Šta je novo?

Core 2 Duo E8500, E8400 & E8200 Review

Interesuje me sta mi preporucujete da nabavim posle e6300 koji mi radi stabilno na 3.29 Ghz
(470x7).24/7 Ploca je GA P965 DS4.
Imam vodeno hladjenje, i kvalitetno napajanje.
Memorija je i daje neki Transcend na 800 Mhz ( radi na 940)
p.s. mozda bih zamenio memoriju ako bas mora 🙂
Mislio sam jos neko vreme da ostanem na ovoj ploci i ovoj memoriji a da zamenim cpu.
Zeleo bih da imam masinu koja bi mogla da radi 24/7 na preko 4 Ghz.
Masinu koristim za sve i svasta, od zahtevnijioh stvari emulacija ps2, i igranje.
U PS2 emulaciji 30-40 % bi mi dosta znacilo, da li je to moguce ?

pozdrav
oliver [liOn]

Jos ce ispasti da je E8400 bolji, heh. Za igranje na 4GHz+ sigurno ce se pokazati bolje u sadasnjim nasovima ali budu li igre optimizovanije za multi core eto "povratak otpisanih" i Q6600.

Jos ce ispasti da je E8400 bolji, heh. Za igranje na 4GHz+ sigurno ce se pokazati bolje u sadasnjim nasovima ali budu li igre optimizovanije za multi core eto "povratak otpisanih" i Q6600.
Tako je.
Ja sam na q6600.Zanima me kupovina Q9450.Medjutim,iz dosadasnje Intel prakse pretpostavljam da ce intel mozda i ove Penryn procesore malo unaprediti do kraja godiine nekim novim stepingom i sl.Zato cu sacekati.To preporucujem svim vlasnicima Q6600 procesora.Ako vec imate odlican CPU onda nije na odmet da se saceka bolji steping i niza cena na jesen.

Poslednja izmena:
Da li neko od vas ima cpu koji vozi na preko 4 ghz (pozeljno 4.5 🙂 ) 24/7 i koji je to cpu 🙂
Izgleda da cu jos morati da se zadovoljim sa ovim mojim e6300,(3.29) dok se ne pojavi nesto dostupnije spremno za rad na 4.5 Ghz 🙂

Poslednja izmena:
Da li neko od vas ima cpu koji vozi na preko 4 ghz (pozeljno 4.5 🙂 ) 24/7 i koji je to cpu 🙂
Izgleda da cu jos morati da se zadovoljim sa ovim mojim e6300,(3.29) dok se ne pojavi nesto dostupnije spremno za rad na 4.5 Ghz 🙂

Aj pročitaj temu od početka i sam ćeš odgovoriti na to 😉

Čita, ne brini naučniče, nego Voffset nije ni u tom teorijskom razmatranju ~ 0.1V već 0.03-0.05V tako da je taj undervolt (Voffset) koji Vinko pominje ipak prevelik!

BTW. Da bi se slika kompletirala treba i ovo prostudirati: (doduše nije "pitko" za one bez osnova elektronike)

http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=126

Chita bogami. Vrlo zanimljiv link. Bash me interesuje da li je opcija "FSB Termination voltage" u BIOSU zaduzena za ovo! Trebalo bi da jeste...

Stig'o procesor!!!
cpu.png

Validaton Link

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
jeli to normalan napon? nesto mi nisko 🙂

koliko si ga platio? ja na netu naso jedan jedini (e8200) za 140 eura, sa xbita su najavili da 8400 treba toliko da kosta....

Što nisi išao na multi 9? Imao bi 3G6 laganeze bez egzibicija sa visokim FSB-om. Jel značajno povoljniji?

Zato sto ih nema u prodaji, i ovaj E8200 se jedva iskamcio.

Sto se tice 3.6GHz laganice na default naponu ja iskreno receno sumnjam u to imajuci u vidu testove po netu.

Svi se izivljavaju sa naponima preko 1.4V, a vec preko 1.28V tranzistori ulaze u zasicenje i nelinearan rezim rada dok drzanje na preko 1.5V dovodi do postepenog otkazivanja i crkavanja procesora.

jeli to normalan napon? nesto mi nisko 🙂

Ako ti je nisko, a ti se popni na hoklicu :d

Naravno da je normalan napon. Ja overklokujem samo do tacke gde je stabilno bez dizanja napona.

Brate, kako ti fura proc? Ima li poboljsanja u performansama? Mislim naravno da ima, ali u kolikoj mjeri?

Nisam jos stigao da testiram, mozda okacim nesto kasnije.

koliko si ga platio? ja na netu naso jedan jedini (e8200) za 140 eura, sa xbita su najavili da 8400 treba toliko da kosta....

Bas toliko i smatram da je to povoljno, s obzirom da kod nas E6300 kosta isto toliko.

Otkuda sad to????Pa rekao si da ces Quad 9450 da kupujes.Pozurio si?,)

Pa treba da se radi, a Q9450 kad stigne lako cemo zameniti.

Naravno da je normalan napon. Ja overklokujem samo do tacke gde je stabilno bez dizanja napona.
Pa treba da se radi, a Q9450 kad stigne lako cemo zameniti.

Takodje moja deviza: optimalni overklok je za mene maksimalna brzina na default voltazi.Nikada ne drzim za svaki dan overklokovan CPU sa napucanom voltazom.

Evo malo rezultata (Link):

Prethodno vreme sa E6300 na 2.8 GHz -- 105.0 sec (Link).

Poslednja izmena:
Zato sto ih nema u prodaji, i ovaj E8200 se jedva iskamcio.

Znači daj šta daš situacija.

Sto se tice 3.6GHz laganice na default naponu ja iskreno receno sumnjam u to imajuci u vidu testove po netu.

Računao sam ako Q6600 radi na defaultu na 3Ghz da je wolfdale u stanju da izvuče 20% više. No moguće da si u pravu, obično na početku ima previše entuzijazma u procenama koje su granice novih procesora.

Svi se izivljavaju sa naponima preko 1.4V, a vec preko 1.28V tranzistori ulaze u zasicenje i nelinearan rezim rada dok drzanje na preko 1.5V dovodi do postepenog otkazivanja i crkavanja procesora.

Preporučujem ti da se držiš matematike, ovde si tanak :d. Nisu to tranzistori pa da rade u triodnoj oblasti posle koje ulaze u saturaciju. To su fetovi i rade u prekidačkom režimu, nije baš slično sa audio pojačavačima :d. Možeš sa povećanim naponom da proizvedeš elektromigracije jer naprežeš pn spoj u pravcu proboja.

Konzervativa šta ćeš, hoće to u tim godinama 😛

Poslednja izmena:
Znači daj šta daš situacija.

Ne nego "bolje prvi covek u malom mestu nego poslednji u velikom gradu" :d

Preporučujem ti da se držiš matematike, ovde si tanak :d. Nisu to tranzistori pa da rade u triodnoj oblasti posle koje ulaze u saturaciju. To su fetovi i rade u prekidačkom režimu, nije baš slično sa audio pojačavačima :d.

Tako su napisali u onom tekstu na anandtechu, ako oni pricaju gluposti onda pricam i ja. Nisam preterano razmisljao o tome, samo sam preneo.

Možeš sa povećanim naponom da proizvedeš elektromigracije jer naprežeš pn spoj u pravcu proboja.

I ranije je bilo preterivanja sa naponom ali nije dolazilo do migracije. Bilo kako bilo, 1.45V je absolute maximum rating za E8xxx seriju (pise u specifikaciji na sajtu). Ko tera preko toga rizikuje da permanentno osteti procesor.

Konzervativa šta ćeš, hoće to u tim godinama 😛

Konzervativa ili ne, brze radi ispravan procesor na 3.2GHz nego neispravan na 4.5GHz. :d

priznaj da si ga uzeo samo zbog one sse instrukcije za racunanje skalarnog proizvoda 🙂

@audiofreak Konzervativa ili ne, brze radi ispravan procesor na 3.2GHz nego neispravan na 4.5GHz.

Ja i ne vidim potrebu zasto bi ga OC-ovao preko 3.2GHz. Mozda bi mogao na 4GHz za jedno godinu dana,dok zavladaju quad-ovi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno