Šta je novo?

LCD TV Dilema

Shifter

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
A danas vise ne vazi ???
koja je to paljevina

Zanima me moze li recimo Samsung 50" LED Full HD 100Hz poslednje generacije da zameni "multimedijalni" monitor, dakle smatram pod tim TV koji je sekundarni monitor i sluzi mi recimo za vrhunsko uzivanje u FPS-u, gledanju Full HD filmova(ovo se podrazumeva jer mu je to i namena :) ) i recimo "kvalitetno" surfovanje netom iz kreveta daljinskom tastaturom od koga sam udaljen oko 2.3-2.6m vazdusnom linijom i pri svemu tome da sam *e*eno odusevljen time sto vidim i prosto da ne poverujem da je buducnost zapravo danas? Sa tim sto za sve to treba izdvojiti nekoliko k eura ali zamislimo idealne uslove. Da li je to -TO? Prava stvar?

Imas taj tv i postavljas pitanje da li je to to??? Pa ako nisi sam u stanju da procenis na licu mesta sta bi ti drugo znacilo? TV FullHD rezolucije naravno moze se koristiti kao monitor sa time sto je 2.5m isuvise velika razdaljina kako sa surf tako i za FullHD filmove.

ja sa 40" imam problema na 2 metra zbog suvise sitnog fonta prilikom surfa - prvenstveno zbog kratkovidosti.
a TV vise koristim kao monitor nego kao TV...

TV vise koristim kao monitor nego kao TV...

Takodje! Stim sto ja TV uopste ne koristim. Tj kad gledam tv, gledam preko Terratec-a , tv karte, njegov ugradjeni tv ni ne koristim. Kao monitor - iskljucivo.. Maltane 971p ni ne palim sem kad mi treba dual za rad. Ma extra monitor LCDTV..

Posto nemam nameru da ustajem iz kreveta radi surfa moracu da pojurim neku "osovinu" u inostranstvu koja ce da mi "obesi" LCD o plafon i da stelujem ugao i polozaj koji mi odgovara, nesto po principu stone lampe. A posto su daleko laksi od svoje starije brace mislim da cu moci i da improvizujem nesto ako tako nesto jednostavno nema da se kupi. Imam par drugara koji ce moci bez problema da mi odrade posao :D . Mislim ne pada mi na pamet da ustajem is kreveta i pomeram TV napred-nazad non stop, mislim i ovu spravicu cu morati da "cackam" ali sa tim sto bih ovako mogao apsolutno da manipulisem razdaljinom i idealnim uglom u odnosu na koji gledam TV. Mislim mozda nekome zvuci kao totalna glooopost ali zaista hocu punu uzivanciju u takvom kvalitetu bez kompromisa kao sto je recimo prilagodjavanje razdaljine koja ce da mi onemoguci surf iz lezeceg polozaja uvece :( . Ionako se spremam da izdvojim poprilicnu cifru za TV u dogledno vreme i ne pada mi na pamet da ga menjam duzi niz godina :D .

Poslednja izmena:
Ja uzeo 40R82...nisam vise mogao da cekam da neki F pojeftini na nesto jacih 100k. pa nek' ide zivot...
Sta je tu je. Uvek ce sutra biti nesto novo, jeftinije...
Ajd' uzdravlje, popijte po jednu svi na moj racun cheers

Poslednja izmena:
Pa da, podesim "stvari" za MAX uzivanciju :D .

mnogo mator taj model, pogotovo za S seriju. pitanje je i da li ima pixelmapping 1:1

Lg

Kupih na akciji u Mercatoru LG 32LC41:wave:

Cim stignem ...
odabrao sam ga jer je naspram samsunga koji je stajao pored njega (oba kopcana na CATV) bio extra (boje, uglovi...)
jos kad sam u karakteristikama procitao da je S-IPS panel.... izvadih PIKU (kartica ;) i zavrsih kupovinu

Poslednja izmena:
nisam stig'o sve da isprobam...
slika vise nego dobra...
sve u svemu - ja zadovoljan

Ne mogu da shvatim ovoliki topic o kvalitetu LCD TV a nigde da se spomene jedna po meni vazna osobina,a to je brzina promene kanala.Pre neki dan sam posao da kupim toliko hvaljene Samsunge.Lep dizajn, odlicna slika ali kad uzedoh daljinski u ruku i pocnem da meljam kanale umalo se ne onesvestih.Skoro 2 sekunde buljim u crno dok ne promeni kanal,zaboravis i sta si gledao pre toga i sta trazis.Naspram njega je bio neki Panasonic tj, http://www.svijet-medija.hr/Article.aspx?id=13689&sid=154 Kod njega je promena kanala trenutna a slika je bila nekako ostrija i boje mnogo bolje tako da sam dodao neku hiljadu i kupio njega.Za sada sam zadovoljan,povezao sam ga sa kompom,gledam sky star 2 na njemu ,digi tv,i igre izgledaju bolje neko na mom 22 incnom aceru.Kupio sam tastaturu i misa na usb i produzni kabal da mogu da se izvalim u fotelju.

Da stvarno promena brzine zna da iznervira xtra ,) po meni moze da bude presudna ako su priblizne cene ... cak i koja hiljada ne vredi muke u exploataciji :)

na LG-u nema problema sa cekanjem promene kanala

Imao sam isti problem sa menjanjem kanala na High-End TV-u firme Sony pre par godina. Kanali su se uzasno sporo menjali. Jednu noc vratio sam se vratio sam se skrsen iz kluba i cackao po meniu, kada sam se probudio kanali su se menjali trenutno. Medjutim TV nije gasen jer sam zaspao. Kada sam ga iskljucio i ponovo ukljucio sve se vratilo na staro :( . Izgleda da nije zapamtio promene :( . Pokusavao sam bezbroj puta da ponovim istu stvar ali bez uspeha - najgora stvar je sto mi niko od ortaka nije verovao!!! Znaju svi kako se kod mene sporo menjaju kanali i kada sam ispricao pricu niko nije verovao po fazonu podesio si i vise nemozes - fora. Pokusavao sam i sa servisnim meniem - sta sve nisam probao i da covek ne poveruje. Ne verujem da takve firme prave televizore sa takvim problemima, jednostavno su preskupi da bi imali tako glooope probleme :D . I dalje verujem da je problem sa podesavanjem menia kod svih skupljih modela a i jeftinijih(ovo je skoro 2008 godina) jer znaju oni dobro kako to smara kupce i da se ljudi odlucuju cak i za drugog proizvodjaca bas zbog takvih problema tako da ne verujem bas da prodaju TV od 1,5K eura recimo kome promena kanala traje 2-3 sec :D . Sigurno postoji logicno resenje "negde doooboko skriveno u podpodpodmeniima" :D .

Poslednja izmena:
Ne znam o cemu pricate sa tim promenama kanala od 2-10 sekundi. Juce sam bas cackao u jednoj prodavnici tehnike lcd televizore konkretno Samsunge, znaci rucno sa strane sam menjao kanale i da bi promenio na sledeci kanal ima pauza od najvise 0,5 sekundi. Znaci 5 desetinke. Jeste crn ekran izmedju kanala ali sta da vam kazem. Vratite se na CRT ako vam smeta kratka pauza

Poslednja izmena:
@ Cena

hehe pa ti odmah " ako vam smeta vratite se " :) zar je lose sto zelimo da ako vec platimo TV od nekih 100.000 hocemo da se kanali menjaju u sec... taj problem postoji kod nekih modela ... i zna da iritira

Nazad
Vrh Dno