Šta je novo?

Problem sa Asus-om 3850 256MB

electronpn

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2007
Poena
319
Ne sumnjam da sam jedini sa ovim problem a i da je asus u pitanju pre bih reko da je klasicna software-ska ne kompaktabilnost. Radi se o racunari iz moje masine samo sa ATI kartom.Evo o cemu je rec. Doticnu kartu sam instalirao sinoc i naravno koristio driver 8.1 koji se bas juce pojavio za download. Problem je taj sto se 3DMark05 i 06 ne pokrecu tj stoji onaj pocetni prozor do vecnosti. Onda Crysis je u pocetku imao zelene linije i startovao se u kriskama. AtiTool se startuje u sistem trai-u i kad ocita frekvencije umesto brojeva pokaze heroglife. COD4 radi odlicno bez ikakvih anomalija i problema kao i bioshock i to bolje od 8800gts g80 (ovo bolje se samo odnosi na bioshock). Karta se overclokuje preko rive na 760/2000. E sad....Update-ovao sam crysis na 1.1 verziju i zelene linije su se izgubile ali igra se i dalje pokrece u kriskama (ovo je smesno kad bi ste videli). Naravno flesovao sam najnoviji bios za plocu sa ABIT sajta, najnoviji 9.16 nforce 550 driver, a i probao sam sa drugim drajverima za display 7.12 i onaj iz kutije 8.43 ili 8.63 ne secam se. Znaci problem ne nestaje. 3DMark 05 i 06 kao i crysis i ATITool imaju i dalje probleme. Pozdrav !!!
P.S. OS Windows SP2 Jun 2007 edition

Poslednja izmena:
Probacu bez nVidia drajvera za IDE Channel (koristicu one iz Windows-a) ali to tek veceras a i kartu cu sutra instalirati na Asus P5K P35 intelov cip set sa Intelovim procesorom. Mada bih voleo da cujem i od vas sta vi mislite...Pozdrav !!!

Poslednja izmena:
3DMark®06 (Build 1.1.0) i 3DMark®05 (Build 1.3.0) to imam ali probacu sa da instaliram, 3DMark®06/05/03 & PCMark®05 Hotfix. Mozda ce to resiti..videcu veceras mada opet mi ostaje ATITool i Crysis....Trazim po stranim forumima ali nista nisam nasao vezano za ovakav ili slican problem....Pozdrav !!!

A sto se tice Crysis-a i tu ti treba patch 😉

pa imam ... napisao sam gore....1.1 patch skinuo sam ga sa gameshell sajta sa ruskog servera od raznih ponudjenih i naso crack od 120KB. Ni to nije resilo problem. Verujte mi ljudi...pa ne bih napisao temu da moze da se resi svakodnevnim radom i znanjem na racunaru...Ovde je izgleda potrebno laboratorijsko iskustvo 🙂 .... Next ... Pozdrav !!!

Ja sam imao isti problem sa istom kartom na izgleda istom chipsetu ploce(K9N Neo F) znaci 3dmarkovi ne krecu(i bili su patcovani) a Crysis je seckao ko lud...

Inace zbog toga sam i odustao od kupovine 3850 mada se ne usreci ni preterano sa 8800GT(hahahahha)

Nesto stvarno ne stima sa tim Radeon karticama...Inace mom drugu radi skroz ok na P35 chipsetu a i on i ja smo koristili iste 3dmark verzije sa istim patchevima...

Ja sam imao isti problem sa istom kartom na izgleda istom chipsetu ploce(K9N Neo F) znaci 3dmarkovi ne krecu(i bili su patcovani) a Crysis je seckao ko lud...

Inace zbog toga sam i odustao od kupovine 3850 mada se ne usreci ni preterano sa 8800GT(hahahahha)

Nesto stvarno ne stima sa tim Radeon karticama...Inace mom drugu radi skroz ok na P35 chipsetu a i on i ja smo koristili iste 3dmark verzije sa istim patchevima...

@jonesba ... pa da to i ja mislim u stvari to je to sigurno cim je to bilo i kod tebe a ta K9N Neo F ima isti cip set nForce550. Dobro je da sam kartu uzeo za probu inace sam hteo da kupim 3850 512MB s obzirom da ova iz moje masine ide burazeru. Mada ako neko zna resenje neka ga doturi. Hej @jonesba samo mi kratko reci sta je znacilo ovo "mada se ne usreci ni preterano sa 8800GT(hahahahha)" jer sada zelim nju da kupim...Pozdrav !!!

Ja imam nf4 ultra pa nema problema, možda je vezano ili za MSI ili za nf5😉. Za Crysis kao najbolji važe 7.12 driveri (nisam osobno probao igru). Ati Tool treba biti zadnja beta (0.27 beta3 ili beta4). Što se tiče Marka, to nije problem grafike već toga da mark ne može odrediti frekvencije jezgre/memorije na grafici ili nešto sl. pa zapne. Inače se može riješti i preimenovanjem jedne datoteke u C:\Windows\system32.

Poslednja izmena:
OK .. Probacu sa ATITool 0.27 za 3DMark-ove me bas briga a crysis sam probao i sa 7.12 i sa onim sa cd-a uz kartu 8.43 ili 8.63. a i sa 8.1 najnovijim...napiso sam gore u prvom postu... Za sada je da nF 550 pravi zbrku...pokusacu veceras da je nabacim na nF570 SLI pa cu napisati kako se tamo ponasa. Next please ... Pozdrav !!!

Na reklamaciji mi je 8800Gt evo sad ce mesec dana a nisu je ni pregledali tako da....Inace i ona je MSI hahahahahah

Pazi Znaci i moja je NF550chipset i ja sam se cudio kako ne radi...U leru tj na desktopu sve ok ali kad krenesh bilo koji 3dmark ono stane sa onom slikom 3dmark....
A Crysis seckao i intro i sve...

Posle probamo isti taj radeon na NF520 Gigabyte i isto zapucava

i onda na Intel P35 chipsetu i radi bez problema....

Stvarno ni ja nisam znao sta da mislim...Zato sam se i otvorio i uzeo Nvidiu(nikad radeon nisam koristio ali ovaj bi mi jako lepo pasao ali ne radi a da menjam celu platformu zbog njega...mnogo je)

Hej @jonesba samo mi kratko reci sta je znacilo ovo "mada se ne usreci ni preterano sa 8800GT(hahahahha)" jer sada zelim nju da kupim...Pozdrav !!!
Znaci da je on kupio 8800gt i pokvarila mu se u roku od par dana i sad ga zavitlavaju ovi u Pakom servisu, tako da je graficka bila vise u servisu nego u racunaru.

Na reklamaciji mi je 8800Gt evo sad ce mesec dana a nisu je ni pregledali tako da....Inace i ona je MSI hahahahahah

Pazi Znaci i moja je NF550chipset i ja sam se cudio kako ne radi...U leru tj na desktopu sve ok ali kad krenesh bilo koji 3dmark ono stane sa onom slikom 3dmark....
A Crysis seckao i intro i sve...

Posle probamo isti taj radeon na NF520 Gigabyte i isto zapucava

i onda na Intel P35 chipsetu i radi bez problema....

Stvarno ni ja nisam znao sta da mislim...Zato sam se i otvorio i uzeo Nvidiu(nikad radeon nisam koristio ali ovaj bi mi jako lepo pasao ali ne radi a da menjam celu platformu zbog njega...mnogo je)

Al ste me sad istripovali za medalju imam plocu MSI i svakog trenutka treba da mi stigne ATI3850 Sapphire doduse, masina je iz profila ako i mene bude zezalo na isti nacin poludecu keve mi:wall😀oduse meni je 690chipset ali opet je Nforce!Reci mi samo jel ti se ovo desava samo sa Crysisom?3dMark mi je bitan ko lanjski sneg !

Poslednja izmena:
Shto se tice 3Dmark06 morash imati onaj hotfix da bi radio na 3850 karti.
http://www.futuremark.com/download/

tako je..."3DMark®06/05/03 & PCMark®05 Hotfix" resava stvari kao i ATItool 0.27b4 ... e sad ostaje problem kod crysis-a. Za njega izgleda nema nade.
@integra032....ovo bi trebalo da se desava samo na cipovima serije 5xx. Vracam se za 15 minuta da vam kazem rezultate sa nForce520. Mada je @jonesba to vec probao ali evo da i ja potvrdim to....a veceras cu vam reci oko 21-22 casa kako se ponasa na nForce 570 SLI....eto mene pozdrav !!!

Kako to, a da nije AMD/ATI?
U pravu si matori !cheers Ako me to izvadi extra😀 Electron posto je taj tvoj Abit iz profila i kako se pokazao?Mozes i na PP da ne idemo u offtopic😉Planiram da uzmem kasnije fullsize plocu a ovaj MSI da ostavim za drugu konfu koja ce mi biti samo za net🙂

Poslednja izmena:
e ovako....kao i na nForce550 tako i na nForce520 sve se isto ponasa...sve sljaka osim Crysis-a. Secka kao da imas tnt rivu 32 a ne 3850 🙂. U svakom slucaju ... karta vredi svaki dinar mada je verzija sa 512 za samo 15 evra vise najbolja kupovina za taj rang novca .. do izlaska 8800GS a onda cemo videti...Ostaje mi jos nForce570 SLI da proverim pa cu o tome napisati veceras oko 21-22...Pozdrav !!!

Ja imam ATI 3850. (sve iz posta) I radi mi SVE... Na MSI ploci ali P35 chipset. Crysis radi sasvim pristojno (rekao bih odlicno) sa 7.12 drajverima...

pa da...o tome i govorimo....svi drugi cipsetovi sem nForce 520 i 550 a veceras cemo saznati i za 570 SLI nemaju problem sa ATI 3850 u Crysis igri....Evo sada sam na nForce 520 ubacio 1650PRO 256DDR2 i cepam Crysisi na 800x600 low...bolje radi nego na 3850...hahahaha...ko kaze da sto je skuplje to je i kvalitetnije....Pozdrav !!!

Poslednja izmena:
Nesto stvarno ne stima sa tim Radeon karticama.....

Neshtima to shto programerima koji rade u ATI treba 2 meseca nek napishu kao dobre drivere za igru koja je izashla ( nVidii treba 2-3 dana nek izbace beta drivere ) a kad ih i napishu ljudima u Crisys-u pucaju texture, pojavljuju se kojekave anomalije itd :wall:

I ove shto su sad izbacili 8.1 svaka im chast :S:

I najvaznije je to shto ATI ima bolju sliku :d

zato nijedna ATI kartica nece u moj komp u bliskoj buducnosti....

:wave:

@ whiplasher ... hvala...
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_14603,00.html?redir=ATIC12
690 je ati / amd tako da ce ti to raditi...ne 100 posto nego milion...🙂 ... na nForce520 sve radi od benchmarka kao i na nForce550 sa fix-om. Bez dizanja karte na masini iz posta uspeo sam na 3DMark06 da postignem 8800. Sto je u rangu 8800GTS 320MB G80. Idem da instaliram Crysisi na nForce 520 ... Pozdrav !!!

Nema na cemu. Ja sam drugu nabacio powercolor 3850 na n500 cip (ploca je Asus M2N4-SLI ili tako neshto) i sve radi perfektno. On dodushe crysis igra na LCD 32" na rez 13**x7** na high i nema nikakvih sjeckanja. Jedino se ne sjecam koje sam mu drivere instalirao.

Poslednja izmena:
evo sad sam kod drugara na cipsetu nForce 570SLI Gigabyte-ova je ploca i 3850 sljaka neverovatno dobro. Crysisi pici na 12x7 na high bez pobrema. COD4 isto tako sa upaljenjim AA na 4x. Izgleda da ovoj karti pasuju SLI ili intelovi cipsetovi....Pozdrav...

Evo ja sam sinoc instalirao i 3850 i Crysis na nForce570 SLI.Sljaka kao lud.Na high detaljima.Prezadovoljan sam.Koristio sam Omega drajvere.

Poslednja izmena:
evo sad sam kod drugara na cipsetu nForce 570SLI Gigabyte-ova je ploca i 3850 sljaka neverovatno dobro. Crysisi pici na 12x7 na high bez pobrema. COD4 isto tako sa upaljenjim AA na 4x. Izgleda da ovoj karti pasuju SLI ili intelovi cipsetovi....Pozdrav...

Cini mi se da sam negdje na forumu prochitao da kod nekog nije ni radila na n520 cipu?

EUREKA...EUREKA....kod drugara malopre na nForce570 SLI sam instalirao samo display driver i Microsoft visual c++....sad sam kod mene vratio kartu i instalirao 7.12 diplay driver i Microsoft visual c++ samo...sve ostalo kao i controlni centar sam decekirao....ajde jos jednom da proverim crysis i vec sam se spremio da lupim alt+f4 kao igra krece normalno bez onih seckanja...to je to.....batalite controlni centar i furajte kartu....e sad kako cete sliku na tv...to cemo u nekom drugom ili u nastavku ovog foruma....Pozdrav.....idem malo da ganjam, Crysis....Hvalim te Boze....!!!

hehe🙂

Ajde da se nadovezem na pricu ima jeno pitanje! Drugar kupio istu kartu stim sto je sapphirova a moja asus, i kaze on meni "hahaha bas si lud asusova je krs ova je bolja" ja ga pitam odakle ti to, on kaze da je citao na nekom forumu. E sad igrao je Crysis kaze da fura extra, ja do duse moju jos nisam isprobao na nekoj zahtevnoj igri (tipa Crysis-a), a pianje je jer ima istine u tome dal je neko jos cuo nesto tako?? Jer prvo asus-ova je skuplja, a i ja sam cuo skroz druge price da se sapphir-ove kvare vrlo brzo i da su one krsh!!

Poslednja izmena:
prije su neki renomiraniji prozivodjaci stavljali malo skuplje memorijske cipove za razliku od onih manje poznatih. Mislim da je danas razlika samo u naljepnici na hladnjaku. Koliko ja znam Asus daje najduzu garanciju tako da je po meni on jedno od najboljih rjesenja. A drugu se nasmjeshi i samo kazi "rofl"🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno