Šta je novo?

Postavljanje cooler-a ?

stefan123

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2008
Poena
304
Evo kako sam zamislio da uradim na mom Codegen Briza kucistu...
Da li bi nesto promjenili ? Svi prijedlozi dobrodosli...

Ovaj veliki sa ventilator sa strane izbacuje ili ubacuje vazduh? Jel to jedan veliki ili 4 manja?

Poslednja izmena:
Dobro ti je tako kako si zamislio.
Klasičan raspored.

Poslednja izmena:
Sve je ok, mada bi mogao da razmislis o opciji da umesto zadnje 8ice stavise 12cm i ne znam sta ce ti druga osmica na PSUu, mislim imalo bi efekta, pomoglo bi u hladjenju PSUa samog ali treba to nabudziti i iseci napajanje ako vec nemas prorez.
I da, mogao bi i napred 12 da stavis.

Briza nema mesto za 12cm pozadi.Dobro ti je tako kao si zamislio, ali ti na napajanju ona dodatna 8-ca ne treba.A na stranici je onaj tunel koji vodi do kulera na cpu.

Poslednja izmena:
Sve je ok, mada bi mogao da razmislis o opciji da umesto zadnje 8ice stavise 12cm i ne znam sta ce ti druga osmica na PSUu, mislim imalo bi efekta, pomoglo bi u hladjenju PSUa samog ali treba to nabudziti i iseci napajanje ako vec nemas prorez.
I da, mogao bi i napred 12 da stavis.

Briza nema mesto za 12cm pozadi.Dobro ti je tako kao si zamislio, ali ti na napajanju ona dodatna 8-ca ne treba.A na stranici je onaj tunel koji vodi do kulera na cpu.

Neka Codegen napajanja imaju vec fabricki postavljene dve 8.-ce u tom rasporedu pa je verovatno na to mislio, a ne da postavlja jos jednu 8.-cu.

Poslednja izmena:
Neka Codegen napajanja imaju vec fabricki postavljene dve 8.-ce u tom rasporedu pa je verovatno na to mislio, a ne da postavlja jos jednu 8.-cu.

ja sam mislio na jednu 8-cu koju je nacrtao na napajanju.Znam da ima dve osmice vec u kucistu.One svetlece plave.Napred i gore.

Evo me...poslije citavog dana rada oko kucista...

Sta sam sve uradio..😀

-Napajanje je CM i stavio sam dvije 8-ce (one Dong Guan Blue Led sto dolaze u kucistu - slab CFM ali se ne cuju 7V) da bi mogao da ih smanjim na 7V i ne brinem o pregrijavanju...Malo sam se pomucio oko rezanja ali sad je ok..
-naprijed sam ubacio 8cm (CM silent blue led)
-iznad, umjesto 3x5,25" sam ubacio 12-cu (Xilence 68cfm,~21dB) koja je strasno tiha a izbaca vazduh kroz zadnju stranu bez zadnjeg cooler-a..znaci vrh fan za 5-6€😉
-nazad je jedna 8-ca (no name, loodacki protok vazduha na 7V a nije bucna sem sto se cuje malko tktktktk sto meni ipak smeta pa cu je spustiti na 5V dok ne nabavim Xilence 8-ce sto ce morati iz Srbije jer odje nema..i ove 12-ce su vjerovatno slucajno zalutale)
-gore je jedna 12-ca (Xilence 68cfm, ~21dB)...naravno nigdje mjesta za 12-ce pa je bilo muke...
-sutra stavljam jos jedan Xilence 12cm na donju stranu...
-Takodje sam donju i prednju i desnu stranu prekrio Visaton-ovim materijalom za damping zvucnih kutija koji mi je ostao od zadnje samogradnje..sutra cu i lijevu..
-ne znam ni sam kako ali uspio sam da uglavim jednu tihu 8-cu na mjesto buucne 6-ce na stock AMD cooler-u..
-napravio sam najludji case za HDD..od kutije od AMD proc-a..napravio sam kutiju u koju sam usarafio HDD a sa spoljne strane ona ne dodiruje konstrukciju kucista..vec je uronjena u gore pomenuti Visaton damping materijal...To sve stoji iza gore pomenute 12-ce koja je zauzela 3x5,25". Jako je cvrsto (nista manje nego standardni 3,5" na Brizi) i umrtvilo je sve vibracije..

Sve u svemu, zadovoljan sam...temperatura HDD je pala sa 34-37 na 23-26, a proc-a u idle-u sa nekih 40-45 na 30-35....Graficka je ostala na istom tj. 1-2C manje ali ce sutra i ona da se osvjezi kad ispod nje legne 12cm Xilence😉 .Najvzanije od svega...konacno mogu ka coek da spavam pored PC-a...

Sad cekam da mi se ukaze prilika da nabavim neke UV neonke/lampe i da onda unutrasnjost kucista i krila fan-ova ofarbam UV-blue sprejem, Sve kablove presvucem u UV-blue buzir, na bocnoj strani ubacim plexiglas umijesto onih rupica a rupicasti lim iskoristim da naprijed napravim "poklopac" za 3x5,25" koji su iskoriceni za fan.

Neko je spominjao onaj tunel sa boka sto dodje u kucistu...Svo to njihovo "aktivno" hladjenje je ukupno jedno "nista"....Taj tunel sam izbacio odmah jer samo povecava temp proca za 1-2C. Oni filteri za prasinu su smijesni...Rupice po citavom kucistu bas lijepo izgledaju i tu je kraj, od hladjenje nista bez fan-ova..a prasina se skuplja pa svaki drugi dan brisem kuciste..

Isha...kolko napisah...:smash:Slike malo kasnije..

Poslednja izmena:
eHtra..cekam slike 😀

Oo djes ti ??...Znas kako sam se iznenadio..Slucajno sam naletio na net da ima u Tagor Xilence 12.ce (povukli nesto od Telix-a iz Srbije)..Ulazim tamo i vidim 2-3 zene starije rade...u reko, sad dok im objasnim sto mi treba...Ja pocnem...Imate li cooler-e..veli ova Za kuciste jel ? Imamo 8cm i 12cm bez pakovnja i 12cm upakovani Xilence..Ja pogledah...cujem onda druga na telefon nesto o socket-ima...Kad se naviknes da cak i momci/djevojke po 20-30god. nemaju poima o cemu pricas bas ti nekako cudno ovo dodje😀:smash:

Dda ne bih odje gomilao slike napravio sam album na Photobucket pa evo link-a: http://s248.photobucket.com/albums/gg179/stefanmih12345/Codegen Briza - Modding/

Poslednja izmena:
ahahahha jes..barataju 😀

no jedna od njih nije znala sto je seagate kad sam traziop hdd.. 😀
ps ovo super ispalo!!!!

Nema veze, ima mesta da se stavi, samo isece okvir ili izbusi dodatne rupe.

dobro ti je ispalo kuciste.Nisam znao da ces toliko da ga kasapis.😀
A ona vata ili sta li je vec, dole sta predsstavlja? To uz Novu godinu detalji ili ima neku funkciju?!:d

Kasapljenje je tek pocelo 😀...
Nije to vata nego, ne znam kako da objasnim...to koristim kod kvalietnijih Hi-Fi zvucnika koje pravim..koristi se kao damping materijal..da umrtvi kutiju...Dosta utisa HDD
http://www.visaton.com/en/chassis_zubehoer/zubehoer/155.html

Ima istu/slicnu ulogu kao ovakvi materijali...
noise_damping_acousti_deluxe.jpg

Da bi ubacio 12-cu morao bi da izbusim onaj sav lim do maticne ploce...sto necu raditi...previse bi se oslabila konstrukcija..ovako cu nabaviti dvije dobre 8-ce i staviti nazad umjesto ove jedne 8-ce...bice to dovoljno..ukupno ce vazduh ubacati 2x12cm+1x8cm a izbacati 1x12cm+3x8cm...promaja prava 😀

Poslednja izmena:
Svaka cast za rad imas cistu 5-icu. Taman si mi dao ideju kako da smanjim vibracije koje mi pravi hdd.

Samo nadji neki jaci karton, kao sto je ovaj od AMD kutije i neces imati problema..

E eo radilo se danas opet..

-izbusena rupa na donjoj strani i ubacen Xilence 12cm
-na grafickoj fan promjenjen sa onim sa AMD box hladnjaka..(izvadjen motor sa krilima i zakacen na hladnjak graficke..)...mnogo tise na 7V i hladnije..
-odradjen cable managment 😀

Uhh koja je sad promaja...Temperatura graficke je u idle-u pala sa 46-47C na 41-42C...🙂 Temperatura maticne ploce (ne znam sta je to ali prikazuje u Everestu...ne bih rekao da je NB) je pala sa 45-46C na 40C...hdd i proc su ostali kao i juce....
Tisina..zadovoljavajuca...ali cu ih ipak prebaciti na 7V da bi bila vise nego zadovoljavajuca..😉
Slike cu dodati na photobucket...
Krajem mjeseca nadam se stizu UV neonke i AC Ryan boja..pa cemo da se igramo😀

Da bi ubacio 12-cu morao bi da izbusim onaj sav lim do maticne ploce...sto necu raditi...previse bi se oslabila konstrukcija..ovako cu nabaviti dvije dobre 8-ce i staviti nazad umjesto ove jedne 8-ce...bice to dovoljno..ukupno ce vazduh ubacati 2x12cm+1x8cm a izbacati 1x12cm+3x8cm...promaja prava 😀

Eto vidis da moze, kazem ja, nije pitanje bilo kako vec da li moze. 😉

I slike postavi, bez njih je neuctivo pricati o tome. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno