Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

haha skroz je kul ova stvarchica :)

mada 7" pih bre da je bar 10

haha skroz je kul ova stvarchica :)

mada 7" pih bre da je bar 10

Za 2008. se sprema novi Eee potpuno istih dimenzija samo sa 10" ekranom, 1GB rama i flash memorijom od 8 i 16 gb-a.

kul je to samo da onda cena ne bude 500 evrica :)

Tako isto rekoše da će EEE koštati 200$, pa ispade 300+$ :)

Svuda po internetu slike ovog eee-a sa decom kako se igraju. Bilo bi me sramota da posedujem ovaj laptop, svi bi me friendovi zadirkivali. :D A za 350e ima u Tempu (ili nekom drugom marketu) Acer sa 15" displejom i solidnom konfom koja je sigurno brza od dotichnog. Bash kome treba laptop koji moze da nosi kao knjigu...
Bojim se da na nashem trzistu nece doziveti neki znachajan uspeh. Nadam se da greshim.

199$ je super cena za ovako nesto. Generalno moze da odradi neki poslic.
Ne treba mi laptop, ali kupio bih ga samo zbog cene i toga sto je ultra mali i lak.

Za 2008. se sprema novi Eee potpuno istih dimenzija samo sa 10" ekranom, 1GB rama i flash memorijom od 8 i 16 gb-a.

To bi vec bilo Ok. Posluzio bi sasvim finu u situacijama kada je potrebno pisati neki BLOG van kuce, proveriti neki mejl. Uglavnom ima namenu, ali ja bih radije ovaj :eyebrows:

sony_vaiotz_03.jpg

A ta dva su bash ono, ista kategorija :)

Ne vidim nigde da mu je cena 199$...tako da je totalni promašaj,)

Ne vidim nigde da mu je cena 199$...tako da je totalni promašaj,)

Zavisi kako gledash ;) meni bi recimo jedan ovakav malisha zavrshavao posao 100% oko pisanja textova, provere poshte i sl...Da pojasnim. Neretko mi se deshavalao da iz Zemuna (tu mi je posao) odem do Kaludejrice (tu zivim) samo da bi proverio par stvari na rachunaru ili napisao neki text i poslao, a onda opet vratim do centra i sl... Kada sam kupio svoj prvi laptop 15.4 inch, skapirao sam da je svakodnevno noshenje po prevozu (2.7 Kg) irititajuce, a da ne pominjem da mu je autonomija bila oko 2h shto se pokazalao kao nedovoljno...Cena nekog 12inchnog laptopa je tu negde oko 2.5 puta veca od cene ovog malishe. Da se razumemo. Isti mi je djavo, kuckao na 12 ili na 7 incha...ni jedno ni drugo nije ugodno na duge staze. Jednostavno radi posao. Za sredjivanje textova sa propratnim slikama mi ne treba bolje od celerona na 900MHz i 512 rama. Eksterni HDD od 80GB imam tako da mi prostora nece faliti i sl...Da ne pominjem njegovu tezinu koja je manja od 1 kg...i velichinu , stavim ga u dzep, a ne u ranac i sl :). Meni je cena vishe nego atraktivna jer tachno znam za shta mi treba desktop a za shta rachunar koji radi posao ;). Masa ljudi kupuje pored odlichnog dektopa i super laptop, a da nema realnu potrebu za dva mocna rachunara, epilog je propadanje jednog tj bacanje novca...Asus EeePC je fenomenalna stvar ;) kao i njegova cena, ali samo morash da "presechesh" da li ti zaista treba tako neshto. Gledacesh filmove, slushati muziku, kuckati, gledati slike, raditi u office okruzenju, surfovati i sl...bash kao i na desktopu sa svim prednostima pravog OS-a, a ne neke mobile varijante (PDA) koja koshta i vishe a manje konfornosti pruza u radu ;)
Postavlja se pitanje samo, da li ti jedan ovakav rachunar treba i da li se prepoznajesh u istom :) promashaj nije, shta vishe!

Ako neka sazna gde ce uskoro moci da se kupi kod nas, neka javi na pm?!:wave:

Ako neka sazna gde ce uskoro moci da se kupi kod nas, neka javi na pm?!:wave:

A shto na PM ?? Zashto postoji podforum "Domaće tržište iliti GDE da kupim?" ( Gde ima, pošto, kad stiže? ) Nije ovo ES da nesmesh da kazesh gde si kupio...

Inache najverovatnije cu ga kupiti i ja.... :)

Ja prodao notebook sa 10.6 ekranom, jer je bio krajnje nepraktičan za svaki rad duži od pola sata-sat.
Ovo ne posmatram kao zamenu za notebook, već kao zamenu za sekundarni telefon koji sam hteo da uzmem. Gledao am neka HTC rešenja, lomio se oko E61 i odustao, jer nema touchscreen. e nema ni ovde ts, ali ima touchpad.

Dimenzije ekrana su stvarno male, kao i rezolucija, ali mi se čini (na neiđeno) da su taman uklopljeni (onaj gore pomenuti 10.6 je imao 1280x800).

Nedostatak BT mi deluje kao veći problem nego malo slobodnog prostora.

Update: Da li neko zna kolika je max rezolucija koju može da potera na eksternom monitoru? Da ne ispadne da i tu ima neko ograničenje.
Da li ovaj Linux može da mapira HDD šerovan na XP-u?

Poslednja izmena:
Nije to "ovaj" Linux. Linux kao Linux - moze sve. Ja vec vidim gomilu modifikacija za ovu masinu i njen sistem :)
Tako da je odgovor na tvoje pitanje, da, moze.

Poslednja izmena:
Samo da mi padne shaka ;)

Nije to "ovaj" Linux. Linux kao Linux - moze sve.

Ok, može jedna turska. GORKA!
:p

Ništa više nisam siguran dok ne proverim.
Kupio sam pre 2 nedelje Canon 4140 bez testiranja skenera, pa pogledaj šta radi:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=152190&highlight=

Na kraj pameti mi nije bilo da proveravam kako radi skener na jednom MF uređaju :(

Ukoliko eee bude bez problema sarađivao sa računarom koji koristim kao file/print server, ne vidim razlog da ga ne kupim umesto novog mobilnog :)

Najrađe bih ga zadržao na Linuxu, jer kapiram da je mališa mnogo efikasniji u toj varijanti. Mada, ipak bih ja to prvo da vidim....ali za te pare....što da ga gledam :d

zar nije slatko!?
HOCU ODMAH DVA KOMADA, BIJELI I CRVENI!:guitar:

:wave:
patim bez njega...

zanima me kako ce na ovim nasim prostorima ici sa konekcijom na internet ove spravice
to mi prvobitno nije bilo najvaznija stavka ali eto sad mi rastu apetiti

Prilozi

• worktabqo8.png
    worktabqo8.png
    186.7 KB · Pregleda: 161
  • playtab1xn7.png
    playtab1xn7.png
    158 KB · Pregleda: 136
  • internettabsv4.png
    internettabsv4.png
    210.9 KB · Pregleda: 156
  • 06snapshot30-ig.jpg
    06snapshot30-ig.jpg
    57.4 KB · Pregleda: 175
  • 34-220-266-02.jpg
    34-220-266-02.jpg
    23.7 KB · Pregleda: 153
  • 34-220-266-16.jpg
    34-220-266-16.jpg
    14.4 KB · Pregleda: 138
  • 5847-IMG9721s2.jpg
    5847-IMG9721s2.jpg
    56 KB · Pregleda: 171
  • 24544.jpg
    24544.jpg
    39.2 KB · Pregleda: 153
  • asuseeepccolors.jpg
    asuseeepccolors.jpg
    13.5 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena od urednika:
zanima me kako ce na ovim nasim prostorima ici sa konekcijom na internet ove spravice
to mi prvobitno nije bilo najvaznija stavka ali eto sad mi rastu apetiti

Kao bilo koji Pc, WiFi, Lan ruteri, modemi, USB ruteri modemi.... :)

Evo modifikacija, za male pare može svašta da se ugradi:)

http://beta.ivancover.com/wiki/index.php/Eee_PC_Internal_Upgrades

Divan link!

Najrađe bih ga zadržao na Linuxu, jer kapiram da je mališa mnogo efikasniji u toj varijanti. Mada, ipak bih ja to prvo da vidim....ali za te pare....što da ga gledam
Radi sa XPom ko bombona ;) imash na You tube gomilu video materijala na tu temu ;)

Poslednja izmena od urednika:
Zanimljiva spravica.

btw, 'oce li ovo moci malo da se klokne? :D

Poslednja izmena:
ASUS EeePC - verzija sa 4GB SSD diskom, WLAN-om i WebCam-om će se prodavati u Srbiji počev od kraja Januara 2008 po ceni od 299 EUR (PDV uključen).

Ovo je 100% pouzdana informacija.

Imao sam demo primerak na testu, 7 dana, i imam "insider" informacije, koje više i nisu toliko tajne pa ih delim sa vama (sa onima koji već to ne znaju).

Pozdrav

hmmm ovo nije bas tacna info!

Prvo u nov niko u ovom delu Evrope nije mogao da ima taj primerak na test posto je u to vreme pusten tek u Aziji i nije planiran da se pusta u Evropu!

Kol koje su rapolozive kod Asusa su vrlo male i ne verujem da ce zadovoljti trziste!:S:

Cena nije jos formirana za Srbiji i pitanje je da li ce stici do kraja januara!

Ekran je stvar koja je vrlo problematicna kod njega, nece biti bas ono kao bruka kvaliteta!:S:

uredjaj je najavljen na Computexu jos ali nista od raspolozivosti sve do novembra!:trust: (sve te neformalne slike su sa Computex-a 2007)

I jos jedna stvar, NIKO NIKAD NIJE REKAO DA CE BITI 199$, to je novinarska patka, pustena info onako .... da bi se privukle siroke narodne mase, sta ces marketing je cudo! ,)

Hteo sam da ga dovucem u Srbiju jos u Septembru pa je pomereno za okt pa za nov :mad:

Ali ce dodje , ce dodje....

:type:

Ekran je stvar koja je vrlo problematicna kod njega, nece biti bas ono kao bruka kvaliteta!:S:

Kako mislis 'problematicna' kada je na osnovu vecine testova utvrdjeno da je ekran ok sem sto mu je dijagonala 7".

Tvoja prica iz prethodnog posta mi deluje kao da ga niko do sada nije testirao ni video.

Nazad
Vrh Dno