Šta je novo?

MTS tarifiranje

cheyenne

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2006
Poena
320
Koristim mts postpaid oko godinu dana bel paket i tek sam pre neki dan izvalio da naplaciju svako primanje poziva,znaci svaki put kada se javis na tel 1,9 bez pdv-a da li je oduvek tako bilo ili je to nesto novo?!

evo mog iskustva,
isti paket, a korisnik sam dve godine,
a tih 1,9 naplacuju odlazeci poziv i to kada ti isteknu minuti.
licno sam pitao korisnicki tj. pisao sam i mail,
evo sta su odgovorili:
"Postovani uspostava veze se naplacuje tek kada iskoristite besplatne minute koje imate u
okviru Vaseg paketa, a nakon toga se prvi minut zaokruzuje i tarifira uspostava veze 1.9. din.
mt:s" ,
na moje pitanje :

"Od nedavno ste uveli dodatne minute za sve BEL pakete, takodje sam video da sada naplacujete uspostavu veze 1.9 din. bez PDV-a.Mene interesuje sledece:da li svaki put kada nekog zovem i uspostavim vezu Vi to tarifirate sa 1.9 din?Ako je tako, to znaci da ja ako imam recimo, 100 poziva mesecno treba da pored pretplete (pod uslovom da nisam prekoracio minute i sms) od 550 din. platim i tih 190 din. bez PDV-a, ili se tih 1.9 din bez PDV-a tarifira,tek po isteku minuta u okviriu mreze i/ili van mreze? S postovanjem Marko" .

Poslednja izmena:
Dok sam ja bio na bel paketu to nije bilo tako. Ajde da naplaciju uspostavu veze (kada ti nekog zoves), ali da ti naplacuju kada tebe neko zove, e za to prvi put cujem.

evo mog iskustva,
isti paket, a korisnik sam dve godine,
a tih 1,9 naplacuju odlazeci poziv i to kada ti isteknu minuti.
licno sam pitao korisnicki tj. pisao sam i mail,
evo sta su odgovorili:
"Postovani uspostava veze se naplacuje tek kada iskoristite besplatne minute koje imate u
okviru Vaseg paketa, a nakon toga se prvi minut zaokruzuje i tarifira uspostava veze 1.9. din.
mt:s" ,
na moje pitanje :

"Od nedavno ste uveli dodatne minute za sve BEL pakete, takodje sam video da sada naplacujete uspostavu veze 1.9 din. bez PDV-a.Mene interesuje sledece:da li svaki put kada nekog zovem i uspostavim vezu Vi to tarifirate sa 1.9 din?Ako je tako, to znaci da ja ako imam recimo, 100 poziva mesecno treba da pored pretplete (pod uslovom da nisam prekoracio minute i sms) od 550 din. platim i tih 190 din. bez PDV-a, ili se tih 1.9 din bez PDV-a tarifira,tek po isteku minuta u okviriu mreze i/ili van mreze? S postovanjem Marko" .

To je to na sajtu pise citiram "uspostava veze(odgovor na poziv) 1,9 " zato sam pomislio da to znaci moj odgovor na poziv pa sam se zato iznervirao,reko da jos i to naplacuju sutra bih otisao da raskinem ugovor.....i ovako se razmisljam da uzmem vip samo ta prica o pokrivenosti me usporava!Ima li neko iskustva sa vip-om,razmisljam o postpaidu 500 znaci 150 min 150 poruka za te pare u telekomu paket mix 125 min 125sms ostalo je manje vise isto sad videh da i oni imaju to ****** 1.9 usopostavljanje veze.....

Mogao si da koristis search i da nadjes jedno deset tema o uspostavljanju veze u okviru besplatnih minuta. Pokrivenost Vipa je trenutno kao i Mts-a zbog nacionalnog roaminga namestis manuelno biranje i izaberes Mts. Sto se tice Vip postpaida imaj u vidu da je tarifiranje na minut tako da ti je tih 150 minuta u sustini 150 poziva.

Mogao si da koristis search i da nadjes jedno deset tema o uspostavljanju veze u okviru besplatnih minuta. Pokrivenost Vipa je trenutno kao i Mts-a zbog nacionalnog roaminga namestis manuelno biranje i izaberes Mts. Sto se tice Vip postpaida imaj u vidu da je tarifiranje na minut tako da ti je tih 150 minuta u sustini 150 poziva.
Je si 100% siguran za to tarifiranje minuta?ako je tako onda nista od prelaska na vip!

Upravno tako trenutno gde imas mts imas i vip

MTS Mix je povoljniji od VIP-a upravo zbog VIPovog tarifiranja 60/1, i u paketu i van njega.

.

Poslednja izmena:
^
pazi, kako kome. ko prica po minut ili duze, vise mu se isplati da uzme VIP jer dobije vise minuta. cak i ko prica priblizno minut: njemu je svejedno, jer sto mu zakinu na zaokruzivanju nadoknade mu sa vise minuta. ko prica 10 sekundi logicno da mu se VIP postpaid ne isplati...

Poslednja izmena:
Fora je u tome sto me mrzi da kucam poruke,ili kad sam u kolima i sl. ne mogu da ne bih izginuo, vidimo se sutra u 10....npr...to je 10sec plafon 20 i tako deset puta dnevno i umesto 2min naplate ti 10min....to zaokruzivanje je tuga ali to sada svi rade vip cak i sa tim besplatnim minutima!!!Teraju te da pricas duze a kada predjes minut pricanja presao si i tri....

VIP vam samo nominalno proda 325 minuta za 1000 dinara,a mt:s/telenor vam proda 250 realno!

Primer:
VIP
Potrosili ste 200 minuta (od toga, 15 minuta vam je otislo na zaokruzivanje prvog minuta),a ostalih 125 vam propada, jer se ne prenosi u sledeci mesec...

mt:s/Telenor
Ako potrosite 200 na mt:s-u, nije bilo oduzimanja minuta zbog zaokruzivanja,a ostalih 50 vam se prenosi u sledeci mesec,pa sad u sledecem mesecu za 1000 dinara imate 300 minuta na raspolaganju...

Mislite o tome! ;)
Ne moze se reci da VIP daje vise...On moze da da,ali i ne mora!;)

"Komparativni advertajzing" je vrlo pipava stvar ... Naravno, u kukavnoj Srbiji možeš da radiš šta ti se digne, al' evo, kao što zALFex reče - situacija i nije baš tako jednostavna.

VIP je svesno ušao u rizik, vrlo je blizu trenutak kada će to početi da im se obija o glavu (kada sve više ljudi bude kapiralo u čemu je zvrčka), al' do tada će oni već da promene koncept reklamiranja i onda Jovo nanovo ... ;)

Koristim mts postpaid oko godinu dana bel paket i tek sam pre neki dan izvalio da naplaciju svako primanje poziva,znaci svaki put kada se javis na tel 1,9 bez pdv-a da li je oduvek tako bilo ili je to nesto novo?!

Malo pojašnjenje, jer mi se čini da ovde niko nije pročitao kako treba...

primanje poziva

Da li je autor mislio na pozivanje (kada nekoga zoveš) ili primanje poziva (kada si pozvan)?
Jer ako je ovo drugo, onda je to srnjae...

Na sta god je mislio ne naplacuje se.

Mislio sam na ovo drugo i to se NE!naplacuje a ovo prvo se naplacuje konkretno kod bel paketa kada se potrose minuti,znaci kada nekoga zoves i on se javi 1.9 bez pdv-a odma'!!!

I u čemu se to razlikuje u odnosu na ostale pakete i mreže, sem što je jeftinije? U čemu je ovde zapravo problem, ako zanemarimo onu glupost sa početka teme? ;)

Ja sam sa bel 200 paketa presao na mix, u kome imam 250 min i 250 poruka, naodno ka bilo kojoj mrezi za 1.180 dinara mesecno, i onda sam izvalio da okretanje broja fixne telefonije naplacuju posebno, mam.... da im ..em... Nonstop imam kao neko zaduzenje tipa 200-300 dinara preko racuna, a uvek imam jos besplatnih minuta... Onda sam iskulirao dobra 2 meseca, nijednom nisam okrenuo neku fixni telefon, ali meni zaduzenje opet stize, tj. umesto 1180 dinara meni su racuni redovno 1400 - 1500 dinara, a uvek imam free minuta i poruka.... Pa vi vidite kako je njima lepo, svakog postpaid korisnika da recnu po 50 dindzi, extra, a kamoli 300-400 kao sto je kod mene slucaj.... Sledeci racun reklamiram i raskidam ugovor pa nek me tuze, sunce im njihovo....

Da nisi pre aktivirao neki tarifni dodatak koji ti ukljucuju svakog meseca?

U vezi sa tim i da pitam.
Ako sada aktiviram npr. dodatne poruke kada treba da posaljem poruku sms stop, da mi ne bi automatski za naredni mesec ukljucili ako mi ne treba, a da vazi za ovaj do kraja.

Poslednja izmena:
Da nisi pre aktivirao neki tarifni dodatak koji ti ukljucuju svakog meseca?

U vezi sa tim i da pitam.
Ako sada aktiviram npr. dodatne poruke kada treba da posaljem poruku sms stop, da mi ne bi automatski za naredni mesec ukljucili ako mi ne treba, a da vazi za ovaj do kraja.

Ma jok bre kakvi crni tarifni paketi, samo sam presao sa bela na mix, i oni mi sad pumpaju racun vec 4-ti mesec, stvarno cu da ih pobijem kao zeceve... ili cu otici pa da vidim sta ce da mi kazu, jer ovo stvarno nema smisla ,)

Ja sam sa bel 200 paketa presao na mix, u kome imam 250 min i 250 poruka, naodno ka bilo kojoj mrezi za 1.180 dinara mesecno, i onda sam izvalio da okretanje broja fixne telefonije naplacuju posebno, mam.... da im ..em... Nonstop imam kao neko zaduzenje tipa 200-300 dinara preko racuna, a uvek imam jos besplatnih minuta... Onda sam iskulirao dobra 2 meseca, nijednom nisam okrenuo neku fixni telefon, ali meni zaduzenje opet stize, tj. umesto 1180 dinara meni su racuni redovno 1400 - 1500 dinara, a uvek imam free minuta i poruka.... Pa vi vidite kako je njima lepo, svakog postpaid korisnika da recnu po 50 dindzi, extra, a kamoli 300-400 kao sto je kod mene slucaj.... Sledeci racun reklamiram i raskidam ugovor pa nek me tuze, sunce im njihovo....

Da li si pogledao racun, tj listing? Ako jesi, sta kaze,odakle ti dodatni troskovi? Ovo mi je sad jako interesantno jer i ja razmisljam da predjem na mix paket. Ono sto je meni cudno:
1. za bel pakete:
"Cena po odlaznom pozivu (odgovor na poziv) se naplaćuje 1,90 dinara (bez PDV-a). Odgovor na poziv se ne naplaćuje za uslugu WAP preko GSM."
2. za mix paket:
"Uspostava veze se tarifira 2,90 dinara(bez PDV-a)"

Cudno mi je to sto su definisali drugacijim recima."Uspostava veze" je i kad ja zovem pa se onaj sa druge strane javi, ali i kad mene zovu pa se ja javim. Elem, da nisam bio u USA i video kako mi tamo skidaju kredit bez obzira da li ja zvao ili mene zovu, verovatno bih bio manje sumnjicav :p

sta ste vi ovde svasta napisali...

elem, uspesno sam na mixu vise meseci i jedino sto dodatno placam:
roaming
parkiranje
slanje kodova za cocacolu

imam besplatnih minuta prenetih tonu (pre sam vecito doplacivao jer pricam puno van mreze...), zovem fixne, mobilne itd
zaokruzivanje je na sec, uspostavu naplacuju kad nema vise besplatnih minuta itd...

meni se isto desava na mixu, uvek nekih 150-200 din. preko iako imam jos besplatnih minuta ali u listingu sam pronasao da je to GPRS. i jos sam primetio da kad prodju besplatni minuti vrlo brzo se povecava racun:S:

Poslednja izmena:
Ja na MIXu nemam nikakvih problema sa listingom, sve je OK.

Ali sa MIXa prelazim na PROFESIONALNU tarifu iz razloga sto su mi jos neki sagovornici presli sa 063 na 064 mrezu tako da uz Tarifne dodatke i ovu tarifu nema zime. Takodje, nema zaokruzivanja van dodataka vec ide na 1sec. Uspostava veze 1.77din.

Jedina mana je nemogucnost provere stanja ali orjentaciono ce da posluzi tajmer u telefonu.

Racunica:

Pretplata 100din + 3 x 250din(3x120min 064) + 390din (600SMS) = 1240din za 6h u 064 i 600sms :d

Naravno, ovo sve radim jer sam nekoliko meseci u nazad svedok da sa Tarifnim dodacima ne muljaju nista vec sve funkcionise super.

Poslednja izmena:
Raspitaj se ti dali ti tarifni dodaci mogu da se koriste u pro tarifi. Koliko se ja secam to je samo za mix i bel.

Meni je operater rekao da moze i za mix.

Ranije sam koristio Profesinalna+Tarif.Dodaci a kada se pojavio MIX presao sam na to.

Sada se opet vracam na Profesionalnu.

koristio sam Bel oko 3god,kad se pojavio Mix presao sam na tu tarifu i za svo vreme nisam imao ni jednu primedbu na racun.

Ma jok bre kakvi crni tarifni paketi, samo sam presao sa bela na mix, i oni mi sad pumpaju racun vec 4-ti mesec, stvarno cu da ih pobijem kao zeceve... ili cu otici pa da vidim sta ce da mi kazu, jer ovo stvarno nema smisla ,)
Na srecu pa je matematika egzaktna nauka.Posalju RACUN na 773 dobices sifru sa kojim mozes da pogedas listing tvojih racuna za zadnja 2 meseca.Tako ces videti sta ti to naplacuju. A cak nisam ni siguran da li su neki tarifni dodaci dozvoljeni u mix paketu.Mozda saljes SMS u inostranstvo ili imaz pozive prema istom. Za proveru ti treba 5 minuta, pa nam obavezno napisi, ako naidjes na neku muljazu. Ja nemam problema sa racunom, ali moja cerka ima.Mnogo sam se trudio(veruj bas MNOGO), ali nisam uspeo da nadjem iole znacajniju muljazu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno