Šta je novo?

Titan Ttc-nk32tz

• Začetnik teme Začetnik teme Flight
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pod orthosom na def voltazi na 2700mhz. Na 2880mhz iz biosa 1.350 undervolt na 1.29-1.30 ide na 60 ali sa ukljucenim FAN kontrolom tj. ne prelazi 1400-1500 obrtaja. Kada bi iskljucio FAN comtrol sigurno nebi prelazio 55-57 sto je u odnosu na box koji je na def. isao i preko 70 rezultat za respekt.Extra cooler.

Super rezultat, znaci da je i verzija za Intel odlicna.

Takav pobednik je i najbolji pobednik! 🙂

Flight brate sta mi radis, prvo si me nalozio na 2900pro, a sad jos i ovo 😀
Ne znam da li je zvanicno registrovana zavisnost od upgrade-a kompa, ali ja je definitivno imam :bottle: a kolko vidim i mnogi drugi ovde.
Evo upravo se razmisljam da zamenim plocu, proc i grafu iako mi jaci komp NE TREBA!!!

Offtopic

Ne znam da li je zvanicno registrovana zavisnost od upgrade-a kompa, ali ja je definitivno imam, a kolko vidim i mnogi drugi ovde.
Evo upravo se razmisljam da zamenim plocu, proc i grafu iako mi jaci komp NE TREBA!!!
Nije to nista, meni uskoro stize tj. stigao mi je u Sapcu novi komp, a ja vec razmisljam da menjam plocu iako je jos nisam ni probao... Sta reci?!
Inace ploca je Asus M3A (proc je 4400+), a uzeo sam je jer sam mogao da biram Asus ili MSI ponudu.
Bolje da sam uzeo P5K SE i E2160 za iste pare, ali eto hteo sam opet AMD proc i chipset, a pomislio sam da ce ta ploca valjati necemu...
Na osnovu komentara u temi o Biostar-ovoj TA770 A2+ (koju sam inace planirao da kupim), M3A nije bas nesto, pogotovo za OC :-(
Bice mi bedak ako ce 4000+ u kompu iz potpisa da radi na vecem koloku od tog 4400+ u kombinacji sa M3A.
Nadam se da vas ovaj OT nije smorio :wave:

@ostres, bre sta da kazem nije u potpunosti moja krivica, krivi su proizvodjaci, veliki kvalitet za male pare, ja sam samo to morao da pokazem ljudima 😀 (i ubuduce cu tako da, izvini 😉)
Zameni graficku i cpu kuler, a ploca i procesor ti je sekundarno, to jest sve zavisi koji klok postizes sa tim procesorom i plocom?

@zoki.d, pa kada sam ja ljudima predlagao TF560 A2+, vazda njih me ispravljalo kao ta Asusova ploca je bolja i sta sad? Ona je daleko ispod TF560, a naravno pored ove nove TF770 drugi prozivodjaci nema sta da traze. Vidi ako mozes da prodas tu plocu.

Kratak info:
Na trenutnoj konfiguraciji, doticni TTC kuler, pasta koja je dosla sa njim, na brzini 2850 Mhz, v1,37, temperatura u Krajsisu je bila maksimalna 50c, gde je ventilator na kuleru radio na 7V, sto ce reci na 12v, nisam probao ali bi bila dosta niza bar 5-7c. U kucistu jedna 12-ca spreda, jedna 12-ca otpozadi.

Poslednja izmena:
@zoki.d, pa kada sam ja ljudima predlagao TF560 A2+, vazda njih me ispravljalo kao ta Asusova ploca je bolja i sta sad? Ona je daleko ispod TF560, a naravno pored ove nove TF770 drugi prozivodjaci nema sta da traze. Vidi ako mozes da prodas tu plocu.
M3A ima isti chipset kao i TA770 ali sam siguran da ne mogu da se porede.
Tesko da cu sad prodavati plocu, nema veze, videcu kako se ponasa pa cu postaviti temu u podforumu sa plocama...

@ostres, bre sta da kazem nije u potpunosti moja krivica, krivi su proizvodjaci, veliki kvalitet za male pare, ja sam samo to morao da pokazem ljudima 😀 (i ubuduce cu tako da, izvini 😉)
Zameni graficku i cpu kuler, a ploca i procesor ti je sekundarno, to jest sve zavisi koji klok postizes sa tim procesorom i plocom?
Ma naravno, sala mala.
Menjam i plocu (zbog Biostar 770), procesor 5000+BE mi deluje primamljivo a mislim da je nerealno ocekivati da jos pojeftini tako da ce mi trebati kuler. I naravno graficku.
Inace ovo sto sad imam jako je lepo leglo jedno sa drugim. Procesor bez dizanja napona radi na 270*9.5 za svaki dan. Najvise sam uspeo do 290*9.5 da dignem sistem doduse nestabilno, ali uz samo +0.1V posto je na box-u. Dovoljno dobro da uposli 2900pro, ali kao sto vec rekoh, nije da nedostaje snage, jednostavno crv neda mira 😛
U svakom slucaju eto ih uskoro u oglasima.

IZgleda da ponovo postaje aktuelna tema jeftinih coolera koji rade posao. Od kako je Intel poceo E2000 seriju da "pakuje" sa Celeron coolerima mora se razmisljati o ovakvom cooleru ako se zeli overklokovati. da napomenem da je sada i E4500 i E4600 isto sa Celeron coolerom kao i E8000 serija. bezobrazluk!

Samo da napomenem onima kojima je tisina najbitnija - ovaj kuler je definitivno glasan na max broju obrtaja. Ali stvarno dobro hladi "a tek cena......."

Samo da napomenem onima kojima je tisina najbitnija - ovaj kuler je definitivno glasan na max broju obrtaja. Ali stvarno dobro hladi "a tek cena......."

Uskoro cu odraditi mod za ovaj kuler koji se zove "TISINA", hehe 😀, za 1000 dindzi se dobija izuzetno kvalitetno telo kulera i izuzetno jak, ali bucan ventilator, koji moze da radi na 7V u tisini, ili da se zameni.

@GoranM, a kada ja kazem da je AMD bolji mene napadaju, a vidis kako skrtare ti iz Intela, hehehehehe 😀 Moram malo da se nasalim.

Poslednja izmena:
Mnogo je mali za 12-icu jedino da se odalji fan od njega. Inace kada se ukljuci fan control extra je tih kod mene u realnom radu radi ok 600-1200rpm tako da se ne cuje kada cepa orthos isao je do 1700 i tu je jos uvek tih ali kada radi na max rpm tj. 2100 dere se ko lud

Mnogo je mali za 12-icu jedino da se odalji fan od njega. Inace kada se ukljuci fan control extra je tih kod mene u realnom radu radi ok 600-1200rpm tako da se ne cuje kada cepa orthos isao je do 1700 i tu je jos uvek tih ali kada radi na max rpm tj. 2100 dere se ko lud

Ima kod nas na trzistu da se kupe adapteri sa 120mm na 92mm ili 80mm. Reci cu odmah i gde ima, da ne lutate i trazite. Jeste da nije bas kulturno navoditi firme, ali ovo stvarno nigde drugde nisam video, tako da konkurencije nema. Cena je oko 200 dinzi.
Telix Novi Sad.

Poslednja izmena:
Hvala gorane, ja lutam već dugo. 😀
:wave:

Ima jos jedan problem sa ovik coolerom. Na njega ne moze da se srafe dodaci tj fanovi, oni se kace pomocu stipaljki. Mozda moze da se zabije sraf ali mi rebra ne izdledaju veoma postojano da bi izdrzla fan.

Ni jedno ni drugo rešenje ne valja, sve sam probao, najbolje rešenej je gumica, jedino tako nema vibracija.
***, nemam bolju sliku od ove:

Prilozi

• titan.webp
    titan.webp
    43.9 KB · Pregleda: 149
Odlicne informacije i od strane Gorana i Superstarra, dobro cim se nadje vremena isprobacemo, sta i kako moze da se uradi.

Ovaj kuler gledam vec godinu dana i najzad sam ga kupio jer je pala nova maticna, proc. i mem. jer mi je stara maticna riknula...
Nego uzeo sam nk34 i prezadovoljan sam , jeste da se dernja kad radi u punoj brzini ali je na 800rpm ne cujan a e2140 drzi na oko 20C (800rpm) sa otvorenim kucistem (nisam jos stavljao stranicu).
Samo da padne jedna 12-ica i pun gas... Za te pare nepostoji bolji....

Samo da dodam da i na biostar ta770 smart fan opcija radi savršeno - u leru je brzina obrtaja između 800-900 što je potpuno nečujno a temp je oko 30 C. Jednom rečju odlicno!

Testiranje na 7V

Evo nocas, rekoh malo da ostavim Orthos da shljaka na 5. nivou, ventilator na Titanu na 7v, na samoj slici broj obrtaja je sa 12-ce sa kucista, jer sam Titanov ventilator prikljucio direktno na napajanje, a ne na plocu da ne bude zabune.

Na sobnoj temperaturi od 24-25c, bilo je maksimalno 55c, na sobnoj temperaturi od 20c, bilo je maksimalno 50c i posle 7 sati testiranja.

Prilozi

• Titan3.webp
    Titan3.webp
    36.7 KB · Pregleda: 82
  • Titan.webp
    Titan.webp
    73.5 KB · Pregleda: 72
  • Titan2.webp
    Titan2.webp
    68.4 KB · Pregleda: 71
jedno pitanje: da li ovaj kuler staje u chieftec bg-02b-b-sl-350,nisam kuci pa nemogu da izmerim,hvala unapred 😛

Poslednja izmena:
@Maxa151, staje bez brige.

@Zulu, razocarao si nas 😀 Nema veze i taj ce da ti vrsi posao.

zanima me samo na koju stranu da ga okrenem? ako neko ima ideju 😛

Nazad
Vrh Dno