Šta je novo?

opet se udvostrucuje brzina ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi shvatio. Nije sigurno da li će on biti generalni telekoma. Glupo je o nekome pričati da je kurta ili murta, a taj još nije ni seo u svoju stolicu i pitanje je da li će. To je sve što sam hteo da kažem.
Slazem se ,najmanji je problem da se osoba ishejtuje ako zasluzuje,al aj da sacekamo da vidmo u kom cje se smeru odvijati prica.Znam da je tesko pomisliti da u nasoj zemlji postoje ljudi koji stvarno rade svoj posao i gledaju da svima bude bolje,al ko zna,mozda se u svoj ovom politickom kukolju pojavi i zito,ja se iskreno nadam da hocje.

p.s.Najsladji je hejt kad je osnovan,hejtovati na "suvo" nije zanimljivo:D;)

Poslednja izmena:
Cao svima,

evo samo da se na brzaka javim posto sam u zurbi.

U ponedeljak je bio je okrugli sto posvecen razvoju sirokopojasnog Interneta u Srbiji. Sastanku su prisustvovali ljudi iz Ratela, Telekoma, Ministarstva, i predstavnici domacih ISP. Posto sam bio na sastanku, mogu samo da kazem da su ljudi iz Telekoma jasno rekli da ce biti povecanja brzine u 2008. godini, ali se ne zna tacno kada. Brzina ce biti povecana zbog potreba lokalnih samouprava, ali i zbog interaktivnih servisa :)

Takodje je po prvi put javno iznet podatak da je Telekom do sada sve ukupno instalirao 500.000 ADSL prikljucaka (i to ADSL 2+), a da ce do kraja 2008. godine taj broj biti povecan na 800.000 prikljucaka.

Takodje se pricalo i o slaboj iskoriscenosti EPS-ove infrastrukture. Da li to znaci da cemo uskoro da se kacimo na net preko strujne uticnice? Vrlo moguce... Takodje je najavljen nastavak uvodjenja novih tehnologija, pre svega WiMAX-a... Sto se SBB-a tice, utisak koji sam stekao je da nece dobili link u skorije vreme...

Veliki pozdrav

Uh, da si bar rekao prva polovina 2008. a ne ovako :(

Cao svima,

evo samo da se na brzaka javim posto sam u zurbi.

U ponedeljak je bio je okrugli sto posvecen razvoju sirokopojasnog Interneta u Srbiji. Sastanku su prisustvovali ljudi iz Ratela, Telekoma, Ministarstva, i predstavnici domacih ISP. Posto sam bio na sastanku, mogu samo da kazem da su ljudi iz Telekoma jasno rekli da ce biti povecanja brzine u 2008. godini, ali se ne zna tacno kada. Brzina ce biti povecana zbog potreba lokalnih samouprava, ali i zbog interaktivnih servisa :)

Takodje je po prvi put javno iznet podatak da je Telekom do sada sve ukupno instalirao 500.000 ADSL prikljucaka (i to ADSL 2+), a da ce do kraja 2008. godine taj broj biti povecan na 800.000 prikljucaka.

Takodje se pricalo i o slaboj iskoriscenosti EPS-ove infrastrukture. Da li to znaci da cemo uskoro da se kacimo na net preko strujne uticnice? Vrlo moguce... Takodje je najavljen nastavak uvodjenja novih tehnologija, pre svega WiMAX-a... Sto se SBB-a tice, utisak koji sam stekao je da nece dobili link u skorije vreme...

Veliki pozdrav

E onda ce biti sr*nje ako SBB nedobije link! :wall::S:

Da nisi ti nesto pobrkao, pre neki dan je bila zvanicna vest da telekom ima u planu da do kraja 2008 poveca broj prikljucaka na 500.000 a da trenutno ima oko 190.000 adsl portova.

Nema teorije da ima 500k ADSL prikljuchaka, do skoro su se radovali za 150 hiljada.

Moguce da sam pogresno zapamtio brojke... Ako je zaista na vestima objavljeno da planiraju 500.000 ADSL prikljucaka do kraja 2008. godine, onda se ta brojka od 800.000 odnosila na ukupan broj broadband korisnika, a ne samo na ADSL korisnike :)

Pozdrav

Možda se 500k odnosi na ljude koji su u mogućnosti da uzmu u ADSL (čije centrale to omogućavaju), što i nije tako neralno.

Epsova infrastruktura? To se moze jedino odnositi na opg...Naime...

Visokonaponski vodovi imaju jednu ili dve zastitne zice na vrhu, kao gromobransku zashtitu, i u njih se ubacuje opticki kabl....optical ground wire - opg ... Verovatno se razmislja da se ti vodovi ka drugim zemljama iskoriste i za prenos adsl, da se ne bi kopali rovovi za kablove...

Ortak mi je upravo javio da su mu duplirali. On je kod telekoma, u Zemunu, i polao mi je sliku da mi potvrdi. 1Mb down, 128Kb up. Izgleda da pocinje...

Ortak mi je upravo javio da su mu duplirali. On je kod telekoma, u Zemunu, i polao mi je sliku da mi potvrdi. 1Mb down, 128Kb up. Izgleda da pocinje...

Da,prijavio promenu brzine i sad mu duplirali po ceni od 2.137 din. ;):d

I meni su duplirali, u septembru.
Moderatori lock!!!

Poslednja izmena:
Izgleda ih Grci i Albanezi pritiskaju da nepovecavaju download nama zbog njih. hmhm.

Neznam da li je već počelo ili je ovo danas samo malo bio pik tokom downloada.Slika govori sama. danas dok sam skidao film sa rapidshare-a iz Opere.

Prilozi

• pa jeli ovo moguce ljudi moji.jpg
    pa jeli ovo moguce ljudi moji.jpg
    45 KB · Pregleda: 357
Ne verujem da ste toliko istripovani da mislite da lazem oko povecanja. Sliku nisam nakacio jer nisam imao vremena. Danas mi je taj isti ortak potvrdio da mu i dalje stoji 1mb tako da nije greska. Djalex potvrdjuje moju pricu.

A jese, bas bi duplirali a da se ne pohvale na sva usta?! Znali bi mi vrlo dobro da jesu.

Da bas imaju cime da se hvale

Ako budu povecavali brzine to ce biti brzina uplada, znaci 512/128, 1024/256 i tako dalje. Mozda eventualno ubace 2 umesto 1.5 mbps i 4 ali samo za "institucije" i to je to. A odnos da bude kao pre 4 meseca 1:4. A taj ortak sto je dobio 1024/128 i treba to da ima... jer je to odnos 1:8... tako je svima :)

Poslednja izmena:
Ako budu povecavali brzine to ce biti brzina uplada, znaci 512/128, 1024/256 i tako dalje. Mozda eventualno ubace 2 umesto 1.5 mbps i 4 ali samo za "institucije" i to je to. A odnos da bude kao pre 4 meseca 1:4. A taj ortak sto je dobio 1024/128 i treba to da ima... jer je to odnos 1:8... tako je svima :)

Sigurno nece povecavati samo brzinu uploada, and you can quote me on that :) Razlog je vrlo jednostavan, to ne mogu lako da "prodaju" u medijima, jer vecini korisnika ne znaci apsolutno nista. Mi koji visimo na raznim torrentima i drugim p2p mrezama nismo tipicni korisnici.

Nego....secate li se onih caka...pred izbore, ili se najavljuje "mi planiramo da uradimo ovo" ili se pochne neki projekat (asfaltiranje ovog, bla bla bla), kako bi narod pomislio "uh pa ovi ipak rade dobro"...

Tako da ja ipak ocekujem do 20og januara da se duplira brzina, chisto da bi se ugrabili neki glasovi....al` to mora hitro hitro hitro :D

Nego....secate li se onih caka...pred izbore, ili se najavljuje "mi planiramo da uradimo ovo" ili se pochne neki projekat (asfaltiranje ovog, bla bla bla), kako bi narod pomislio "uh pa ovi ipak rade dobro"...

Tako da ja ipak ocekujem do 20og januara da se duplira brzina, chisto da bi se ugrabili neki glasovi....al` to mora hitro hitro hitro :D
Vrlo moguce ... Al ako je tako mozda nece o5 dirati upload ...

e da li je protok dupliran u BG,
ortak mi sad na msn rece da je njemu dupliran
i da sad ima 1mbit,
kaze da ima vec dve nedelje kako je dupliran????
jel to neka greska pa mu je dupliran ili je to u okviru akcije ponovnog dupiranja??
on misli da je u okviru kacije.

e da li je protok dupliran u BG,
ortak mi sad na msn rece da je njemu dupliran
i da sad ima 1mbit,
kaze da ima vec dve nedelje kako je dupliran????
jel to neka greska pa mu je dupliran ili je to u okviru akcije ponovnog dupiranja??
on misli da je u okviru kacije.
Verovatno je neka greska...Ja sam kod Sezama i nista mi nije duplirano:mad:

U Septembru su duplirali, a i za to im je trebalo puuuuuuno vremena. Ne verujem ce skoro uraditi nesto slicno - verovatno je neko pustio patku. Oh, kako bi' voleo da gresim. A i da se slozim sa ostalima, bolje bi im bilo da podignu i upload, ali tako ne bi mogli da naplacuju dodatno povecanje upload brzine.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno