- Učlanjen(a)
- 04.01.2005
- Poena
- 470
Kad već daje toliko, nek uzme X48 MAX. 😛
Moze i to.Mene kod nje zanima njen 5-o fazni digitalni napajachki stepen za CPU.
Kad već daje toliko, nek uzme X48 MAX. 😛
Tako je.Jos ce ispasti da je E8400 bolji, heh. Za igranje na 4GHz+ sigurno ce se pokazati bolje u sadasnjim nasovima ali budu li igre optimizovanije za multi core eto "povratak otpisanih" i Q6600.
Dzaba ti to druze sto si okacio kad niko ne cita.
Da li neko od vas ima cpu koji vozi na preko 4 ghz (pozeljno 4.5 🙂 ) 24/7 i koji je to cpu 🙂
Izgleda da cu jos morati da se zadovoljim sa ovim mojim e6300,(3.29) dok se ne pojavi nesto dostupnije spremno za rad na 4.5 Ghz 🙂
Čita, ne brini naučniče, nego Voffset nije ni u tom teorijskom razmatranju ~ 0.1V već 0.03-0.05V tako da je taj undervolt (Voffset) koji Vinko pominje ipak prevelik!
BTW. Da bi se slika kompletirala treba i ovo prostudirati: (doduše nije "pitko" za one bez osnova elektronike)
http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=126
Što nisi išao na multi 9? Imao bi 3G6 laganeze bez egzibicija sa visokim FSB-om. Jel značajno povoljniji?
Što nisi išao na multi 9? Imao bi 3G6 laganeze bez egzibicija sa visokim FSB-om. Jel značajno povoljniji?
Njegov E8200 ima multi 8
Proveri jel sve uredu sa tvojom apstrakcijom mozda si umoran? :d
Otkuda sad to????Pa rekao si da ces Quad 9450 da kupujes.Pozurio si>?,)
Otkuda sad to????Pa rekao si da ces Quad 9450 da kupujes.Pozurio si>?,)
jeli to normalan napon? nesto mi nisko 🙂
Brate, kako ti fura proc? Ima li poboljsanja u performansama? Mislim naravno da ima, ali u kolikoj mjeri?
koliko si ga platio? ja na netu naso jedan jedini (e8200) za 140 eura, sa xbita su najavili da 8400 treba toliko da kosta....
Otkuda sad to????Pa rekao si da ces Quad 9450 da kupujes.Pozurio si?,)
Naravno da je normalan napon. Ja overklokujem samo do tacke gde je stabilno bez dizanja napona.
Pa treba da se radi, a Q9450 kad stigne lako cemo zameniti.
Zato sto ih nema u prodaji, i ovaj E8200 se jedva iskamcio.
Sto se tice 3.6GHz laganice na default naponu ja iskreno receno sumnjam u to imajuci u vidu testove po netu.
Svi se izivljavaju sa naponima preko 1.4V, a vec preko 1.28V tranzistori ulaze u zasicenje i nelinearan rezim rada dok drzanje na preko 1.5V dovodi do postepenog otkazivanja i crkavanja procesora.
Naravno da je normalan napon. Ja overklokujem samo do tacke gde je stabilno bez dizanja napona.
Znači daj šta daš situacija.
Preporučujem ti da se držiš matematike, ovde si tanak :d. Nisu to tranzistori pa da rade u triodnoj oblasti posle koje ulaze u saturaciju. To su fetovi i rade u prekidačkom režimu, nije baš slično sa audio pojačavačima :d.
Možeš sa povećanim naponom da proizvedeš elektromigracije jer naprežeš pn spoj u pravcu proboja.
Konzervativa šta ćeš, hoće to u tim godinama 😛
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari