Šta je novo?

Titan Ttc-nk32tz

• Začetnik teme Začetnik teme Flight
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Flight

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
349
Kuleri koje bih ja hteo nisu nesto dostupni na nasem trzistu, a opet ne zeleci da dajem previse novca za kuler, s obzirom da se X2 4000+ procesor koji imam slabije greje, odlucio sam se bio za Coolemaster HyperTX2. Doduse finalna obrada istog mi se ne svidja, dizajn, pogotovu ventilator na ovom kuleru je prilicno ruzan, ono dupe koje treba da hladi ostale komponente, na mojoj ploci bi hladilo elektrolite, a ne memoriju zbog polozaja lezista, ali opet nisam imao izbora i rekoh dacu 20-ak eura za ovo, ali ce vrsiti posao...

Medjutim u jednoj firmi naletim na TITAN TTC-NK32TZ, ovo je kuler za sva AMD podnozja, a postoji identican takav koji je samo za Intel podnozja.
Pogledam kuler koji stize doduse u relativno prostom pakovanju,
-kuler je vrlo lepo dizajniran, tezina nigde ne pise, ali recimo da je negde oko 400 grama,
-tri bakarna heatpipe-a,
-bakarna osnova, i
-aluminijumska rebarca, sa vrlo lepom krajnjom obradom,
-sto je najbolje od svega ventilator koji izgleda simpaticno, mada mi je malo sumnjiv, ali pricvrscen je feder zicom, sa dve strane, sto je vrlo prakticno resenje, jer ovde moze da se pomeri ventilator na bilo koju od 4 strane, ili mozda (mada nisam jos probao, verovatno bi morala neka modifikacija da se odradi)) da se namontira 12-ca, ako ne 12-ca, onda bilo koja druga devetka bez srafljenja i ikakve preterane *******cije.

Na starijim verzijama ovog kulera (kao sto posle videh na internetu) ventilator je bio pricvrscivan plasticnim drzacima, na koje su se neki zalili, tako da je ovo resenje sa zicom izuzetno.
Plus ako bi se napravio jos jedan par drzaca, ovde bi mogla da shljakaju i dva ventilatora.
Bakarno podnozje na kuleru nije bas nesto izglancano i nema efekat ogledala, ali je glatko.
Zajedno sa kulerom stize i mali spric sa nano pastom termalnom, marke Titan, koja izgleda sasvim solidno.

Iskreno, meni se ovaj kuler mnogo vise svidja od prvobitnog izbora koji sam hteo, a pogotovu zato sto sam ga platio samo 1000,00 dindzi! Te pare ce ovaj Titan sigurno da opravda, sutra cu malo istestirati i ubaciti jos neku sliku jer sada nisam imao vremena, pozdrav svima! Ah, da i garanciju sam dobio pisanu, na godinu dana.

PS/ Da li neko ima ideju koji bi vent. mogao da stavim umesto fabrickog, ako se ovaj ne pokaze bas najbolje?

Prilozi

• kutija tt.webp
    kutija tt.webp
    26 KB · Pregleda: 145
  • Titan TTCNK32TZ.webp
    Titan TTCNK32TZ.webp
    59.6 KB · Pregleda: 394
  • nano grease.webp
    nano grease.webp
    17.5 KB · Pregleda: 157
  • termalna pasta tt.webp
    termalna pasta tt.webp
    37.2 KB · Pregleda: 159
Poslednja izmena:
Go Go Go

@Flight samo da te dopunim!

‧TTC-NK32TZ supports AMD K8 and AM2 upto FX-62 (socket 754/939/940)
‧TTC-NK34TZ supports Intel P4 EE 965、E 670、Celeron D 350J、Pentium D 960 & Core 2 Duo E6700、 Quad Q6600、Extreme QX6800 Reviews

Features‧ Silent cooling with new powerful frameless fan
‧ Superior performance by using new heatpipe technology
‧ Copper base to provide fast heat transfer
‧ Aluminum lightweight design
‧ Easy installation

SpecificationsOutline Dimension 90 x 90 x 130mm
Fan Dimension 92 x 92 x 25mm
Rated Voltage 12V DC
Rated Cunent 0.20A
Rated Speed 2200 ± 10%RPM
Airflow 37.13CFM
Static Pressure 0.5inch H2O
Noise Level <26.9dBA

Neki testic sa ovim kulerom,pre nego sto ga zagreje Drug Flight.

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=4&artpage=2031&articID=487

Poslednja izmena:
I kao sto rekosmo evo krece:

Konfiguraciju mozete videti iz potpisa, od ventilatora u kucistu imam: 12-ca Chieftec na 7v, koji izbacuje vazduh iz kucista, 12-ca na Chieftec napajanju takodje izbacuje vazduh, 9-ka Glacial Silent Blade sa strane(radi na 1600rpm) koji ubacuje vazduh, kuciste je zatvoreno.

Kao sto na slikama vidite kuler na Titanu vazduh baca ka otvoru i ventilatoru 12cm koji izbacuje vazduh iz kucista, sto je idealno.
Titan stoji iznad prva dva memorijska slota, ne smeta im nista, ali sam ih ja ipak stavio, memorije, u slotove 3 i 4.
-Titanov ventilator: se cuje, ne preterano ali se cuje, medjutim minimalnim smanjenjem brzine preko software-a, on postaje besuman. Ja za sada drzim na punoj brzini jer kazem cuje se ali manje od box hladnjaka, i nije nepodnosljivo.

Ventilator ovog kulera, mene podseca na sacmaru, jer je bez granicnika i on baca vazduh svuda redom, dosta je jak, i prakticno bas zato sto seje vezduh on uspeva dobro da ohladi telo hladnjaka jer ga zahvata skoro u celosti, pogotovu blizu polovinu, plus ono sto meni odgovara je to sto usput hladi koliko-toliko i pasivni chipset kuler na TF560 A2+ ploci.

Bio sam skeptican i mislio sam da ovaj kuler samo lepo izgleda, jedina mana je sto se, kazem opet, cuje taj ventilator u punoj brzini, ali sve ostalo je odlicno, za cenu, izvanredno!

Takodje obratite paznju, ako ga kupujete da je dosta visok kuler, i recimo ja na stranici sam skinuo 1 od 2 ventilatora koliko sam imao, jer bi bio preblizu Titana i ne bi onda imalo svrhe.
Znaci u mom Chieftec LCX kucistu razdaljina od vrha Titana do stranice je recimo oko 3cm, max 4cm.

Evo ispod, ono glavno 🙂 mozete videti slike i na njima temperature koje postize procesor sa ovim kulerom. Dok je trajalo testiranje, ukljucivao sam Photoshop, raduckao manje zahtevne stvari i tako dalje... I posle jednog sata i desetak minuta, temperatura je konstantna.

Prilozi

• Titan-hladnjak.webp
    Titan-hladnjak.webp
    68.2 KB · Pregleda: 265
  • Titan-TTNK32+TF560A2+.webp
    Titan-TTNK32+TF560A2+.webp
    107.7 KB · Pregleda: 340
  • Titan-TTNK32+TF560A2+-#2.webp
    Titan-TTNK32+TF560A2+-#2.webp
    87.3 KB · Pregleda: 293
  • Titan-temperatura.webp
    Titan-temperatura.webp
    94.7 KB · Pregleda: 304
  • Titan-temperatura-49.webp
    Titan-temperatura-49.webp
    90.8 KB · Pregleda: 267
Evo i te slike gde se vidi postavka u kucistu.
Na slici samo ne mozete da vidite gde je pozicionirana 9-ka, ventilator, ali duva donjom polovinom na grafiku, a gornjom iznad grafike.

Prilozi

• inside.webp
    inside.webp
    105.3 KB · Pregleda: 354
  • inside-close-up.webp
    inside-close-up.webp
    119.9 KB · Pregleda: 287
Poslednja izmena:
Mogao si pre ovog testa da uporedis sa boxom, da bi se znalo koliki je stvani dobitak.Al nije lose,nije lose!

Ima li ko istog samo u verziji za Intel, i meni je zanimljiv bas zbog cene al me zanima kako radi posao na nekom intel-u na 3GHz.

Evo neke slicice u idle-tu 😀,

@Va_milos, box mi je bio instaliran na prethodnoj ploci, a tada nisam imao adekvatan software za merenje temp, ali makar samo stajao u kucistu, za 1000,00 ovo je super!

Obratite paznju na kazaljku, treca slika je stanje potpune tisine, jos uvek se ne usudjujem da probam smanjenu brzinu ventilatora u 3D aplikacijama, ali cu verovatno i to probati, reda radi, nekad. Ovaj program izgleda ne moze da registruje manje brzine ventilatora, ali na trecoj slici vam pise 50%, da ne mislite da je nula prema kazaljki 🙂.

Prilozi

• idle.webp
    idle.webp
    30.6 KB · Pregleda: 206
  • idle2.webp
    idle2.webp
    28.8 KB · Pregleda: 160
  • idle3-silent.webp
    idle3-silent.webp
    30.6 KB · Pregleda: 200
Poslednja izmena:
Ovaj procesor X2 4000+ se sigurno manje greje od c2d6600, jer Brisbane ima 1mb cash-a i radjen je u 65nm tehnologiji, dok taj c2d6600 ako ne gresim ima 4mb cash-a.

Pa ima 4MB Cache-a ali je isto radjen u 65nm tehnologiji. Ma samo mi nesto cudno da cooler vredan 1000 din. tako hladi, ali opet nikad nisam koristio AMD pa ne znam koliko se greje. Znam samo da moj C2D E6600 na 3.0GHz pod TTBT ide do 40-41 stepen u load-u, a vidim toliko ide i tvoj AMD pod tim coolerom.

Kakve veze ima to koliko koji cpu ima cache-a.Sve je to od procesora do procesora,napona i jezgra, kao i u kojoj je tehnologiji napravljen(dal je 90,65nm...).Samo si ga trebao uporediti sa box kulerom,jer bi se tako bolje video pravi dobitak i koliko je dobar taj kuler.Ako se secas ili mozda znas, koje su ti bile max temperature pre?!

Poslednja izmena:
@va_milos, novi chipseti su problematicni po pitanju software-a za merenje temperature, box mi je bio na nf520 ploci, koju sam zamenio ovom tf560, uz koju mi je stigao i software za merenje, speedfan i ostali programi ne prepoznaju ove chipsete i njihove senzore jer su novi, tako da ne znam koliko je bilo sa boxom, jos nesto na prethodnoj ploci max overklok koji sam postigao i to nestabilan je bio 2730 mhz, a sada mi je stabilan 2900 mhz, tako da stvarno ne znam, ali evo opet da ti ponovim, za ove pare ne mozes da pogresis, a dobitka sigurno ima, tacno koliko stvarno ne znam, samo znam da u toku igranja Test Drive Unlimited-a, tempretura se krece od 38-40 stepeni, sto je takodje super!

Isti cooler, konfa je:
ttcnk32tzsyskb5.png

OC margina, 8x xxx Mhz:
ttcnk32tzocde9.png

i na kraju najbitnije - temperature:
ttcnk32tztemp2dj2.png

moja ocena ovog cooler-a:
ttcnk32tzscorerz8.png

:wave:

@Superstarr, alal ti vera za ovaj mali review, svaka cast!!!

Inace vec neko vreme koristim ovaj kuler sa namestenim ventilatorom na 7v, sve radi bez problema, samo sto je temperatura veca u full loadu oko 5c, naravno mnogo manje se cuje kuler sada.

Poslednja izmena:
Inace vec neko vreme koristim ovaj kuler sa namestenim ventilatorom na 7v, sve radi bez problema, samo sto je temperatura veca u full loadu oko 5c, naravno mnogo manje se cuje kuler sada.

Izvinjavam se, tu sličicu zaboravih... 🙂
ttcnk32tztempvscm0.png

@Superstarr, alal ti vera za ovaj mali review, svaka cast!!!
Jos jedna pohvala Superstarru!
Ja sam potpuno zaboravio na to da sam hteo da zamenim box cooler necim ozbiljnijim, ovaj review me je podsetio na to 😉
Idem ovih dana da pazarim Titana 🙂

"Intelovci", da dodam još 1 info koji vama može biti koristan:
Procesor je radio na 1.675V što je poprilično, a vaši C2D pri OC-u na 3Ghz ne bi trebalo da prelaze 1.4V.
Ako su vam temperature sa BOX-om slične u Idle-u (mirovanje - surfovanje, WinAMP...) i Load (1h S&M FPU test, za Dual Core to vam je kao kad radi Orthos 1h) kao na onim tabelama iznad, uzmitie to kao reper mada vam ne garantujem isto poboljšanje ali to je nešto okvirno koliko može da se očekuje.
Ja čim budem u prilici da se poigram sa Intel verzijom, javiću vam ovde.
:wave:

Link ka testu velikog broja kulera medju kojima je bio i Titan Ttc-nk32tz

Kod:
http://www.digit-life.com/articles3/cpu/heatpipe-coolers-shootout-dec2k7-part1.html

Poslednja izmena:
Da li neko zna da li ovo moze da stane u moje kuciste CHIEFTEC BG-01?

Izmeri sirinu kucista pa cu da ti kazem, ali verovatno da moze pod uslovom da na bocnoj strani nemas ventilator koji je u ravni ovog kulera.

Spolja 18 cm, mada dosta otpada na debljinu stranica i srafova na kojoj je ploca nalazi i ona sama. Gde ovo ima da se kupi?

Znaci da moze, u grappolo mozes kupiti.

Ne znam sta da ti kazem zavisi sta hoces? CM model ti je prakticniji, ali meni je mnogo ruzan, tako da sam kupio ovaj s njim sam stvarno zadovoljan.

Hocu da bolje hladi, nevazno koliko je lep/ruzan/praktican ni koliku buku stvara.... Bitno mi je samo da bolje hladi, posto cena im se skoro ista, mogu da biram izmedju ova dva pa ne znam koji da izaberem.

Ako ti buka stvarno nije bitna, onda uzmi ovaj Titan TTC, jer je 1000 dinara samo, a lepse izgleda i plus ako imas pozadi na kucistu ventilator koji izbacuje vazduh, namestis ovaj Titan da njegov ventilator salje vazduh ka tom na kucistu i izbacuje topao vazduh van, pazi na to kada namestas to dosta znaci.
Prosto receno i ventilator koji izbacuje vazduh iz kucista i onaj na TTC kuleru, moraju da duvaju na istu stranu 🙂

Slucajno sam danas kupio ovaj cooler tj. njegovog brata za Intel TTC-nk34tz i mogu vam reci jeb**o sam prezadovoljan, sta da kazem original BOX cooler na 2700mhz do 70-72c a ovaj 49-54c. Pa da li je moguce da je oborio za 20c temperaturu. Prvo kada sam ga montirao bio mi je iskljucen FAN control i tu se drao ko lud na 2100 rpm ali hladi extra pa rekoh ajde da ukljucim FAN control kad ono na 600 rpm se ne cuje a na temperaturiu dodaje samo nekoliko stepeni. LOOODILO.
Svaka preporuka sa TITANA za 1250din extra.:banana:

Slucajno sam danas kupio ovaj cooler tj. njegovog brata za Intel TTC-nk34tz i mogu vam reci jeb**o sam prezadovoljan, sta da kazem original BOX cooler na 2700mhz do 70-72c a ovaj 49-54c. Pa da li je moguce da je oborio za 20c temperaturu. Prvo kada sam ga montirao bio mi je iskljucen FAN control i tu se drao ko lud na 2100 rpm ali hladi extra pa rekoh ajde da ukljucim FAN control kad ono na 600 rpm se ne cuje a na temperaturiu dodaje samo nekoliko stepeni. LOOODILO.
Svaka preporuka sa TITANA za 1250din extra.:banana:

jesu ti ove temperature pod ortosom ili bez?i na kojoj voltazi?

Nazad
Vrh Dno