Šta je novo?

opet se udvostrucuje brzina ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dok ne bude dostupno vecini populacije, bice kao da nista nisu uradili. Ako znate bilo koga u inostrantstvu, onda znate i koliko zaostajemo u pogledu propusne moci i cena.

Procitajte zadnji broj SK (1/2008) za cene neta na Balkanu. Dok su CG, BiH i BJRM katastrofe dotle kod Rumuna, Bugara, Hrvata i Slovenaca...... recimo kod Bugara za 13e mesecno flat 10M za net + 20M nacionalni saobracaj (slicno kao lokal kod SBB samo vazi za celu Bugarsku).

Jeste 13 eura ali cini mi se da dnevno imas limit koji ako predjes smanjuje ti se brzina 10 x ....

Jeste 13 eura ali cini mi se da dnevno imas limit koji ako predjes smanjuje ti se brzina 10 x ....

Ili ti je prva dva meseca promotivna cena, a onda kasnije placas znatno vise. Ugovorom obavezano na dve godine, to sam skoro video na jednom bugarskom sajtu.

Ma da kod nas je, u stvari, najbolje. Ni ne treba da povecavaju brzinu. Prosto me sramota koliko je dobar dil da za 30eura dobijam "fenomenalnih" 1024Kb/s. Eh Srbine.

Poslednja izmena:

Ove je skoro isto kao kod nas, s tim da je cena duplo veća i nema dnevnog limita - brzina je uvek manja 10x.

Ma da kod nas je, u stvari, najbolje. Ni ne treba da povecavaju brzinu. Prosto me sramota koliko je dobar dil da za 30eura dobijam "fenomenalnih" 1024Kb/s. Eh Srbine.

Ne razumes, necu da kazem da je kod nas najbolje, samo kazem da ne postoje takve navlakuse.

A što navlakuše? Ne verujem da su stavili dnevni limit na 1GB?

Ja bih pristao na takvu ili sličnu navlakušu... Reci 10 mbit/s do 100 GB mesečno, posle 1 mbit/s koliko god. :)

Poslednja izmena:
I tata bi sine! :d

Nismo mi srece da nas tako navuku. Nas kad navuku to izgleda malo drugacije.

Hahaha...sta mu to dodje trojnik? :D

...toliko o tacnosti Speedtest.net-a ;)

Beocity je promenio cifre na svom meracu...

Interesantno je videti 2MBit , 10Mbit , 25Mbit ...

Proverite. Da se nadamo necemu.... Oni su isto izmedu prvima izmenili cifre pre dupliranje u septembru...

ima li neko "INSAJD" informaciju ?

Ja bih vise voleo da mi povecaju upload. Ovako i dalje nista od privatnih trakera.

takodje, 1 prema 2 odnos bi bas bio super.....

Poslednja izmena:
Posto je sad odnos 1:8, kapiram da ce posle povecanja brzine odnos biti 1:16, odnosno da ce povecati dl 4 puta a upload 2 puta. Nekako mi to zvuci najrealnije...tada bi brzine bile 2Mb, 4Mb, 6Mb...mada umesto 6Mb mozda stave 8Mb....mogao bi da se javi neko ko ima proverenu informaciju...

Poslednja izmena:
1 : 2 kod ADSL-a nece biti . Max. je mislim 25Mbit Down i 1Mbit up , ono sto modem podrzava , al to nece biti a neradnih puuuuno godina.

@Mister_D: Strahovito je mala verovatnoća da će prvi paket biti 2Mb.

Verovatno ce ostaviti paket 512kb ili slicno za nezahtevne korisnike....Tada bi brzine valjda bile 1Mb, 2Mb, i 4Mb....sto je i dalje sitno kada se pogledaju brzine u okruzenju. A i procitao sam negde na benchu da Telekom po ceni koju placamo za ADSL 1,5Mb dobija 20Mb od svog nadprovajdera. Ne znam da li je istina, ali stvarno bi mogli da se otvore malo jace...godina je 2008...

Verovatno ce ostaviti paket 512kb ili slicno za nezahtevne korisnike....Tada bi brzine valjda bile 1Mb, 2Mb, i 4Mb....sto je i dalje sitno kada se pogledaju brzine u okruzenju. A i procitao sam negde na benchu da Telekom po ceni koju placamo za ADSL 1,5Mb dobija 20Mb od svog nadprovajdera. Ne znam da li je istina, ali stvarno bi mogli da se otvore malo jace...godina je 2008...

hope is the first step on the road to dessapointment

Uh, ako budu neka znacajna povecanja, stvarno cu se oduseviti. Ni sam ne znam zasto sam toliki lozac unapred, ali bolji net je prvo sto bih pozeleo trenutno...

Stvarno bi mogao neko ko STVARNO zna nesto da kaze ako je nesto cuo, a ostali "insideri" da se smire :)

Vala ja ne znam shta ce kucnom korisniku u ovom momentu preko 2 megabita :) ja na svom 1mbit paketu skinem 8 giga svaki dan, dosta mi je ;D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno