja uzo ovo cudo razlika izmedju njega i asusa 222s je nemerljiva :

ftw podesavanja :
Contrast : 70
Brightness : 40
MagicColor : intelligent

Skini jos jedan od onih icc profila sa prethodnih strana i preporodices monitor.

Zdravo svima... Evo, i ja sam od jutros vlasnik 223BW-a i, s` obzirom da sam do juce (bukvalno:) ) imala 17"-icu CRT, i dalje se privikavam na lepotana :)

Za sad je sve ok, nije bilo bad or dead pixela, sto se probijanja tice zanemarljivo je... Podesila sam Brightness: 30, Contrast: 70, Magic Color: Intelligent, Gamma: Mode 1...
Ali bice tu jos posla.

Nego, ima jedna stvar... Kada ga prikljucim na DVI, kaze mi da proverim vezu.. a ok je prikljucak, koliko vidim... ne znam zasto nece?

Vrh Dno