Šta je novo?

Core 2 Duo E8500, E8400 & E8200 Review

Verovatno se vise i greje nego retail varijanta stoga mu i veci napon treba za stabilnih 4,1.

P.S ipak nemas razoga da budes razocaran jednog E6850 koji samo malkice manje kosta neces ni sa vodom moci drzati na tim frikvencijama.

Prvo pozdrav svima 🙂
Ako neko mozhe,shto krace budi recheno,da mi objasni kome su osim onima koji rade kompresovanje i onim drugima - za erotsko zadovoljstvo,potrebni procesori E8XXX serije?

A kome ne treba brz procesor? Po meni je to kao da pitas zasto bi neko hteo da kupi mercedes kada moze da predje isto rastojanje u Jugu, e pa zato sto je komfornije i brze 😀
Osim toga manje trosi i manje se greje pa ti je i to plus.

Prvo pozdrav svima 🙂
Ako neko mozhe,shto krace budi recheno,da mi objasni kome su osim onima koji rade kompresovanje i onim drugima - za erotsko zadovoljstvo,potrebni procesori E8XXX serije?

NIkome vise, pazari celeron i uzivaj 😉

Prvo pozdrav svima 🙂

Pa recimo nekom ko radi rendering u 3dmax-u, vray-u, may-i, pa onda adobe premieru itd itd. siguran sam da ima jos stvari koje mogu dobro da uposle ove procesorcice cak i na 3,5-4Ghz. 😉

Jesi cuo za onu- " procesorske snage i memorije nije nikad dosta" :d

Poslednja izmena:
moze da bude i na 5GHz i oped ne moze da se meri sa quadom u tim programima

Malo offtopica, kad ste već krenuli u isti...

Ajde sad iskreno, koliko ljudi ovde koji imaju žestoke mašine i koji debelo OC-uje i upgradeuje čim nešto novo i brže iskoči iz fabrika, te iste mašine ZAISTA koristi za renderining ili tako nešto slično, tj. za biznis u kome brzina procesora ili mašine u celosti zaista igra ulogu?

Verujem da je procenat prilično mali, i da je većini OC-ovanje i potreba za posedovanjem jake mašine jednostavno hobi iz zadovoljstva na kraju krajeva jedan način života... 🙂 Pare se, ako se imaju, moraju na nešto potrošiti, zar ne? Neko troši u kafanama, neko na putovanja, neko na izlaske i ženskarenje, neko na automobile, a neko na kompjutere... 😉

Ja, evo iskreno, svoj poslednji ozbiljni upgrade mašine sam uradio pre 1.5god, a ponovo ću otprilike za 2-3 meseca kad se Q9450 pojavi. Naravno, kompjuter mi kući služi samo za zezanje, email, povremeno igrice, filmove i sl... a ne za biznis.

Poslednja izmena:
e vidis ja sam radio upgrade novembra 2004 🙂 i dan danas prescott radi posao, jeste da se oznoji ali odradi.
sada mi vec treba dual core (hyper treading je sada vec prevazidjen) cisto da se posao odradi za krace vreme i da se simultano odradi vise stvari (naravno sto brze), za quad jos nema nekog velikog razloga.

nisam se mozda dobro izrazio, ali mislim da i skontao na sta sam mislio. imati single core procesor sa fake "drugim jezgrom".
a nehalem nece biti hypertreaded only procesor 🙂

nije jos sve kupljeno bwe 😀

Sorry Master 🙂
:wave:
P.S.
Na Asus-u P5K-E rev. 1.01g jos veci undervolt od cak 0.12V 🙁
Imao si Abit pa je imao undervolt.Ako neko moze da nabavi Abit sa digitalnim PWM-om( IX38 QuadGT) i da pozajmi coveku- bilo bi dobro da se proba.Trebao bi biti stabilniji.
Ova plocha ima v-drop tek sa napucanim quad core cpu-om.
Sa c2d je slika sledeca:
In order to test the CPU voltage droop using digital PWM, we first used an E6750 G0 dual-core processor and found using a default 1.35V it idled at an elevated 1.384V in Windows. When we loaded the processor, the CPU voltage stayed firm between 1.384V and 1.392V, even when left for a while to allow everything to heat up.

Poslednja izmena:
ABIT IX38 QuadGT i nista vise (stize X48)!!!

😛😛😛

Ne druze moj.Veruj mi da je taj abit mrak.

Mrak je i kad daješ 3 puta više para za nju nego za xbx2, tj bar bi meni pao mrak na oči :d

Nego i ja sam mu prvo predložio da uzme to ako ima para, sa njom nema greške, al zadovoljstvo ima cenu :wave:

stize Asus Rampage Extreme (X48) pa cemo da vidimo koje bolji 😉
uskoro, vrlo uskoro cim bude struje 😀

Nazad
Vrh Dno