evo mog iskustva,
isti paket, a korisnik sam dve godine,
a tih 1,9 naplacuju odlazeci poziv i to kada ti isteknu minuti.
licno sam pitao korisnicki tj. pisao sam i mail,
evo sta su odgovorili:
"Postovani uspostava veze se naplacuje tek kada iskoristite besplatne minute koje imate u
okviru Vaseg paketa, a nakon toga se prvi minut zaokruzuje i tarifira uspostava veze 1.9. din.
mt:s" ,
na moje pitanje :
"Od nedavno ste uveli dodatne minute za sve BEL pakete, takodje sam video da sada naplacujete uspostavu veze 1.9 din. bez PDV-a.Mene interesuje sledece:da li svaki put kada nekog zovem i uspostavim vezu Vi to tarifirate sa 1.9 din?Ako je tako, to znaci da ja ako imam recimo, 100 poziva mesecno treba da pored pretplete (pod uslovom da nisam prekoracio minute i sms) od 550 din. platim i tih 190 din. bez PDV-a, ili se tih 1.9 din bez PDV-a tarifira,tek po isteku minuta u okviriu mreze i/ili van mreze? S postovanjem Marko" .
Je si 100% siguran za to tarifiranje minuta?ako je tako onda nista od prelaska na vip!Mogao si da koristis search i da nadjes jedno deset tema o uspostavljanju veze u okviru besplatnih minuta. Pokrivenost Vipa je trenutno kao i Mts-a zbog nacionalnog roaminga namestis manuelno biranje i izaberes Mts. Sto se tice Vip postpaida imaj u vidu da je tarifiranje na minut tako da ti je tih 150 minuta u sustini 150 poziva.
Koristim mts postpaid oko godinu dana bel paket i tek sam pre neki dan izvalio da naplaciju svako primanje poziva,znaci svaki put kada se javis na tel 1,9 bez pdv-a da li je oduvek tako bilo ili je to nesto novo?!
Na sta god je mislio ne naplacuje se.
Da nisi pre aktivirao neki tarifni dodatak koji ti ukljucuju svakog meseca?
U vezi sa tim i da pitam.
Ako sada aktiviram npr. dodatne poruke kada treba da posaljem poruku sms stop, da mi ne bi automatski za naredni mesec ukljucili ako mi ne treba, a da vazi za ovaj do kraja.
Ja sam sa bel 200 paketa presao na mix, u kome imam 250 min i 250 poruka, naodno ka bilo kojoj mrezi za 1.180 dinara mesecno, i onda sam izvalio da okretanje broja fixne telefonije naplacuju posebno, mam.... da im ..em... Nonstop imam kao neko zaduzenje tipa 200-300 dinara preko racuna, a uvek imam jos besplatnih minuta... Onda sam iskulirao dobra 2 meseca, nijednom nisam okrenuo neku fixni telefon, ali meni zaduzenje opet stize, tj. umesto 1180 dinara meni su racuni redovno 1400 - 1500 dinara, a uvek imam free minuta i poruka.... Pa vi vidite kako je njima lepo, svakog postpaid korisnika da recnu po 50 dindzi, extra, a kamoli 300-400 kao sto je kod mene slucaj.... Sledeci racun reklamiram i raskidam ugovor pa nek me tuze, sunce im njihovo....
Na srecu pa je matematika egzaktna nauka.Posalju RACUN na 773 dobices sifru sa kojim mozes da pogedas listing tvojih racuna za zadnja 2 meseca.Tako ces videti sta ti to naplacuju. A cak nisam ni siguran da li su neki tarifni dodaci dozvoljeni u mix paketu.Mozda saljes SMS u inostranstvo ili imaz pozive prema istom. Za proveru ti treba 5 minuta, pa nam obavezno napisi, ako naidjes na neku muljazu. Ja nemam problema sa racunom, ali moja cerka ima.Mnogo sam se trudio(veruj bas MNOGO), ali nisam uspeo da nadjem iole znacajniju muljazu.Ma jok bre kakvi crni tarifni paketi, samo sam presao sa bela na mix, i oni mi sad pumpaju racun vec 4-ti mesec, stvarno cu da ih pobijem kao zeceve... ili cu otici pa da vidim sta ce da mi kazu, jer ovo stvarno nema smisla ,)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari