Šta je novo?

Phenom....oficijelna tema

I ne radi, i Phenom je kriv... jasno i glasno... ;) nadam se da ce neki AMD fuderski sajt da napravi slican test sa Penryn procesorima kada izadju i to kao:

- Intel 865PE - ne radi
- Intel 915 - ne radi
- Intel 925XE - ne radi
... itd...

Mada moram da primetim da je uspesan FUD oko Phenoma, barem kod nas, vrlo malo ih je prodato u NS :(

I ne radi, i Phenom je kriv... jasno i glasno... ;) nadam se da ce neki AMD fuderski sajt da napravi slican test sa Penryn procesorima kada izadju i to kao:

- Intel 865PE - ne radi
- Intel 915 - ne radi
- Intel 925XE - ne radi
... itd...

Mada moram da primetim da je uspesan FUD oko Phenoma, barem kod nas, vrlo malo ih je prodato u NS :(

Takvo nešto se neće pojaviti iz dva razloga:
1. Intel uvek naglasi na kojim čipsetovima rade novi procesori (nezvanična podrška je drugo)
2. Intel ne propagira kompatibilnost novih procesora sa starim podnožjima.

AMD je sam kriv što je propagirao kompatibilnost Phenom procesora sa svim AM2 pločama.Sada samo žanju ono što su posejali.

AMD je sam kriv što je propagirao kompatibilnost Phenom procesora sa svim AM2 pločama.Sada samo žanju ono što su posejali.

Gdenje receno da ce sve AM2 ploce podrzavati Phenome?. Bas me to zanima.

Pa sigurno se ne misli na ploce sa Bios verzijama iz 2006. god. koji bi trebalo da podrze K10&10.5(45nm).Sve ono sa techpowerup i drugih sajtova je tacno pod uslovom da proizvodjaci ploca izbace Phenom BIOS za te modele(a zasto to ne cine je njihova greska)

Jos jedan Phenom Black review

Poslednja izmena:
U vreme kada se pojavilo Palomino jezgro, nije htelo da radi na svim socket a plocama, pa se situacija sredila. Na nekima i dalje nije radio, a na nekima je radio bez problema. Problem je sto Tom&Jerry hw guide malo prenaglasava nekompatibilnost sa nekim plocama ili starim biosima tih ploca, ne bi li se narod odvratio od kupovine Phenoma.

Tu ne pise explicitno da ce Phenom biti kompatibilan sa svim AM2 plocama. Tu pise da ce AM2+ i AM3 procesori biti kompatibilni sa AM2 plocama.
Bitna je razlika u logici da li se radi o svakoj ili nekoj vrednosti promenljive. :d Te neke mogu da budu i mnoge ploce, ali ne i sve, tako da tu nisu lagali.

Poslednja izmena:
hvala za link
sada znam da mogu da stavim phenoma u moju maticnu :D

pfff kakva sjajna definicija reci "most"!

Fantomi su probali citavih 9 ploca!

MSI ima 12 sertifikovanih ploca, Asus ima 15, Gigabyte isto tako nesto, Biostarove sve ploce sa sufiksom AM2+ rade...

No, jedino sto se od THG-a moze ocekivati jeste da pruzaju selektivnu informaciju koja ide na Intelovu vodenicu...

No, jedino sto se od THG-a moze ocekivati jeste da pruzaju selektivnu informaciju koja ide na Intelovu vodenicu...

Zar ne ide ta informacija sa THG na ruku potencijalnim kupcima?

Mislim da se pogresno tumaci ceo test. Onaj ko je namerio da kupi Phenom, a nema vec racunar nece zbog tog testa odustati -- lepo ce pogledati koje ploce rade i uzeti njih.

Po mom misljenju tu mogu da nastradaju samo nesavesni proizvodjaci ploca koji ne update-uju BIOS, a zahvaljujuci THG sad znamo i koji su. Mozda ih negativan publicitet natera da promene ponasanje i izbace update.

Druga stvar je sto ih je AMD doveo u nezgodnu poziciju obecavajuci kompatibilnost i na taj nacin sprecavajuci ih da prodaju nove ploce. S druge strane jedan "zli monopolista" poput Intela im uvek omoguci da prodaju nesto novo jer stalno menja VRM specifikaciju ako vec nista drugo.

Poslednja izmena:
Jel ovo jedna te ista vest koja se prenosi od HKEPC-a, preko "radio mileve", kako Phenom B3 ide u Q2? Ne verujem i da ako je tacno ovo, da ce to pomeranje mnogo uticati na AMD-ovu zaradu. Moze samo da utice na entuzijaste da odustanu od kupovine, a to je samo par % trzista. Smarachina najobicnija fuderska.:wc:

Poslednja izmena:

Ovaj Tomov tekst je jedan od najgorih koje sam ikada pročitao na internetu. Treba samo pogledati naslov : "Phenom Fails Most AM2 Compatibility Tests".

Valjda bi trebalo da bude "MB manufacturers fail to provide Phenom compatible BIOSes for their earliest and preproduction AM2 motherboards".

Edit: Promenili su naslov, valjda im je neko rekao da su preterali!

Poslednja izmena:
Po mom misljenju tu mogu da nastradaju samo nesavesni proizvodjaci ploca koji ne update-uju BIOS, a zahvaljujuci THG sad znamo i koji su. Mozda ih negativan publicitet natera da promene ponasanje i izbace update.
Upravo u tome lezi i problem sa ovim "testom". On oslikava nerealnu situaciju i iz konteksta setupa i izbora koji je napravio izvlaci iskrivljen zakljucak, koji stavlja i u naslov - "vecina"!

MSI, ASUS i GA su za "vecinu" svojih AM2 ploca obezbedili BIOS podrsku.

Nedjo ako je 17 ploca kompatibilnih sa Phenomom ukupno (po linku na AMDZone sajtu) "vecina", ne zelim da znam koliko uopste postoji ploca ;) (a inace je 12-13 od tih 17 bazirano na 690/790 chipsetu koji da ne radi sa Phenomom - shoot yourself Mobos ;)

Fedjo, nije ista vest, bila je za QC ovo je za TC procesore i nova je - jos juce je bilo tvrdnji da ce ostati za Q1 (mart konkretno).

Poslednja izmena:
U zanosu mesas neke stvari, kao prvo tih 17 ploca su recomended a ne samo kompatibilne. Mislim da je ranije neko postovao link vecine ploca koje uz novi BIOS podrzavaju Phenom.

Fedjo, nije ista vest, bila je za QC ovo je za TC procesore i nova je - jos juce je bilo tvrdnji da ce ostati za Q1 (mart konkretno).

A hoce li mnogo da promeni stvar ako TC bude u aprilu umesto u martu ?
Upravo u tome lezi i problem sa ovim "testom". On oslikava nerealnu situaciju i iz konteksta setupa i izbora koji je napravio izvlaci iskrivljen zakljucak, koji stavlja i u naslov - "vecina"!

Da li da tako nije napisano, saobracaj bi bio daleko manji ka njihovom sajtu! :d
Novinari se cesto koriste "krivljenjem" istine, t.j. prenaglasavanjem nebitnih stvari, u cilju odgovarajuce propagande.

Poslednja izmena:

Uz sav rizik da će neko reći da se ponavljam, kada AMD kaže Q2 to ne znači april već juni, dokazano bezbroj puta.

Po meni ne. Mozda ce te zacuditi ali nemam negativan komentar na tu TC vest ;) cisto sam prokomentarisao da to nije QC-slip-into-Q2, vec druga vest.
Znaci, ti izvrces vest :D

Novinari se cesto koriste "krivljenjem" istine, t.j. prenaglasavanjem nebitnih stvari, u cilju odgovarajuce propagande.
Jao, na koga li me to iz ovog threada podseca! :D

Slazem se da je vest bombasticna, ali to sto ti pominjes su tier one proizvodjaci, a sta cemo sa ostalima?

Da zaista, sta cemo sa ostalima.... sta ako Phenom nije kompatibilan sa ECS ili PCChips AM2 plocama?

Evo post u kojem je spisak ploca ,po proizvodjacima ,u kojem je navedeno koja ploca i sa kojom BIOS verzijom podrzava Phenom.Za svakog proizvodjaca postoji poseban link sa detaljima o BIOS verziji i pcb reviziji ploce.

Nazad
Vrh Dno